Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 342
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте Simple Smile И аз така.

Досега не съм писала в такъв тип тема, но усещам, че имам нужда от сродни души - страшно се вълнувам,все едно аз ще тръгвам на училище.  Mr. Green

# 436
  • София
........... все едно аз ще тръгвам на училище.  Mr. Green

Добре дошла в отбора  Mr. Green  Hug

Нашата първа родителска среща мина. Общи приказки - нормално. Втората през септември ще е вече с приетите и разпределени по класове с класни ръководители деца. Редуцирали са униформите до минимум - пола/панталон, риза, елек и суитчърт - 90/92 лв. Доволна. Очаквах доста по-голяма сума.

И да помрънкам малко ... как може единствените неща, които вълнуват родителите и в училище (в детската градина беше същото) е храна и тоалетна  ooooh!
На всички родителски срещи в детската градина това бяха единствено обсъжданите теми ... вчера нещата се повториха. Почти всички въпроси към директорката бяха насочени в тази посока ... колко, каква е храната, има ли тоалетна хартия в тоалетните ...

В сайта на училището ни вече са качени материалите, тетрадките и пособията, които трябва да набавим. И веднага изникна въпрос към тези, които вече са миналия по пътя  Mr. Green
Квадрати от картон – 10 сини и 10 червени – размер 5 / 5 см.
Има ли готови такива или аз да ги приготвям  newsm78

Едит: Сега прочетох Касита - каква строга учителка  Laughing ... как само 15-30 минути. Занимава се активно и пълноценно (според моите разбирания) поне 1 час дневно ... и според мен дъъъългата ваканция (почти 4-ри месеца) не е в полза на децата.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 21:46 от ninnann

# 437
Като строга учителка  Laughing да ви кажа- всеки ден по поне 15 до 30 минути занимавки.
И не само писане на букви и смятане.
Намерете им нещо интересно за оцветяване, нещо апликиране, моделиране.
Давайте им го като "домашно" да заживеят с усещането, макар и бегло и лежерно, че имат задължение.
Голяяяямата почивка преди първи клас не е в полза на детето.
Не казвам да се учи постоянно и детето да се чувства като в преса, а просто да не престават летните занимания.

# 438
  • София
Противно на мнението на Касита, която много уважавам, имам намерението това лято да дам отпуск и на двамата - на единия му предстои трагичния пети клас, а на ситната - първи. Единственото, което ще продълим е четенето всяка вечер от ситната, но само защото тя го иска.

Днес мина нашата "абитуриентска" и ми стана мъчно. Хем ми писна от детската, хем детето ми порасна. Ми не искам голямо дете, искам си бебето пък  Crossing Arms

# 439
  • София
Касита, направо "виждам" като заминат при свекърва ми младежа как ще се занимава с каквото и да е различно от мотаене по двора и гледане на телевизия  Whistling Ще трябва да разчитам на кака му, иначе оправия няма  Tired

Благодаря на всички, които писаха за раничките   bouquet

Ние утре сме на тържеството за завършването. Тази вечер надписвахме картички, приготвяхме дрехите, купихме и балоните. За утре останаха само цветята... Втори път минавам по този път и пак си е тръпка  Crazy

Като ви чета, някои вече и до униформите сте стигнали... В училището, в което искам да го запиша (ще трябва да почакаме класирането на 03.06...) имат униформи, като и там
... задължително се купуват от точно определен магЪзин...
Надявам се да се уредим с някаква отстъпка все пак, че като чета цените направо лошо ми става  ooooh!

# 440
  • София
Тръгването в 1ви клас съм го преживяла вече. Септември сигурно пак ще ме тресне първолашката треска.
Но сте прави за "все едно аз ще тръгвам на училище.".

Първото НВО на каката го преживях по този начин... все едно аз се явявах на изпит Simple Smile

# 441
  • София
Отстъпката е 5 процента, може ли по-евтиния вариант е да се купи униформа втора употреба от дете, на което вече не става...

ПП За мен първи клас не е толкова тежък като втори  Peace

# 442
  • Разпиляна във въображението
И аз минавам за втори път по този път. Ще си имам и трети Laughing

# 443
  • Майничка
Нямате ли познати деца, минали през това училище или евентуално да се предлагат униформи в продавалника? На мен ми дадоха пола и риза, но уви, от по-едричко дете, така че ще отиде при приятелче на моята, ако изпадне отнякъде обаче нещо по-малко, изобщо няма да го върна. Никакви скрупули за носени дрехи нямам.
Бих дала пари за нови униформени тениски тип лакоста, с къс и дълъг ръкав, защото наистина са готини и функционални, но полата и ризата са главно за празници, т.е., 3-4 пъти годишно. Към униформата има и елек без ръкави, това за мен е смислена дреха, за която бих се прежалила.
Като ми потвърдиха приема в това училище, предложих всички запазени униформени елементи от старото училище на голямата щерка на познати, веднага се пласираха.

Май нито с каката, нито с малката се вълнувах/вълнувам особено за този пусти първи клас. Ако ви кажа, че отсега се шашкам само за пубертета на малкото, не зная дали ще ми повярвате... Mr. Green

# 444
  • София
Познати засега нямам - в квартала сме сравнително от скоро. На детската градина ходи близо до офиса ми и познанствата с родители са ми главно от там. Доколкото разбрах униформите са въведени от миналата учебна година и не съм сигурна дали ще намеря от някое пораснало детенце... В olx-а вече гледах - няма. Носени дрехи и приемам и подарявам - проблем с това нямам  Peace
Дзвер, надявам се на малко повече от 5-те %, но ще видим дали ще може да се уреди... да се запишем първо...
Тъкмо повод мама да мине на лятна диета с плодове и зеленчуци - ще спести някой лев и ще има полза и за фигурата  hahaha

# 445
  • Майничка
Че те кИфтетата са по-евтини от плодовете и зеленчуците, какво спестяване? Wink

# 446
  • София
Еее, недей така - търся си мотивация да отслабна  Crazy

# 447
Ина, в почти всяко училище има табло за разни обявления, пробвай да сложиш твоя обява там.

# 448
  • София
Касита, благодаря за идеята   bouquet
Ще разуча, че все от вратата ме посреща охраната и не съм успявала да огледам дали има такова табло.
И без друго ще ми се наложи да търся и някой да го взема от училище първия срок, докато каката е втора смяна  Peace

# 449
  • София
И аз минавам за втори път по този път. Ще си имам и трети Laughing
За трети път ще ми е и пак се вълнувам много.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт