Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015г.

• 30 610
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,

и ние не сме приети (8,1т) и аз вече нямам надежда за тази година. Но се надявам следващата година, когато детето ще бъде за детска градина (сега сме за ясла) да има повече места. Та в тази връзка, някой има ли информация, дали следващата година ще откриват нова детска градина в Изток, както беше казала Фандъкова? Аз намерих из нета, че към 133ЦДГ строят разширение. Дали става въпрос за същото и дали ще го открият до следващия(2015) септември?

В ЦДГтата в Изток тази година жребия стигна до 8.1, така че догодина имате добри шансове и без да ги разширяват.

Има шанс, но тази година са приети 50% от децата с 8,1т., което не е кой знае колко много. Искаше ми се някой да даде инфо ако има, за да съм по-спокойна, ако не друго. Simple Smile

# 616
  • София
Привет, дами. Четох доста, но това, което ме интересува не го видях. Имам следното питане - приеха ми детето на 2ро класиране по 1во желание в ОДЗ в Изгрев. Ще го запиша, но искам догодина да го преместя в  Слатина. Някой може ли да ми каже дали имам предимство и дали мога да го местя където аз искам? Как се случват нещата с местенето? Мога ли и тази година да го преместя?

И още едно питане. Колко време може да се отлага тръгване на градина. Знам, че започват от 1ви Септември, но знам, че може и да се отлага. Ако някой е запознат ще съм много благодарна да сподели мнение.

Благодаря

# 617
Местенето отново става с кандидатстване през системата и няма предимство. Ако искаш да кандидатстваш отново през тази учебна година, за първо желание няма да имаш 3 т.,  а  2т. , тъй като вече сте използвали максималните точки и са ви приели (това в случай, че се запишете сега).
За догодина няма проблем да кандидатстваш където искаш (стига да има обявени места за вашия набор) и вече ще ти се прибавят автоматично и 3 т. за първо желание.  Може да погледнеш т.12 и т.13 в секция Въпроси и отговори в страница на ИСОДЗ Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 17:13 от Анчето

# 618
Колко може да се отлага до голяма степен зависи от директорката.
Тук в темата е писано, че ако до края на декември детето не започне да посещава, бива отписано по служебен път.

# 619
За Изгрев - ще се изгражда пристройка на 133 ОДЗ, към самото ОДЗ. Кога ще е готова не мога а кажа, но проекта за нея е готов и се мотае от 2-3 години.

# 620
Някой има ли представа, в случая за набор 2010, когато в дадена градина са го класирали този набор, са важали дадени допълнителни критерии (2013/2014), съответно точките са били 8.1 в нашия случай. Следващата кампания (2014/2015) вече приемат други ДК, добавили са месторабота, която точка ние имаме, и би следвало да имаме 8.2 т. Сега добавям кандидатурата на детето във въпросната градина, и не ми отчита този ДК, приет на следващата кампания. Дали това е регламентирано някъде? Т.е. за съответния набор в дадена градина важат ДК, които са били при основния прием, така ли е?

# 621
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
petjata, в случая НЕ важи критерия "месторабота". Важат критериите, които са приети в кампанията, когато се е кандидатствало за пръв път - т.е. критериите под набор 2010.

# 622
Момичета, ей сега си записах детето набор 2013 в Слънчево зайче в Изгрев........ Има ли други мами ползвали тази ясла или класирани там? Какви са ви впечатленията?

Влязах в коридора, едно тъмно с много силна миризма на белина, жениците видимо уморени и изтерзани, едни дори стресирани........... и ми стана много мъчно за детето! Имат уж площадки, но не извеждат децата........

# 623
Момичета, ей сега си записах детето набор 2013 в Слънчево зайче в Изгрев........ Има ли други мами ползвали тази ясла или класирани там? Какви са ви впечатленията?

Влязах в коридора, едно тъмно с много силна миризма на белина, жениците видимо уморени и изтерзани, едни дори стресирани........... и ми стана много мъчно за детето! Имат уж площадки, но не извеждат децата........
И ние днес го записахме. На мен пък ми се сториха страшно любезни лелките, които бяха там - усмихнати, приветливи. Не се видяхме с директорката, записа ни педагожката, от която останах също с добро впечатления. Какво те притесни освен миризмата на белина? То до колкото знам в повечето детски заведения така почистват, а и доколкото знам в сградата, в която записват е кухнята и администрацията (ние поне там бяхме за записване), а не са там децата. Не ни показаха стаите... Вие в коя група сте записани? Може на есен с песен да се засичаме Simple Smile

# 624
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766936.0
Там е вашата ясленска тема, тука обсъждаме нещата преди записването.  Naughty Достатъчно ни е изнервено в чакането да обявят свободни места за следващото класиране. Като гледам на повечето от редовните мами тук не ни приеха децата и всички унило млъкнахме... Аз лично с подготвена искова молба в джоба, чакам да мине четвърто класиране.

# 625
Извинете ме, момичета! Не исках да дразня.......... Все пак до вчера и аз броях свободните места и е чист шанс, че се освободиха.........

# 626
Извинете ме, момичета! Не исках да дразня.......... Все пак до вчера и аз броях свободните места и е чист шанс, че се освободиха.........
Peace поздравления, и ние това чудо чакаме  Hug

# 627
Става и аз не вярвах ама се получи а и исках и да ви кажа, че като стане така измъченото чудо и като видиш къде ще си оставиш детето и .................. започваш да си мислиш че нещо не е наред!

# 628
Става и аз не вярвах ама се получи а и исках и да ви кажа, че като стане така измъченото чудо и като видиш къде ще си оставиш детето и .................. започваш да си мислиш че нещо не е наред!
Със сигурност не е толкова зле, колкото ти се е сторило. Малко спам на темата, че нали няма новини в ИСОДЗ Simple Smile
Скрит текст:
Все пак ги следят ХЕИта и тем подобни, а и ако сравнението частни:държавни кухни е в категорична полза на държавните (поне според мен), то се надявам това да се отнася и за сравнението частни:държавни ДГ. Защото от частните не съм доволна. Човек като плаща 10 пъти повече отколкото в държавна, очаква в пъти по-добра услуга, дори да не е 10, но поне 2-3 пъти, а получава... дори „по-лоша Simple Smile

# 629
  • София
 Erika_ каква е тази искова молба, за какво служи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт