Третокласна - последна и ваканционна - На добър час в ЧЕТВЪРТИ клас

• 46 905
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Мен пък ме тормозят да купувам тебешири за коса. Не знам къде ги е видяла, има ги по някакви китайски сайтове. Засега удържам геройски с мотива, че е твърде малка, но да видим до кога!
Ами това е продукт на Лореал за коса. Но може и китайците да са се "разписали" по въпроса.
Ето малко от КМ за тях.
Поръчват се от тук. Peace

# 211
   Аз като мама на 16годишна какичка да ви кажа,че това ви чака.Ние направихме розово омбре в 9 клас,но с боя -оцветител.На 3то измиване падна.Нейни съученички си правиха със СТеп боровинка,почти месец им изкара.
   И пак от опит да ви кажа,следете какво се случва с косъмчетата при момичетата ви.Едно съседско дете си обръсна веждите в 4ти клас и цяло лято ходи с цайси.Това с уговорката,че всичко зависи от средата,от контакта с родителите.

# 212
  • София
Чете, до тук 3 книжки май избута, днес почва следващата. Малкото много тегаво чете, но тя и Никол четеше със зор първото лято, а сега нищо подобно не се случва. И не му се втелявам.

Кичури? Трети клас? #Crazy Аз лак на ноктите отпускам 1-2 пъти за цяла година и то само лятото. Цял живот ще се клепат, хайде няма нужда. Обещала съм като влезе в гимназията да няма ограничения за гримове (подчертавам гримове, с пиърсинга още не мога да се примиря).

# 213
  • София
О, разбира се! Всеки си живее по свой начин.
Аз не налагам забарани за нищо.
Оставям да участва в избора си на външният си вид. Предпочитам да отпускам парата им малко, по малко, да не чакам да се събира с години и след това да се изтатуира или опиърсинчи, в отговор на налаганите с години забрани. Simple Smile
Кичурчето е много весело. Аз харесвам всякакви такива щурачески идеи и стимулирам себеизявата на децата си. Flutter
За лака- за тържества ме моли да и слагам, но е предварителна уговорка с другите момичета и със съгласието на госпожата.
Кичурчето беше във връзка с тържеството по случай завършването на учебната година. Беше програма, в която тя имаше и главна роля. Беше синоптика на класа. Simple Smile
А бе такива да са ни проблемите! Hug

# 214
  • София
 Peace
Определено - такива да са, бели кахъри.
Но аз по-скоро от естетическа гледна точка се опитвам да формирам някакви хм...основи. Не харесвам малки деца, които изглеждат като големи. Пайети, камъчета, лъскавичко и т.нат. И розово не харесвам, но там се предадох отчасти. Но пък тя осмисли това, че всички цветове са хубави и не е нужно да ходи в розово като повечето девойки и не напира никак.

# 215
  • на път
Получихме и нашия списък с книги. Не се припокрива много-много с тези, които видях досега

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА  ЛИТЕРАТУРА

Лиман Франк Баум - "Вълшебникът от Оз", "Страната на Оз"
Николай Райнов - "Приказки"
Карл Сандбърг - "Приказки от страната Алабашия"
Памела Травърз – „Мери Попинз”
Н.Носов – „Незнайко.....”
Х.Кр. Андерсен
Доналд Бисет – „Небивалици”

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА  ЛИТЕРАТУРА

Роалд Дал .........................................
Холи Блек, Тони Ди Терлизи - "Хрониките на Спайдъруик"
Михаел Енде "Джим Копчето"
Брайън Джейкс - "Червената стена"
Кресида Коуел – „Как да си дресираш дракон”, „Как да станеш пират”
Холи Блек, Тони Ди Терлизи - "Хрониките на Спайдъруик"
Бевърли Клиърли – „Рамона.....”, „Хенри....”
Пол Стюард и Крис Ридъл – „Фъргюс Крейн...”
E.Б.Уайт – „Паяжината на Шарлот”
Лорън Сейнт Джон – „Белият жираф”, „Последният леопард”, „Песента на делфините”, „Съдбата на слона”

# 216
Здравейте моя получи така желания таблет за края на учебната година и вече започвам да съжалявам, защото четенето е голям проблем още сме на първата книга. Стигнал е до средата тя вярно , че е 300 страници , но все пак.
За обици , пиърсинг и татуировки съм му казала като станеш на 18 прави каквото искаш преди това не. Защото искаше да си пробива ухото и да си слага обица. При нас е много натоварено за това пиша толкова рядко.
Ходихме на преглед в Горна Баня ,има и добри и притеснителни новини за ръката. Трябва и на очен да ходим , но нещо няма направления , снимката си я платихме. Трябва и на зъболекар, но мъжа ми не е добре и нещо не мога да смогна с всичко. Просто съм сама за момента. Мъжа ми е в болница и докато не излезе сме в застой. Това е от нас ,съжалявам , че не мога да ви следя , но за момента положението е такова.

# 217
  • София
Здравейте банда !
Ние се позагубихме, но бяхме малко на море, после ме напъна работа, деца ..... абе познатата история.
Моите завършиха с пълно 6 и грамоти. Доволна съм, защото според мен има покритие, класът като цяло държи ниво, а и класната тази година е извадила голямата балтия и само 5 деца завършват с пълно 6.
До 24/06 са на проект по програма Успех и после по-свободно. И с английския  и с плуването още не са приключили, ама нарочно, защото като останат свободни и започват с глупостите (ТВ, таблети и телефони) и караниците помежду си.
Прочетоха по 1-2 книги от списъка, който е от 16 заглавия, но от тях 6-7 са ги чели вече. Заглавията са идентични с вашите с 1-2 изключения.
Имат да преписват и едно помагало с тестове по 4-те основни предмета, та там ще е голямата мъка. Сега ги напъвам да пишат по 3-4 урока на ден, че отдат ли при свеки - отече работата. Тя им е взела зайче и ще е чудна веселба. #Crazy #Crazy #Crazy
Записани са и на курсовете в СМГ за догодина, та и там ще продължавамв да копаме. Сделката е влизане в СМГ = куче. Още по-голяма веселба.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
В събота ходиха на кино за първи път сами т.е. изпращаме ги до залата и псле ги чакаме пред изхода. Избачкаха си сами парите за билетите, даже бяха преизпълнли задачите по подреждане на стаи, шкафове, тетрадки и т.н. бая боклук изринаха.  Crazy
Вначалото на юли отиват за 3-4 седмици при баба си малко за разнообразие , та там ще е почивката им по същество.
По повод косите и боите - Цвети има известни залитания, но за сега само си приказва. Оня ден, обаче купих маратонки със скрито токче около 3 см. Embarassed Плами пък ме накара да обещая да НЕ й купувам обувки с ток, докато тя изрично не пожелае такива. Mr. Green Та разни хора - разни идеали.
Гледам темата е позамряла, та освен да ви пожелая весело, синьо и слънчево (дай Боже) лято !  Hug

# 218
Моя е със Скарлатина , нямам думи ще ме уморят вече. Мъжа ми още е в болница. Какво става просто не знам. Sad

# 219
rosikosefi , пожелавам ви бързо нормализиране на ситуациите  Praynig

Търсейки инфо за книгата "Изпитанията на малката Пиерета", Хектор Мало,

попаднах на линк с тази програма за    самоподготовка за 4 клас - домашно за лятото   ,
и се потресох ...

Ще заимствам упражненията по английски  Grinning

# 220
     Привет!
   Как върви ваканцията?Моят хубавец не е пипнал и една задачка още.Ще го оставя до неделя да почива и после оставям всеки ден нещо за упражняване.Иначе си кара ваканцията царски-сън и игра до когато поиска,каране на колело,ходене за риба на едно вирче,кино с приятели,кака му го води на басейн с нейните приятели,кеееф!

# 221
# 222
# 223
  • София
и аз съм потресена - в това частно училище явно отглеждат вундеркини или не знам какво...

Аз на моя син съм му дала почивка това лято - каквото правят в занималнята, само това, а там предимно четат и един ден седмично имат по малко български и математика, колкото да не забравят, че там има такива предмети. Малкото пък пише ченгелчета, докато големите учат /у нас ченгелче не мога да я накарам да завърти, но в занималнята с големите, няма проблем/. Няма да го тормозя тази година - каквото това  Peace

# 224
  • София
... и в тази връзка на състезанията (особено по математика) в посл. години ЧУ държат първите места. п.с.Това у-ще изобщо не го бях чувала.

Общи условия

Активация на акаунт