За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 43

• 40 184
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Abs,  смело давай чай, дано помогне!
След отваряне на кутията знаете ли чай на Хип колко време може да се ползва? newsm78

Почти на 100% съм убедена, че 1 месец  Peace

# 661
  • Русе
Аз съм го ползвала и повече от месец, при това без отражения върху детето. Гледайте гранулите - ако видът им е такъв, какъвто е бил при първото отваряне, значи всичко е наред. Когато не е годен за употреба гранулите започват да се топят и се слепват една в друга.

# 662
  • София
Специално проверих - до 3 месеца след отваряне  Peace

# 663
  • Berlin
Благодаря!
Гледах, че има на Хип някакъв нов чай,  концентрат бил, но не разбрах как точно се прави, май не е на гранули.

Нормално ли е от млякото да става бял езикът? Направо като тебешир е понякога на малкия, с водичка не се маха, трябва да минат няколко часа, за да избледнее, иначе си стои с бял език.  С големия май не беше така.  newsm78

# 664
  • UK
Имам неотворен рол он Чико против комари с изтекъл срок 12.2013г.  Simple Smile Поне за мен мога ли да го използвам според вас или направо да го изхвърля?   

# 665
На Хип новите разфасовки на чая са в малки пакетчета ( като захарта по кафетата ) и са еднократни дози .

# 666
  • Русе
Благодаря!
Гледах, че има на Хип някакъв нов чай,  концентрат бил, но не разбрах как точно се прави, май не е на гранули.

Нормално ли е от млякото да става бял езикът? Направо като тебешир е понякога на малкия, с водичка не се маха, трябва да минат няколко часа, за да избледнее, иначе си стои с бял език.  С големия май не беше така.  newsm78

Това е т.нар. млечница. При кърмените бебета не е толкова силно изразена, но при бебета на адаптирано мляко се проявява най-силно. Изплаквай хубаво с вода, защото инак има риск от поява на гъбички и афти.  Peace

# 667
И при нас беше така бял езика. Давах фунгостатин и след него си остана бял. Скоро сме на консултация при педиаътра ни и ще питам дали да правя още нещо

Днес малката за първи път усетих да има дъх - мирише ми като на развалено мляко това при бебче нормално ли е

# 668
Благодаря!

Това е т.нар. млечница. При кърмените бебета не е толкова силно изразена, но при бебета на адаптирано мляко се проявява най-силно. Изплаквай хубаво с вода, защото инак има риск от поява на гъбички и афти.  Peace

При нас пък беше точно обратното - докато беше на смесено хранене имаше млечица от кърмата, давах и аз фуннгостатин ама му се повдигаше от него. Като остана на АМ само му мина от само себе си, а и вода след хранене почти не съм давала понеже се задавя почти винаги от нея и повръща. Някъде четох, че от АМ не се хваща млечица  Thinking може и да греша, знам ли.

# 669
  • Berlin
Мислех, че млечницата боли.  newsm78 Аз давам по малко вода с лъжичка, колкото да изплакне устата. С  шише не става, защото биберонът отива по-навътре и не може да измие.

# 670
  • UK
Млечницата боли, разраства се, не е само по езика, а отива по небцето, бузите, навсякъде, лекува се с противогъбични препарати, не минава сама. Това, за което говорите вие се получава от млякото, просто езикът се оцветява и не е гъбично.
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D1%82%D0%B8%D1%82

# 671
Моето бебче като беше малко също й беше бял езика ,но един ден баба ми дойде. Отряза едно малко парче марля,уви го на пръста си,като преди това го изми с вряла вода. Потопи го във сода бикарбонат и хубаво и натри езика.
Всичко изчезна и не изобщо не беше болезненоо за бебка Simple Smile

# 672
  • в огледалото на живота
Моето бебче като беше малко също й беше бял езика ,но един ден баба ми дойде. Отряза едно малко парче марля,уви го на пръста си,като преди това го изми с вряла вода. Потопи го във сода бикарбонат и хубаво и натри езика.
Всичко изчезна и не изобщо не беше болезненоо за бебка Simple Smile
Не бих обтривала със сода.... Confused
Иначе да,съгласна съм за марлята,че помага да се обере налепа,стига да не са гъбички.

# 673
На нас за бял език ни бяха изписали едни прахчета

# 674
  • София
Ако е сигурно, че е млечница, в повечето пъти изписват "Дактарин"-гел - мажете биберона, разтърквате хубаво и до 2 дни всичко се е изчистило.

Но и на мен ми прилича на това, което пише dejie - мляко по езика.

Общи условия

Активация на акаунт