Отговори
# 105
За памперсите, аз бях най-доволна от baby love, това са памперсите на магазин DM, мокрите кърпички в бяло също са страхотни, както и пюретата (но всяко бебе си е индивидуално). А срещата в такъв случай може и в мола на Цариградско

# 106
  • Пловдив
Привет, мами Simple Smile Запис и от мен.

# 107
  • София
Момичетаа, едвам смогвам да ви изчета  #Crazy
Вчера имаше някакъв проблем с форума и изобщо не можах да вляза аз, а и изпуснах да видя снимките на VeryMe &  Lady April и другите мами Sad

@fuzzyblue, аз се следя при д-р Велев Wink

@Моник@, и аз получавам понякога такива ритници. Направо имам чувството, че ще се подаде някое краче отдолу  Joy Поне засега шийката ми е с нормални размери. Предполагам, че няма нещо притеснително - просто не е много приятно като усещане.

За SwaddleMe (http://www.mothercare.com/Summer-Infant-SwaddleMe---Jungle/374133,default,pd.html) - на мен ми подариха 3-4 такива от приятелки. Едната не ги е ползвала изобщо и са чисто нови - каза, че бебето й не стояло много мирно в тях, но пък другата е много доволна, защото много успокоявали бебчо по време на колики. Та ще видим каква работа ще ми свършат на мен Simple Smile Готиното е, че двете от тях стават и на чувалчета за спане - та може да се вземе такова, което се трансформира и все ще е от полза Simple Smile

За движенията на бебето - и аз не ги броя, но 10 пъти на час ми се струват много. Да, понякога може и да са повече, но друг път са по-малко със сигурност. Освен това, аз я усещам по-активно да мърда сутрин и вечер, по-рядко през деня и то при определени ситуации, притеснение, смяна на позата и т.н. Не знам дали е нормално да е така... newsm78

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 01:04 от Niya_

# 108
Момичета , голямо безсъние. Тази нощ не съм мигвала изобщо. Обаче пък съм много дейна. Реших да си преровя дрешките - имам и нови и подарени и мои стари от първото дете. Извадих най - малките и реших , че е време да ги изпера. Не знам дали е рано. И предния път така направих , че една приятелка ми се кара много. Но мира не ми дава - искам да ми е готово всичко. Laughing

# 109
Добро утро тумбачета,за мен не е много добро,от известно време имам един проблем,когато си мия зъбите и плюя,много кръв...нещо ужасно е,появи ми се преди 2 седмици,днес ще ходя до стоматолога ми да питам дали това е възможно да е от бременноста,и да ми каже как да го лекувам,защото и венците започнаха да ме болят вече,и просто не издържах ще отида,не съм си записала час надявам се да ме приеме . Praynig

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 07:50 от Borisa_koeva

# 110
Добро утро!
И аз се излюпих рано-рано.
Mi ivanova, според мен, ако всичко друго ти и наредено и готово, защо да е рано за прането и гладенето на бебешките дрешки. Аз лично чакам да се преместим в новия апартамент, въпреки че отдавна ме сърбят ръцете да започна с приготовленията.

А я да ви питам нещо - този път нещо ни е много труден изборът на име
 Успяхме с ММ да постигнем съгласие за 2 имена - Адриана и Аделина. Моля, кажете вашето мнение.

# 111
Добро утро момичета и аз съм ранобудна днес - събудих се в 5:30

Момичета , голямо безсъние. Тази нощ не съм мигвала изобщо. Обаче пък съм много дейна. Реших да си преровя дрешките - имам и нови и подарени и мои стари от първото дете. Извадих най - малките и реших , че е време да ги изпера. Не знам дали е рано. И предния път така направих , че една приятелка ми се кара много. Но мира не ми дава - искам да ми е готово всичко. Laughing

Рано рано колко да е рано Simple Smile Моите са изпрани и изгладени от повече от месец и прибрани в пликове да не се прашат в скрина -ама от опит почнах по рано че сина ми го родих в 33 седмица и сега исках да съм подготвена Simple Smile

Успяхме с ММ да постигнем съгласие за 2 имена - Адриана и Аделина. Моля, кажете вашето мнение.

На мен Адриана по - ми харесва

# 112

На мен Аделина,повече ми харесва  Hug

# 113
  • Пловдив
Добро утро!

Мимоза, на мен също ми харесва повече Адриана.

За бебето и аз четох, че в най-активния период трябва да прави по 10 движения на час. Не ги броя, ще се побърквам само. Тези дни само го побутвам, ако спре да мърда за по-дълго време.. Луда работа, но ме гони параноята...

Monik@, аз също го усещам да удря в шийката...

Оле, не съм решила за памперсите. Сигурно ще купим на Памперс или Пуфис... Само на  мен май не ми харесва омекотителя на Сано...

Аз използвам един уж немски дезинфектант за дрехи. Пише, че става и за бебешки дрехи. Мисля да го използвам и за него, защото се перат на по-ниска Т. Какво ще кажете?

# 114
  • Бургас
Добро утро! Ей много ранобудни днес  Laughing
Monik@ при мен е така от момента в който започнах по-осезаемо да усещам бебка. Доки ми каза, че е по ниско и затова, но щом нямам оплаквания не е проблем.
Borisa_koeva и аз съм така от около месец. Стоматолога ми каза да сменя четката с по-мека и да не натискам толкова, но пак няма ефект. Наистина е неприятно , но още малко ще устискам.
За дрешки и прането - защо да е късно. Аз също чакам да се преместим в новия дом и ги започвам. С баткото перях с тео бебе и бях доволна. Сега мисля пак него да ползвам.
За памперсите - въпрос на предпочитания и поносимост от страна на бебчето. В началото взимах на памперс, но после каквото имаше в близкия магазин. Не съм имала проблеми с протичания. Като се сменят на време няма как да има, но да искате с една пелена цяла вечер да изкарате - е няма как да стане.
Мимоза2 и двете имена са много хубави. Познавам и жени с такива имена. Адриана е много сериозен и отговорен човек, а Аделина вятър я вее на бял кон, по лежерно го раздава. Естествено и на мен така ми звучат имената, защото ги свързвам с моите познати.
И ние сме в дилема за имената. ММ много харесва Дея, баткото е за Елизабет или Виктория, а аз все още се чудя  newsm78
Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

# 115
добро утро kaffeetrmker_2
Вчера ми изписаха феро фолгама 2х1, обаче в литовката пише при бременност да се приема максимум по едно на ден, заради голямото количество фолиева киселина ( в една таблетка има 5 мг) Аз досега пиех 0,4 мг, с витамините, което е препоръчителна дневна доза. Преди да забремения четох разни статии, за рисковете при увеличен прием на фолиева. Сега съм в чуденка, какво да правя.Да ги пия ли по две както е изписъла? А витамините да си ги пия ли? И ще се отитам да се свържа с лекарката да я питам, въпреки, че едва ли не е наясно с тази информация и сигурно има причина за това (видя ми последните кръвни изследвания с многото ниски стойности вътре ). Ходя и при друга АГ на частно и нея ще питам, че й имам повече вяра. Та снощи едни гадни сънища сънувах, че ме гледа някакъв лекар и ми обяснява какви малоформации има бебчо, не е сигурен от какво е, но вероятно заради тези хапчета и сега съм като пребито куче. Жалко, че не се събидих по-рано. Няма да ви развалям настроението исках само да споделя какъв шантав мозък си имам. Да става ММ, да ми направи обещаните палачинки  Laughingи да излизаме да ходим нанякъде да се разведра.

Да се похваля, вчера капарирахме легло, купихме спално бельо, непромукаемо протокторче и овършах една аптека (дадохме 99,98 лв точно за неща за болницата за мен и бебо) Мъжо извади една банкнота от 100лв, върнаха му 2 стотинки и всички в аптеката почнаха да се смеят. Та сега остава да тъкмя багажа. За памперси взех на Pampers 1  (от 2 до 5 кг) ама 43 бр. не мога да намеря по-малко. Виждат ми се множко, главно защото пакета е обемен, ама така ще е..ще мъкна голям пакет. Май трябваше да взема от Pampers 2 (3 до 6кг) ама малкият пакет.

За движенията на бебето не искам да ги броя. Излишно филмиране. Определено са по-малко от 10 на час, е има и часове, в които не се спира, а понякога (особенно когато се разхождам) не го усещам 1-2-3 часа после мръдне само малко да покаже "тук съм, добре съм" и пак затишие.  Всяка вечер в 23:30 си играят с тати на "кой ще бутне по-силно корема на мама" #2gunfire  Blush Heart Eyes тогава е война направо

Моник@ и аз получавам някакви побутвания долу и понякога, за кратко, една тежест все едно ей сега ще падне бебчо, а шийката е добре. Но знаеш най-добре лекар да ти каже при теб как е.

mi_ivanova давай пери, глади, реди... Blush гнезди (дано не те обидя, всички искаме да оправим гнездото за малкото пате Wink) Разбирам те чудесно, давай смело и на мен така ми казват: "Ама той още не се е родил, вие .. не знам си какво .. му купувате." Да не очакват като се роди да хукна, да го оставя в болницата и по магазините.Още повече, че е първо и искам АЗ да си подредя и за бабите ще има какво да купуват.

Borisa_koeva При мен не, но четох някъде, че венците може да кървят от бременността, както и да тече кръв от нослето, по-слаби капиляри. Те затова се появяват и хемороиди сега (от къде тръгнах до къде стигнах  Joy)

Мимоза2 Адриана ми звучи по-българско и повече се връзва за БГ, а Аделина - чуждо, но пък Аделина ми е по-нежно. И двете имат имен ден. Не ти е лесно. Заради чести проблеми с изговарянето  "-р" може би бих избрала Аделина, пък и ми звучи по-нежно както казах. Ти добре се чудиш. Ние уж бяхме избрали, ама аз почвам да не харесвам Георги  #Crazy Joy. Засега си мълча и чакам или пак да го заобичам или да се влюбя в друго име.

Има ли други послапиливи мъже или само моя... hahaha ще ме умори от глад, ама няма да се дам: нападам хладилника, а обещаните палачинки за обяд. Поне се разведрих от гадният сън.

Лек ден на всички. Лежащите, малко остана. Дръжте се. Ех като прочетох за бебенца ( на tanja_k) на 10-15.06 много се зарадвах, още малко, още съвсем малко ...до победата newsm44 

# 116
  • Пловдив
 Сид, на мен също ми изписаха Феро-фолгама. Ще го пия 10 дни 2*1, а после по 1 на ден.

Така ви се радвам на покупките и приготовленията, ама пусти страх Sad(

# 117
  • Варна
Добро утро!
Мимоза, и двете имена са много хубави. Адриана беше и моят избор за известно време, но липсата на БГ корен малко ме отказа, а и заобичах друго име. А Аделина започва да набира скорост в последно време сред децата. Имам и приятелка, която кръсти така дъщеричката си. Аз съм за Адриана!
И аз усещам понякога бебка да ме рита долу в шийката. Честно казано се стряскам за момент да не стане нещо лошо (представям си спукан мехур, може би покрай нашите талисмани). Сменям позицията си и обикновено и тя се намества на друго място.
За памперсите пак да кажа - при сина ми само Памперс не му протичаха. Пробвала съм много други. При всяко бебенце е различно. Пуфиса също бяха много хубави, но и много дебели ги помня. Ползвах ги понякога, но само зимно време. Лятото - не.  Naughty
Аз ще пера дрешките като вляза в 9 месец, да са ми прясно изпрани, а и да поприключа с покупките.
И аз правих палачинки на детето - едно от малкото неща, които яде. По 2 пъти в седмицата правя, направо вече ми се гади от тях.
Хубав ден, мами! Мен днес пак ме тресат нервите, дано да не си разваля деня заради тях.

# 118
  • Бургас
Привет!
Сид, аз имах същата дилема за фолиевата киселина. Пиех витамини Огестан и ми изписаха Малтофер фол х 2. Спрях витамините до следващата консултация и след седмица намалих желязото до едно дневно, защото ме запичаше. Така регулирах ФК до нормалната доза. На консултацията казах на АГ за притесненията си, но според него няма проблем с тези количества на фолиевата киселина. Дори при анемия предписвал допълнително. Сега пак пия желязото заедно с витамините.
Не знам как ви стигат силите за ремонти! Вчера се хванах да разменя зимните и летните си дрехи в гардероба и от десетина качвания на столчето се уморих и ме стегна коремът. Пазете се, мами, особено тези от вас с контракции!
Иначе и ние направихме първия голям шопинг в Джъмбо. Сред другите неща взех един комплект чаршафчета, но се оказаха много странни - горният чаршаф не е плик, а само по-голям чаршаф с допълнителна бродерия  newsm78 Ще търся указания за употреба май Simple Smile

# 119
  • София

Аделина ми е слабост на мен!  newsm76 Много ми е нежно и не е много често срещано  Peace

Мимоза2, кажи моля те кога има имен ден Аделина, че аз още се чудя кога да празнуваме  Laughing

Прах за пране
-  ползвам Тео бебе и съм много доволна. Мирише хубаво и пере добре  Peace Сега като го сравнявам с другите, не е кой знае колко по-евтин, та може и с друг да го сменя. Пробвала съм Персил Сензитив и ми харесва също. Сано много силно мирише, идва ми в повече. Общо-взето - зависи къде каква промоция пуснат  Mr. Green

Памперси
-  За родилното бях взела Либеро, хубави са, ама сега ще си взема други най-вероятно. Всички мами много се "захласват" по тия памперси за родилното, ама го осъзнават след време.  Peace Аз след родилното ползвах Пуфис и съм доволна и от тях.  Взех и един пакет Памперс, е.... само от тях не съм доволна. От 90 + бройки, дали имаше 10 да не са пропуснали. Имам чувството, че на едно пишкане се пълнеха и пропускаха. В последствие минах на Еви Бейби и до сега ползвам само тях. Чат-пат като са намалени взимам Молфикс, те са като Еви Бейби, много добро качество и за двете марки, според мен! Сега ще купя някоя от тях, зависи като отида да пазарувам кое е намалено  Peace

Момичета, аз също още не съм прала, гладила, оправяла, ама нещо не ме "хваща музата". То няма и какво да пера де, защото почти нищо не съм купила още. Имам само един плик подарени бебешки дрешки, от които трябва да отбера това дето ще става за моето бебе и да ги изпера. Обаче мисля, че има време още  Mr. Green  Отделно трябва да прибера от гардероба разни омалели неща на Ади и да направя място за дрешките на бебчо. Обаче, това че за мен или някой друг е рано още, не означава, че действителност е рано. Кой когато си му е кеф, тогава да си оправя. Знам какво е да чакаш особено първо бебче и какво вълнение е да си приготвиш всичко. За това, изживейте си емоциите по ваш начин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт