СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 5

• 156 387
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Момичета днес 23 ден от цикъл (овулация остановена с ехо на 14 ден) направих кръвно изследване бета ЧХГ резултата е  1.33..има ли шанс според вас.?Дали може да е рано за теста.Имам и Прегнил 5000 ед. поставен. на 13 ден.
Дали не е остатък от Прегнила,въпреки, че минаха доста дни...?!

# 151
  • Варна
Под 5 няма нищо..така го дават  Rolling Eyes

# 152
  • Sofia
Мисля, че е рано тестът да хване на 9-ти ден. Ако не се лъжа след 11-ти отчита.

# 153
Мисля, че е рано тестът да хване на 9-ти ден. Ако не се лъжа след 11-ти отчита.

Много се надявам,наистина да е рано 8-9 ден. Praynig PraynigДо сега винаги като съм правила ЧХГ е биоло 0,100...сега това ?!?!Но пък от друга страна под 5 е отрицателен.....
Това чакане ме убива вече  Weary Weary Weary

# 154
  • Sofia
Ако беше изчакала още два дни, нямаше да изпадаш сега в такова чудене.  Confused

# 155
Ако беше изчакала още два дни, нямаше да изпадаш сега в такова чудене.  Confused

Така е, права си.Но това пусто нетърпение.

# 156
  • София
Здравейте, момичета! Пиша, за да актуализирам информацията по моя случай и за да помоля за съвет и помощ. Както писах по-рано, на 1 закъснение ЧХГ-то ми беше 22.7. Ето как се разви за 10 дни:

28.09 - 22.7
30.09 - 39.13
02.10 - 89.1
04.10 - 110
06.10 - 122

На 1.10 получих тъмнокафяво зацапване - по-обилно, което към днешна дата продължава, но е по-слабо и ту се появява, ту изчезва. Имам тъпа болка в дясната част на корема и яйчника. Надявах се, ЧХГ-то да започне да пада, но уви, то се качва, макар и слабо. Следобяд имам час при лекар, за да ме види отново на ехограф, но се съмнявам да се види нещо при тези ниски стойности. Имам сериозни опасения, че може да се касае за извънматочна...
Моля ви, ако някоя от вас е минал през това, и е бил с ниски стойности като моите, да ме посъветва какво да правя и към кой лекар да се обърна (от София съм). Не искам да чакам да стане прекалено късно... Ужасно ме е страх! Cry

# 157
  • Sofia
Имаше в проблемното една тема за извънматочната, най-добре питай там. Пиеш ли някакви прогестеронови препарати в момента?

# 158
  • София
Не пия абсолютно нищо... Благодаря ти, Desive! Ще отида и в другата тема да поискам съвет.

# 159
При мен се видя нещо в тръбата на подобни стойности (въпреки че не беше на 100 % сигурен доктора), но говорим за много подробни прегледи през ден или всеки ден. Ходих и на второ мнение, но там нищо не видяха и вдигаха рамене.....
Бях под наблюдение и чаках, в момента, в който се видя че тръбата почва да пропуска леко, веднага ми връчиха направление и ме изпратиха за лапаро.
Направиха ми лапароскопиията, потвърди се, че става въпрос за извънматочна бременност, отстраниха каквото е необходимо и след 3 дни ме пуснаха да си ходя, небременна и без тръба.

Следи за силни болки и имай готовност някой да те кара към спешното във всяка една секунда, там трябва да се каже, че има вероятност за извънматочна, те си знаят какво да правят.
Ходи на предглед възможно най-често, за да може ако има нещо да се хване навреме и да не се налага да те "отварят"

Съжалявам, че се случва така и се надявам да не е извънматочна.

# 160
  • София
Rendence, благодаря ти за отговора. Точно от това се опасявам - дали чакайки да се види нещо, няма вече да е късно... Питам се дали има начин да не стигам до там да ми махнат тръбата, в случай че се касае за извънматочна. Дали има лекари, добри диагностици, които могат да я забележат на този етап и да се действа незабавно... Това чакане е убийствено  Sad Теб къде те оперираха?
Вече свикнах с мисълта, че няма да имам бебе... Сега се моля да изляза от тази ужасна ситуация с по-малко физически поражения... На 35 съм вече и толкова искам детенце... Cry

# 161
Докторът, който "видя" извънматочната е д-р Паликов в 15 ДКЦ с много кофти техника, още се чудя дали наистина е видял нещо. В Щерев с хубавата техника нищо не се виждаше, там ме гледа д-р Арабаджи.

Лапароскопията ми я правих в болница Доверие в Овча Купел 2.
Всъщност ако тръбата е повредена за какво ти е, така увеличаваш шанса са нова извънматочна, ако в случая има такава. Мисля, че ако има възможност да се спаси тръбата ще я спасят..

При мен се получи, че с две тръби не можеш да забременея с години и единствения път когато забременях беше извънматчно. След като ми прекъснаха/махнаха (не знам какво точно са я правили) тръбата имам 2 бременностти и двете са от първия опит... С това икам да кажа, че не винаги запазването на тръбата на всяка цена и най-доброто решение.

Аз лично си мислех, че с две тръби не съм успяла да забремения, пък с една е невъзможно и не вярвах, че ще успея да забременея естествено, но е факт, че се получи

Пожелавам ти да имаш желаното детенце и не губи надежда

# 162
Здравейте момичета, искам да Ви попитам случвало ли се е на някоя от вас стойността на ЧХГ  на 10 ден от ЕТ на пет дневни ембриони резултата да е 0,0.... Дори една стотна няма.....То е ясно, че е отрицателен, ама чак пък нулев....Моля ви за мнение.

# 163
Здравейте! И аз се обръщам към вас за мнение! Имах замразен ембриотрансфер на 28.9.2014г, като ми свърнаха две ембриончета на пети ден. На 11 ден след трансфера ЧХГ-то ми беше 324,37, на 15 ден - 2342.61, на 17 ден - 2527.79. Днес обаче ЧХГ-то ми е 2491.77.На какво може да се дължи ненарастването на хормона?

# 164
  • Sofia
На неуспешно развиваща се бременност, нооо..... е възможно едното ембрионче да се развива. По принцип няма как да има успешна бременност при падащо ЧХГ, но при повече от един ембрион може би е различно. Нивата ти са растяли просто перфектно в началото. Със сигурност са се хванали двете в началото. Ще се моля едното да е добре!!! Иди на лекар, има шанс да се види нещо. Стискам ти палци многоооо!

Общи условия

Активация на акаунт