На море в Гърция 2014 - V

• 61 568
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Така..... за талоните на лизинговите автомобили.... проверихме през няколко достоверни източници на респектиращи позиции.
За сега проблема касае само превозвачите, което означава че спират и глобяват тях. Но нормативната уредба касае всички МПС-та и проблема може да се разпространи и към леките автомобили.
Единствения вариант е да носите: Заверено нотариално копие на големия талон,  превод на гръцки   от заклет преводач на големия талон след нотариалната му заверка, нотариално заверено пълномощно на български за управление на МПС-то и превод на пълномощното на гръцки от заклет преводач след нотариалната заверка.

Благодаря много за информацията!
Определено си затвърдихме мнението да ходим на Лефкада със старата кола, а не новата-лизингова. Това с всички тези нотариално заверени, преведени копия, пълномощни е ужасно. Чудят се наистина какво да измислят...

# 121
  • Варна

За Тасос го измислих, щото е остров все пак, ще се возим на ферито и ще си представяме, че кой знае къде отиваме  Laughing

Изобщо не подценявайте Тасос!!!
Освен че е остров , то си е и много хубаво място , хич не е за подценяване и може да се конкурира с кое да е място поне по Северна Гърция , а като достъпност и разстояния си е направо бижу Simple Smile

# 122
  • Варна
Аз преди време питах и май ми казахте, че спокойно мога да тръгна и без резервация в средата на юни и да търсим на място.

Не че Елза Хаус и Потос са лошо място , ама за нас Скала Потамия и Златния плаж ги предпочитаме , а и средата на юни не е никакъв проблем да се намери на място , хем избора е по -голям. А и тези 150 м. до плажа много е вероятно на място да се окажат поне 300.Златния плаж ви е на път към Потос след ферито , нищо не ви пречи да разгледате и преосмислите на място .

# 123
  • Luxemburg
Аз миналата година се отказах от Тасос че имало морски таралежи (прочетено тук и споделено от приятели), а как да обясня на дете на 2г. да се пази.  Затова гледах отсреща на Керамоти, но това което ми хареса нямаше места и накрая на Аспровалта. 
Днес търсих в познатия ми Ставрос и за съжаление което и да ми хареса беше заето. Миналата година си бях направила един файл с линкове на хотели,къщи и сайтове, но компютъра ми е развален и немога да ги извадя за съжаление. Та въпроса ми е откъде мога да намеря телефон или мейл  на определен хотел/къща за гости. Гугъл ми дава само сайтове за резервации. Кофтито е че търся за началото на август и то за 10-14 дни и понеже е голям период вероятността да намерим от сайт намалява и реших да търся тел./мейл за директен контакт.

# 124
Дали ще ми хареса на Тасос, към Потос посока
Гледам близко юнско море, гледам Халкидики и не ми харесва без да съм била  ooooh!
Като чета темата все едно за Китен и Приморско става дума, то май и за Тасос важи това.
Вие сте виновни, с тези острови и пътеписи  Mr. Green

Ситония е перла в короната.

За ценителите на тюркоазените води, най-финния пясък, малките уединени плажове като от пощенска картичка, това е най-близката възможна райска дестинация от София и Западна България. Понеже ни е близко, гледаме с пренебрежение към това благословено кътче земя и мечтаем за по-южни дестинации. Може би е за добро - тълпите са в състояние да унищожат чара дори и най-закътаните местенца. Връщайки се по тайните места тези дни, отново си дадох сметка, че нищо от пелопонийските, тасоски, йонийски, олимпийските и прочее морски гръцки красоти не може да се сравнява със Ситония.

Лично мнение, подплатено с 2-3 снимки в миналата тема.

Незабравимо гръцко лято желая на всички тук.

# 125
  • София
Поздрави вече от плажа...
Чудя се дали е август или още май ???
На фона на снега на Олимп...
Скрит текст:
Вижте днешната реална прогноза...
Скрит текст:
Днес 22-05-2014

Час 13.41

Температура 34 градуса !!!
За пореден път се уверявам колко е прекрасен плажа на хотел Mediterranean Village...
Скрит текст:
Ситен пясък, подредено, чисто, плитко-доста навътре....
Скрит текст:
Огромни размери, както на дължина, така и на ширина...
Скрит текст:
Хотелът е пълен, на басейните и плажа имаше много хора, но цари такова спокойствие, за истинска почивка и релакс.
И още по странното, че водата в морето не е толкова студена колкото очаквахме, щом пускат дори децата.....
Бяхме на плажа до 19 часа, добре, че задуха лек ветрец, малко да разхлади...
Толкова за плажа.....
bnm
Цитат
Bled,скоро ще почивам в същия хотел.Ще ти бъда много благодарна ако споделиш впечатления за настаняването,храната,плажа.Има ли нещо интересно наоколо за разглеждане?Благодаря предварително!
Това беше част от отговора за теб...
Поглед и от тераската, на която вече си пием узото...Наздраве...
Скрит текст:

# 126
  • софия
Тенкю ви, хора   bouquet

Профайл, фейвнала съм няколко твои снимки от последното ви пътуване  Wink
Ако кажеш точно къде е тази синя вода с малкото параклисче и плажа с палатката... може и натам да тръгнем  Simple Smile

Оказа се, че сме можели да пътуваме след 15, когато вече според мен ще си има доста хора и резервация ще трябва  Thinking

Иначе нищо не ни пречи да ходим с колата по различни плажове на Тасос, като гледам разстоянията не са големи, просто ми се иска квартирата да е на някакво по-тихо и закътано място.

# 127
shhhh...,

След файв степс ин дъ сендс продължаваш. Малко преди края на последния залив, стръмен в началото път, със зелена стрелка нарисувана в/у асфалта. Това е началото (входа) на едно от най-шантавите и красиви места на полуострова.

# 128
  • софия
Ко речи?  Laughing
Само ме насочи към селище на ръкава и ще го открия. Не съм ходила там никога.

# 129
shhhh...
В една тема тук бях попаднала на карта на Тасос с плажовете и съм я отметнала
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458267.240-пост 243. Може да ти е от полза.
Ние много харесахме при нашето ходене на Тасос едно плажче точно под манастира Архангел Михаил. Чадъри и шезлонги има /безплатни/ и една караванка на агрегат за безалкохолни. Абсолютно безвремие. Пътят до там е черен и случайно го видяхме.
Тасос е красиво и спокойно место! Мисля, че ще ти хареса. Къщата , за която си резервирала изглежда много добре, но ми се струва далечко от морето, но ти каза , че ще обикаляте с кола. Simple Smile
Цената 30 е. не разбрах за двойна стая ли е и за кой период 

# 130
  • София
Параход, от половин час се ровя и не мога да намеря, кой ти беше любимият плаж на Ситония.А знам, че съвсем скоро го четох из темата. Можеш ли да повториш? Simple Smile

Остават две седмици до първото ни море в Гърция и се подготвям задълбочено. Февруари, преди да резервирам бях изчела повечето теми от 2012 до сега, но така хаотично съм запазвала постове и линкове, че нищо не ми върши работа  Laughing

И един въпрос относно гржданската застраховка. Реших да прежаля 3те ми оставащи месеца и да сключа нова. С какво трябва да внимавам и как по-ясно да се изразя, за да не ми пробутат отново застраховка, валидна само на теритоярията на Бг?

# 131
  • софия
Да, за двойна стая от 11 бях питала, но сега се променя плана и след 15 можем да пътуваме, не вярвам да се промени цената. Е, далече, далече, колко да е далече, 200-300 метра  Grinning
След миналогодишната септемврийска Лефкада вече не ми е никакъв проблем къде е плажа. Изумих се от мъжа ми най-вече, защото той шофира, а досега сме били от типа ол инклузив туристи, яденето и плажа под носа и цял ден на едно място  ooooh! С такъв кеф тъпчеше сутрин чадъра, крокодила и пояса в колата  Laughing

# 132
Taис, ако все още си в дилема и питаш, за да те дообъркаме  Wink, моето мнение се покрива на 100% с това:
..... детето след някоя и друга година ( а времето минава ужасно бързо) няма да иска да ходи с мама на море. Аз съм на принципа докато можем да сме си заедно - пък и той толкова се кефи на плажа и водата. Много повече от нас......
Разпускане и релакс без детето за 2-3 часа, за 1-2 дни, но не и за цялата морска почивка  Naughty
Аз бих се върнала на първоначалния ти вариант за Цикладите с детето  Sunglasses

Ние посока нямаме, и дати за почивка също, но все още се надявам за юни да успеем, амааааа нищо не е ясно ooooh! Пък вече си става за море  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 00:18 от Mur

# 133
  • София
Mur, то и аз вече много се колебая..май за 6-7 дни повече става да оставим дребната, но за ''голямото море''..абе не върви. Няма да лъжа, много ми се иска истинска почивка. Само аз и мъжът ми, книгата, бирата, плажът. Но подозирам, че след първата седмица тя толкова ще ми липсва, че ще псувам тишината и спокойствието  Joy

Ако успеем за второ ''кратко'' море през август/септември, ще се измъкнем само двамата. И няма да ми е гузно защото вече ще сме я водили.

# 134
  • софия
Лелее, видях откъде са снимките на Профайл! Много ми хареса!
Мур, благодаря, че ми посочи къде е обсъждано   bouquet
Ма защо аз, радетелката на Гугър Ърт никогаш не съм преглеждала Ситония бе  ooooh! Mr. Green
Сега ако и от раз кажете някакво настаняване, удобно за ходене баш до тия пет плажа... цена няма да имате  Wink

Общи условия

Активация на акаунт