Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 169
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, далеч съм от идеята, че купувайки диван или тапети правя....изкуство?!?!  Като си купя дънки от магазина следва ли, че правя мода?

Колкото до това, че човек трябва да има подходящото образование, за да коментира, че нещо е кич е смешно. Тогава хора без художествено образование не трябва да стъпват в галерия, на театър трябва да ходят само театрали, а пък да четат книги се пада чест на...писателите? Макар, че няма образование "писател"  Laughing

Ето актуална информация за кича, даже и музей си има:
http://m.capital.bg/light/neshta/2014/07/04/2337205_losho_vuzpitanie/

# 691
Хм, далеч съм от идеята, че купувайки диван или тапети правя....изкуство?!?! 
Като говорим или определяме нещо като кич, трябва да стъпим на някаква база  - определено това са дефиниции, постулати и подобни. Точно дефиницията на понятието "кич", вкл. понятието "изкуство".
Това, че ходим на театър, посещаваме галерии не ни прави специалисти и не ни дава право да поставяме етикети...
Колко от показалите свои интериори наистина са създали изкуство, без да копират еди кой си блог?
А колко от тях видя да претендират за това?
[ С какво право се изправя някой и казва на друг, това е кич?
С правото на непредубеден зрител. Който се страхува от мечки, да не ходи в гората.
А доста са, да не търсим примери...а правото не непредубеден зрител  изключва ли онова нещо дето се нарича такт.

# 692
Голяма скука с толкова много политкоректност.
Разбира се, че трябва да се поддържа добър тон в отношенията, но не е чак толкова лошо и мнение да се изрази някакво. Laughing

# 693
Съгласна, но нали има разлика между:
- на мен това не ми харесва, аз бих направила еди как си
И
- кич.

И в двата случая се изразява мнение.

# 694
  • Варна
Между "това не ми харесва" и "това е кич" има огромна пропаст.

Мидсенчърито на Пина, например, не ми харесва, не е моят стил, не би ми било комфортно в него. Но това е СТИЛ.

А това ->

Това е обида за добрия вкус. И нищо друго освен определението кич не заслужава.

# 695
Благодаря ти gadamer  за споделеният линк. Винаги съм считала, че някой с "подходящо образование" е разписал обективни критерии. Все пак и архитектурата и дизайна са синтетични изкуства , в които визията и функционалността трябва да са отлично балансирани.
Сградите не са монументални скулптури - в тях трябва и да се живее.
Много често награди на архитектурни конкурси печелят сгради с атрактивни фасади и доста съмнителни разпределения.
Както има и красиви предмети (посочената в статията лимоноизстисквачка на Филип Старк), които не могат да изпълняват функцията за която са предназначени.

# 696
Толкова ми беше интересно да видя за какво става въпрос и рових 10 страници назад. А то какво било...Скука, нищо особено. Пано и легло. Ама не разбирам защо така захапахте тая роза. Самият кич като движение в изкуството е доста интересен елемент, който от десетилетия се разнищва и развива в кино, литература, дизайн, мода...Дори в момента е много модерно да се съчетават всякакви стилове на картинка. Вкъщи 'сглобявате' нещо подобно, без да знаете какво е всъщност. Това, което показвате като кич не е нищо по- различно от погрешната визия на някой профан.
Ето кич:http://www.urbankaleidoscope.com/tag/eclectic/ Забележете различните елементи, които обаче много внимателно пасват в общата картинка. Въпреки че едно с друго няма и два пасващи елемента.
Друг кич:http://blog.terrysfabrics.co.uk/2012/08/30/interior-design-styles-kitsch/ Винаги ще е на мода.

# 697
Според мен съзнателната закачка с намигване, ексцентричност, наив, фолклор, еклектика... са по-други категории и не са от гадния кич, а са артистични и забавни, също любопитни. Вредният кич е излишното заиграване с безцелни декорации, предобряване. Изобщо визуалното въплъщение на старата и трезва българска мисъл, че "много хубаво не е на хубаво". Laughing

# 698
.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 10:15 от Angelca

# 699
  • Варна
Аз не бих поставяла знак на равенство между еклектиката и кича.

# 700
Хубава полемика се е заформила Simple Smile

Малко вдъхновение:

Скрит текст:

# 701
  • Варна
Ема, ах, нарочно, нали?
Цветовете са като в моя кабинет. Embarassed
Скрит текст:

Бтв, само аз пропуснах да те поздравя с удачния улов на Честърфийлда. Нямам търпение да покажеш крайния резултат. Heart Eyes

# 702
Аз избирам работното място от втората снимка.  Heart Eyes

# 703
Богиня, и дръжките по подобие на твоите са сложени някъде по средата Simple Smile

Цветен цокъл като в училищата и стълбищните площадки едно време. Така поднесено ми допада като идея:

Скрит текст:

# 704
Момичета, да сте виждали плот на смъкваща и вдигаща се конзола? Искам да си сложа висок плот под прозореца и да си пия там кафето и всички ми обясняват, че не става, но аз не се примирявам. Идеята е когато не се ползва да може да се смъква, за да се отваря прозореца.

С ММ сме се разбрали за всяка годишнина да си организираме по едно пътуване вместо други подаръци. Нормално понякога пътуванията ще се далечни и екзотични, друг път по-кратки и близки. Искам да си направя карта или да си купя готова, която да закача на стената и да си отбелязваме годишнините или нещо подобно. Идеи?

За банята с душ кабината се спряхме на Апаричи - стига да могат да дойдат преди големите отпуски. За банята с ваната поръчах другите плочки от проектът на душ кабината - релефните.

Общи условия

Активация на акаунт