Любители на котки – Тема 85

• 41 505
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да, много по-лесно се дава половин хапче и то сравнително малко като големина, от 1 и 1/2 от големите. Още съжалявам, че ветеринарят ми пробута и още ми се мотаят 2 хапчета Цестал май беше. Просто е невъзможно да го дадеш - хем голямо, хем трябва да се дава по-голямо количество.

Хайде да си правим къщички -  http://www.handimania.com/diy/cat-bed-computer-monitor.html   Wink  Обаче нашият стар, но работещ монитор ни го откраднаха от тавана.  Laughing

Вижте ги пък тези:

колективно мероприятие  hahaha  И как са преплели опашките си! hahaha

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 02:03 от Тaня67

# 166
 hahaha Уникална снимка, Таня!

Янко наистина страшна прозявка е направил  Laughing

# 167
  • София
Цитат на kremmmm , публикувала в старата тема:
Цитат
Здравейте! Нахлувам с питане в чудесната темичка . Обожавам котета и въобще всякакви животинчета, а вкъщи е ад вече от падащата козинка на моите 2 пухчета-ще ми се да купя оригинален Фурминатор/след четене в темата преди доста време, ми подариха "фалшив" такъв; свърши работа, но само в началото на ползването му; "зъбците"ли затъпяха, не знам, но сега сваля доооста по-малко козинка/
Та, ще бъда много благодарна, ако някой сподели изпитан сайт с оригинален Фурминатор или още по-добре магазин във Варна, където да си го купя на място
П.П След "семеен"скандал /и жесток бой, който чух от другата стая/, котетата ми, братче и сестриче на по 4 години/мъжкият-кастриран/, бяха разделени в различни стаи, с мисълта, че ще им мине и пак ще си играят заедно. Да, но 2 месеца по-късно, мъжкият котак/само той показва враждебност/ продължава да съска предупредително на писанката/леко открехвам вратата на едната стая, за да не стане пак котешко меле/, с която са заедно от  бебета?!? Имате ли опит със скарани и после сдобрени котета? Как да ги събера отново? Страх ме е, че ако продължавам да ги държа разделени, ще се забравят и съвсем ще се задълбочи проблема. Питах и ветеринари, но никой не ми даде отговор или съвет

Все се надявах, че като са от едно котило такива работи не се случват. И винаги съм си правила планове, че някога ще взема две братчета/сестричета, за да не се случи това, което преживях в последните години. Няма надежда да се разберат ако са разделени. 10-11 години живяхме с две разделени котки и при всяка случайна среща се получаваше въртящо се кълбо, от което хвърчат снопове "перушина", точно като в анимационен филм.  Sad  Разделяхме ги с метлата и после бяха целите в рани. Поне очите оцеляха. И у нас враждата се появи след 2-3 години мирно и приятелско съвместно съществуване.  Sad  Съветът ми е - събирай ги докато все още могат да се разберат. После ще е късно. Стейси в момента е с подобен проблем и събира две от трите си котки само под надзор. Тя ще сподели има ли промяна към затопляне на отношенията, но съм останала с впечатлението, че продължават да се бият.

За фурминатора не мога да помогна. Аз го купих от борса за котешки и кучешки храни и аксесоари, но е в София.  Wink

# 168
Моите отдавна не съм ги третирала с каквото и да било, та сега ме накарахте да се размисля. Преди време ми се появиха ухапвания по тялото, като от бълха, действително. Тогава третирах котаците, пръсках из къщи, прах всичко на висока температура. Минаха ми обривите и скоро след това - айде пак нови. А уж всичко пречистено. Известно време ни мъчиха тези пъпчици, но на - минаха и отдавна не са се появявали. Чудя се от какво ли бяха...  Thinking

# 169
  • София
Здравейте, любители на котки. Пиша ви на вас, защото не знам към кого да се обърна. Днес в кв. Западен парк в София намерих една торба с котета, като че ли новородени. Бяха в тревата в страни на пътя, беше захвърлено едно килимче и върху него - черен разкъсан плик, в който шаваха и писукаха 2-3 малки котета. Всеки, който мине по улицата, може да ги види, за това реших, че на някой котката му се е окотила и най-лесно му било да ги захвърли с килимчето, на което са се родили. Дано да не е така.
За съжаление нямам никаква възможност да ги взема, миналата седмица пратих моите котки на село, защото не се погаждаха с бебето ми, а и скоро ще се местим. Има ли някаква организация, към която да се обърна, някой да се погрижи за тях, какво мога да направя за бедните душички?

# 170
  • Варна
Тaня67, много благодаря за отговора   bouquet  Ама и аз видяла-невидяла, писала съм в старата тема   Embarassed Ще продължавам с опитите за сдобряване, защото живеем в малка квартира и е трудно с това разделение, а и внимаване да няма отворена врата и да стане бой Sad Дано се включи и друг с подобен проблем, всеки съвет ще ми е от полза.
Относно оригиналния Фурминатор-май в крайна сметка ще поръчам от чужбина, а никак не ми се чакаше  Confused

# 171
радея, нямам представа кой би могъл да помогне на тези малки душички. Аз бих ги оставила някъде, където има много котки, на които някой им хвърля храна, та може да съжали и малките. А може и някоя кърмеща котка да ги осинови. За съжаление няма как да помогнем на всички уличничета Sad

# 172
kremmmm, що не потърсиш предаванията на My cat from hell, там Джаксън разрешава страхотни конфликти между котки, може пък нещо да ти е полезно.

# 173
  • Варна
Тaня67, много благодаря за отговора   bouquet  Ама и аз видяла-невидяла, писала съм в старата тема   Embarassed Ще продължавам с опитите за сдобряване, защото живеем в малка квартира и е трудно с това разделение, а и внимаване да няма отворена врата и да стане бой Sad Дано се включи и друг с подобен проблем, всеки съвет ще ми е от полза.
Когато през ноември прибрах Магито, още от началото Мила ѝ посягаше да я дере. Почти постоянно малката беше затворена в детската стая. Доста време не ѝ позволяваше да стъпи на земята и Магито си стоеше по леглата.
Сега-ситуацията е по-добре, но все още не смеем да ги оставим заедно, когато няма човек у дома. Ако има някой, чува, че Магито съска и ги разделя. Поне Мила слуша за в момента и се отказва от дрането. През нощта също са заедно. Хранят се заедно. Не, че се бият зверски, но Мила посяга да дере по муцуната и е опасно за очите. Ноктите се поддържат подрязани-ако се сбият, по-малко да се наранят.

радея, на първа страница в темата има анимал фейсбук групи. Освен да постнеш в някоя от тях. Късмет на котенцата.

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 19:02 от Стейси Грей

# 174
  • София
Писах на сдружение приятели на котката. Кварталът по принцип е пълен с улични котки и доста хора ги хранят. Това ми е надеждата, че някоя маца ще си ги "осинови".

# 175
Здравейте, скоро ми предстои да родя и съм притеснена, че котаракът ми има пърхут. Разпростанен е по продължение на гръбчето и козината му там е по-мазна. Той е дългокосместо старче Simple Smile Моля дайте ми препоръки, какво да направя, че да се махне този пърхут, преди да родя, не искам да го махам, гледам си го вече 14 години и много си го обичам, той си е част от семейството, но се притеснявам бебето да не развие алергия от пърхута, това си е сериозно.

# 176
Малкот маци е много зле. Жената което го гледа от незнание уж за хубаво , макар че не  е нейна вината , сложила смекта в храната , а не отделно да даде, следствие на което не е яло , после дала поредното лекарство за паразити и сега бере душа. Снощи го водих на лекар, прави каквото прави , корема бълбукаше, сега е по добре , днес уж на друга докторка да видим какво можем да направим . Според мен е силно дехидтратирано и за това няма хал , дано не са е увредили органи и не е нещо по сериозно и се оправи  #Puppy dog

радея сдружение приятели на котката са 2-3 момичета от София , които едва ли ще могат да ти помогнат. Виж ги поне колко са големи , ако са слепички е въпрос на часове оцеляването . Ако са по големи поне им направете сушинка и ги нахранете. Няма организации правителствени които биха ги поели , всичко е от доброволци като теб и мен и са претрупани по това време . Пиши на доста организации има в фейсбук , както и ако можеш ги снимай и публикувай и дано някой се отзове.

sweetpie пърхута може да е от претопляне, може да е гъбичка някаква, без доктор да види няма как се знае. Принципно витамини може да му даваш , това бяха изписани на нашето куче , за неговия пърхут.

# 177
sweetpie, заведи го на ветеринар и той ще ти препоръча някакво лекарство.

# 178
  • София
Здравейте, скоро ми предстои да родя и съм притеснена, че котаракът ми има пърхут. Разпростанен е по продължение на гръбчето и козината му там е по-мазна. Той е дългокосместо старче Simple Smile Моля дайте ми препоръки, какво да направя, че да се махне този пърхут, преди да родя, не искам да го махам, гледам си го вече 14 години и много си го обичам, той си е част от семейството, но се притеснявам бебето да не развие алергия от пърхута, това си е сериозно.
Точно вчера водих персийците на майка ми на лекар за ваксини и обезпаразитяване. Та те са с пърхут и двамата, защото не поддържа добре козините им майка ми, т.е. не ги реши и са сплъстени. Лекарят препоръча обръсване, за да се третира по - лесно пърхута и ми изписа някаква течност, която се изстисква на гърба им по веднъж на около 10 дни, както са тубичките за обезпаразитяване. Не е нещо страшно.

# 179
Благодаря ви, ами в интерес на истината от както му взех един шампоан и след като го изкъпя, козината му се сплъстява на места, това до сега никога не ни се е случвало, а ми го препоръча ветеринаря за да не се омазнява козината. И аз постоянно го разресвам, където не мога постригвам. Значи спирам с този шампоан, имам чувството, че той задълбочава проблема. Ще действам по схемата с персийците Simple Smile все пак е козина, ще израсте, важно е пърхута да се махне, че е алерген. Само ми препоръчайте хубав шампоан за дългокосместа котка, този с който сме сега е този
Скрит текст:
не съм никак доволна, сплъстява се козинката от него и не измива хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт