"Kara Para Aşk"с участието на Туба Бюйюкюстюн и Енгин Акюрек-16 т

• 40 911
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Добро утро!  Hug

Добро утро на всички в темата!  smile3525
Скрит текст:
Много ми е трудно да давам оценка за любовта на другите, още повече, че в един момент си се усещам, че я прекарвам през собствения си опит, четено, гледано, сравнено... И това се е естествена нагласа. Ако обаче се опитам "да изляза от себе си" и да тръгна от героите и актьорите (няма как сценарстите да не се съобразяват с акньорите и техните характери), намирам, че реакциите на Йомер и Елиф са естествени.
Елиф за първи път се влюбва. Тя самата е удивена от чувствата, които я завладяха като буря. Тя не може да си дава сметка, че лека полека се е влюбвала, няма как да се види отстрани. А и други по-силни чувства я бяха завладели - страх, безизходица, ужас за сестра й... След това сестра й е спасена... В душата й намериха път чувствата към Йомер. Според мен целувката й беше спонтанна. Да, призна си, че не е игра, а истина. Но тя и до този момент действаше спонтанно, интуитивно, хвърляше се без да мисли за последствия и планове - даже в полицейските работи. И това много пасва на Туба, която е силно сензитивна личност. Естествена е реакцията й и след като не получи отговор на чувствата си. Според мен това не е обида, а по-скоро срам, опит да се овладее. В такива случаи човек се връща към изпитани модели на поведение - работата, семейството, задачите...
Йомер - ами аз не мога да го упрекна в нищо. Някой го нарече "рицар". И на мен ми е такъв. Мъжкар в прекия смисъл на думата - не (тук правя уговорката, че нямам база сравнение; Туба съм гледала в другите й филми, но Енгин - не). Той тръгна в тая афера с Елиф заради разследването. После имаше реплики (с брат си), които показваха, че започва да й се възхищава, да я оправдава в отделни случаи, да я пази... да се шегува с нея, да пропуска детайли в поведението й, които един полицай трябваше да забележи, ако е дистанциран и безпристрастен (например изчезването й в Рим). Хлътва... Според мен целувката и "истината" го стреснаха. Той не си даваше сметка какво се случва с него покрай другите събития. Дали е влюбен - отстрани да, всичките му близки го забелязват. Той обаче тепърва трябва да се замисля и оправя в чувствата си - минали, настоящи; професионализъм, любов... особено в ситация на "мръсни пари". Това си е цял лабиринт. Благодатна роля има Енгин и се справя до сега. Тук искам да вметна, че криминалната психология, няма нищо общо с вглеждането в себе си и подреждането на собствените преживявания. Човек по-лесно разбира другите, отколкото себе си. Все си мисля, че дълго ще отрича любовта си, ще му трябва екстремна ситуация, за да изригне. До тогава ще сме свидетели на противоречиво поведение и ... стеснителност.
Спорен ден на всички  Peace

Катя  newsm10

Точно така усещам и аз образите / аз също за първи път гледам Енгин и нямам никаква нагласа/, на мен всичко случващо се между Елиф и Йомер си е напълно логично и нормално - за двама млади, с близки характери и споделящи обща мисия, а и времето, в което са заедно никак не е малко, та...

Вярно е, че след този епизод критикувах доста Йомер, ама... всъщност и много добре го разбирам, няма как да си признае веднага нещо, което не допуска дори в мислите си. Така е, сега след  Wink стреса, който изживя и малко насока от близки и приятели,  Wink ще не ще мислите му ще се подредят и той най- после ще осъзнае какво изпитва към Елиф. А...  Thinking дали ще си признае или още ще шикалкави - ще видим  Peace

И може би наистина,точно една екстремна ситуация ще го предизвика да действа  Simple Smile

Хубав ден на всички!  Hug

# 121
varna_2, точно така. Ако сега ни показват двама разумни хладнокръвни разсъждаващи от височините на вселенската мъдрост хора, които винаги имат разумен подход към емоциите си, какво ще гледаме? Как ще се правят сапунки? Не, не и още веднъж не! Много държа да си гледам сапунките. Grinning По крайна мярка мога после да казвам какъв бил глупак онзи герой, пък каква идиотка онази героиня. Grinning

Нормален не означава лишен от емоции, но съм съгласна, че сапунките си искат своето. Те се подчиняват на свои правила.  Grinning

# 122

Елиф за първи път се влюбва.

Не мисля, че Елиф се влюбва за първи път. Тя каза "От години не съм се чувствала така". Значи тези чувства са й познати и тя отново ги открива в себе си.

# 123
  • В Града на липите
Добро утро  Hug желая ви прекрасен ден.
Някой има ли под ръка преведените части от епизод 9, че не мога да ги открия? Най-сетне имам възможност да ги изгледам. И трея за 10-ти ако може  Blush

Детелинко  Hug надявам се, че си по-добре.

# 124
varna, може и да съм пропуснала нещо и да си права. Peace
От думите на Бахар, сестра й... съм останала с впечатление, че Елиф не е имала гадже до сега. Повече е работила над кариерата си. Аз имам предвид споделеното с Бахар след целувката. Макар че нямам превод, лицето й изразяваше някакво ново откритие за себе си.
Не зная в какъв контекст е казаното: "От години не съм се чувствала така".  Може да е в смисъл - жива, тревожна, очакваща... или влюбена... Не зная. Simple Smile

# 125
varna, може и да съм пропуснала нещо и да си права. Peace
От думите на Бахар, сестра й... съм останала с впечатление, че Елиф не е имала гадже до сега.

Не, тя самата каза на Йомер, че е имала връзка. А Нилюфер каза на Метин, че сестра й в момента няма гадже.

А пък и нали Бахар ни описа каква е влюбената Елиф. Значи тя трябва да е била влюбена, за да види Бахар всичко, което ни разказа.  Grinning Grinning Grinning

# 126
Оф,най-после съм на работното си място,а тъй като днес е петък и много си харесвам началниците,ще се посветя на нашето сериалче. Mr. Green
Хриси на първо четене това намерих преведено за 9-ти + трея. Hug
http://vbox7.com/play:50fedf2246
http://vbox7.com/play:da62ee1eb7

# 127
Хриси,още малко остана-на финалната права съм.Вижда му се краят PeaceБлагодарение на Ети и Линка не усетих как мина времето тук.Наистина са ми огромна подкрепа Hug

# 128
Сега попаднах в vbox7 на 4 преведени части от 9-еп.

http://vbox7.com/play:2b3da8ef17 - признания Арда - Йо
http://vbox7.com/play:799a9dc9bb - начало
http://vbox7.com/play:96f9870994 - запалка
http://vbox7.com/play:55e9eb5063 - финал

Благодарности за превода и публикуването в нета на nan11.  bouquet Веднага ще се възползвам и ще ги изгледам. Simple Smile

# 129
  • В Града на липите
Ани  smile3525 благодаря ти.

п.п. Докато се ровех за преводи, попаднах на два и от другата тема. Благодаря и на тях   bouquet   
http://vbox7.com/play:96f9870994
http://www.videoclip.bg/watch/339529

Та според мъжката логика, ако някой се заяжда с вас, значи флиртува. Да го имате предвид  Wink

# 130
Йомер: Не съм се чувствал толкова безпомощен.
Майката на Йомер: Така говореше, когато се карахте със Сибел. Когато ми казваше: „Свърши, мамо. Тя ме напусна.“
Йомер: Мамо, не е същото.
Майката: Знам, сине, знам, че не е същото. Но аз ви видях. Бяхте станали спътници, разбирахте се. Отиди и говори с нея. Дори и да си постъпил неправилно, извини й се. Разкажи й какво те мъчи и да се свърши с това. Вижда се, че тя е чувствително момиче, има добро сърце, ще ти прости.
Йомер: Ах, мамо, де да беше всичко толкова лесно.

----------

Може би Йомер ще постъпи така, както го посъветва майка му. И ще направи това, което очаквахме от него в 9-та серия.

# 131

Набързо да се включа по любимия ми похват в турските дизита.  Wink Не знам дали е ОТ, пчела, пушка или каквото и да е там, но за първи път влюбени на 30 и кусур години, девстени на същата преклонна възраст ми заема категорично първото място. Значи дизи без тозиЙ момент съм се зарекла да не гледам!  Naughty  Wink Joy Като се абстрахирам от стокхолмския синдром най-адекватно ми е поведението на НиЛо. Влюбена е в дадения мъж, отива при него и се отдава на любовта. Другото с подритването на камъчета и преглъщане на сухо подхожда за дизи за тийнове.

И въпреки горе казаното гледам в момента две такива дизита. Ентересант!  Whistling А бе важно е забавлението!  Party Party  Party

# 132
  • В Града на липите
Гледах финала, и много ми хареса.
То е ясно, че с три дизита под една мишница, няма да е без издънки сериала, но аз дето тръгнах с напръсника, съм направо доволна. Едно мога да кажа на този етап - добре че са Туба и Енгин  Grinning Като ги гледам и им вярвам, а това ми е много важно.
Не мисля обаче че Йо е пъзльо. Просто е много объркан. Разкъсва се, видно е. Хем не иска да я нарани, хем не знае как да стане тая работа. Определено не е много вещ по любовните въпроси и обяснения. То и затова затъна като пате в калчища.
Смятах че, целувката ще е катализатора при него, и така се оказа. Сега малко по малко, с помощ от приятел и родата, ще влезе в правия път и както каза Спиритчето, ще се поправи. Надявам се и да се реваншира с една нормална целувка, и да се реабилитира съвсем  Grinning

# 133
Не разбрах защо им беше на полицаите фоторобот от НиЛо като Ел за 2 минути им нарисува Мето?  newsm78

# 134
Елиф: Какво прави днес?
Йомер: Какво да правя. Работа, тичане напред-назад.
Елиф: Явно си бил много зает.
Йомер: Отидох на видя семейството на Сибел.
Елиф: Така ли? Добре си направил.
Йомер: Отдавна не бях ходил. Казах си да отида да ги видя.
               Кога да дойда у вас. Нали щяхме да разкажем всичко на майката ти.
Елиф: Няма проблем. Дори и да не дойдеш, аз ще й кажа. Благодаря ти отново.
Йомер: Няма за какво.
Елиф: Аз да си тръгвам вече, да не те задържам, неудобно е.
Йомер: Няма нищо, защо да е неудобно. Няма проблем.
Елиф: Аз просто минавах наблизо и си казах да видя как си.
Йомер: Влез, ако искаш, децата са там, вечеряме.
Елиф: Не, няма да влизам. Тръгвам. Поздрави всички.
Йомер: Ще го направя.
Елиф: Приятна вечер.
Йомер: И на теб.

Общи условия

Активация на акаунт