Имат ли българите чувство за хумор?

• 4 867
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Чудила съм се гениалната английска комедия "Ало, Ало". Определено е правена от свободни хора, с чувство за хумор и много интелект. Но все пак си мисля, че не би била възможна във Франция, Италия или Германия. Не знам, де, може и да бъркам.

# 31
Хуморът освен всичко друго трябва да има и добър "тайминг". Защото и най-одухотвореният човек може да приеме шегата много вътрешно ако нацелиш кофти момент.

Като стана въпрос за комедии, най-добрата комедия, която съм гледала, е френска - "Чудовището" (Le monstre).

# 32
Аз съм забелязала, че само интелигентни хора могат да се шегуват И със себе си
и носят майтап.
Иначе да осмиваш Иванчо и Марийка е много лесно.

Като стана въпрос за комедии, най-добрата комедия, която съм гледала, е френска - "Чудовището" (Le monstre).

Уф, аз пък се сещам за оня кофти филм с Чарлийз Терон.

# 33
Чудила съм се гениалната английска комедия "Ало, Ало". Определено е правена от свободни хора, с чувство за хумор и много интелект. Но все пак си мисля, че не би била възможна във Франция, Италия или Германия. Не знам, де, може и да бъркам.

Напротив, Ало, ало би била разбрана идеално от германците Simple Smile Колкото и да не ни се вярва имат страхотно чувство за хумор  Peace

# 34
Това ли било супер смешното видео на Китодар за Пловдив: http://vbox7.com/play:0d0105f46d Shocked?

Сори, ама не можах да го догледам. Много противно.

# 35
И аз днес пробвах да го изгледам този Китодар, но го затворих на втората минута.

# 36
И аз днес пробвах да го изгледам този Китодар, но го затворих на втората минута.

Това видео ми го показа един приятел от Пловдив, който докато го гледаше се заливаше от смях, докато аз гледах тъпо... сигурно нямам чувство за хумор Peace

# 37
Имаме си чувство за хумор, ама са ни много комбинациите между шегуващи се и публика, та и от там нацупените са повечко. "Габровци се присмиват на себе си, а шопите на другите." Като добавиш и разликата в "багажа" и малко фрустрирани люде... Найс, а?  Mr. Green

# 38
Хората живеят във Фейсбук, там цари писменото комуникиране, то не са статуси, картинки, мъдрости, все неща от ученическите години. Даже не е необходимо да могат да пишат.
Шегувам се само с хора, които добре познавам.

# 39
Не ми допада българското чувство за хумор, почти никога не съм се заливала от смях на "Комиците" или подобни предавания, което не значи, че няма хора, на които да им допада.
Харесвам британският хумор, дори когато гледам предавания, които не са с комедийна насоченост, са ми забавни Mr. Green .

Ако чувството за хумор на българина се определя по Комиците, може спокойно да заявим, че любимата музика на българина е чалгата.  За мен Комиците са чалгата на хумора. 

# 40
Aми кое би било представително -  Столичани в повече, Домашен арест, Етажна собственост?
И от трите съм гледала епизоди и хумора си остава на едно доста дебелашко ниво въртящо се около примитивния бит и отношения между героите. Комедиите ни никога не са надскачали точно това ниво битовизъм  - идването на топлата вода, строенето на социалистическата вила, дребния тарикат с кучето касичка т.н. Сега просто има добавена много пошлост и секс, защото няма цензор.

Жаве, в Италия са давали Ало, Ало интересувала съм се, за да го гледаме вкъщи. Но не е известен комедиен сериал тук според мен не защото ще се обидят ( всмисъл осмиването на всякакви авторитети е х-рно и за италианските и френски комедии), а просто защото това не е техния тип смешка, според мен. Тук хумора се върти около 'смешни' ситуации, недоразумения, разминавания, ниски мъже и големи цици.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 08:31 от 10 c`s

# 41
Нормално е нещата да се въртят около проблемите ни, един западняк никога няма да разбере  Топло.  И ние, и руснаците се опитахме да направим Женени с деца, ами въобще не става.   Може би наистина не ми допада формата на сегашния тв хумор- много простотия. То и в чалгата се пеят едни истина, една любов тече, сълзи се леят, но нещо не може да ме развълнува.

Дребният тарикат е наш национален герой, като почнеш от Хитър Петър, минеш през Андрешко.

# 42
В случая акцентът не е в това дали видеото е смешно или не, а че не се улови от гледащия, че всъщност не се иронизират пловдивчани, а точно обратното. Но, най-тъпото е, когато тръгнеш да обясняваш смешката.

# 43
Ако чувството за хумор на българина се определя по Комиците, може спокойно да заявим, че любимата музика на българина е чалгата.  За мен Комиците са чалгата на хумора.  
+1

Най-дълбоките и трайни приятелства в живота ми, още от ученическте години, се основават на споделено чувство за хумор. Simple Smile Имам приятели българи с брилянтно чувство за хумор. Обичам хумора с препратки, иронията, макар че в психологията се води за форма на агресия. Склонна съм да се съглася донякъде, но може би е "агресия", когато се упражнява над хора, с които не се споделя общ бекграунд. При близки хора и познати обстоятелства иронията се разбира много добре в смешната си част. Може би това обяснява и различния хумор по националност. В основата си е един и същ, но бекграундът е различен. Thinking

За "Ало, Ало" искам да кажа, че също става дума за ниски мъже (Флик) и големи цици ("Грешната Мадона с големите бомби", на Рене любовниците...) Laughing

# 44
  • София - Рим и обратно

Най-дълбоките и трайни приятелства в живота ми, още от ученическте години, се основават на споделено чувство за хумор. Simple Smile
Това все едно аз съм го написала. Не мога да общувам с хора без чувство за хумор и никога не съм могла. С най-близките ми приятели споделяме еднакъв черен, самоироничен и дълбоко пиперлив хумор, който е (без преувеличение) един оргазъм за душите ни.
Също смятам, че човек, който е неспособен да се надсмее И над себе си, няма никакво чувство за хумор. В този смисъл - да, мисля, че в основната си част българинът го има това чувство.

Общи условия

Активация на акаунт