За запустелите имоти в селата

• 8 864
  • 71
  •   1
Отговори
# 45

Толкова ли е екзотична тази идея, че постоянно слушаме за тези бедстващи семейства??

O, не, не е екзотична. Тя е откровено комична  Peace

Имаш ли идея в какво се превръщат все още обитаеми имоти, продадени на цигани? И да не мислиш, че не се самонастаняват в необитаеми такива? Минавала ли си през обезлюдено село? Виждала ли си едни руини от къщи? Помисли върху това, а междувремнно си припомни този случай:

https://www.google.bg/search?hl=en&q=%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B … p;sa=N&tab=wi

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 12:31 от Wilma Flintstone

# 46
След циганите е потоп... Tired

Има и свестни, но тези с по 5+ деца не са от тях.

# 47
Баба ми така съжали един човек няма да посочвам от какъв произход е, няма и значение, сега има да плаща 900лв за ток. освен това той разграбил и имота взел и продавал цигли абе идилия. Има някакво наказателно дело, но едва ли жената ще си върне дълговете да не кажа че дори и да продаде имота пак ще плати тока и ще й остане много малко. Sad

# 48
Къща на село е най- най -голямата ми мечта.Казват ми, че идеализирам селото и представа си нямам за какво става въпрос защото никога не съм ходила.За съжаление не мога да си го позволя поне за момента , защото тук цените на имотите в близките села са високи.Това ще е моя проект дори искам да е по-занемарена, за да вложа повече от себе си.Събирам разни неща които да използвам за нея.Имам дори маса и столове за под асмата.

# 49
Ох и на мен селска къщичка ми е на сърцето. И аз засега имам само инвентар, който може да се използва за нея - една врата и други подобни. Laughing Както се казва имам си копче, търся си шлифер за него hahaha

# 50
За сведение на пишещите, от един двор може да се изхранва едно семейство, че и да продава продукция. Години наред го правехме от двора на баба
Миналата година си направих експеримент. От 6 корена краставици имах 30 кг продукция.
От 10 корена домати имам все още консерви. От пакетче семена за цвекло ( цената е под 1 лв) имам пълна градина с цвекло. От листата, супа, салата....
Подправни не купувам, защото магданоз, копър, селина и босилек имам от там.
Не че не става, но както казва майка ми, всичко на ръце мирише. А и препарати не съм използвла. Пръскам с мляко.

# 51
Къща на село е най- най -голямата ми мечта.Казват ми, че идеализирам селото и представа си нямам за какво става въпрос защото никога не съм ходила.За съжаление не мога да си го позволя поне за момента , защото тук цените на имотите в близките села са високи.Това ще е моя проект дори искам да е по-занемарена, за да вложа повече от себе си.Събирам разни неща които да използвам за нея.Имам дори маса и столове за под асмата.

В такива хора трябва да попадат запустелите имоти, а не да се подаряват на безработни цигани.  Peace Много ми е болно, че след като чичо ми почина, братовчедите ми продадоха къщата му на цигани. Тя е в центъра на градчето (даже не е село), до работещо училище и все пак... не можаха да намерят други клиенти... И въпреки, че тези цигани не са от най-гадната порода (тези, които като термити унищожават всичко), пак не е същото... избягвам вече да минавам от там  Cry

# 52
Понякога нямаш избор.
Или отписваш имота, или го продаваш на цигани.

Да влагаш средства в имот, който не ползваш е безсмислено.
А без ремонт, всичко се руши. Tired

# 53
За жалост е така  Sad

# 54
Понякога нямаш избор.
Или отписваш имота, или го продаваш на цигани.

Да влагаш средства в имот, който не ползваш е безсмислено.
А без ремонт, всичко се руши. Tired

Съгласна съм. Не упреквам никого, просто споделих, че ми е тъжно...

# 55
Титина, извинявам се, че не е съвсем в темата, но как така пръскаш с мляко? Може ли малко по-подробно?

# 56
Титина, извинявам се, че не е съвсем в темата, но как така пръскаш с мляко? Може ли малко по-подробно?
Бутилка с мляко и пръскам. Нормална практика, използва се на много места на село.

# 57
А, мерси! И баба ми го знаела, но с мляко пръскала за някаква мушичка, а не за мана. За мана в моята фамилия се пръска с химията, която се продава в магазините и това не ме кефи много. Иначе и аз гледам доматки, но в градината на фамилията. А си мечтая за една градинка, да си я подредя както аз си реша и даже съм си планирала какво ще посадя.  Simple Smile
В Щатите гледам, че много се популяризира това напоследък. Следя един сайт на Д-р Меркола, който пише как американците трябвало да си използват дворчетата за зеленчуци вместо да подстригват тревата. И така мерси за информацията и успех с градинката!

# 58
  • в здрача
Бутилка с мляко и пръскам. Нормална практика, използва се на много места на село.
Момичета - има си отделна тема за градините на село, препарати /био и не/, засаждане и прочие ето, да не спамим тази:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=778599.msg28302732#new

Има села и села, но обикновено дупките по пътя са повече и по-големи от тези в града. Снегопочистването е "редовно", а колко сняг имаш да ринеш за да стигнеш до "почистения" път ...
Лятото нямаш проблем със снегопочистването, а с тревата, която ако не се окоси завъжда змии, а се коси всяка седмица, желателно на ранина, за да е по-лесно, има си какви ли не машинки - евтините са на ток, но си ограничен с кабела, има и на бензин, е ако някой знае как се коси с коса - и с нея има чалъми. Копането - и то си е много, но ако двора става за влизане на орач - супер, после само с една фрезичка - леснотия, ама и тя всяка година иска да се почисти преди да се използва. Друго, от машинките, което върши чудна работа - една моторна резачка. Не че и брадвата не върши същата работа, но само като за начало.
Иначе поддръжката на стара къща е яма бездънна. А като правило - ремонта на стара къща излиза повече от цената на закупуване.

Но от друга страна - тишина, зеленина, птички, толкова сладки домати, краставици, комари, мишки, собствено винце, ако не го провалим на оцет, ама то и оцета е важен, особено за консервите  Mr. Green

# 59
Здравейте. Извинявам се, че така нахълтвам в темата, но е малко смешно това, което повечето от вас пишат. Семейства без работа и доходи живеят в апартаменти, които са наследили и чакат някой да им помогне, а те да си стоят в градовете. Имам роднини, които имаха финансови проблеми - продадоха си апартамента и с достойство отидоха на село. Купиха си къща, ремонтираха я, купиха си и животни и си намериха работа. Сега имат чудесен живот, чудесна къща и голям град на 15км  Laughing Работа няма в селата, в които няма хора. Толкова много трактористи се търсят, овчари, кравари... Да не говорим за оранжериите със зеленчуците. После се копаят ниви... Берат се плодове лято и есен...

Няма как да искаш да си живееш в София в апартамент, от който можеш да прибереш поне 60 000лв и да чакаш някой да ти помогне. Вие за по-прости ли се имате от тях, за да работите и това, което Ви остава като сума, вместо да го заделите, да го дарите на такива хора  newsm78 newsm78 newsm78 Има много села с население над 2000 човека... Живота на село не е чак толкова лош. Даже е приятен.

Общи условия

Активация на акаунт