Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
И моята нещо не понесе "Ян Бибиян". "Лешникотрошачката" не смятам да й я давам още.
"Емил от Льонеберя" прочете миналата година, сега чете "Хвърчащата класна стая" - върви й.

# 196
  • на път
.. Май ще трябва да намеря и другите книги от списъка на МР3, за да ги изслуша  ooooh!

Аз купих някои на дискове и ги слушаме в колата пътувайки

http://www.kanevmusic.com/index.php?module=prikazki

http://www.kanevmusic.com/index.php?module=pesnichki
http://www.kanevmusic.com/index.php?module=Puk
http://www.kanevmusic.com/index.php?module=little_prince

Дойдоха с Еконт. Дребната ги слуша с удоволствие за лека нощ ...

# 197
  • София
Д_Ива,   bouquet!

Точно имам на дневен ред да взема няколко диска с приказки, за да ги слушат в колата при по-дълъг път. Бързо им доскучава пътуването, а и не спят особено. Голямата измисля списък със занимания по време на път, та приказките са в списъка.

По темата, изчела е почти всичко от летния списък по време на годината. Приказки на Н. Райнов или на А.Каралийчев не и се започват. Остават "Деца играят вън" и В. Петров.

# 198
  • София

По темата, изчела е почти всичко от летния списък по време на годината. Приказки на Н. Райнов или на А.Каралийчев не и се започват.
Моята госпожица се поти над тях миналото лято няколко дни и накрая се отказа. Дотолкова и бяха неприятни за четене, че като ги видя Приказки и в тазгодишния списък направо и се дорева. Laughing
След като за десетина дни прочете с голямо удоволствие Ян Бибиян и Ян Бибиян на Луната, вчера папочна Хвърчащата класна стая. За мое учудване се оказа, че не и допада въобще. Доста романи на Кестнер е прочела и винаги са и харесвали много. Що така се получи с тая стая не знам?!
Днес каза , че ще започне Барон Мюнхаузен.
От всичките ни списъци досега през годините този е най.....скучноват да кажем. Добре че класната изрично е написала децата да четат каквото им харесва, а да не се водят задължително по него.

# 199
ние имаме три диска с мр3 приказки в колата. Всеки път се пазарим дали да се слуша приказка или радио. бебето и то се научи да вика за приказка. Обаче драматизациите са доста различни, рязани, украсени....В момента любими са им Антон и Точица, Алиса в страната на чудесата, джуджето дългоноско. Аз умирам за По заповед на щуката, а има и едни приказки ,от Димитър Инкьов, сам ги чете, говори с невероятен акцент и е толкова смешен, че всички го слушаме с удоволствие. Той разказва за дъждовния червей и конкурса за красота, за мишките и сиренето, за пора дето смърди....уникален!

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 21:33 от тити

# 200
  • В светлината на слънцето
Аз пък не знам защо от дете не обичам тези драматизации. Някой беше подарил на дъщеря ми, когато тя беше на 3 или 4 г. диск с приказка. Нулев интерес. И брат й не обича. Явно на мен са се метнали по това, защото мъжът ми е слушал с удоволствие като дете драматизации. Thinking В колата основно се слуша муика, като основната драма е дали да бъде рок (той) или бг изпълнители (тя).  Grinning

# 201
  • София
Музика, да!

Подбират се вече изпълнения за провеждане на Х-фактор, докато пътуваме. Но малката много обича да пее, пее с всяка песен, не ми се ще да пее през целия път. Снощи идва и се мъчи с Poison на Алис Купър, ами още не и се получава. Така, че песните - с мярка. Важно е разнообразие да има, а щом има и инициатива от страна на голямата, трябва подкрепа.

За драматизациите, малката обича да слуша приказки, после ги разказва, което и е много полезно. Обикновено ги четат с дядо си, а в колата - на диск. Аз още си спомням едни реплики на вещицата от Джуджето Дългоноско, произнесени от актьор впечатляват повече.

# 202
  • Пловдив
Еееей, съвсем се обърках, пак новости във форумааааааа

# 203
Новостите са страшнички! Mr. Green Разногледа станах, но предполагам, че е въпрос на свикване. Ако издържа - ще свикна.  Laughing

# 204
  • В светлината на слънцето
Оф, и мен ме направи леко разногледа новата визия. Ще се свикне, но се иска време. Crazy

# 205
  Привет!Как сте?
    да споделя,че купих на моят син книга с Български народни смешни приказки.Чете ги с голям кеф,залива се от смях.Добре,че нацелих книгата,защото с този списък е голяма мъка.

# 206
# 207
  • София
Моята, пък е на Зелено училище в Трявна.
Всеки ден се обажда какво ново си е купила и колко нови печата има вече в книжката- понеже си колекционираме 100национални туристически печата. Grinning

Правихме кичур на косата със Степче за пиене. Много полезен урок по химия беше, апропо. Много поучително! Спря да купува всякакви цветни сладоледи от тогава. Mr. Green

Четенето не и е природа, но се мъчи с една Матилда.
Решила съм да стимулирам четенето, като я карам да ми разказва всеки ден прочетеното, под формата, че много бих искала да прочета тази книга, но пусто не ми остава време ooooh!, или нещо от сорта. Grinning

# 208
Степчета.
Явно върлува модата им в момента вече и при наште набори Close Доста рано, поне 6-7 клас да бяха ... Онзи ден отказах, дори само на краищата  Mr. Green

Днес финализира "Лешникотрошачката". Вчера ми разказва долу-горе какво се е случило, но нещо се е омешило, някакво яке, дето те праща в друг свят  Simple Smile
Паралелно чете "Приказки за тебе" от Константин Константинов. В книгата има и разкази, и за Мърмяу, ще ги чете;)

kopche, аз понеже не ги чета  Simple Smile, редовно подпитвам, разказва си.

# 209
Мен пък ме тормозят да купувам тебешири за коса. Не знам къде ги е видяла, има ги по някакви китайски сайтове. Засега удържам геройски с мотива, че е твърде малка, но да видим до кога!

Общи условия

Активация на акаунт