Отговори
# 585
Честито зъбче на малкия юнак на Мама Тодорова Simple Smile
аз на моя авокадото му го давам самостоятелно,но с виличка,че е много хлъзгаво и все го гони насам натам . Laughing

Вчера яде и пюре от тиква...баща му го беше взел да види дали ще яде като е на пюре. Яде,даже му се и ослади,но според мен просто, защото беше тиква. Днес го почерпих пак с авокадо(като за мен на зрялост беше екстра,но за него май не,но си посмука човека). Дадох и карфиол пак -само си игра с него,но за десерт получи диня и този път я хареса.
Да попитам майките от София ...пащърнак намира ли се някъде,защото аз видях само в Хит и беше стар и омекнал блякс.
Иначе и аз не виждам смисъл да се стерилизират пюрета,чиито зеленчуци са приготвени на пара.
А относно съхранението на домашно правените и отворени пюренца. Предполагам не повече от 24 часа (сигурно в купешките слагат някакви консерванти...). А в които се добавя АМ или кърма аз не бих използвала отново.

Ооох сега ще задам един тотално различен от тематиката на отчетната тема въпрос,но никой не ми е писал досега в темата,която публикувах и се нуждая от съвет. Предстой ни преместване в нова квартира и имаме нужда от пердета и нямам и идея как ще е по-изгодно. На бройка от някой магазин тип Комо,Айко и т.н. или на метър плат и на шивачка. Ще ми трябват ок.18 метра говов материал.
Мерси и хубав Ви ден Simple Smile

# 586
  • гр.София
Аз домашни пюрета давам на следващия ден.Директно от бурканчето го храня,но ако остане му го пазя за др.ден,ако не го дам,или не го иска -изхвърлям.Но всеки си преценява.Не готвя ден за ден,правя 3-4 бурканчета,обръщам ги топли и като истинат в хладилника.И местни правих и тях така,проблем не е имало.И аз не смятам за необходимо за варене на бурканчетата.
Мама Тодорова,честито зъбче,супер   bouquet
Фейсче,щом твоето момче си похапва,не мисля че е мн.125гр пюре и 100мл.мляко.Въпреки че пюрето засища повече.Моя не е от най-яжните,но изяжда 190гр.месно пюре.Защо не го пробваш с повечко и ти?Нали целта е да се замести млякото,а и той е на АМ,не на кърма.Аз даже понякога му давам малко плодово за десерт,и ако не му е било достатъчно,яде.Опитай,ако не си  Hug

# 587
тонито7, за пердетата - не знам каква е разликата с големите магазини, но аз си купих моите от Илиенци и ми излязоха по-евтино от магазинчетата за пердета. Купуваш на метър и там ти ги ушиват. Турски са. Аз съм доволна.

# 588
  • София
тонито7, секънд хенд дали си обмисляла?

За срещата в Борисовата, ще съвпаднем със среща за слингове и носилки от тази тема, та който обмисля, може да му е полезно  Mr. Green

# 589
Обмислям го,но тези магазини около нас,които посещавам рядко зареждат,така че зелено човече,ако може да ме насочиш към някой,който е постоянно зареден или поне често ...много ще съм благодарна. Четох стари теми във форума за магазина на Мария Луйза,но е писано 2008 ...нз дали важи още.

Оше веднъж извинявам се,че отклоних темата  Embarassed

# 590
тонито7, точно магазините по Мария Луиза и около Женския пазар имах предвид като казах, че са много по-скъпи от тези в Илиенци, а продават еднаква стока. Струва си пътешествието до там. Има 2-3 магазина много добре заредени

# 591
В зависимост какво харесваш, в Икеа има много хубави на съвсем прилични цени. Но те са все тесни - по метър и половина мисля на широчина. Ако искаш да покриваш много площ, плат ще ти е по-оферта Simple Smile Или пък (аз много харесвам) да редуваш завеса с хубава щора (от тези които са на ролки, не офисните Grinning, не знам дали добре го обясних... Така, ако имаш много пространство за покриване, ще има закачка и няма да е съвсем еднакво, пък ще си е симетрично...

# 592
  • София
Отчет и от нас. 9900 гр. и 72 см.  Rolling Eyes Всичко е ок, сложихме и хепатитната. Плака малко. На ехографа дърпаше накрайника на докторката и искаше да го налапа. Като му взеха кръв се сърди доста, защото лелката много му стиска пръста. Има завишени лимфоцити, не съм питала педиатъра още, но ЛЛ каза, че за бебета е нормално.

Аз домашни пюрета давам на следващия ден.Директно от бурканчето го храня,но ако остане му го пазя за др.ден,ако не го дам,или не го иска -изхвърлям.Но всеки си преценява.Не готвя ден за ден,правя 3-4 бурканчета,обръщам ги топли и като истинат в хладилника.И местни правих и тях така,проблем не е имало.И аз не смятам за необходимо за варене на бурканчетата.
Мама Тодорова,честито зъбче,супер   bouquet
Фейсче,щом твоето момче си похапва,не мисля че е мн.125гр пюре и 100мл.мляко.Въпреки че пюрето засища повече.Моя не е от най-яжните,но изяжда 190гр.месно пюре.Защо не го пробваш с повечко и ти?Нали целта е да се замести млякото,а и той е на АМ,не на кърма.Аз даже понякога му давам малко плодово за десерт,и ако не му е било достатъчно,яде.Опитай,ако не си  Hug
И на мен ми е трудно да правя пюре ден за ден и затова по 2-3 дни пазя в хладилника. Педиатъра каза, че е ок да хапва толкова, да не го мисля. Като проходи ще отслабне. За заместването - не знам кога да го заместя, може би още малко, да въведа и месо и ще почна да давам 190 пюре. Жал ми е, защото страшно много си обича шишенцето с мляко Simple Smile.

Мама Тодорова, браво на вас за зъбчето! Авокадото може да го даваш самостоятелно или в комбинация. Аз от Росичка знам, че дава в комбинация с банан и на моя лакомник много му харесва. Аз му дадох директно половин авокадо и половин банан, пасирани с много малко вода. Само, че авокадото го чаках да узрее почти седмица. Сега ново купих - и то зрее на прозореца.

За срещата в Борисова дано се класирам.

ПП: Никито, къде видя скандали? Просто леко недоразумение. Не е от многото жени установявям аз, а от различния социален статус на пишещите.

Между другото, Елг ме върна в групата за да чета за захранване, понеже живо ме интересува, но не чета много другите неща и не коментирам. То и аз не съм от хората дето пишат постове за щяло и нещяло, важно или маловажно, само да се пише нещо, та малко ми идват в повече понякога. Тук някак ми е по-подредено и по-спокойно.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 01:45 от babyface76

# 593
Бейбифейс, по препоръки до първата годинка поне сутрин и вечер трябва да е на мляко, така че ако ги спазваш, на Точко няма да му липсва чак толкова шишето  Mr. Green

Авокадото ми се опъна на мен. Първо беше зелено, а от чакане се развали. Как да позная кога е готово преди да е станало късно?

Вчера дадох пащърнак /на Хип, къде ще ти търся, а тук няма/. Резултатът - блляяяя. Дадох и цяла краставица да си чеше венците - отхапа с тях една милимунда, колкото семка, като почна едно давене, като че ли камък е глътнал  Joy Нищо, което не е с консистенция на рядко ако не възприема  hahaha hahaha То заради това и в началото май ми куцукаше захранването, защото пюрето не беше чааак толкова гладко като на готовите. Почнах твърдо, както имах намерение, с мои пюрета и само от изпитани източници отгледани. Ноооо както се и очакваше ударих на камък. А и повечето неща от зеленчуците още не им беше сезон тогава. И ща не ща се принудих да купувам бурканчета. Сега вече му давам от пазарните моркови и картофи, но както беше написано тук - първо през хладилник и вода. Но останалите неща няма откъде да ги взема. Овошките били умрели тази година заради поройните дъждове Sad

Успелите мами с контейнерчетата моля да споделят опит как са се справили, защото много мами около мен не са успели с тези приспособления да направят нищо, а на мен ми предстои да мина през тази борба също.

# 594
Тони, за какви контейнерчета говориш? А за домашните и готовите пюрета, според мен и в готовите хич не е ясно какъв зеленчук са сложили, така че все си мисля, че макар и със зеленчуците от пазара, поне ще знам какво има в пюрето. Но не налагам мнение, само си разсъждавам. Купувам и аз например тиква, а щом има пащърнак ще взема и от него.
Фейсче, не скандал, ми напрежение да го кажем. Така или иначе, беше позачистено явно във фейса и не можах да вникна в спора, не ми и трябва. За статуса си напълно права. Хубаво е, че си се върнала в групата. А я да те питам-като правиш за 2-3 дена напред, явно не ги вариш, а обръщаш ли ги, както са горещи, за да стане ваккума или директно в хладилника?

# 595
Никито, имало някакви специални накрайници ли са, контейнерчета ли са, които са според пола на детето. Още не съм ходила до аптека да видя за какво става дума. За храните си напълно права, аз съм на същото мнение. Просто когато не съм направила пюрета, давам от купешките - какво да се прави. До края на месеца се надявам да има някаква продукция и от съседите, та занеса малко в София.
Иначе аз направих няколко бурканчета като за зимнина - с варене. Знам, че се обезсмисля всичко така относно витамините, но как иначе да затварям за зимата??? Някой затваря ли изобщо чак за зимата? Или то май няма много смисъл, като се замисля, защото тогава ще ползваме детска кухня.

# 596
аа за изследванията ли, много съм зле Simple Smile Има едни лепенки, помня, че дебнех каката с часове, голям зор беше. С момчета би трябвало да е по-лесно.

# 597
то аз май пропуснах да уточня навсякъде за какво става дума - че е за изследванията на урината  Joy Joy
Ми с момчетата май е същата мъка, защото пропускали ми казаха. Една приятелка седяла и чакала с чашка няколко часа докато малкия благоволи да се изпишка, защото преди това 3 такива сменила и всичко пропуснало

# 598
Аз като трябваше да давам проба за урина от малкия го събух сутринта като се събуди и за около 30 минути  беше готов в контейнерче от аптеката.

# 599
Привет, аз май не съм писала отдавна. Ми то от обикаляне време няма. Сега съм си седнала на дупето, че имам контузия на глезена. Не бол толкова, но е подут и син, а още се ослушвам дали да ходя на лекар. Та се гледаме с дребния вкъщи, а той си иска разходката. Ма аз съм си диване, де, вместо да лежа по цял ден и да гледам филмчета аз бъркам манджи и мъфини. Скука м е и не съм свикнала да легна и да лежа по цели дни.
Алекс го захранвам вече почти месец. Отначало беше си зор, плюе, реве..., но сега гордо мога да кажа че хапва бурканче от 125 гр. доволно, после и кърма. Досега съм вкарала само 5 зеленчука - картоф, морков, пащърнак, тиква и тиквичка. Най-голям успех жъна с тиквата, та от нея всеки път сипвам по-малко, та по-лесно да си го изяжда. Аз понякога правя домашно, понякога купешко, понякога мешено (в направеното слагам малко пащърнак или тиква, тъй като в момента ги няма много, много по пазара). Пюретата си ги готвя ден за ден. Най много да оставя за следващия в хладилника. Сега малко по малко ще давам и плодчета, че нали им е сезон. Вчера дадох диня, ей много му хареса. Мисля си че ще е като мен, по сладкото, та не знам занапред как ще го спасявам от шоколади и сладкиши.

Общи условия

Активация на акаунт