Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015г.

• 30 601
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Искам да ви попитам няколко неща и предварително благодаря на отзовалите се, защото съм доста объркана.
Не живея в София, но ми предстои преместване, а детенцето ми ще направи 6, набор 2008г.
Доколкото разбрах, преди да имам адресна регистрация в Сф, нямам шанс за кандидатстване в ЦДГ, така ли е?
Класиранията и записванията вече текат, това означава ли, че за учебната 2014/2015 съм изпуснала шанса си за кандидатстване?
Тези два въпроса са ми основните, още веднъж благидаря!:)

# 601
Здравейте!
Искам да ви попитам няколко неща и предварително благодаря на отзовалите се, защото съм доста объркана.
Не живея в София, но ми предстои преместване, а детенцето ми ще направи 6, набор 2008г.
Доколкото разбрах, преди да имам адресна регистрация в Сф, нямам шанс за кандидатстване в ЦДГ, така ли е?
Класиранията и записванията вече текат, това означава ли, че за учебната 2014/2015 съм изпуснала шанса си за кандидатстване?

Да, така е, няма шанс преди адресната регистрация. И удостоверението, с което ще доказвате адрес, трябва да бъде издадено преди класирането, в което ще участвате. За учебната 2014/2015 предстои трето класиране, от 30.08. започват текущите класирания. Въпросът е доколко има места за набор 2008 и в кои райони. Може при вас да се наложи да запишете предучилищна група в някое училище.

# 602
Здравейте!

Набор 2008 подлежи на задължителна предучилищна подготовка, и държавата е длъжна да осигури места за децата. Дори и да не е в детска градина, то би трябвало да има в училищата. За този набор, има текущи класирания всяка седмица, които започват от 30.08, както е казала и Петята.
Свободните места по райони са това: http://kg.sofia.bg/isodz/spots/dr?dr=2008

Шанс за прием имате, дори и без адресна регистрация в София, но в районите с най-малък интерес- Кремиковци, Нови Искър, Панчарево. Шанс имате и в групите с полудневно обучение. За останалите - е под въпрос. Но според мен, не сте изпуснали шанса за кандидатстване.

редактирам:  И сега, на големите класирания, има прием за набор 2008, така че може и сега да пробвате да кандидатствате, ако имате готовност с документите при евентуален прием.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 09:47 от -Дес-

# 603
  • София
Ами за 6-годишните е малко по-друго положението. Там някак има известна надежда, понеже има известно раздвижване в посока ПГ в училище. А и в общия случай, родителите вече са се ориентирали кое/какво.

Като вече зависи в кой район ще се целите. Ето има места и в Изгрев, Младост, Слатина, които са една идея по-навътре в Сф. от Кремиковци Wink И няма чакащи за тези места. Т.е. и без адресна регистрация може да се наредите и да се класирате през системата.
Просто като нямаш адрес в Сф., няма да имаш 3т. за адресна регистрация.

При нас всички или почти всички от 2-те групи 2008 декларираха, че ще продължат в ПГ в градината. Ама то това е, за да си пазят мястото. И сега, като излезе например класирането за Шилер/Луис Карол - има със сигурност едно прието детенце и май още 1-2 са влезли. Тези деца ще освободят места в нашето ОДЗ. Е няма да е някаква 'супер' бройка, но като има място и като няма чакащи е повече от добре.

Така че *ками*, ориентирайте се в кой район ще живеете и се нареждайта на опашката за близката градина. В календара на системата може да видите кога са следващите класирания. Ще има още 2, после лятото има почивка и след това от 30.08 започват ежеседмичните класирания.

# 604
Вече съвсем се сбърках с тази шантава система... Sad Сега се е появило едно детенце с 8.3, което на първо класиране е заело единствената тогава свободна бройка с 9.3. По една или друга причина не са се записали до 23.05. и сега отново се появява детенцето, но вече с точка по-малко. А е на първо желание... ooooh! Става дума за 80-то ОДЗ, набор 2011.

# 605
Възможно е да е: Отказан прием, поради нередовни документи (невъзможност за доказване на някакво предимство) - сега остават с точка по-малко понеже са си го махнали от профила

Те реално са пропуснали 2ро класиране и сега се редят за 3то....

# 606
Възможно е да е: Отказан прием, поради нередовни документи (невъзможност за доказване на някакво предимство) - сега остават с точка по-малко понеже са си го махнали от профила

Съвсем логично е да е така.

# 607
Да, и аз само за такъв вариант се сещах - да не са успели да докажат някакво предимство... Ама е тъпо да го пишат, така само изяждат бройката на някое дете с редовни точки.

# 608
  • СОФИЯ

Съвсем логично е да е така.
Може и да не са отказали записване на място и губят 1 т.

# 609
Не е това - пише 3т (1во желание) Peace

# 610
Здравейте,

и ние не сме приети (8,1т) и аз вече нямам надежда за тази година. Но се надявам следващата година, когато детето ще бъде за детска градина (сега сме за ясла) да има повече места. Та в тази връзка, някой има ли информация, дали следващата година ще откриват нова детска градина в Изток, както беше казала Фандъкова? Аз намерих из нета, че към 133ЦДГ строят разширение. Дали става въпрос за същото и дали ще го открият до следващия(2015) септември?

# 611
Здравейте,

и ние не сме приети (8,1т) и аз вече нямам надежда за тази година. Но се надявам следващата година, когато детето ще бъде за детска градина (сега сме за ясла) да има повече места. Та в тази връзка, някой има ли информация, дали следващата година ще откриват нова детска градина в Изток, както беше казала Фандъкова? Аз намерих из нета, че към 133ЦДГ строят разширение. Дали става въпрос за същото и дали ще го открият до следващия(2015) септември?

В ЦДГтата в Изток тази година жребия стигна до 8.1, така че догодина имате добри шансове и без да ги разширяват.

# 612
Момичета, зачетох си сега съобщението за прием от събота и нещо пак ме объркаха  Rolling Eyes  Приеха ни по ниско желание и те ми пишат: "....Това детско заведение е Вашето второ или по-ниско желание. Всички кандидатури, които са по-ниско от това желание са премахнати. Останалите продължават да са активни, докато не се запишете."  Това означава ли, че като я запиша сега в срок, няма да може да участваме на следващите класирания по първо желание?  Thinking  Бях останала с друго убеждение.....
Ще им пиша и през системата да ги питам, но с горчивия опит от техните отговори, на вас вярвам повече   Laughing   Hug   bouquet

# 613
Те ще ги махнат, когато се запишете, но ппосле можеш да ги добавиш пак.

# 614
Този момент явно съм го пропуснала  Embarassed   Много ти благодаря, Лазурит!  bouquet

П.С. още веднъж потвърдиха колко са им половинчати и дори объркващи съобщенията и отговорите. Наистина не разбирам защо го правят. Нали са там уж да ни помагат!?

Добре, че вас ви има! Безценни сте в тази джунгла! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 14:56 от Анчето

Общи условия

Активация на акаунт