СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 5

• 156 402
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Честно- не. Темата е за ЧХГ, обсъждаме дали отговоря на съответната гестационна седмица. Тоест кажи ни кога е датата на последния ти цикъл и датата на кръвното изследване.

# 196
Последен цикъл - 08.10. дата на изследването 25.11.

# 197
  • Sofia
Сега си 8 г. с. според цикъла ти. Докторът мери плоден сак, който е в 5 г.с. явно, затова има съмнения за недобре развиваща се бременност. Като излезе вторият резултат ще има база за сравнение.

Ани-бани, не е сигурно дали е кухо яйце, но със сигурност не се развиват нещата в правилна посока Sad

# 198
Девойки, за началото на 7-ма ГС резултат    8205 mIU/ml дали не е нисък, аз очаквах вече да е над 10 000...  Confused

# 199
Девойки, за началото на 7-ма ГС резултат    8205 mIU/ml дали не е нисък, аз очаквах вече да е над 10 000...  Confused

Вече трябва да има ехографска находка... Трябва да имаш поне още едно изследване на ЧХГ, за да се види как расте...Сама по себе си тази цифра говори само, че си бременна...

# 200

Вече трябва да има ехографска находка... Трябва да имаш поне още едно изследване на ЧХГ, за да се види как расте...Сама по себе си тази цифра говори само, че си бременна...
Имам 'снимчица' отпреди една седмица, всичко беше ок ( сакче с  0.7 мм ембрионче). Просто исках да разбера дали всичко върви добре, защото съм на преглед чак след 1 седмица. Последния подобен тест правих на 19.12 и резултатът беше 1121 mIU/ml т.е  за 10-ина дена е пораснало само до 8205 mIU/ml. Според един онлайн калкулатор, тези стойности показват, че ЧХГ-то ми се удвоява на всеки 3.8 дни. Знам, че е индивидуално за всеки, ама нещо ме притеснява този резултат...

# 201
Я дай малко повече подробности-видели сте плоден сак, или видяхте и ембриона?  Може би само плоден сак...ЧХГто е хубаво да се изследва на 48 часа, като се очаква, че за това време трябва да се е удвоило...Кога си била на преглед? Не съм добра със сметките а и не искам да те стряскам, но ми се струва малко покачването....Може би утре да пуснеш още едно ЧХГ и да видим дали не е започнал спад на хормона...
Друг вариант е да отидеш в някоя клиника и да те видят на ехограф, пак казвам, че след като има ехографска находна по-достоверен е прегледа...Пиши как се развиват нещата.

# 202
Я дай малко повече подробности-видели сте плоден сак, или видяхте и ембриона?  Може би само плоден сак...ЧХГто е хубаво да се изследва на 48 часа, като се очаква, че за това време трябва да се е удвоило...Кога си била на преглед? Не съм добра със сметките а и не искам да те стряскам, но ми се струва малко покачването....Може би утре да пуснеш още едно ЧХГ и да видим дали не е започнал спад на хормона...
Друг вариант е да отидеш в някоя клиника и да те видят на ехограф, пак казвам, че след като има ехографска находна по-достоверен е прегледа...Пиши как се развиват нещата.

Плоден сак видяхме и почти съм сигурна че ми каза, че се вижда и около 1 мм ембрионче, макар че сега като ме питаш, почвам да се съмнявам дали не съм разбрала нещо неправилно. Ами може би ще отида утре сутрин пак да си пусна ЧХГ, дано да излязат резултати, въпреки почивния ден! Другия вариант да чакам преглед чак след една седмица е меко казано изнервящ, ама по празниците едва ли има дежурни лекари... Благодаря за вниманието! Дано всичко да е наред, все пак! Весели празници!

# 203
Частните клиники си работят...около 35 лв е прегледа за София става въпрос....Другата седмица не е толкова далеч, ако нямаш болки по-добре си изчакай датата за преглед може би излишно се притесняваш в момента.
Не е трябвало въоще да го пускаш това ЧХГ. Стискам палци и информирай какво става Simple Smile

# 204
Няма абсолютно никакъв смисъл от втори тест. В момента стойностите са големи и се удвояват многооо по-бавно. Колкото повече расте стойността, толова повече време и трябва да се удвои. На този етап от бременността е важна ехографската находка, само по нея ще можеш да се ориентираш какво се случва. Не си давай парите за безсмислени кръвни тестове (безсмислени на този етап), ами ако ти е толкова притеснено отиди в някоя частна клиника да те видят.
Имай предвид, че от сега нататък прегледите вече са през месец, така че се зареди с търпение

# 205
  • Sofia
При толкова напреднала бременност ЧХГ изследвания са ненужни, ехографът е по-надежден. Да не говорим,че пускане на изследвания на 8 дни са безпредметни. На 48 часа се пускат и то, когато ехографът още не показва резултати.

# 206
Благодаря, момичета! Абсолютно прави сте, че е по-добре да се отиде на лекар!  Нека и другите, които четат, да го имат предвид! Аз отидох тази сутрин, защото на всичкото отгоре имах тъмно кафяво зацапване. Естествено си помислих, че всичко е свършило.... Но ехографът показа, че за момента всичко е наред  Simple Smile Лекарката ми каза, че е може би малко по-мъничко като размер и развитие, отколкото трябва да е в тази седмица, но даже се видя как пулсира Simple Smile. Относно кървенето каза, че е нормално - аз пия много хормони, защото съм след инвитро трансфер. Биха ми инжекция Прегнил и каза да си лежа повечко.

На другите, които са на този етап от бременността: не си причинявайте излишен стрес и не ходете да си правите  на своя глава изследвания!  Щото на мен никой не ми е казвал да си следя ЧХГ, аз си реших да проверя какво става и даже си мисля, че това кървене донякъде от притесненията съм си го причинила.  Другото е: ако имате някакви съмнения, лекарите са за това! Не си вадете прибързани изводи и не се паникьосвайте, докато лекар не ви види и не каже дали наистина има нещо неприятно. Това и на себе си го казвам, защото голям рев изревах тая сутрин. Не че сега ми е супер спокойно, защото ме наболява корема и само притичвам да видя дали няма още кървене, ама вижте как едно изглежда, друго се оказва!

На всички бременни и очакващи резултати пожелавам всичко да е наред, да има само поводи за радости, никакви паники!  Simple Smile  и скоро да си пишем в други, оптимистични теми Simple Smile Весели празници на всички!   bouquet

# 207
Браво, важното, че всичко е наред.

# 208
Здравейте, момичета!
Вчера си пуснах първото ЧГХ изследване - 2985 единици.Последният ми цикъл беше на 01.12.2014. Имам снимка на сакче 0.68мм. Лекарят ми каза, че трябва да се изследвам пак след 2дни и половина. Т.е. в неделя. Тъй като лабораторията в града ми не работи през уикенда, дали ще е проблем да си пусна изследването в понеделник? Или е задължително да е в неделя? Не исках да се размотавам из автобусите,но ако трябва ще го направя, за да ида до съседния град, в който лабораториите работят в неделя? Какво мислите?

# 209
  • Sofia
Мисля, че и в понеделник става:)

Общи условия

Активация на акаунт