Отговори
# 225
  • Сливен

Иначе 8-ма серия е преведена и утре ще бъде налична. Hug

Обещано и изпълнено  Peace

Епизод 8
 http://asi-bg.net/details.php?id=12448

# 226
Мименце, Гери огромни благодарности
и дано не е последното изпълнено обещание към нас  Hug  bouquet

# 227
  • AMS

Привет, дружки!!!
Малко схемата да дискутиране на епизодите не ми е много удобна, поради застъпване на преведена и нова серия. Като ни изненадат и фрагмание, обърквацията ми става още по-голяма. Като прибавия и прекъсването на нета по-време на онлайна и вече кашата е пълна. С извинение към подругите, но техния превод по време на излъчването, не винаги ми помага особено. Просто не им разбирам хумора и закачките.
Ели, Hug имам една голяма молба! За съжаление във ВИКИ , често че получава да се прекъсне и изтрие превода. Моля те, ако имаш време!, защото считам, че превеждаш от турски, при онлайна, да вземеш по-дейно участие. Или, след както изгледаш новата серията, да разкажеш по-важните моменти накратко. Разбира се, ако ти е възможно. Колкото и да е кратък поста ти, ще е от голяма полза.
И сега какво разбрах по съдържанието на 9-ти епизод.
Сеит и Шура подписаха граждански брак! Това е сцената, когато отидоха с документите, в съответното учреждение. Разбра се от разговора им, когато излязоха. Шура се радваше, че са го направили и искаше да продължат с другите задачи, но Сеит настоя да отидат да видят за булчинска рокля. Шура смяташе, че подписването е достатъчно, но Сеит я заведе да купят плат за гиленика.
Сеит и Шура по документи са женени. Сватбата може да не се е състояла, но те са вече официално съпрузи.
По-късно, когато Петро разбра, отиде в същото учреждение, да ги клепа и да иска да каже, че бракът е незаконен, но явно не му се отвори парашута.
Фенче,  Hug брата на Аля беше убит, защото капитана, разбра, че тя е издала на Али и Яхия, и от там на Сеит, за варенето на алкохол, в казана в перачницата.
Петро издаде баронесата, за двойната ѝ игра с англичаните и турците, и за това я заловиха.
Капитанът, подклаждан от Петро, направи така, че в деня на сватбата, Сеит да бъде пребит и хвърлен в трюма на един кораб.

Лагуни, Hug Белл, Hug благодаря за колажите!!!

Мименце, Hug Филипова, Hug благодаря за превода!!!

ПП:
Скрит текст:

Поклон пред жертвите в SOMA и сила за живите!!!

Съжалявам за загубата на Халит Ергенч!!!

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 20:44 от di...va

# 228
  • Сливен
Мименце, Гери огромни благодарности
и дано не е последното изпълнено обещание към нас  Hug  bouquet
Разбира се, че не. Щом се започнали ще го завършим. Нито аз нито Гери се отказва от нещо по средата. Peace

# 229
Mimence Аsi , благодаря   bouquet

Сеит и Шура подписаха граждански брак! Това е сцената, когато отидоха с документите, в съответното учреждение. Разбра се от разговора им, когато излязоха. Шура се радваше, че са го направили и искаше да продължат с другите задачи, но Сеит настоя да отидат да видят за булчинска рокля. Шура смяташе, че подписването е достатъчно, но Сеит я заведе да купят плат за гиленика.

di...va Hug много ми се иска да са женени newsm17

# 230

Иначе 8-ма серия е преведена и утре ще бъде налична. Hug

Обещано и изпълнено  Peace

Епизод 8
 http://asi-bg.net/details.php?id=12448

Благодаря Ви, Гери Hug и Мименцето! Hug Добри сърчица имате...  bouquet
Цитат
Сеит и Шура по документи са женени. Сватбата може да не се е състояла, но те са вече официално съпрузи.
Дива Hug, не мисля, че подписаха брак Сеит и Шура. Само подадоха документи за това и после отидоха на пазар. Замисълът със сватбата ще си остане блян за Шура, но поне Едже направи опит да реабилитира нерешителния Сеит. Оказва се, че бракосъчетанието е едва ли не билет за дъното на морето относно Сеит, така, че сватба няма и да има... Hug

ПП:
Скрит текст:
Вечна памет на мъчениците- миньори от Сома, както и на майката на Халит Ергенч. Cry

# 231
Добър ден!
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но имам някои неща, които искам непременно да кажа.
Аз съм част от екипа, който превежда Сеит във ВИКИ, като последните серии съм превела изцяло сама. Т.е. - разбирате, че го следя, освен това го харесвам.

Отдавна съм си обещала да не чета тук, когато следя сериал (а то е рядко, гледала съм само 1001 нощ, Кузей и сега Сеит и Кара пара), но снощи, след серията си позволих да погледна за повече инфо. Вместо това, попаднах на коментари, които меко казано ме подразниха и щом авторките са в правото си да ги напишат, значи аз имам същото право.

По същество....ако не можете да разберете една любов, която те помита, заличава род, положение, родина, очаквания за бъдещето....значи няма как да ви хареса филма.
Ако не можете да разберете, че истинското благородство е да си еднакъв и с царя, и с пъдаря...значи няма как да ви хареса Шура. Какво като е мила с Истанбулските си домакини, какво като се е научила да прави баклава....благородството й само се подчертава от това!
Ако не можете да разберете, че тогава мъжете не са споделяли с жените си своите планове (а мнозина не го правят и днес, век по-късно!), значи няма как да оправдаете Сеит. Разбира се, че ми се искаше да е по-пламенен, по-страстен с нея, да й се доверява за всичко, но.....това не е моят мъж, а литературен и филмов герой.
Кинематографията няма да я коментирам...хубав-лош, това е филма. Който може - да заповяда, да се справи по-добре или да не се мъчи да гледа.
Имаме си чудесна Бг. поговорка за киселото грозде......Нейсе!

А сега на въпроса - интересно ми е, как така никой не се запита, защо авторката на романа е представена като внучка на Сеит, но очевидно не и на Шура?!
Ако някой има идея, ще му бъда благодарна да сподели, т.к. умишлено не чета книгата, докато трае филма. Може и на лични....нямам намерение да присъствам тук често.

Ако се чудите какво става с ВИКИ, да кажа, че и аз се чудя Shocked От няколко дни първите серии не тръгваха, само 7-ма, на нея пък не й излизаха субтитрите. Сега целия сериал (също и т.нар. Хулиган) просто ги няма, все едно никога не ги е имало там. Жалко за труда на толкова хора, ако не ги възстановят! Rolling Eyes
Чудя се също, защо седмица по-късно, рускините явно нямат субтитри на 8-ма серия, иначе нашите факирки от АСИ, досега да са я качили.... Thinking

И не на последно място....gospojata,
Скрит текст:
приеми най-искрените ми съболезнования! Нека почива в мир!
ЕЛИ благодаря ти за мнението,за преводите,за това че споделяш моята страст,този филм ,благодаря newsm10 smile3501  love001

# 232
# 233
  • AMS

Шани, може да си права. Толкова са ми знанията по турски. Не става въпрос за сватбата, а става въпрос за това, че има документи за подписване на граждански брак. Петро отиде да лъже, че имат деца в Русия и че съвместното им съществуване е незаконно. Ако не беше той, всичко щеше да си мине по реда и Сеит нямаше да бъде пребит и окован.
Не смятам, че Сеит има нужда от "реабилитация" от Едже, а и от който и да било. Смятам дори, че сериала е по-правдоподобен от книгата.

Цитат
....интересно ми е, как така никой не се запита, защо авторката на романа е представена като внучка на Сеит, но очевидно не и на Шура?!
Ели, аз също не съм чела книгата, но никой не се е запитал, защото още в началото се знае, че Нермин Безмен е внучка на Сеит, дъщеря на една от двете му дъщери, от брака му с Мурка. Освен Курт Сеит и Шура, има книга Курт Сеит и Мурка, както и трета - В клещите на имиграцията, а последно излезе Дядо ми Курт Сеит и аз.

Авторката на книгите не само е включена в екипа на сериала от началото, а вече има и актриса, която играе нейната роля.  Много ми харесват тези уводи и заключения с Нермин и Валентина, в епизодите.

# 234
 Гери,  Мименцето  благодаря за превода!! newsm51

# 235
Mimence Аsi , благодаря   bouquet

Скрит текст:

di...va Hug много ми се иска да са женени newsm17
И на мен. Praynig
Благодаря на екипа   bouquet  bouquet за превода.

# 236
Гери, Мименце, благодаря ви за преведения епизод!

Да сте живи и здрави, и спокойни и честити, и все така да се радваме на вашата компания.

Дива, това, което си разбрала от епизода, е много важно и преобръща представите ни за отношенията между Сеит и Шура, променя посоката на нашата дискусия. Вярвам ти, много се надявам да си права!

# 237
но поне Едже направи опит да реабилитира нерешителния Сеит. Оказва се, че бракосъчетанието е едва ли не билет за дъното на морето относно Сеит, така, че сватба няма и да има... Hug[/b]

HugСпоред мен друго цели Еджето. Да стовари вината за проваления брак на Шура.Курт насила се жени, факт, но обективни обстоятелства му пречат да се яви на сватбата. Има си уважителни причини човека. За Шура обаче няма да е така. Беше бясна на финала и ще си помисли, че се е отказал от сватбата. Нали подслуша разговора с Али и Курт. И не се знае какво може да направи в това състояние. Със сигурност няма да има втори опит за сватба...
Благодаря на дамите за превода....  bouquet

# 238

МИМЕНЦЕ, newsm51 newsm51 newsm51, ГЕРИ newsm51 newsm51 newsm51, ФИЛИПОВА , newsm51 newsm51 newsm51 моите искрени благодарности, за неуморния Ви  труд, за това, че ни правите щастливи!!!

# 239
Има интересно интервю на Фло в р.форум. Сравнявам го с интервюто, което даде пред ELLЕ преди 8-9 месеца. Съвсем различно като лексика,  като стил на говорене.
Първото интервю беше на истинско франсе - чаровно, романтично, страстно, влюбено. Животът е любов, приключение, опит и философия. Много добре казано...Второто интервю е сухарско,шаблонно, за мен поръчково. Сякаш предварително са написани отговорите...Странна е  охотата, с която Фло се обяснява за частния си живот. За пръв път признава публично за връзката си с Къванч. И за раздялата с него. От какъв зор го прави... Отскоро имала нова връзка. Пак с турчин. Баскетболист. Кога и къде го е срещнала, пълна мистерия. За доказателство - снимка в тъмницата, хванати за ръка... Много  бързо си намират нови гаджетата. Къванч един месец след раздялата с Фло, Башак, и тя два месеца след развода, цъфна до Къванч. Баскетболистът на разположение.  Сякаш трябва  да се убеди аудиторията, че флиртът с Къванч е приключил. Няма проблем обаче, да се срещат занапред, казва Фло...  Башак и тя говори открито за връзката си с Къванч. На фона на досегашната дискретност около частния живот на Къванч, тая откровеност и словоохотливост ми е малко съмнителна и нетипична. Сякаш думите имат определен адресат.
Трябва да бъдат чути от някой. В този смисъл всичко ми изглежда режисирано. Да видим какво ще се случи след финала на филма. За мен, Къванч ще се изнесе във Франция. Нали и апартамент си купи там.

Не мога да повярвам, че са ми изтрили репликата за шампанското по повод сватбата...Що бе Валентина???

Общи условия

Активация на акаунт