Отговори
# 240
Здравейте, в този късен час!
 wavey

Филипова, Миме, благодаря за преведената серия! Hug Hug

Дива Hug, не че разбрах нещо от епизода тази седмица, но ти напълно преобърна представите ми за него. Сега вече нямам търпение. Благодаря ти! Подругите са обещали по възможност да пуснат превода в петък, така че не остана.

Не съм забравила обещанието си към теб да преведа клипа с разказа на баронеса Валентина.  Така и не открих видеото, затова съм ползвала това с руските субтитри. Не ми хареса резултата, защото се разминават субтитрите, но както и да е. Бъдете снизходителни. А клипа е интересен и си заслужава да се види.

Специален епизод
                         Курт и Шура
                   Бягството от Крим
              Разказът на баронеса Валентина

http://www.vbox7.com/play:a9ea39e371

http://youtu.be/R_q4CHUwSS8

Спокойна нощ! smile3524 smile3524 smile3524

# 241

newsm51 newsm51 newsm51 Хиляди благодарности, момичета!

Аз също разбрах, че Курт и Шура само подадоха доументите.  newsm78 Дано се окаже правилно, това което е разбрала Дива. На мен също много ми се иска да са женени.

Дафне,  Hug  не знам рускините, но мен Къвнач всякак ми е хубав. Crazy Иначе ако вземат та се съобразят все пак с желанието им да му понамалят брадата ще съм доволна, че да му се радваме на красотата, която поне за мен е рядко срещана. С тази визия по- долу Къвач ми е просто неотразим. Crazy

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 00:02 от sinq laguna

# 242
Като чета как някои си повярваха на преводите, се сещам за друг подобен случай. Реплика от фрагман. Думата чапкън, казана за Курт, феновете на ВНЛ-то я преведоха като храбър, но Бонита се намеси. Означавала женкар.... Joy Joy Joy

# 243
Дъга,  Hug благодаря за положения труд!  newsm51

Дафне, не знаех, че Къванч си е купил жилище в Париж. Виж ти!

# 244
Поздрав за всички фенове на Къванч:

# 245
И аз в късен час съм тук,за да благодаря за преведения епизод!
Ама за малко за изляза от темата,мислех че съм попаднала в друг филм!
Тези спамове са много неприятни,особено когато си има тема за съответния филм или сериал!
Нейсе... то възпитанието се формира в първите 7 години,после е невъзможно!

За всички осъществили запис,превод,качване в торент - благодаря от сърце!

Дъга, Hug Дива Hug за вас също е моята благодарност,че ни помагате със всичко,което знаете и можете .

Белл Heart Eyes  bouquetЛакуни Hug  колажите ви са балсам за очите ми! Страхотен вкус и усет за красивото имате! Моите поздравления! Peace

# 246
Гледам тази снимка и си мисля, че не можаха да наложат Къванч и Фара  като екранна двойка. И това е една от причините за ниския рейтинг. Сравнена с Берен и Ойкюто,  тая двойка е по-нехаресвана  в анкетите. Иначе Фара добре играе. Над очакванията ми. Равностойна е на Къванч. Нарекох я Джесика Ланг, та отнесох подигравки.  Joy Joy Joy  И причината не е в играта, ами не е достатъчно атрактивна като външност за партньорка на Къванч.
И няма никаква връзка като визия с 16-годишна руска аристократка. С по-едри черти на лицето е, липсва ми финеса, шика, вродената изисканост според представите ми за руските ми аристократки. И затова в кухнята ми е по-реалистична отколкото в дворците...И големият провал на стилиститите с цвета на косите. Не руси, а жълти направо. Лепят и 5 години отгоре. В общите сцени с Къванч  се фиксирам върху тях.
Отделно от това, няма химия, не прехвърчат искри и флуиди между нея и Къванч. Не се получава. Имам чувството, че и на Къванч му е писнало да го играе влюбен.  А все го набутват в такива роли.
Благодаря на Снежка за кафето....  bouquet

# 247

Като чета как някои си повярваха на преводите, се сещам за друг подобен случай. Реплика от фрагман. Думата чапкън, казана за Курт, феновете на ВНЛ-то я преведоха като храбър, но Бонита се намеси. Означавала женкар.... Joy Joy Joy

Дафне, нямам никакви претенции с преводите си, не съм професионален преводач, но написаното от теб не отговаря на истината. По принцип приемам критика, но ако е градивна и добронамерена. Този път в желанието си да се заяждаш непрекъснато си се объркала.
Прилагам доказателства. Аз самата съм се усъмнила в превода, защото излезе нов превод на руски на същия фрагман,но Бонита, на която имам пълно доверие е потвърдила, че от турски фразата се превежда точно както е във видеото.

Скрит текст:

Нощес много се чудих на тази фраза във фрагмана:

Стори ми се странна тази дума женкар, която беше употребена по отношение на Сеит, но точно така беше преведено. Даже проверих думата в речника за всеки случай. Тази сутрин обаче рускините са направили нов превод, в който същата фраза е преведена от друг преводач като „…Красивият и храбър Курт 
Скрит текст:
Привет, момичета!  Hug   bouquet

Относно думата "женкар" в превода на фрагмана искам да поясня, че тя е правилно употребена, защото çapkin (чапкън) на турски означава точно това или още "коцкар",
Ето и видеото и  не е лошо преди да правиш иронични забележки да си направиш труда да провериш.

http://www.vbox7.com/play:c6b3a54c33

Очевидно знаеш езика много добре, защото си правиш труда да пренасяш тук всички простотии и абсурдни версии на рускините, така че може в бъдеще ти да превеждаш, аз нямам против. А ако аз преведа нещо, не го гледай и не го коментирай, ако обичаш. Предварително благодаря!

Момичета, моля да ме извините, но този път не се въздържах.
Пожелавам ви хубав ден, а дано довечера имаме възможност да гледаме епизода на руски. А и за фрагман дойде време.

До скоро!

# 248
Привет момичета Hug

* Дъга , благодаря ти   bouquet

# 249
Дъга, BELL

# 250
Привет, на всички хубав ден желая!

Дъга, не се ядосвай, може би нападките не бяха към теб...но без значение към кого са, наистина е дразнещо.

С нетърпение очаквам превода на еп. 9, че от него изпуснах много, а и да разберем ожениха ли се наистина Сеит и Шура.
Това момиченце ме безпокои, подслушва, наблюдава, ревнува...

# 251
Здравейте HugПреди всичко искам да благодаря на Дъга  за преводите  bouquetОт няколко дена не съм се включила исках да ви изчета мненията и да гледам сериите.За мен всички актьори си играят много добре ролите,а Каванч и Фара са чудесни.Как искаме Сеит да гледа влюбено като има толкоз много проблеми ,а иска и да предпази любимата жена от неприятности. PraynigМного ще се радвам ако те са женини дори и на хартия,тогава серияла ще бъде още по-добър,но незнам какво ще измислят сценаристите.Май ви доскуча затова Лек и усмихнат ден newsm51 newsm51

# 252
Здравейте Hug.............................Как искаме Сеит да гледа влюбено като има толкоз много проблеми ,а иска и да предпази любимата жена от неприятности. Praynig..........................

Точно това си мислех.
Така започва 9 еп. - Сеит се връща от акцията за спасяване на Галип и оръжието, а Шура мисли, че той е бил с баронесата.
Какво разминаване във възприятията! Шура е склонна да мисли най-лошото, за съжаление, въпреки любовта между двамата, няма доверие на Сеит и се чувства несигурна.
Поставям се на мястото на Сеит - рискувам живота си в опасна акция, връщам се и вместо почивка - скандал!
Една илюстрация на това, че нещата рядко са такива каквито изглеждат, и че е много важно да има общуване между хората, да няма премълчано и недоизказано.

# 253
Момичета, много сте мили и пак ви благодаря на всички!  bouquet

Скрит текст:
Най-напред - Бог да прости загиналите в мината и да дава сили на горките им семейства! Sad Съболезнования и за Халит Sad

Превеждам главно от английски и италиански, но ползвам и сръбски....в най-краен случай и руски, но не се ангажирам с последното. 7-ма серия бях правила (във вики) от английски и от руски, за да я има все пак, понеже основната ни магьосница-преводачка gphilipova беше малко на почивка Hug...
Турския го разбирам до основните им изрази, но сериозно се замислям поне за един курс, защото няма по-ценно знание от езиците и по-голям кеф от това, да си гледаш филмите в оригинал. Simple Smile Ако го направя, не се съмнявайте, че веднага ще започна да превеждам, каквото има за превеждане! Peace
По тоя повод, това, което аз разбрах от 9-ти епизод, беше, че Сеит и Шура подадоха документи за брак и даже Шура се зарадва, че е станало толкова лесно. После пък, когато Сеит разговаряше пак за липсата на благословия от баща си, с Али в двора, Шура чу, че той винаги е искал да се ожени за нея, но заради обстоятелствата не е станало. Това я успокои и зарадва.
Разбира се, не съм съвсем сигурна, че съм разбрала дословно....но с такова впечатление останах.

Такам...проблема с това, че не съм била наясно защо Нермин е внучка на Сеит, но не и на Шура си е изцяло мой ooooh! Laughing...
Но аз ви казах, че или гледам филм, или чета книгата /в случая книгите, както се оказва/, или най-често и двете, но по различно време. Дори и тук не влизам, за да не съм предупредена за развитието на нещата. Иначе знам, че има образ във филма, който е на Нермин, знам и коя актриса го играе  Wink....

По повод Къванч, а и по принцип....ще ви помоля за снизходителност към мен. Колкото и да е странно, аз тепърва се "запалвам" по тези сериали, както и в първия си постинг ви казах, гледала съм едва три - 1001 нощ, Север- Юг и сега вече Сеит и Кара пара (който е абсолютно страхотен, между-другото Crazy Heart Eyes)...Нямам почти никакъв опит, нито кой знае какви познания за актьорите, нито съм гледала Къванч преди Кузей.
Сега погледнах малко от Забранения плод и разбирам къде е разликата...Мисля си, че той се опитва да излезе, доколкото може от това амплоа. Познавам мъже, които лесно се сближават със жените, познавам и такива, на които им е трудно и са моногамни. Предполагам и вие познавате. Ако, (а по всичко личи, че е такъв в частния си живот), Къванч е по-обран с жените е нормално при тая популярност, която така или иначе вече има, да има изисквания за повече мъжкарски роли (с тренировките по бокс, преди Кузей, сега с тоя кон в Сеит ooooh!...), отколкото чисто любовни. На нас може и да не ни харесва, но усещам някаква такава тенденция, особено като знам (понеже някои серии съм гледала по три пъти ooooh! Blush), колко е дистанциран и тегав като Кузей. Аз го отдавах на цензурата там, но сега, разнищвайки го тук като Сеит, ми се струва, че това е тенденция. А и...човека пораства, възмъжава Wink.Разбира се, това са си мои разсъждения, нищо повече...

Е, отново благодаря на всички за всичко!  Hug  bouquet Хубав и успешен ден!

# 254
  • БГ
Здравейте и добър ден! Hug Hug Hug

Дъга, Hug Валя  HugЕли Hug Белл Hug

Отново сте ни зарадвали с чудесни коментари и колажи!
Всъщност и аз така разбрах - Сеит и Шура само подадоха документите си в кметството или както там се нарича ведомството по онова време.

Като гледам ревността на Шура все се сещам за една фраза на моята баба,към баща ми,когато майка ми,се тревожеше за закъснението на татко -"Сине да ти се случва това,за което се тревожи женати,а не майка ти". Разбирате за какво става дума ,нали! Peace

Много душевни рани носят тези двамата - Сеит и Шура и много са самотни,особено тя.
И аз не очаквам общо бъдеще за тях.Както изглежда сватба няма да има и това ще донесе  огромно разочарование у Шура,а вероятно и отчаянието ще я стисне за гърлото.
Понякога двама души ,колкото и да се обичат силно,са обречени да не станат семейство.
Но цял живот ще си задават въпроса - "дали,ако....."

Общи условия

Активация на акаунт