На море в Гърция 2014 - V

• 61 579
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Bliss, мерси много за инфото   bouquet

shhhh..., в предната тема питах за този район, ето няколко студиа, които Параход даде тогава  Hug Районът е невероятен и е по-изолиран от останалите места на Ситония.  А таверната 5 Steps in the Sand, за която писа profile, е супер! Изобщо тази част на полуострова Скала Сикя-Каламици-Торони-Порто Куфо ми е любима на мен и има много какво да се види там  Hug

# 136
  • Варна
Сега ако и от раз кажете някакво настаняване, удобно за ходене баш до тия пет плажа... цена няма да имате  Wink

Ами баш тия пет плажа са по средата м-у Сарти и Каламици (то и там плажовете не са лоши де.
Тук
http://www.sarti.gr/en/hotels-sithonia-halkidiki.html
ima поне стотина предложения за отсядане.
В Каламици лично проверено е това
http://www.ninemuses-chalkidiki.com/
Simple Smile

# 137
  • Варна
Поздрави вече от плажа...
Чудя се дали е август или още май ???
На фона на снега на Олимп...
За пореден път се уверявам колко е прекрасен плажа на хотел Mediterranean Village...
Ситен пясък, подредено, чисто, плитко-доста навътре....
Хотелът е пълен, на басейните и плажа имаше много хора, но цари такова спокойствие, за истинска почивка и релакс.
И още по странното, че водата в морето не е толкова студена колкото очаквахме, щом пускат дори децата.....
Бяхме на плажа до 19 часа, добре, че задуха лек ветрец, малко да разхлади...

Dа се чуди човек защо толкова оплюват и недолюбват Олимпийската Ривиера.На този прекрасен 120 км. плаж има толкова много прекрасни и непренаселени места като се почне от Korinoy и се стигне до така наречените лариски плажове  - в Агиокампос примерно.И дори достъпа до там и разстоянията са като Халкидики.

# 138
моля за скорошни впечатления от Порто Карас или Дион палас  Hug
на 99% бяхме решили за първия и на какви снимки попаднах направо  Shocked
http://www.versotravel.bg/bg/offers/gartsiya-11/dion-palace-bomo-club-739
http://www.versotravel.bg/bg/offers/gartsiya-11/porto-carras-sithonia-hotel-276

Приемам и други предложения за Аll inclusive които е изпробван.

# 139
  • Пловдив
Аз пък се чудя на гърците при положение, че доста от тях не са с тела на манекени -защо така масово слагат легло персон и половина за двойно, поне 145 см. ширина да бъдат , а и доста от единичните легла също са с ширина на детски-сега на Корфу бяхме в такъв хотел, добре че всички сме в нормата или под нея ...  Crazy

# 140
Mur, то и аз вече много се колебая..май за 6-7 дни повече става да оставим дребната, но за ''голямото море''..абе не върви. Няма да лъжа, много ми се иска истинска почивка. Само аз и мъжът ми, книгата, бирата, плажът. Но подозирам, че след първата седмица тя толкова ще ми липсва, че ще псувам тишината и спокойствието ...Ако успеем за второ ''кратко'' море през август/септември, ще се измъкнем само двамата. И няма да ми е гузно защото вече ще сме я водили.
Таис, много е субективен всеки съвет по този въпрос ....но честно да си кажа като майка ветеран из темата като се замисля май вече по-голямата ми част от живота все съм майка  Joy аз лично за себе си някак не приемам варианта "на море без детето/децата" ...особено пък за дълго време ....хем ми е нечестно....хем ми е неестествено  Mr. Green
Вярно е, че трябва да има време и почивка само за двамата и от децата ....но някак го виждам като "забежки за уикенд" или "лек тур до някой европейски град" или "спа" например ....по за няколко дни става  newsm78 иначе на мен лично ми е некомфортно ....но пък други смятат точно обратното ....така, че сложи везните и  избери по-малкото зло  hahaha

# 141
  • София
 Интересно ми беше да прочета за Ситония, аз си признавам, че не знаех тези неща и че по надолу от Вурвуру май не съм ходила, но скоро ще поправя тази грешка, благодарение на вас  bouquet

# 142
  • София
Аз пък единственото място, което не харесвам на Ситония е точно Сикя. Преди 2 години бяхме там..ужас просто. Калпаво море, калпава храна, и най-вече - калпави хора (местните).

Но всеки си има различен вкус  Simple Smile

Hug

# 143
  • софия
Утре заминаваме за Метаморфози, Вилидж Маре. Надявам се на хубаво време.

# 144
9 музи е единствената къща в Каламици (общо 100 на 100 метра селце), от която не може да се стигне без кола на плажа! Или поне преди беше така, сега гледам са направили и едни къщички Пареа горе над шосето.

Аз също много харесвам Ситония и Profile е прав, разбира се, но последните 5-6 години имаше постоянно развитие назад. Навалица, нашенски нрави, надути до безбожие цени, тези могат да развалят и най-неподражаемите природни красоти. Дъщеря ми все иска да се връщаме там, особено й харесва Торони, може да прекара там цяло лято, ако има кой да я заведе. Мен все ме влече към нови места, но признавам, че на Ситония винаги ще ми е приятно - имаме си любими плажове, любими барове, любими кътчета. Обаче предпочитам за 2-3 дни, по-извън сезона, на по-забутани места...

Марипоса,
Калогрия е плажът, след Никити в посока Неос Мармарас. На някои табели и карти е означен като Манго (така се казва единственият хотел на него). Избягвайте го събота и неделя поради наплив на гърци от Солун.
Струва ми се, че последните години направиха платени чадърите и шезлонгите (но дали не беше само за висок сезон/уикенда?!), преди си бяха с консумация, както на повечето места. Барът обаче заема примерно 1/6 от залива, другото е свободна зона.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 10:50 от Параход

# 145
  • София
Kaто сме започнали да даваме съвети на Таис и аз да се включа. Лично аз процедирам така - като пътуваме с по-голямо натоварване, на далечно място, с повече обикаляне и преходи никога не вземаме поне малкото дете, защото той просто не може да издържи на такова темпо. Използваме времето максимално, за да го оползотворим за далечни пътешествия. Вярно, че ми е малко съвестно към малчо, мисля го дали е добре, дали е здрав. Но обикновено всичко му е наред.
А една от най-хубавите ми почивки беше на Крит без деца. Там обикаляхме нон-стоп, като няколко пъти сме ставали сутрин в 6ч., за да тръгнем нанякъде и да не изпуснем някое корабче. Прекрасно е за известно време да забравиш детските капризи и прищявки и да се съобразяваш само с твоите желания.
Ако бях на твое място, Таис, бих отишла без детето на Наксос и Куфониси, но за по-кратко време. А по-късно и с детето някъде на по-близка и релаксираща почивка. Може и в обратния ред.

# 146
  • София
И от мен един глас за Калогрия. Обожавам го  Heart Eyes Той и Портокали са ми номер едно на Ситония.
Обаче миналата година ни искаха 5 евро за 2 шезлонга и чадър, без консумация. Бях се нервирала, защото за първи път ми се случваше в Гърция. До този момент винаги когато сме взимали чадър плюс шезлонги, сме си купували фрапета, вода, сандвичи, бира..абе било е срещу консумация.

Но пък плажът е голям, можете да си боднете ваш чадър и да не ви пука.

dechy, благодаря  Peace По-скоро ще е в ''обратния ред", т.е. сега ще я вземем, пък после за седмица ще е оставя на баба и. Не ми се ще да си режа от времето, от години ходим за 2 седмици и ми е супер..човек има време и да почине, и да пообиколи, и да се отпусне истински. На Евия миналата година за седем дни беше такова препускане, че се бяхме скапали накрая  Crazy

# 147
На Калогрия ходихме ние миналата година средата на септември, беше рай и може би, защото вече беше извън сезон, не сме и плащали за чадър и шезлонг (беше си срещу консумация). Времето беше чудесно, плажът поддържан и полупразен...разкош. На Ковиу и Ай Йоанис обаче вече бяха разтуррили бийч бара и изглеждаше доста неподдържано, поради факта, че е извън сезон.

# 148
Агиос Йоанис започват да го развалят около 10 септември. На мен пък той ми е любим.

# 149
Все пак, водата на Ковиу - може би заливът с най-хубавия цвят на Ситония

Но наистина от хотел Македнос, който е на плажа, го поддържат значително по-небрежно от Манго- Калогрия. Барът отваря на 22 юни, явно и септември затваря по-рано. Когато той не работи, шезлонгите са заключени за чадърите и няма от кого да ги наемеш, ако не си клиент на хотела.

Калогрия отваря още за нашите майски празници и наистина се стопанисва много добре.

Общи условия

Активация на акаунт