Имат ли българите чувство за хумор?

• 4 859
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Вие пък японските забавни предавания да видите.....  Simple Smile
Доброто чувство за хумор определям и според това как масата разбира чисто абстрактното представяне на смешките.
Иначе той обекта няма как да бъде различен от ниски мъже и цици.

# 46

За "Ало, Ало" искам да кажа, че също става дума за ниски мъже (Флик) и големи цици ("Грешната Мадона с големите бомби", на Рене любовниците...) Laughing

мда, просто сравнението с филмите панетоне и Бонолис си идва на мястото

# 47
Не съм чела цялата тема, но накратко наблюдението ми - имаме прекрасно чувство за хумор, когато е не чужд гръб  Wink И много малко такова, когато е на наш. И със самоиронията сме зле

# 48
Нормално е нещата да се въртят около проблемите ни, един западняк никога няма да разбере  Топло.  И ние, и руснаците се опитахме да направим Женени с деца, ами въобще не става.   Може би наистина не ми допада формата на сегашния тв хумор- много простотия. То и в чалгата се пеят едни истина, една любов тече, сълзи се леят, но нещо не може да ме развълнува.

Дребният тарикат е наш национален герой, като почнеш от Хитър Петър, минеш през Андрешко.

Тоест въпроса е не дали имамат чувство за хумор, а какво е то.
Чувство за хумор всеки народ има

# 49

За "Ало, Ало" искам да кажа, че също става дума за ниски мъже (Флик) и големи цици ("Грешната Мадона с големите бомби", на Рене любовниците...) Laughing

мда, просто сравнението с филмите панетоне и Бонолис си идва на мястото
Не ги знам тези филми, но аз се сещам за един друг пример. Текстовете на песните на Черно фередже, ако сте ги слушали. Първият албум ми е доста забавен /въпреки откровените сексуални закачки/, а следващите са ми отвратително пошли и вулгарни. Има един предел, който очевидно при различните хора е различен. На мен не ми е проблем да слушам за цици ако ми е смешно. Проблемът е че често не ми е смешно.

# 50
Ох, как мразя такива обобщения. Аз и съседът се смеем на съвсем различни неща, така че е много вероятно ако сме в една компания всеки от нас да сметне другия за сухар или надувка. Близките ми приятели имат точно това чувство за хумор, което ценя и винаги си изкарваме много забавно.
Ало, ало и Женени с деца ги намирам за безкрайно отегчителни, но един Удхаус ме разсмива до сълзи. Най-неприятно ми е да ме обвинят, че не съм разбрала някоя шега и затова не се смея, а аз не се смея, защото не обичам тъпотии, може би като човека, който не се е смял на шоуто на Китодар.

# 51
 Гледам, разнищихте ги всички европейци имат ли, нямат ли чувство за хумор. Никой не спомена обаче той къде се намира по веригата. Предполагам това значи, че всички коментирали са с ненадминато чувство за хумор, ирония и самоирония. Аз си признавам, че нямам чувство за хумор - обидчива съм и рядко се шегувам, за да не обидя пък аз някой друг. Моите родители също не притежават чувство за хумор и шегички в семейството ми рядко е имало. Това ли е причината или липсата на особена интелигентност у мен, не знам. Човек учи ли се на чувство за хумор или като го нямаш, го нямаш и толкова?

# 52

Ало, ало и Женени с деца ги намирам за безкрайно отегчителни, но един Удхаус ме разсмива до сълзи. 

Наскоро си лафех с един приятел ирландец, който е страшно интелигентен мъж и с страхотно чувство за хумор, но ми каза че изобщо не разбира английския хумор и изобщо не харесва Удхаус Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 11:31 от tier

# 53
  • В Космоса
Страшно харесвам Удхаус, а в момента се хиля на "черният" и брутално натуралистичен хумор в "Швейк". "Ало, ало" и "Женени с деца" са ми любими, но наред с лековатите и невинни шегички в "Приятели"...

# 54
Българите имат чудесно чуство за хумор-земно, практично със самоирония.
Само като се сетя за шопа и змията "най сакам да съм като змията-хем лежим, хем вървим"
Като габровеца дето купил на сина си нови обувки и го карал да крачи по-широко до него, за да изглежда че все едно са на бащата...

А като се сетя за разказа на Чудомир за баклавите, за дозата с конските мухи, за бялото сладко, за американската леща още ме напушва смях..

# 55
  • Пловдив
Цитат
Като габровеца дето купил на сина си нови обувки и го карал да крачи по-широко до него, за да изглежда че все едно са на бащата...
Off. Този виц аз досега го разбирах в смисъл, да крачи по-широко, че общо крачките да са по-малко и да не се изтъркват бързо обувките. Но може и грешно да съм го разбирала.

# 56
Човек учи ли се на чувство за хумор или като го нямаш, го нямаш и толкова?

Учи се , стига да иска.  Ако мъжът ти е такъв, в началото се обиждаш и ревеш, после се научаваш да отговаряш адекватно. 

# 57
Цитат
Off. Този виц аз досега го разбирах в смисъл, да крачи по-широко, че общо крачките да са по-малко и да не се изтъркват бързо обувките. Но може и грешно да съм го разбирала.
хаха-и това и това.
Нямали сме били чуство за хумор. Хайде бе...

# 58
Мразиш обобщения, а наричаш дадено нещо тъпотия. Мда, тази тема ще стане като всяка друга.

# 59
  • София - Рим и обратно

Учи се , стига да иска.  Ако мъжът ти е такъв, в началото се обиждаш и ревеш, после се научаваш да отговаряш адекватно. 
Това не е чувство за хумор, а самоотбрана. Ако не му се наслаждаваш истински, не е "чувство", а някаква принуда.

Общи условия

Активация на акаунт