Интериорен стил по аматьорски - 23

• 82 245
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Въпросът може да е малко странен  Embarassed , но колко са ви големи масите за хранене? А диваните?

Видях вече колко човека се похвалиха с голямата си площ за живеене и обитаване и големите си маси, но не всички сме с огромни пространства..... аз някак съчетах кухня , хол и трапезария в помещение около 25 кв.м. Трапезната ни маса е старата и в неразтегнато положение е 120х80 см, около нея сега съм подредила 5 стола и засега ни стига, а в бъдеще много искам елипса.... ако не ни хрумне нещо друго тогава  Rolling Eyes

Скрит текст:

# 586
Бънислава и аз искам такава маса 120 на 80. Колко място ти заема от стената до стола, който до дивана? И диванът с какви размери е?

# 587
.....Този диван си го мъкна вече във второ жилище.
  По повод на диваните да вметна,че ако диванът е от дамаска гледайте да му се свалят всички текстилни части,за да се перат в пералня.

И ние си мъкнем стария диван за трети път от старо жилище в ново..... ха-ха... много познато.... Изцяло съм съгласна със съвета ти да се сваля дамаската като калъф и да се пере в пералня - иначе мъка голяма... нашия диван е прав триместен клик-клак със свалящ се калъф на скрити копчета, ципове и лепки.... оценила съм най-много опцията за пране на калъфа му.... много си го обичаме, а иначе че искаме да го сменим за голям ъглов си е факт, но това също напред във времето.....

# 588
Бънислава и аз искам такава маса 120 на 80. Колко място ти заема от стената до стола, който до дивана? И диванът с какви размери е?

Та станах и мерих: в положение на дръпнати столове за сядане от двете им страни остава по около 60 см за минаване, дивана е триместен около 2 метра и е на отстояние 30 см от вътрешната стена (тази без прозорец)

Скрит текст:
В момента масата е малко по към дивана отколкото на снимката, но все пак виж :

# 589
Аз по-скоро имах предвид ако масата е 80 и столовете са по още толкова от двете страни става 2.40, но не съм сигурна, че тази сметка е точна, затова те питах от стената до срещуположния стол колко е разстоянието.

# 590
Аз по-скоро имах предвид ако масата е 80 и столовете са по още толкова от двете страни става 2.40, но не съм сигурна, че тази сметка е точна, затова те питах от стената до срещуположния стол колко е разстоянието.

Аз мерих това :
Скрит текст:

Размерите са приблизителни! Нашите столове са със седалка приблизително 40 х 40 см и на отстояние около 10 см от масата се мушкаме добре.... в този случай пиша че отзад зад стола остава около 60 см, а когато човека си придърпа стола напред да седи със крака под масата разстоянието зад стола става повечко .... дано съм разбрала правилно питането !!!!!

# 591
Ей, супер си!
така като смятам са ми нужни 530, а пък аз имам 450, демек ми трябва или по-малка маса или по-малък диван. Ето тук се виждат размерите - http://prikachi.com/images/368/7313368A.jpg

# 592
  • софия
Никой не ми хареса лампите  Rolling Eyes

# 593
а иначе че искаме да го сменим за голям ъглов си е факт, но това също напред във времето.....

Аз пък с най-голямо удоволствие бих заменила ъгловия си диван (макар да не е от най-големите) с едно кокетно двуместно диванче и едно-две красиви кресла, като бих ги разположила едни срещу други. Така хем ще могат да седнат 4-ма и да се гледат, докато си говорят, хем ще има по-уютна атмосфера. Иначе този ъглов диван само ми заема място, а като седнат двама, третият вече се чуди къде точно да се настани, а и така хората въобще не могат да се гледат. Единственото му предимство е, че е разтегателен и може да се спи, и е удобен за гледане на тв.  Wink

# 594
  • Варна
а иначе че искаме да го сменим за голям ъглов си е факт, но това също напред във времето.....

Аз пък с най-голямо удоволствие бих заменила ъгловия си диван (макар да не е от най-големите) с едно кокетно двуместно диванче и едно-две красиви кресла, като бих ги разположила едни срещу други. Така хем ще могат да седнат 4-ма и да се гледат, докато си говорят, хем ще има по-уютна атмосфера. Иначе този ъглов диван само ми заема място, а като седнат двама, третият вече се чуди къде точно да се настани, а и така хората въобще не могат да се гледат. Единственото му предимство е, че е разтегателен и може да се спи, и е удобен за гледане на тв.  Wink
Бръмбар, с тебе май ще си ходим на гости  Laughing Така да мислим в една линия и двете ...И аз няма търпение да дойде новото ми диванче тройка, а ъгловия да го демонтираме и отпътува ...Освен това, чак след 5 години открих ,че във вилата на свекърите ми има две бижута-дървени кресла, от 60те години, но никога не ги бях забелязала, защото свекърва ми ги беше покрила с едни обемни китеници ...Накратко-примолих се за единия, очаквам го скоро вкъщи, и сега му мисля обновяването

Моята щора ще се забави още седмица, безумие е просто ...не мога да случа на коректни майстори и фирми..
Междувременно довършихме детската, с която отново имах неволи, майстора почти не ме разбра какво искам, и се раминахме за някои дребни неща, но фатални за мен ...

Както и да е, ще коригирам по-нататък...Знам,че има тема за детските стаи  , но ще пусна тук линк да ме коригирате, идеята ми беше да е светла стая, тя си е източна, с голям прозорец и врата към балкон. Само да вмъкна-нямаме нищо икейско  Laughing  https://www.flickr.com/gp/tonimirka/493886/

За масите и столовете-имахме маса 120 на 80, с 4 стола за хранене...Махнах я, и купих малък квадрат 90 на 90, пак с 4 стола, но друг тип. Ние сме 4 човека, гости идват 1 път в годината, т.е. гости за вечеря, с подреждане на един куп чинии, но заради такова инцидентно гостуване е безсмислено да поддържам такива обемни мебели, при все че едва ни стига мястото за нас ...

Ема, много е хубав дивана ти, и този магазин е като съкровищница, чак завидях за него

Много дълго стана, ама последно-и аз се вълнувам от лампите, но търся дървен лампион, трипод. Нещо подобно на това или същото http://www.ebay.co.uk/itm/191187893941?_trksid=p2055119.m1438.l2 … TRK%3AMEBIDX%3AIT  Не смея да поръчам от ибей, че не знам в какво състояние ще ми го донесе трансп.фирма

# 595
Много готина детска стая!  Heart Eyes

Шт, аз харесах втората. С чашите. Чаши ли са това, де? На такова ми приличат.  Crazy

# 596
  • софия
Аз ще си купувам статив с чадър  Grinning
като не стана фотограф от мен поне една лампа да има за заблуда  Mr. Green
Г-це, дай съвет да има ли и рефлектор? И нали може да се завинти обикновена крушка?

Не бяха истински чаши, но приличат. Скараха ми се, че я снимах, питах за цената - 3800 турски лири

# 597
  • Варна
Аз ще си купувам статив с чадър  Grinning
като не стана фотограф от мен поне една лампа да има за заблуда  Mr. Green
Г-це, дай съвет да има ли и рефлектор? И нали може да се завинти обикновена крушка?

Не бяха истински чаши, но приличат. Скараха ми се, че я снимах, питах за цената - 3800 турски лири
Хахах, отражател ли ? Е как без него, ако нямаш насреща прозорец 2 на 2 метра, за къде си без отражател  Joy  Може да се завинти обикновена крушка, всъщност от спираловидните-енергоспестяващи ...

# 598
  • софия
Ами с бял дифузен чадър, казаха ми, че можело и без рефлектор  newsm78
това ще е лампа за стая не за снимане
Мисля да си купя целия комплект, статив, стойка с фасунка, рефлектор и чадър

# 599
  • Варна
Ами с бял дифузен чадър, казаха ми, че можело и без рефлектор  newsm78
това ще е лампа за стая не за снимане
Мисля да си купя целия комплект, статив, стойка с фасунка, рефлектор и чадър
Пошегувах се... Simple Smile
Не ти трябва отражател,най-малкото защото ще я ползваш лампата за лампа  Wink , а и ако срещу трипод-чадъра имаш нещо бяло, примерно плот, стена, мебел, висок шкаф, щора и тн, пак ще ти връща светлината и стаята ще е по-осветена ..

Общи условия

Активация на акаунт