Колко често да се излиза?

• 64 348
  • 853
  •   1
Отговори
# 780
  • Sofia
От малка съм домошар, обичам си вкъщи и трудно можеш да ме накараш да изляза. Само, когато има да се върши нещо. Натоварвам се сред хора, бързо губя интерес, досадно ми е, изнервям се. Асоциална съм. ... Обичам дома, обичам спокойствието, тишината, котките, топлото, интернет и филми.

Ле-ле, аз съм същата. Shocked Все едно описваш мен. Laughing Радвам се, че не съм сама в моята "лудост". Mr. Green Hug

# 781
Да, всичко е въпрос на вкус. Аз от тийн мразя дискотеките и еднополовите компании, така че няма как да изпитам желание да ида някъде по женски, просто защото подобни отношения не представляват интерес за мен.

Събрахме се много рано, аз бях на 19, оказахме се в обща компания, а по-старите ни познати винаги са били отворени към нови приятели, ние също. Когато някой си намери половинка, тя автоматично се приема в компанията. Няма делене - ти не идвай, просто събиранията са за всички.
Пием и двамата. Обичаме домашните събирания, такива в уютни механи, хижи, обожаваме гости  Simple Smile
От мачове и спорт като цяло не се интересуваме.

От друга страна, ако нечий мъж гледа мачове, а жена му не, съвсем нормално е да иде някъде да гледа. Ако си харесват и предпочитат еднополови компании, пак си е ок да се виждат. Ама насила да го прави някой, защото за друг това е супер, и да му се обяснява, че не било нормално... ми нелогично е  Simple Smile

...Наистина ненужен спор, ненужно обсъждане и стигмосване на чужди мъже, защото аз така го разбирам още от началото на тази тема, която по същината си е напълно глупава.

+1

# 782

Ле-ле, аз съм същата. Shocked Все едно описваш мен. Laughing Радвам се, че не съм сама в моята "лудост". Mr. Green Hug

Hug
Котки сме ние, не сме хора Laughing
Радвам се, че и тук имаме еднакво мислене по въпроса Simple Smile Hug

За разлика от имащите нужда да излизат, аз имам нужда да се усамотявам вкъщи, на спокойствие. Да се къпя дълго, да си правя маски на косата и на лицето, спокойно да си релаксирам с тях, да си кисна краката в леген с топла, благоуханна вода, и всякакви подобни неща. Наричам ги "спа" дни и искам да прекарвам времето в пълно спокойствие, никой за нищо да не ме закача и да не ми се мотае наоколо.
Обичам и в усамотение да си пия кафето, цъкайки си на компютъра.
Ето тези неща, ако ги нямам, определено ще ми бъде много тежко, а не излизания.
Майка ми, обаче е пълна противоположност! Не може да се задържи вкъщи, дай и да се разхожда безцелно, да обикаля по магазините, изобщо да е активна и да не стои на едно място. Така, че хора всякакви.
Който каквото го влече, стига да се приема и от двете страни, защото иначе е тежко.

Като цяло, обаче, не смятам за приемливи вечерни излизания на който и да било от двамата, когато става въпрос за сериозна двойка или женени. Струва ми се, че не биха имали и такава потребност, ако действително си пасват много добре и им е важно връзката им да е стабилна.
Излизания с приятелки, жената може да осъществи преспокойно и през деня или привечер, но на кафе или взаимно гостуване една на друга, или разходка в парка/мола, или пък посещение на изложба или друго мероприятие, ако ги влече. Нощните излизания като цяло предполагат най-малкото посещение на друг тип заведения, не кафета.

За мъж също е неприемливо, според мен, излизания "по мъжки". Явно нещо в съвместния живот с гаджето/жена му му тежи, за да има нужда да разпуска така.

Всичките тези неща са чисто и просто едно дърпане на дявола за опашката и пъхане на главата в устата на лъва. Взаимовръзката между нещата е ясна, алкохола се явява катализатор. А алкохол винаги има - бирата/ракията/уиски на мъжете и виното, незименна част от излизанията "по женски".

# 783
Защото винаги ще има противнички на "Не, никакво излизане вечер".................
Наистина ненужен спор, ненужно обсъждане и стигмосване на чужди мъже....................
Явно не се чете.Болднатото никой не го твърди.
И никой не стигмосва чужди мъже.А само ЕДИН МЪЖ, който ясно и точно СИ КАЗА, че ако знае, че жена му няма да мрънка, би се пръждосвал от къщи всяка вечер.Но сам си каза, че дори неговата жена не би търпяла това, после, когато го "настъпихме", почна да си измисля други оправдания, не знам обаче защо само съвестта се появи.    Simple Smile

Виждам се с приятелки през деня.И то винаги с уговорено място за кафе/обяд.Не обичам женски обикаляния по магазини, не обичам колективно женско пазаруване, не обичам многочасово женско кудкудякане, въобще не разбирам женски отношения от типа:"Скъъпааа, да се видим в МОЛ-а да убием 3-4 часа!"
Слава Богу, мъжът ми също никога не си е падал по "мъжки отношения" от типа "да лочим бира 5 часа на празни приказки" или "ей сега да отвъртим 10-на кръчми и купоон!".
Изобщо, намерили сме се със сходни предпочитания и интереси.    Grinning

# 784
За работещи хора с малки деца, когато няма денонощно на разположение баби (услуги на детегледачка по една или друга причина не съм ползвала, а пък да викна вечер детегледачка ми изглежда направо екзотично) ако искат да излезнат през седмицата, най-лесният вариант е по отделно. Нищо странно няма. Аз съм на работа до 17:30, но имам приятелки до 19:00. Всеки след работа иска да се прибере, да отдъхне час, душ, тоалет ала-бала и станало 20-21h. За да излезнем заедно трябва да сме с детето. Моето дете, докато не стане на 10-ина години, в тези часове през седмицата ще си бъде вкъщи (освен ако не е ваканция). И това при положение, че имае 2 бр. баби на 5 км. от нас. Само че работят и през седмицата ако не е някакъв важен повод, не ги безпокоим. Уикендите също не винаги са на разположение - не го и очаквам. И двамата с мъжа ми сме силно социални и имаме нужда да излизаме. Заедно, по отделно, няма значение, но да излизаме.

# 785
Създал съм ви явно доста теми за размисли и искам да ви кажа следното: Ревнувам жена си когато има повод - това се е случвало няколко пъти откакто се познаваме. Тя мен също ревнува и то не малко - вероятно и аз съм давал поводи. Норевността не е била от изневяра или помисли за такава а когато достойнството ми се е почувствало засегнато и после като съм се замислил съм виждала че надали е имало всъщност толкоз пък повод. Но това няма общо с излизането. И да, мисля че аз повече излизам и щом го правя значи имам права да го правя, тоест тя е ок с това. Затова казах че за мен така е правилно, не за да не излизате вие а щото у нас това си е ок. От друга страна мечти, помисли и подобни желания винаги съм имал и не вярвам да има мъж, дето да ги няма. Ако мислите че вашите мъже никога не са помислили че искат да излизат и без вас то много се лъжете според мен. Също така си мисля че и вие като жени искате повечко свобода и свободно време но никоя от вас не би си позволила това защото ангажименти има много вкъщи. Дали аз наистина искам всяка вечер да съм някъде вън е трудно да кажа - понякога искам, понякога не искам различно е. И не не съм го правил ежедневно по много причини, но това не значи че не искам пък много неща дето ми се искат.
Пак ви казвам че не искам да съм повод на толкова разсъждения за мен и моето семейство. Също така не е о собено приятно да се нарича жена ми балама дето ме търпи а аз необичащ дето седи с нея от жал, някак е много грозно от ваша страна.

# 786
Моят мъж не мога да си го представя да излезе вечер, ако на следващия ден има ангажимент, т.е. делничните дни отпадат. Така си е по принцип, не откакто сме семейство, явно характер, и аз съм същата. Може да поканим гости у нас до към 22-23 ч., да идем на разходка някъде близо, но да излезем - заедно, отделно, абсурд  Simple Smile
Да не говорим, че детето от 18 ч. почва да го чака, особено като по-малка беше направо пристрастена към него, дори ако имаше служебни ангажименти идваше, взимаше я и ходеха заедно.
Баби нямаме, в съвсем други градове са и са работещи. Ваканциите обаче е при тях. Но и тогава не променяме излизанията. Т.е. делничните дни - вкъщи, по цяла вечер на терасата, петък и събота - приятели.
Но и хората около нас са така. Дори да имат повод - рожден ден или нещо такова, всички се планира за уикенда.

...Също така си мисля че и вие като жени искате повечко свобода и свободно време но никоя от вас не би си позволила това защото ангажименти има много вкъщи...

Вкъщи имам точно толкова ангажименти, колкото и мъжът ми, така че не, не е фактор това.

...Ако мислите че вашите мъже никога не са помислили че искат да излизат и без вас то много се лъжете според мен.

Аз пък съм абсолютно сигурна. Защото мъжът мъжът ми е най-директния човек, когото познавам. Ама до болка откровен, няма нещо, което да си мисли и да не го каже, ако ще да е най-гадното. Опериран е от такт, но пък и затова го харесвам  Laughing
Ако беше имал желание да излезе сам, гаранация, че щях да го разбера за тези 17 г.

# 787
  • София
От малка съм домошар, обичам си вкъщи и трудно можеш да ме накараш да изляза. Само, когато има да се върши нещо. Натоварвам се сред хора, бързо губя интерес, досадно ми е, изнервям се. Асоциална съм. ... Обичам дома, обичам спокойствието, тишината, котките, топлото, интернет и филми.

Бройте ме и мене към тази групичка. Излизането по дискотеки с приятелки винаги ме е натоварвало. Най-вече мразя да се прибирам по тъмните улички към 5 сутринта. Не обичам да ходя на места, където не можеш да пуснеш игла и смърди на цигари (бивш пушач съм).

# 788
Правите се че не разбирате Simple Smile
Какво значи че не ми е казвал - щото е директен - естествено че и аз не го казвам. То не е силно реално желание, то е по-скоро обърнато към нас самите, някакви пориви от сорта - ами ако -или- а преди. Действително не разбирам по-спокойни ли ви прави това повтаряне на репликите моя мъж не е такъв, ти си лошия следователно?
Не е фактор че жената има ангажименти, аз казах че всички имаме ангажименти. А и честно казано когато знаеш че имаш на главата куп неща то и не можеш да се отпуснеш напълно, ако вземеш че излезеш, все мисълта ти е някъде. Но не всеки ден е такъв и Слава Богу, нали?

# 789
  • София
Понеже очевидно съм феминистка по ема-томпсъновски, твърдение от сорта:
Цитат
И да, мисля че аз повече излизам и щом го правя значи имам права да го правя
буквално ме "потриса". Аз, като жена, имам и по закон също толкова права, колкото и един мъж. Всичко друго е шериат. Затова ти говорим, че живееш в 17 век като емоционално развитие ...

За домашните задължения няма да повтарям Не се сърди човече, тя го е казала перфектно.

# 790
Ми то всеки си определя личните правила сами  това много пъти се опитвам да обясня. У нас като е тъй защо да не е значи мое право? И от къде на къде се потрисате от моите порядки в моя дом с моята жена? Не бива така момичета, бъдете по-широкоскроени в действителност, а не само да се представяте за такива, тогава по лесно се приема живота Simple Smile

# 791
Цитат
От друга страна мечти, помисли и подобни желания винаги съм имал и не вярвам да има мъж, дето да ги няма. Ако мислите че вашите мъже никога не са помислили че искат да излизат и без вас то много се лъжете според мен.
Че то и жените ги имат .....    Laughing   ама това, че мечтая за Брус Уилис, например, какво общо има с :"Ако можех, всяка вечер щях да съм се запиляла някъде!"?
Да мечтаеш за нещо имагинерно, което е просто мечта и няма да се случи, и съвсем реално да искаш всяка вечер да си далеч от жена и деца, са две съвсем различни неща.Според мен.
За почти 26 години заедно моят мъж е бил вечер сам в заведение точно един път.По работа.За половин час.И не защото аз съм Бог и съм издала закон да не се излиза вечер.    Laughing   Писах, че просто
................... мъжът ми също никога не си е падал по "мъжки отношения" от типа "да лочим бира 5 часа на празни приказки" или "ей сега да отвъртим 10-на кръчми и купоон!".
Не виждам причина да иска да излезе и да не ми каже.
НО:уточнявам, че той има доста контакти с приятели/познати през деня.Дори преди час, като се чухме, тъкмо щеше да пие кафе с кума ни, който ни е приятел и още един познат.
Просто не му се налага и вечер да ги вижда.

# 792
  • София
Те и турците са широкоскроени и в техния дом си е както на тях си им харесва, със забрадките и фереджетата...лошото е, че жената ти е все още в България и може и да види, че има и друг живот...тогава ще си спомниш какво сме ти казали за ревността/как се губят съпруги. Ние чуждия живот го приемаме лесно, дерзай си, не ни пречиш. Пречиш на себе си, обаче ще го осъзнаеш след 15 години и ще е вече късно.

# 793
Краси а ти от къде разбра, че аз искам реално да съм далеч от жена си и дома си пък? Simple Smile

А пък на малката акула ще кажа само - внимавай какво пишеш и пожелаваш другиму, щото не се знае един ден нали...Пишете вече тотални измишльотини за мен и моята жена. Тя е прекрасна, умна, млада и усмихната. Не е за съжаление определено и аз съм се погрижил за нея и за това тя да е щастлива както тя иска. Ако и за вас се грижеха мъжете ви надали щяхте толкоз внимание да ми обръщате...

# 794
Краси а ти от къде разбра, че аз искам реално да съм далеч от жена си и дома си пък? Simple Smile
Че ти сам си го каза....     Laughing
Според теб, как точно да разбирам долното?
Аз чета, че искаш всяка вечер да си навън, но твоята не дава.
Но, основната идея, за мен, е , че ти ИСКАШ да си навън ВСЯКА вечер.
Е чак всяка вече дори моята няма да изтърпи Grinning
Не че не бих искал.

Общи условия

Активация на акаунт