Дила ханъм~Erkan Petekkaya & Ayça Varlıer~и партньори в сериалите~89

• 46 482
  • 742
  •   1
Отговори
# 375

И Арас - Мете от Ойлето е бил на награждаването. Сигурно и той е награден  Peace

# 376
# 377

При руснаците се мъдри и моя колаж....

# 378
ALTIN OBJEKTİF ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Magazin Gazetecileri Derneği tarafından organize edilen '20. Altın Objektif Ödülleri' sahiplerini buldu.

Gecede Star TV dizisi 'Muhteşem Yüzyıl'a 'En İyi Dizi' ödülü başta olmak üzere 4 ödül birden geldi.
Dizide Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç 'En İyi Erkek Oyuncu' seçilirken, Hürrem Sultan'ı oynayan Vahide Perçin 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Dizinin yapımcısı Timur Savcı da 'MGD Özel Başarı' ödülünün sahibi oldu.

'En İyi Kadın Program Sunucusu' ödülü, NTV'de yayınlanan 'Gece Gündüz' programıyla Gülay Afşar'a verildi.
'En İyi Erkek Haber Spikeri' ödülünün sahibi ise Star TV'den Celal Pir oldu.

NTV'nin sevilen programlarından 'Zor İşler' ile Dilara Gönder ise 'Savaş Ay Özel Ödülü'ne layık görüldü.
Kral Pop TV’de yayınlanan ‘Arka Plan’ ve ‘Benim Klip Hikayem’ isimli programlar da ödül aldı.

Duayen gazeteci ve söz yazarı Hakkı Yalçın’ın müzikal hayatından kesitlerin anlatıldığı ‘Arka Plan’ isimli belgesel programını hazırlayan Deniz Rüya Sarı, programı kurgulayan Hüseyin Kaan Üner ve programı görüntüleyen Ahmet Erol ödüle layık görüldü.

Süper Starlife programının İstihbarat Şefi Selçuk İnci "BERKAY VE ASENA ERKİN İLE TELEFONDA RÖPORTAJ KONUŞMASI", "MURAT BOZ ANKARA METROSUNDA" ve "BENGÜ TAKA İLE ÜSKÜDAR'DAN KABATAŞ'A GEÇTİ" haberleri ile  üç ödüle birden layık görüldü.

Magazin Gazetecileri Derneği’nin bir diğer ödül alan program ise ‘Benim Klip Hikayem’ isimli program oldu. Berksan’ın Sapanca’da üç günde çekilen ‘Duman’ isimli şarkısının tüm perde arkasının anlatıldığı ‘Benim Klip Hikayem’ isimli programda görüntüleri çeken Ahmet Erol, kurgulayan Celal Ufuk Kuşhan ve programı hazırlayan Bora Bağcıbaşı ödülün sahibi oldu.

Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle törende Türk sinemasının 100 yılına damga vuran efsane oyuncular da ödüllendirildi.

Cüneyt Arkın, Ediz Hun, Fatma Girik, Filiz Akın, Göksel Arsoy, Gülşen Bubikoğlu, İzzet Günay, Kadir İnanır, Müjde Ar, Münir Özkul, Selma Güneri, Serdar Gökhan, Şener Şen, Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Yusuf Sezgin ve Türkan Şoray, '100. Yıl Özel Ödülü'nün sahipleri oldu.

Gecede 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri'ne ise usta oyuncular Salih Kalyon ve Ali Poyrazoğlu ile usta yönetmen Erden Kıral layık görüldü.

'MGD Tiyatro Özel Ödülü'nün sahibi de Ali Poyrazoğlu oldu.

Sinema kategorisinde 'En İyi Sinema Filmi' ödülüne ise komedi dalında 'Eyvah Eyvah 3', drama dalında ise 'Sadece Sen' filmi layık görüldü. 'Sadece Sen' filminin yönetmeni Hakan Yonat'a 'En İyi Sinema Yönetmeni" ödülü de verildi.
En iyi erkek sinema oyuncusu 'Sadece Sen' filmiyle İbrahim Çelikkol seçilirken, 'En İyi Kadın Sinema Oyuncusu' ödülüyse 'Eyvah Eyvah 3' filmiyle Demet Akbağ'a verildi.

Törende müzik dünyasının başarılı isimleri de ödüllendirildi.

Yılın En İyi Şarkısı Gülşen İmzalı 'Yatçaz Kalkçaz Ordayız' seçilirken, 'En İyi Albüm Ödülü', 'Beni Durdursan mı?' ile yine Gülşen'e gitti.

Funda Arar 'En İyi Kadın Yorumcu' seçilirken, erkekler kategorisinde 'En İyi Yorumcu' ödülünün sahibi Emre Aydın oldu.
'En İyi Proje Albümü' ödülü ise Aysel Gürel anısına hazırlanan 'Ayselin' albümüne verildi.

# 379

Здравей, Сиси..   bouquet
Ей, феноменална памет имаш  bowuu...браво на тебе  Joy Joy Joy..всичко синьо и производни на този цвят му отиват на нашето момче!  bowuu
Виж у "Ойлето"..откъдето, идеш...нема как да го видиш...в нещо свежо!  hahaha И с тая брада...или вече е само ..по мустак??? Thinking
Пък и нали..в колажа е Ръза бей...може, не съм направила връзката "Сон базар" и "Дилата" като гледаме.. Thinking

Любима, много ти благодаря. В Ойлето е вече много хубаво избръснат. Но пък този груб мустак????

Ама пък като си помисля, че има жени, които харесват мустаци и бради....та ще го трая този мустак.

Сега вече го контят. Ходи все с костюми и вратовръзки, нали е в холдинг "Караджъ" и е на Кенан дясната ръка.  
Ама забравих да ви пиша, че Джемилето си продаде всички акции от холдинга, за да плати глобата от
2 000 000 лири.

# 380

ALTIN OBJEKTİF ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

снимки от награждаването тук

# 381
Bir dönem Star TV'de yayınlanan "Dila Hanım"la Hatice Şendil "Drama Dizisi Dalında En İyi Kadın Oyuncu" oldu.

"Dila Hanım"dan Erkan Petekkaya ve "Karadayı"dan Yurdaer Okur ise "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü paylaştı.

# 382
Кралице никога до сега не съм се радвала толкова на награда на Еркан. Но като имам предвид какви глупости се изписаха във форума за сериала Дила ханъм и за ролята на Еркан като Ръза бей....и това се разпространяваше по повод и без повод в много теми....Няма да се изненадам, ако някои, който е очаквал негов любимец да бъде награден и като прочете, че Еркан и Хатиджето и сериала са наградени да напише, че едва ли не наградата е незаслужена. Но това е положението....Антирекламата работи не спи  Grinning Grinning Grinning

# 383
                   Сладури, продължавам с превода на 41 епизод от Дила ханъм.

Оня път бях стигнала до момента, когато Ръза бей отиде при Сеит бей в затвора да го види.

Меликето чакаше Дила пред вратата на офиса й и поиска да отидат да пият кафе.

Отидоха в едно кафене.

Дила   -   Мелике ханъм, какво има да обсъждате с мен? Нещо много важно ли е?
Меликето   -   Да! Точно така? Това е важно, но не е новост за Вас!
Дила   -   И още колко време ще говорим на тази тема?
Меликето   -   Ти и Ръза и двамата трябва да  разберете, че правите голяма грешка. Докато работата
                      не е стигнала  много напред - спрете се!!!!
Дила   -    За Вас може да е грешка, но за нас - за мен и Ръза  няма никаква грешка.
Меликето   -    Разберете. Истината ще излезе  наяве по-късно.  Аз се мъча да ви покажа пътя,
                      по който да вървите.
Дила   -   Вие искате да се съгласим, че Вашият път е единствено верен.
Мелике   -   Точно! Истината е една и тя е, че вие с Ръза повече няма да се срещате!!!???.............
Дила   -   Защо обсъждате тази тема с мен. По-добре говорете с Ръза....
Мелике    -   Мене няма да ме слуша!!!!
                   И за това реших да накарам ти да се вразумиш!!!
Дила   -   А кой Ви дава право да вземате  такива решения за нашия живот с Ръза???
Мелике   -   Защото аз съм му майка и най-добре от всички знам кое е най-доброто за него и кое е лошото!!   Ти това не го разбираш!!!

Дила   -   Ръза е голям мъж - не е дете и той може сам да взема решения и ти да го контролираш!!!

Мелике   -   ТИ ЩЕ ПРЕКРАТИШ ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С РЪЗА!!!! /простете за гл. букви/
                   Това е моето последно предупреждение!!!!......
                   Ако не го изпълниш, горчиво ще съжаляваш!!!

Дила   -   Ще съжалявам! Вие ме заплашвате!!!!

Мелике   -   Не!... Само те предупреждавам!!!...
Дила   -   Аз искрено Ви уважавам  като майка на човека, когото много обичам!
               Но този разговор с Вас изпростя  и изчерпа  нашите отношения.
               Аз обичам Ръза!... И с него ще живеем заедно!... И няма да ме изплашите!...Вашите
               думи и дела за мен нищо не значат, Мелике!!!!....
Меликето   -   Това е твоята последна дума?...
Дила   -   Последна!!!....

Мелике   -   Добре!!! Тогава обвинявай себе си за последствията!  И да не казваш,
                  че не съм те предупредила!!!...

Меликето си тръгва от кафенето.
                   Дила се прибра у тях. Яхна коня Актай и отиде да се разходи. Прибра се. Започна да работи нещо  в конака, мина се малко време. Джанип отрови Актай. Коня умря...
                     Дила плака, плака и отиде бясна в къщата на Меликето.
                    Спира колата на двора и крещи.

Дила   -   Мелике, Мелике,   Мелике!!!

Излиза Ръза от къщата и срещу нея.
Ръза   -   Дила, какво има, какво става?...
Дила   -  Ръза, ти не се меси!...Мелике, Мелике, излизай веднага!!!...

Излиза Меликето от къщата.
Дила   -   Какъв човек си ти???... Имаш ли съвест???...
Ръза   -   Дила, кажи, моля те, какво се случи???...
Дила   -  Попитай майка си!...
Меликето   -   Дила ханъм, не викай! Какво ти се е случило?...
Дила   -   Ти уби моя  Актай!!!...
Меликето   -   Какво???
Дила   -   Ти уби моят жребец!!!
Мелике   -   Хвала Аллаха......Каква клевета!!!....
Дила   -   Аз яздих коня. Всичко с него беше наред - беше здрав. А след час и половина коня умря!...
Ръза   -   Дила, какво говориш???....Майко....
Меликето   -   Как не те е срам!!! Защо прибягваш до клевета???
Дила   -   Какво искаш от моя кон?
               Какво искаш от бедното животно?
               Как съвестта ти позволи това да го направиш????
Мелике   -   Внимавай какво говориш!!!   Защо ми е твоя кон?
Дила   -   Нима ти сутринта не ме заплашваше!!!....Нима ти не каза, че ме предупреждаваш???....
               Нима не каза, че ме чака нещастие???
Ръза   -   Майко, ти заплашваш Дила?
Дила   -  Аз знам, че ти уби моя кон!! Ти на всичко си способна!
Мелике   -   Не можеш така да ми говориш! Аз нямам отношение за твоя кон!
                   Ръза, виждаш ли, жената, която обичаш  клевети твоята майка!
Дила   -   Аз знам, че това ти го направи!...И знам защо!!!... Но да ти кажа - нито убийството,
               нито пакостите, нито заплахите ти ще ме изплашат!!!...
               Всичко това е безполезно.  Няма да ти дам това, което искаш! Няма да ти дам повод за радости!
               Мелике, ти няма да ме изплашиш!!!

Дила си тръгва.  Отива към колата и отваря вратата.
Ръза   -   Дила.
Дила   -  Ръза, остави ме. Не трябва. Моля те...
Мелике  -   Това е лъжа, Ръза. Само си помисли защо ми е нейният кон????
Ръза   -   Майко, влизай в къщата!!!

Дила кормува по шосето и си говори сама. - Мелике, нищо не можеш да ми направиш!!!
               Ние с Ръза ще се обичаме един друг до самата ни смърт!!! Ти не можеш да ни разделиш!!!
               Аз няма даго позволя!!! Аз ще го обичам още повече, независимо дали го искаш или не!!!

Ръза   -   Майко, ти сутринта  заплашваше ли Дила?  Майко, говори истината!!...
Мелике   -   Не!
Ръза   -   Ти отричаш, че тази сутрин си се срещнала с Дила пред нейния офис!!!
Меликето   -   Не! Не отричам! Срещнах се с Дила!  Исках да говоря с нея по човешки!
                      Разбра ли ме сега!!...
Ръза   -   Как така си го намислила аз не разбирам!
Мелике   -   Аз отидох, за да й кажа, че вие двамата не можете да бъдете щастливи.
                  Не можете да бъдете заедно, защото между вас има кръв!!!

Ръза   -   Считай, че повече мен ме няма, майко.
              Повече ти няма да ме видиш! Всичко между нас завърши.
              Много пъти ти казвах, че няма да се откажа от Дила!
             Казах ти....ти повече няма да ме видиш. Всичко между нас  свърши.
             Казвах ти, но ти не спря, не ме послуша!
Мелике   -   Аз ти казвам, че тази жена е лъжкиня и клеветница! Разбра ли ме???
Ръза   -   Аз повече нямам майка!
Мелике   -   Значи ще се откажеш от семейството си??? Ти ме захвърляш заради тази жена???
Ръза   -   Аз не захвърлям семейството си!  Аз захвърлям теб!!!
Мелике  -   Ръза, ти не можеш да направиш това!
Ръза   -   Мога!
Мелике   -   Ръза, Помисли добре. ПРОКЛЯТИЕ !

Ръза влезе в неговата спалня. Взема си куфара, отваря го и си слага дрехите.
                Приготвя си багажа да напуска къщата.
Ръза   -   Много ме е яд, защото толкова дълго време си затварях очите за теб и за това, което
              ти правиш!!!! Много ме е яд!!!...

Мелике   -   Ръза, Ръза, не прави това!! Послушай ме. Не си отивай.
Ръза  -   Върви си по  своя път, майко.

Меликето   -   Не си отивай. Тази жена ще те  унищожи!

Ръза   -   Само си помисли.....помисли си, какво си направила!!!

Ръза пали колата, взе си багажа и изчезна.
                   Хайдар се приближава до Мелике.

Мелике  -   Хайдар, Хайдар,  кажи, че съм права???
Хайдар   -   Как да кажа, че си права. Мелике, не си права.

На полето. Джанип и още четирима работника  погребали Актай. Дила е там и плаче.
                   Пристига  Ръза с колата. Отива при Дила. И двамата клекнали  на пръстта до гроба на Актай.

Дила   -   Не ме питай дали майка ти го е направила, защото това е нейно дело. Знам.
Ръза   -   И аз знам, Дила. Такава напаст може да измисли в главата си само моята майка.
Дила   -   Но как е могла?
Ръза    -   За съжаление   и аз не знам.

Азер е пред затвора. Носи писмото на Дила до Ръза, за да го даде на баща си.
          Полицайте не го пускат вътре. Той се изпокара с тях. Тича насам натам като луд, но не можа да влезе вътре. Помъчи се да прескочи оградата, но не можа. Падна на земята. Ходи като шошав
напред - назад. Въртя се, тича, мърмори, тумули и си тръгна. Не го пуснаха при баща му.

# 384

Благодаря за превода Сиси  Hug

# 385
# 386
  • Русе
Добро утро!  Hug

Ани, Кралице  Hug благодаря ви за инфото и снимките около награждаването на Еркан и Хатидже - радвам се за тях и им пожелавам още много такива да получат!  Peace

Хубав ден ви желая  Hug и... до утре /  Wink че нали днес е вечерта за моето кино  Simple Smile/

# 387
Добро утро  Coffee Flowers Rose Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover
Желая ви прекрасен слънчев ден, макар утрото да е облачно   Nature Partly Sunny
Сиси отново прочетох превода....Ей Меликето не се промени до края....Тя най-добре знаела кое е правилно за сина й, тя най-добре знаела как иска да живее той...

Майчина ревност или желание да контролира живота на всички  newsm78

Цвети кафето тъкмо е по мой вкус - прекрасно аранжирано  Peace
Да знаем, че довечера си на кино - пожелавам ви чудесен епизод  Peace

# 388
Малко снимки за онагледяване на епизода, който ни е разказала Сиси част от епизода....

# 389

Общи условия

Активация на акаунт