Дила ханъм~Erkan Petekkaya & Ayça Varlıer~и партньори в сериалите~89

• 46 430
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
                          Здравейте мили мои,

не съм ви чела, защото нямам време. Оставям го за после.  Сега де ви преведа остатъка от 44 серия.
                                                Продължавам от пост 630.
                           Действието се развива в конака Селямоулу.
                  Вечер е.  Азер стои  на терасата сам, седнал на един стол до масата  за хранене.
                  В ръцете си държи портрет на Сеит бей. Говори си сам.

Азер  -  Значи така....ти на мен нищо не остави, татко. Гледа портрета.
             Ах ти....ти....ти ме захвърли като куче. Сеит бей, аз твой син ли съм??/пие ракия/.

Идва Султан.
Султан  -  Дойде Дила и ти взема всичкото наследство....Какъв глупак си ти....
                Защо стоиш със скръстени ръце??? Помисли си....Ако не предприемем нещо Дила ще ни вземе всичкото наследство. Всичките пари. Поне да беше взел от банките няколко милиона лири...
Сега няма да вземеш и една лира....

Азер  -  Защо не си отговориш на един въпрос - защо Азер не те гони от тук? Никой не знае от кого си забременяла!! А може да си  забременяла от самият  Сеит бей???!!!!...........Говори!!!????.............
            А.....така ли е???...Сядай тук, Султан......От баща ми ли си забременяла???
            Защо аз не те гоня???....Виждаш  ли...аз те обичам!!! /и както е пиян и вмирисан посяга да целува   Султан....Започва да се хили като ненормален!
             Аз се шегувам с теб, Султан!!!....Аз се майтапя....
            Защо съм длъжен да те обичам, защо???....
            Много внимателно ме изслушай!!!...
            Докато детето не го родиш ще останеш тук!...Но после се махаш, Султан!!!...

Султан се ядоса, блъсна го. Азер нали е мъртво пиян не разбра....

В същия ресторант продължават обяда тримата - Дила, Ръза и Джанан.
Дила   -  към Ръза - Иска ми се да си хапнем нещо сладко.
Ръза  -  Добре. Какво искаш?
Джанан   -   /говори по телефона/  Аз трябва да вървя. Имам проблеми в службата.
                 Забравих да ви кажа. Директора на затвора оня ден ми даде  това писмо, което е адресирано до Сеит бей. /Джанан подава  плика, адресиран до Сеит бей на Дила и си тръгва./
                 Сбогува се с двамата, с Дила се прегръщат и целуват.....
Дила  -  За Сеит бей пристигна писмо, а той умря. Дила отваря плика и вътре има друг плик -
             втори. Дила   отвори и втория плик и започва да чете......Чете и по едно време.....
             Боже мой!!!!.....Възклицава!!!...Прочете писмото на ум и го подава на Ръза.
Ръза  -  Какво се случва, Дила? Поема писмото от Дила. Ръза чете писмото.
            Чете...гледа Дила, чете.....гледа Дила....Това писмо ти си го написала!!!
Дила  -  Да!!... Аз го написах.  Когато бяхме в Истанбул в хотела. Аз го написах и го оставих на рецепцията.   Помолих  служителката да ти го даде, когато дойдеш  в хотела.
             Но.....писмото не е дошло при теб.....Може би е отишло при някой друг...
             Но как така.....понеже няма точен адрес са го  отправили към Сеит бей....
             Но...какво е станало??? Аз на моя плик съм написала  адреса на твоя офис в холдинга
             ти....Ето....виж....Би трябвало писмото да е дошло до Саръгьол на адреса на твоя офис....
Ръза  -  Почерка на втория плик е на Азер. Недоумявам, как така писмото е отишло в
            ръцете на Азер???...Значи....така.....Писмото ти е пристигнало в моя офис. Аз  не съм бил там
            После същия плик със същото писмо попада в ръцете на Азер....Азер го чете и
            пише писмо на баща си - Сеит бей в затвора, за да го получи и да го прочете....
            Така Азер слага писмото с плика ти в друг плик, адресирва го с неговия почерк до Сеит бей и го изпраща в затвора.......Това е.....

Дила  -  Да, така се връзва, ама как писмото ми е попаднало в  ръцете на Азер???
             Той не може да влезе в твоя офис!!

Ръза  -  мисли, мисли, гледа Дила и казва: - Искаш ли???....Аз сега ще ти кажа кой го е получил
            това писмо......../мисли/......и казва:  Мелике Селямоулу!!!!.......
            Тази работа е от ръцете на моята майка!!!......Моята майка!!!......

Къщата на Ръза. Мелике и Фатма гледат филм по телевизията. Коментират за него.
               Навън бръмчи кола - Мелике става, поглежда през прозореца и вижда Ръза  идва.
               Влиза Ръза много ядосан.

Мелике  -  Какво се е случило, сине?

Ръза  -  Не смей да ме наричаш  "син"!!!!.....Ти си направила толкова злини!!!
            Всеки път ти казвам да спреш, но ти всеки път отново и отново правиш мръсотии и
            държиш на своето!....Браво!....
            Още едно  гнусно твое деяние....
Мелике  -  А ти не проявяваш уважение към  майка си. Защо дойде???....
                Дойде отново да ме обвиниш в нещо.
                Сега пък какво ти наговори тази жена та си дошъл в такова настроение?
Ръза  -  На мен никой нищо не ми е говорил....
            Но......твоите злодеяния  непрекъснато ме преследват..
            Как попадна в твоите ръце писмо, което е адресирано до мен от Дила???
            Как попадна??? Ти си най-коварната и подла майка!!!!
Мелике  -  Ето...значи тя това ти е наговорила срещу мен!
                Тя е долна лъжкиня!!!
Ръза  -  Това е работа на твоите ръце!!! Признай си това, което си направила!!!
             Г о в о р и !!!!.....Ти си взела това писмо от офиса ми  и си го дала на Азер!
             Признай си, ако си ми майка!.....Признай си!.... Не ме ядосвай повече!...
             Ти сама си отговори! Писмото е попаднало в Азер! Как е попаднало в Азер???
             Как Азер ще вземе това писмо от моя офис!!!...Питам те....как????
             И искаш да повярвам, че не си го направила ли????...НЕ!!!.....
             Признай си, ако искаш да имаш син!!! Иначе няма да ме видиш никога!!!
             Разбра ли!!!!.....Никога!!!!.....
             Ти даде на Азер писмото, адресирано до мен!!!!

Мелике  -  Ти виждаш ли  какво правиш....вярваш на тази жена, а не вярваш на своята майка!
                Ти не ми вярваш!!!!...
                Такъв  неблагодарен син аз не съм виждала  по целия свят!!!
Ръза  -  Слушай, майко,.....аз нещо ще ти кажа.  Ти си толкова ужасна, че ще направиш така,
             че редом до теб след време няма да остане никой, разбра ли.....никой!!!!
             Ти ще останеш сам сама на света....никой няма да живее с теб!!!
             Сама няма да виждаш нито децата си, нито внуците си.....
             Към Фатма - за теб моите врати винаги са отворени.....Винаги......

Ръза слиза по стълбите...ядосан до безбожие....
                                 Мелике след него крещи, вика и се тресе:

Мелике  -  Неучтив, неблагодарен, невъзпитан.....

Ръза напуска къщата. Трепери от ярост.

Конака на Баразоулу. Дила проверява сметките. Вика работниците.
                 Работниците казват, че получават по 900 лири на месец. Дила чете в книгата, че получават
                 по 1500 лири. Дила вика Джанип.  Той идва. Казва, че им е давал по 1500 лири.
                 Скараха се работниците и Джанип.

Дила  -  към Джанип...Значи тези хора не знаят по колко пари вземат!
             Така ли се получава?
                             Дила влиза в ролята на управител на имението.
            Дила към двамата - Хайрие и Джанип:  - Ако не върнете парите, които сте взели ще бъдете уволнени!....

/следва....още малко има./

# 661
                     Продължавам от пост 660.
                                Хайрие и Джанип  се изпокараха кой колко пари е откраднал. Хаирие не знае, че Джанип играе на комар. Хаирие дава златните гривни  на Джанип, за да ги продаде на златаря и да
вземе пари от тях.

Джанип се среща с Мелике. Казва й, че няма пари и има   нужда от пари.
          Каза й, че има дълг към Дила и не може да го изплати. Каза й, че г-жа Дила проверява всички сметки и парите не излизат.
                              Меликето го пита как е попаднало писмото в ръцете на Азер.
                               Джанип й каза, че както го е носил в ръката си Азер го е видял и с пистолет го е заплашил да даде писмото на него. И така  писмото е попаднало у Азер.

Мелике  -  А сега внимателно ме слушай.Ако ти изпълниш достойно това, което ще ти наредя, аз ще
                ти дам парите! Разбра ли ме? Прекрасно!

Азер отива да продаде гривните, но магазините са затворени. Останаха за утре.
                      По телефона обяснява на Хайрие, че не може да продаде гривните, защото е затворено.
                      Хайрие му каза да се прибира.

Ръза и Дила сами. Не са в тяхната къща, защото камината я няма. И картините
                    по стените ги няма.  Трябва да са в  офиса на  Ръза в неговия холдинг.

Двамата са седнали на един диван с черна кожена тапицерия.
                    Така си мисля......Гледат някакви видеокасети с  филми. Смеят се щастливи и влюбени.
Ръза  -  Целият наш живот ще бъде изпълнен със щастие... Повярвай ми....
Дила  -  Добре...../смеят се/
                    Ръза иска да гледат филм с Анджелина Джоли, защото е много красива жена.
                    Радват се и се любуват един на друг.....
Дила  -  Аз не съм ли красива като нея????
Ръза  -  Естествено, ти си най-красивата  жена на света.
            Тогава първо ще изгледаме твоя филм, а после моя.
Дила  -  Аз трябва да си ходя.
Ръза  -  Какво ще правиш в онази къща  толкова късно.  Остани тук при мен.
Дила  -  Аз също не искам да си ходя,  но не мога да оставя майка ми с Азер.
             Тя ще се беспокои за мен.
Ръза  -  Ами защо не взе майка си с нас тук.
Дила  -  Много ти благодаря. Прегръщат се. Звъни се по телефона на Дила - Ерен ханъм.
Ерен ханъм  -  Дила, може ли да отидеш до аптеката. Простудила съм се. Имам температура.
                       /докато Дила говори с майка си Ръза толкова влюбено я прегръща и целува по бузката и вратлето.

Дила  -  Майка се  простудила. Трябва да отида в аптеката и да й купя лекарства.
Ръза - много е късно. Хайде да отидем двамата заедно в аптеката за лекарствата.
Дила  -  Ръза, това не е най-добрата идея.
Ръза  -  Ами тогава добре. Дай да те нацелувам.
Дила  -  Обичам те, Ръза Селямоулу.
Ръза  -  И аз много те обичам.

Дила излиза от аптеката с лекарствата. Влиза в колата и тръгва.
             Сред нощ е.  Кормува.  След нея е следи кола плътно. Дила дава път.
             Другата кола минава отпред и засича пътя на Дила.
             От оная кола излизат двама мъже в черно и хващат Дила. Тя започва да вика.
             Наоколо няма никого. Дила вика: - Помощ, помощ, Ръза, къде си?
             Никой не се притичва на помощ.
             Ония мъже я вкарват в другата кола, връзват я и колата потегля.....

Край на 44 серия. Приятна вечер.

# 662
Здравейте прекрасни  Hug
Сиси чудесно става с преводите, но като знам колко много време отнемат....ми домъчнява за теб. Сега ще ги прочета и ще се опитам да ги онагледя със снимки.

# 663

Хатиджето какви изпълнения прави...Скача нагоре, или пада на долу не знам, но се смее.... Grinning

# 664
# 665
# 666
Абе, кво става отново не можеше да се влиза . . в този форум!?

# 667
Сиси, благодарим..голяма работа си свършила  newsm10  love001 Two Hearts..отивам да четем... newsm78

# 668
# 669
# 670
# 671
# 672
# 673
# 674

Общи условия

Активация на акаунт