НВ-ВМХ, част 78

• 35 234
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • SA
mis_valHeart Eyes Hug
Да знаеш, че наскоро се чудех защо не пишеш.
Дано да си добре само!
 Heart Eyes
Вики, на мен сьщо не ми е ясно защо след като някой счита нашето хранене за вредно, си прави труда да пише в темата, честно. Ми пусни си тема за храненето, което одобряваш, там ще почнат да пишат и други с подобни интереси и ще си говориш надьлго и нашироко за твоите вьзгледи.
Защо трябва да се заяждаш с хора, които мислят другояче? То разбирам да пробваш ведньж-дваж, за да ги вкараш в правия според теб пьт, ама като виждаш , че не поддават, ще стреляш по тях ли, какво?
Ние не сме трьгнали да се заяждаме по другите теми за различни видове диети ( а повярвайте, че определено има какво критично да се каже по тях  hahaha).
На мен сьщо ми омрьзна да се пишат страници с глупости, породени от саркастични и еднотипни постинги на едни и сьщи хора ( 2 на брой , ако трябва да сьм точна). Не виждам и смисьл да се дават обяснения на тези постинги, защото каквото и да се обясни, то едно си баба знае, едно си бае ( мас и прьжки , месо, токсини - всичко се свежда до това в крайна сметка).
Така, или иначе, постинги на Красимира и Адриана повече аз няма да чета, нито да им отговарям.
Отправям и молба кьм тях, сьщо да не четат, обсьждат и цитират мои постинги!  Praynig

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 10:07 от kameloth

# 31
Ками и аз всеки път се заричам да не отговарям на плиткоумни изявления, обаче това „на една ѝ закъснява с месец цикъла, друга с петна в очите и невъобразим холестерол, трета ходи и се бута в студентите.......“ направо преля чашата на всяко търпение. Чак се чудя как не е упоменала, че ме е хванала настинка от нашия режим. Аз не знам тези модератори уж следят за нередности, обаче остават безучастни към подобен род потребители или ние трябва да уведомим модераторите. Желая да си чета на спокойствие в темата и да не ми се налага да се чудя как да прескачам простаци. Пак се чудя и защо не вземат да пробват този тон в темата на Милко в спайдър спорт. Там също хората се хранят по този начин. Редно е да вземат и тях да се пробват да ги „вразумят“.

# 32
  • SA
Вики, какво да ти кажа, направо умирам от смях.
Тази сьс студентите е Шоки, която вече не си спомням по какьв повод сподели, че е имала ортостатични прояви ведньж. Кьрмачката, дето й прилошало - се е случило на втория ден на режима.Сьс закьснението на цикьла - момичето май беше почнало режима три дни преди очакваната дата на цикьла... Абе, просто не виждам смисьл даже да ги коментирам тези неща.
То в повечето теми вьв форума хората гладуват жестоко, карат само на плодове, или таратор, някои са на 1200 ккал за месеци ( дето ние го броим за жесток фаст и не си го позволяваме за повече от 5 дни), други млатят само протеини до откат.
Обаче нашите тролове това го вземат за нормално и единствено консумацията на мазнини от животински произход ги терзае, та смятат за уместно да наливат акьл в нашата тема.
Просто наистина ми идва в повече това.  Peace

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 10:07 от kameloth

# 33
оф  Whistling нещо ми кипна келя и информирах модератор. Ще видим какво ще излезе. Най-много да се прекръсти пак. Сега чакам Оф Краса да настъпи котето по опашката и тя ще е следващата.

Аз просто искам да си чета на спокойствие тук и нищо повече.

# 34
  • Пловдив
Вики  Hug, не се ядосвай! Има хора, които, за да вярват в собствения си път, имат нужда постоянно да доказват, че пътят на другите е погрешен...
За разведряване на обстановката да споделя какви домашни шоколадови бонбони си направих  Mr. Green:
- 70 грама краве масло разтопено
- 1 лъжица кокосово масло
- 1 лъжица кокосови стърготини
- какао на вкус (многоооо сложих)
- много орехи
- малко мед (може би по-малко от чаена лъжичка).
Разбърква се всичко и във формички във фризера (аз сложих във формички за мъфини, че за бонбони нямах; излязоха 4, които нарязахме и изядохме на 7-8 пъти). Божествени! Heart Eyes И от нережимстващите домашни бяха одобрени.

# 35
  • USA
Не ви ли прави впечатление? - на една ѝ закъснява с месец цикъла, друга с петна в очите и невъобразим холестерол, трета ходи и се бута в студентите, понеже ѝ причернява, струва ми се, признаци за разбалансирана чревна флора (пробиотици+храна за тях, това пробвахте ли) ... На кърмачка ѝ става лошо, на мен също... на фона на научни доказателства, че това е най-полезното хранене.
НЕ, не ни прави впечатление! Хората си имат някой проблем, споделят си го, а дали е от режима, не се знае... Ти и другата тролка, само слухтите и злорадствате Sick
 Но има много момичета, които само ползи са видяли от режима, кажат го веднъж и толкова...
То не, че не се казват такива неща, но вие с Оф, Краса не ги забелязвате... Знаете си вашето, и като едни латерни, тра-ла-ла, ла-ла, ла-ла

Аз да почерпя за моето момче, което има имен ден днес, с агнешко естествено, коноп нямам, а и не знам как изглежда дори, и не ща да знам(да не вземе сега да ми се обясни)

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 17:01 от SkyBlue

# 36
Адрианке, понеже видях, че си ме споменала с бутането в студентите, да ти кажа, че това беше през 1999 г. (тогава аз самата бях още студентка), точно след едноседмична диета на Байкова Rolling Eyes Тогава не бях чувала още за НВ-ВМХ и си се хранех стандартно високовъглехидратно и нискомазнинно. Аман вече! ooooh!

А иначе аз си имам ортостатизъм от доста години, макар че само веднъж е било толкова продължително причерняването, но тогава беше след диета и в най-големите юлски жеги, така че е било донякъде от обезводняване. Но е още от времето, когато си бях с многото килограми, макар че точно когато започна (май беше същата случка през 1999 г.), бях посвалила малко, после по стечение на обстоятелствата посвалих, без да искам, още малко килограми. Причината за принудителното отслабване беше обостреният колит, който ме тормози 5 години. Но и след като се успокои колитът, ортостатизмът си остана и си продължава до днес, значи вече стават 15 години. Явно е някаква особеност при мен, която си я имам и сега, когато се наливам с вода, и преди, когато не пиех достатъчно. А дали има връзка с флората - ами, може, кой знае, но ми се струва, че не, защото все пак от половин година наблягам и на пробиотиците.

А по повод на вредността на диетите, съвсем наскоро дюканка се оплака, че развила натравяне с белтъчини ooooh! И аз подробно обясних защо се случва това и че при нас няма как да се случи Rolling Eyes Но при Дюкан определено може.

Аман от Краси и от Адриана! Толкова страници се изписват заради техните глупости! ooooh!

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 08:28 от Cioccolata

# 37
  • Пловдив
Леле, Скай,  #Crazy слюнкоотделям обилно с това агнешко, приказно вкусно изглежда!Живо и здраво да ти е момчето!  bouquet

# 38
Благодаря и аз за темата   bouquet

Джия какво стана с твоя преглед? Нали петък беше? Много ми е любопитно дали са ти обърнали внимание и дали си имала възможност да си зададеш въпросите. Аз от сега кроя планове как да стопирам бясното препускане на моята лична от стая в стая. Ама всяка година ме прецаква.

Този петък е  Peace Непременно ще споделя.

# 39
  • София
Ох, Скай! На мен тъкмо ми бе писнало агнешкото, но сега пак ми се заформиха едни амбиции Mr. Green

# 40
Оф, да не допълвам по-горе, но да си кажа и аз мнението: струва ми се, че се подхожда тенденциозно към спазването на правилата тук - модераторите държат дълго време някои теми, макар че са в нарушение на правилата, заради нажежената обстановка в тях - да става сеир, така е по-доходоносно за форума вероятно Rolling Eyes Темата на bronze за "режим за намаляне на теглото" трябваше да бъде затворена съвсем скоро след откриването й, а се задържа много дълго време. Това за мен е просто насърчаване на сеирджийството, защото другите подобни теми се затварят след няколко поста или максимум след няколко страници ooooh! А явно се е увеличила толерантността и към троловете от типа на Краси и Адриана, отново заради поддържането на напрежението, от което пък се генерира интерес към форума ooooh!

А това кой колко зеленчуци ще яде, или пък месо, или млечни, или нещо друго, се определя от редица фактори, които, ако прочетете първия пост на темата, са индивидуални и всеки трябва сам да си намери най-доброто решение за себе си. Зависи и от особеностите на организма, напр. наличие на колит, лактозна непоносимост или друг проблем, също зависи от целите, например дали има излишни килограми и как точно се отразява на свалянето изяждането на два легена със салата на ден Rolling Eyes Аз лично предпочитам готвените зеленчуци, и то в нормални количества, т.е. не повече от половината чиния. Сурови зеленчуци ям по-малко и по-рядко, основно са домати, чушки и по-рядко краставици и моркови. Всеки трябва да си поеме отговорността за себе си и да се наблюдава. Това е продължителен и често труден процес, но само така може да се определи кой какви количества от различните храни трябва или може да консумира. А и трябва да се има предвид, че днес може да ви понасят добре млечните, но след няколко години може да спрат да ви понасят и тогава ще бъде във ваш интерес да ги намалите или изключите. И за ядките и таханите важи това, и за плодовете, и за всичко.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 08:14 от Cioccolata

# 41
Мдааа, конопът не прощава
 Joy

Славакис, умолявам те да прочетеш постовете ми назад из темите за статините
Накратко: 150% съм убедена, че именно те докараха агресивния рак, от който си замина майка ми

В тукашните форуми съм чела за хора, които наистина дигат холестерола от някои храни
Един напр от свинско и бекон и минал на риба основно и то сьомга и нивата се нормализирали

Джия, успех с изследванията, отсега тренирай с лъжите и бъди настоятелна

Аз май имам повод за хвалба, вижда се светлина  в тунела
След няколко дни ще знам със сигурност

А, да, мерси на Шоки за темата
И на Адриана за поредното доказателство относно влиянието за конопа върху мозъка

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 08:57 от Анонимен

# 42
УОСПИ, успех! Hug

# 43
  • Пловдив
WASP, стиснати палци и от мен за скорошни хубави случвания! Hug
Шоки, много добре казано!Режимът дава наистина сравнително голяма свобода и всеки може да го прилага според нуждите, предпочитанията и особеностите си.  Peace

# 44
  • Scotland
Благодаря ви за коментарите на  Кameloth и  W'A'S'P'. Точно защото съм запозната със страничните ефекти на статините не искам да започвам да ги приемам.  Малко повече за мен – на 43 години съм, в добро здравословно състояние, с около 10 излишни килограма.  Основната ми храна е месо (свинко и телешко), яйца, сирена и зеленчуци. Е, случва се понякога да кривна от правия път и да завиша въглехидратите под формата на шоколад и плодове.  Не мога да кажа че съм от активно спортуващите.  Сега като се замисля май наистина понякога прекалявам с приема на мазнини  (кашкавала го мажа с масло, яйцата с масло).

Личната ми лекарка се съмнява за Familial hypercholesterolaemia или нещо от този род.  Ще се опитам да я накарам да ми назначи по-подробни изследвания на липидния профил. А на първо време ще последвам съвета на Кameloth и ще намаля мазнините, който приемам.

Общи условия

Активация на акаунт