Отговори
# 345
Диалога на пейката и думите на Тина в края на епизода на английски.

You now realize that non of what you heard is true, yet regardless to everything I am here. I know.. You are sad. I am also sad.
Seyit: I am going through hell, Şura. My soul is burning.
Şura: Do you really believe that we can pick up where we left off as if nothing has happened Seyit?
For a split second, you saw me in the company of another man and you decided to let me out of your life. Would I be able to erase the fact that you were willingly with another woman who you’ve surrendered your body to? Will I be able to let go of the pain inside my eyes? Will I be able to let go of the anger that is building up inside of me, Seyit? Will I be able to do that?
If I failed I will surrender to my anger, which is growing stronger day by day. I can’t hurt you. Let it grow in me, and kill me instead… I will now start a brand new life. I have a chance at a new life. I don’t know if I would be strong enough to ever forget you, but I no longer have the power to fight with my family over you.
I cannot abandon Tina in the middle of the road, I have missed my mother, it has been long months since I had seen her, nonetheless Nina’s scent in which is stuck on me, and so is yours. I will continue to miss you until the day I die.
Regardless, if you say that everything will be different, and if you say that you will make me forget all the bad moments that I had to live through, and that I would love you to the extent of moving on like nothing has ever happened. If you were to say that, I will stay, Seyit.
Seyit: Şura, I love you very much and I always will love you, but I should not be the one to decide this for you.
Şura: Another burden... this burden is not as painful as your father’s. It is my burden… Tell me one word and I would stay, Seyit.. One word.. If you say stay, I will stay.
Seyit: Go.
Old Tina/narrator: Seyit knew if he had asked Şura to stay she would have stayed, but his infidelity drew the line between his words... He asked her to go meanwhile he wanted her to stay.
Nermin/narrator: And now their love’s destiny was left in Şura’s hands.

# 346
Наде, благодаря от сърце за превода на тази важна сцена !   bouquet

Както и предполагах, Шура вече е взела решение, иска да започне нов живот и аз я разбирам напълно.
Все още не става ясно дали знае за фактическата изневяра на Сеит или все още предполага, че Айше е тази, с която е съгрешил. Думите на Тина, обаче, говорят, че най- вероятно знае истинската причина и че колкото и да и се иска, няма да може да прости на Сеит. Точно, както и той не може да си прости . Затова я  пуска да си отиде, просто няма право да поиска друго от нея - точно, каквото ми беше усещането и споделих. Peace

Миси,  Heart Eyes някак не мога да “меря“ кой, колко обича в една връзка, колко дава и колко взема.  Peace Това е двупосочен процес за мен. Може би, в някои моменти, единият е по- отдаден, но пък в друг - партньорът му компенсира. Не мога да кажа, че Шура обича повече от Сеит, аз нямам такова усещане за нещата. Thinking

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 21:49 от gospojata

# 347
Наде  Heart Eyes благодаря, мила!  bouquet

# 348
Здравейте момичета,днес ми е дошла музата  съм много активна в темите Joy Joy до след малко де,приспа ми се
Искам само да споделя.
Сценарият наистина нещо закуца,тук в Истанбул,незнам още какво ,но нещо ми липсва,не ме кара като първите серии да ги гледам по два пъти.Може би защото всичко се завъртя около интригата,изневярата,а любовта.....къде отиде....
Иначе имам абсолютна непоносимост към визията на актьорите Ръза и Били.Аууу направо ме отблъсква ,особено този стария smile3511
И Айше не ми е симпатична,и актьорската и игра е слаба,пак според мен.
Шура много хубаво играе.
Лелята ми е много симпатична,направо е красива жена.
Съпругът на Гюзиде и той симпатяга,а този неговият приятел(как се казваше) по възрастния,но..уникален глас вади,удоволствие ми е да го слушам
А Киво не го споменвам,нямам какво да добавя,той винаги е уникален  Heart Eyes
Хи хи, е споделих малко размисли и страсти и...лека и синеока

# 349
Може би защото всичко се завъртя около интригата,изневярата,а любовта.....къде отиде....

Всъщност, това е въпросът, Ванче, много хубаво си го казала. Peace Любовта къде отиде ? Онази любов, която накара Шура да скочи от влака, онази любов, заради която Сеит прекрачи бащината повеля....
И се питам, мит ли са думите, че трудностите каляват чувствата ?

# 350
Привет,момичета! Hug Heart Eyes
И ...аз снощи не гледах  #Cussing out...пустата тръстика край няма  Naughty ooooh!...но ,сега ви изчетох и доле ,горе схванах...след малко ще си пусна и серийката... Rolling Eyes
Благодарско  smile3525...за коментариите ,преводите и размислите...Супер сте  newsm10 newsm47...Във всеки от вашите коментарии намирам по нещо с което съм съгласна ,но най ми допада коментара на Филипова... bowuuотносно Сеит...ама ,това накрая...ох... ooooh! Shocked

Цитат
Недоумявам каква е целта на сценаристката. Да изкара Сеит Еминов неуравновесен тип с емоционални и поведенчески проблеми може би?

...не ми харесва Naughty...май не Сеит е луд,а онази Едже ...ли беше... newsm78 #Crazy
И...продължавам да се чудя на този "убавец" що за угризения са това неговите...и ...си мисля  Thinking,че не е за това ,че е спал с онази фльорца,а заради бащините му "желания " ... bowuu #Crazy...ега си отживелите традиции и повели... Shocked Shocked   

# 351
Здравейте! Hug

Благодаря на всички за коментарите, изчетох всички с интерес.  bouquet С някои от гледните точки съм  много съгласна, с други донякъде, с трети не дотам, но пак, и в тях откривам нещо за себе си над, което да мога да разсъждавам. Имам какво да споделя, но май в мометна този непрекъснато спадащ рейтинг ми е приоритет. ooooh! Боли ме с две думи. Много ме боли заради прекрасните ни актьори. В същото време съм бясна на Едже и Хилял. Нескопосана им е работата, полувинчата. В мен остава едно чувство за недовършеност в толкова много от сцените, които би трябвало да са фундамента на съответната серия. Ами слаб  си е сценария, с толкова много недомислици, които са ужасно дразнещи. Писали сте за доста от тях. Няма с какво да бъде привлечен зрителят, защото динамиката липсва, логиката също, драматургията на моменти също. Ние си гледаме филм за голямата любов на К и Ш. Считам, че дори сценарият да не блестеше с кой знае каква оригиналност, то ако ни показваха повече външен израз на любовта между двамата, положението нямаше да е това, на което сме свидетели в момента. Защо не показваха повече романтика, ласки, нежност, целувки, милувки и прочие такива нещица, които биха могли да ни донесат емоциите характерни за една такава любов, каквато се твърди от авторите на филма, че са имали героите ни. Убедена съм, че Фарах и Къванч щяха да имат огромна зрителска аудитротия, ако им бяха позволили да изиграят нещата описани по- горе. Не знам дали Къвнач бяга от такива роли. newsm78 Ако го прави, то за мен е в голяма грешка. Какво лошо има в това да свързват името му с такъв вид роли. Аз недоумявам. Ами това си е неговото амплоа. Роден е за такива роли. Дарба божия. Виждаме, че се справя и с всичко останало, няма нужда за мен да бяга през глава от това, което си е вътре в него.  :cr
 Еджето - как иска тя да вникнем във вътрешния свят на героите , след като липсват сцени, които могат да внесат яснота по въпроса. Трябва по очите на Сеит четем любовта му към Шура. Ами ок, ще я четем тази любов там, ама веднъж, два, три... И след това какво, пак трябва да почваме отначало, защото почти липсва друг израз на чувствата на героите ни. Та до тук, какъв ми е изводът- без романтика, адекватни диалози и динамика, зрителя, дори и този, който има биволско търпение , губи интерес. Остават вероятно само най- преданите фенове на актьорите.  Thinking
Извинявам се на тези, които не разсъждават по този начин и може да се почувстват засегнати от поста ми! Просто така ми се изля от сърцето. Боли ме...
Сега ми идва на ум какво бих казала лично на Къванч, като негов искрен фен, при положение, че имам тази възможност. Тъй като съм убедена, че не му е никак приятно да гледа как сериала губи всяка седмица, бих му казала- С теб съм Киво! Имаш подкрепата ми. Случава се на всеки да не вземе правилното решение. Нищо, живота е низ от уроци. Ето това е един такъв за теб. Вярвам, че си направил съответните правилни изводи, които ще ти помогнат при вземането на правилно решение в следващия ти проект. Еджето и Хилял ще се радват да работят с теб цял живот, но се надявам, че ти си широко скроен и си отворен за нови срещи и познаства, касаещи работата ти!
Съжалявам за лиричното отклонение, но цифричките отразяващи рейтинга, са виновни.

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 01:12 от sinq laguna

# 352
Ние си чакаме общи сцени с главинте герои, треперим какво ще стане, а тя ни праща при Айшето. Само да не вземе да го ожени Сеит за нея, че тогава я втасахме. Ама като гледам как акцентират на щастливата усимвка на Айшето когато разбра, че Шура ще заминава, може и това да е решила.  Thinking Хич не и дреме на момата, че на Сеит друга му е в главата.   ooooh!
Hug Аааа, Лагуни, на мен пък много ми харесаха сцените с Айшето. Ако има втори сезон, тя ще ми е фаворитката. И без това ВНЛ-то на Курт и Шура не можа да ме грабне. СнощиКурт  като се прибра пиян,  само как успя да го смири. Веднага  кафенце, на крака му стои, готова  да направи всичко за него. В Шура кучешката любов ме дразнеше, може би защото образът беше анонсиран като руска аристократка, други очаквания имах, но Айшето си е обикновено момиче, то обича по този начин. И има право на щастие. И занапред ще успокоява Курт, повече от сигурно. Обичам Курт, с това убивам само себе си. Никакви илюзии няма по въпроса.

Дафне,  Hug благодая за почерпката и поздравления!  bouquet Обожавам череши.
Да ти кажа, започвам да се замислям дали да не зарежа мераците си за ВНЛ, защото като гледам накъде духа вятъра, ще излезеш права за Айшето и пак ще си победител.  Joy Wink Аз много си харесвам Шура, но май ако продължава с глупавото си поведение на всичко приемаща и прощаваща жена, ако това е цената да бъде със Сеит, ако продължи да бъде с него и след като е вече женен, оттеглям симпатиите си към нея. Искам я горда, силна, обичаща първо себе си и после Сеит...Та както казах, не искам пак да съм от губещия отбор.  Joy Стига ми толкова с КГ.  Joy  Айшето, то е ясно,  няма да я приема за нищо на света, освен ако Еджето не я осени яко музата, и вземе та създаде един образ за чудо и приказ, та да стане чудо и я приема. Joy Но поне така като си зарежа мераците, няма да се надявам на нещо тотално невъзможно, а именно - щастливо женени и взаимно отдадени на връзката си К. и Ш.

# 353
Добро утро.  Hug Hug Hug

Снеже,  Heart Eyes нерде си ? / сетих се за твоя лаф, дето подругите са прекалили с водката Laughing/ Много ми липсваш и се надявам, че всичко при теб, е ок !  Heart Eyes

Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Всичко е наред с мен,  Hug но месец май ми беше доста натоварен, а и сериалът ме изгуби като зрител.  Tired Не гледам он лайн от известно време, затова и не коментирам.   Peace  Всъщност актьорите са страхотни като игра, и водещият тандем, и другите, но в истанбулския период Еджето и Хилял издишат милите.  Peace Този в Русия ми харесваше много повече, беше по-вълнуващ, лично за мен, а сега...  Shocked И образът на Къванч опропастиха,... а и някакси монотонно е всичко, поне докато все още гледах. Peace  Все пак мисля, като преведат всички епизоди от първия сезон, да го изгледам наведнъж, заради Къванч. Wink Heart Eyes То, ако ме питат мен, по-добре е да спрат с първи сезон, за да могат тези прекрасни актьори да си намерят ангажименти, които отговарят на възможностите им, ама не ме питат.  Peace  Mr. Green  Ще ви наглеждам отвреме-навреме, защото сте ми скъпи на сърцето, Heart Eyes  но така стоят нещата. Hug Hug

Благодаря на екипът, който превежда епизодите.  bouquet  Страхотните сте.    bouquet Heart Eyes

Къванч щял да ходи за три месеца на курсове по актъорско майсторство в Лондон, заради ниския рейтинг.

Joy Joy Joy Това е вицът на деня.  Mr. Green Ами не съм ли права за водката, Госпожата? Laughing  Heart Eyes Laughing

Хубав ден ви желая.     bouquet

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 13:48 от ·٠•Snejka•٠·

# 354
Здравейте. Hug
Лагуни, съгласна съм с теб, че малко повече романтика и динамика не биха били излишни но такива не липсваха в началните епизоди в Русия, и рейтинга пак беше плачевен.
Явно самия проект е много далеч от турския зрител, не го разбират и затова не им е интересен но пък извън пределите на страната се купува като топъл хляб, парадокс но факт.

# 355
                  Добро утро

Благодаря ви, момичета, за всичко споделено, усеща се, че се вълнувате, както казва Лагуни, боли ме.

Аз някак си успявам да гледам и то с интерес, без да се ядосвам. За съжаление, във всички турски сериали го има това и много дразни - сценаристите вървят към желаното по разни криви пътеки, та зрителят да се чуди и мае, какви са тези нелогични ходове.
Филипова, съвсем резонен въпрос, и аз си го задавам, но не намирам отговор.
И друго се питам, Шура разбра ли какво е преживял Сеит, как по чудо е избегнал смъртта. Според мен, това е хиляди по-важно от някаква си Вера или Айше.
Извинете, но да видиш как избиват семейството ти, да срещаш смъртта, и после да се вживяваш заради някой, когото жена ти хванала под ръка - е, много пубертетско ми звучи.
Да не знаеш дълго време какво се е случило с любимия, къде е, на кой свят е, и когато се върне жив, да го зарежеш заради някаква Айше, не го разбирам. Да не дава Господ да преживявам подобни ужаси, но ми се струва, че пред лицето на смъртта, всичко друго издребнява. Да, може да си потресена от измяната, да нямаш сили да простиш, да прекратиш връзката, но не и без разговор, не и без да си чула къде е бил и какво се е случило през този месец на неизвестност. Както Сеит каза "гит" въпреки че мечтае за Шура, защото нейната безопасност за него е по-важна от всичко, така и от Шура очаквах "чок шюкюр" че се е върнал жив и здрав, въпреки Айше в леглото.
Въобще, през цялото време, от 1 серия, за мен романтиката е на заден план. Тази любов се развива в екстремни обстоятелства и затова не може да съдим с обичайните мерки.
Любовта на Сеит и Шура е голяма, не защото са верни, щастливи и заедно, а защото променя живота им и ги белязва завинаги.

Дъгичка, много хубав клип. Джелил и Гюзиде станаха любимци на много зрители. На мен също, с предимство за Джелил.

# 356
Добро да е утрото и прекрасен денят ви, дружки !  Hug

Скрит текст:

Снежка,  Heart Eyes много се радвам, че се обади, наистина ми липсваш много, както и забавните ти коментари. Hug Съжалявам, за това, което споделяш, но те разбирам напълно. Peace
Къванч и Фарах , са невероятни актьори, заради тях ще продължа да гледам филма! Въпреки всички усилия на Едже и Хилял, те ме държат пред екрана и играта им продължава да ме вълнува . Аз също очаквах много повече, чаках с нетърпение реванша си, но явно толкова си могат двете. Отдавна казвах, че им е необходима дъъъълга творческа почивка- очевидно е така.Но...от нас нищо не зависи - гледаме това, което ни предлагат или пък не го гледаме - изборът е наш . Аз съм избрала да гледам и да подкрепям докрай любимият си актьор и това и правя. За мен, най- важното е, той да не ме разочарова. Другото го преглъщам. Wink
Не ни забравяй, отбивай се от време на време !  Heart Eyes

# 357
Добро утро! Хубав да е денят ви!  Hug

А аз си мисля, че лошите станаха твърде лоши и твърде печеливши в пъклените си дела, някак си загуби се балансът и реализмът.  Петро, баронесата, Уили, Айше, лелята.

Откъде накъде английски окупатор ще върви по свирката на един руски емигрант, колкото и да е подкупен? Тропа Петро с краче и вика "няма пък сеит и шура да се оженят" и капитанът хоп, готово, мойто момче. Брей, че глупав капитан и вездесъщ Петро.... Пълно отсъствие на реализъм.
Навсякъде Петро, отвсякъде Петро изскача с поредната си безнаказана злина.....и всички фронтове успява да покрива. Свръхчовек!

Сеит и Шура ги докараха на пълни наивници и глупаци.
Логично беше те двамата да са адски привързани един към друг, и тук не става дума само за любов, но и за приятелство, доверие. Тези хора преминаха през безумни страдания, за да бъдат заедно, те са всичко един за друг, няма как една неудовлетворена камериерка или вездесъщия Петро, да им попречат да поговорят. Аз не искам да ми показват интимни сцени, аз искам да усетя дълбоката им близост, приятелството, невидимите нишки на миналото, които свързват за цял живот. Вместо това виждам двама наивници, насадени между цяло котило интриганти, които се съревновават кой по-голяма интрига да упражни върху многострадалните Сеит и Шура.

Исках да кажа и две думи за Сабри. Защо, за Бога, изкарват едно дете като махленска клюкарка в шалвари? Няма как момче на неговата възраст да седи и коментира с Биназ анне кой кого обичал.  Възмутена съм!

Аз лично загубих реализма във филма, но интерес все още имам, защото не съм прочела книгата (нарочно). Историята на Сеит и Шура има потенциал, жалко за некадърното режисьорско виждане..

# 358

Аз лично загубих реализма във филма, но интерес все още имам, защото не съм прочела книгата (нарочно). Историята на Сеит и Шура има потенциал, жалко за некадърното режисьорско виждане..

Много, ама много разчитах, че като имат все пак литературна основа, няма да я окепазят чак толкова. Вярвах, че и Нермин Безмен няма да позволи това, но .....
Нямам нищо против, че се отдалечиха от романа - даже по- добре, че направиха така . Но не мога да разбера, защо затриха потенциала на историята и  защо така еднопластово решиха образите - и добрите и лошите.

Валя, и аз много харесвам Джелил. Открих, че ми прилича много на Дейвид Духовни, когото също много харесвам. Blush

# 359
Цитат
Историята на Сеит и Шура има потенциал, жалко за некадърното режисьорско виждане..

Филипова, абсолютно съм съгласна!
Каква е тази любов към злодеите у турските режисьори и сценаристи?

Госпожата

Общи условия

Активация на акаунт