Любители на котки – Тема 85

• 41 484
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
И аз не съм привърженик на честото обезпаразитяване за профилактика. Ако нямаме проблем, давам профилактично два пъти годишно, примерно- капки против бълхите и хапче за вътрешни паразити.
За бълхите-освен накапването на котките, не бива да се забравя и обеззаразяването на помещенията. Примерно с разтвор на фендона-пръска се навсякъде, оставя се два часа затворено, а после се проветрява През двата часа в напръсканите стаи няма хора и животни.
Прахсмукачка навсякъде, пране на висок градус.

Сутринта пред квартирата намерих и умряла жаба. Сигурно пак Муца я е донесла Laughing
Муца:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 16:12 от Стейси Грей

# 151
Мама Мариана, Не се притеснявай, те така лесно не се отбиват - наред с маминото мляко нямат нищо против да хапват и друга храна. А мама сама ще ги отбие, когато зъбките на малките започнат да й причиняват болка. Природата е помислила за всичко  Wink
Муца е много готина (досега жаба не са ми носили Grinning ). Ама колко е загрижена за теб само, носи ти яденето Heart Eyes

# 152
mama mariana, може да е болна нещо за това да не яде. Дай им пастичка против глисти , и няма да се отбият, нормално се захранват по това време , защото и млякото на майката недостига.

# 153
Поглед от високо  Simple Smile
Скрит текст:

"Така хубаво се скрих, ще има да търсят ..."  Mr. Green
Скрит текст:

Стейси, тази Муца е много нежна!
Вчера видях едно коте, излегнало се на стола в едно кафене, и ми напомни на Магито  Simple Smile
Скрит текст:

# 154
  • София
Аз тази сутрин се събудих с една пухкава лапичка подпираща стъпалото ми.  Heart Eyes

# 155
Янко нощно време се настанява до мен. Слага си главичката на възглавницата, опъва се надолу и кръстосва крака. Като човек Laughing

Прозявам се, че чак страшен съм излязъл  Simple Smile

Скрит текст:

# 156
Малкото котенце което намерих и е в приятелка има силно разстройство . Ходих днес до клиниката, казаха , че може от вид паразит да е , и ни даде пастичка  за паразти,  пробиотик котешки и роял канин пауч за стомашни проблеми . Пиша го защото някой питаше по-назад. Не каза, че не може да се дава обезпаразитяващо като има разстройство , а напротив . Ако не мине от тези неща , можело антибиотик да се наложи да даваме , а тя е много , много мъничка . Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо ?

# 157
  • Варна
Малкото котенце което намерих и е в приятелка има силно разстройство . Ходих днес до клиниката, казаха , че може от вид паразит да е , и ни даде пастичка  за паразти,  пробиотик котешки и роял канин пауч за стомашни проблеми . Пиша го защото някой питаше по-назад. Не каза, че не може да се дава обезпаразитяващо като има разстройство , а напротив . Ако не мине от тези неща , можело антибиотик да се наложи да даваме , а тя е много , много мъничка . Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо ?
Да.
С Женя- два-три месеца имаше разстройство и се затягаше само от диетичните гранули. От всяка друга хапка храна-пак разстройство. Проблем със стомахчето ли беше, заради глистите ли- не знам, но се оправи напълно след тоталното изчистване на паразитите.
С Маги- с такова разстройство я намерих, че стоя на стационар няколко дни. Освен обилно опаразитена, имаше изоспори. Около 10 дни беше на инжекции или лекарства. Едновременно с това Й давах по половин хапче бирена мая всеки ден, за подсилване на организма.

Светата троица у дома е добре.  Simple Smile "Чух " ги по телефона-имам предвид Мила. Laughing
А тук си чакам Муценцето.

# 158
Стейси Грей, цели 2-3 месеца  ooooh! аз съм взела сега пастичка за паразити , 5 дена мисля да даваме . Какви са тези гранули да взема ? Изоспорите от тях повръща ли се ? Защото това не повръща. Ох притесних се  cry

# 159
  • Варна
Най-разумно ми се вижда да се занесе ако на ветеринар да погледне под микроскоп. Така ще се отхвърли някое сериозно заболяване.
То има голяма разлика между разстройство и разстройство.
При Маги беше толкова силно-тече на воля, и кой знае откога, че козината на задните крака я нямаше и кожата беше толкова възпалена, че вървеше странно. Като я намерих, тежеше около 500 грама, за около тримесечна котка. ooooh!
Женя я взех пак с разстройство, което още на следващия ден поне спря да се стича от дупенцето. От приемен дом, като ми казаха, че скоро е обезпаразитена вътрешно. И почаках.
Аз затова си имам правило, което съм казвала и друг път-ново коте у дома се третира, все едно никога не е обезпаразитявано. Затова се забавихме два-три месеца.

Не помня как се наричат гранулите при разстройство-даваха ми ги в торбичка при ветеринаря.

П.п-Магито с изоспорите не е повръщала.

# 160
Какво е това хапче за 60 ст., нямам спомен за такива евтини...

# 161
Какво е това хапче за 60 ст., нямам спомен за такива евтини...

oh,Blanka,незнам дали тя не беше дамата дето твърдеше,че на запад паучовете са по 60 цента/ не ми се връща да търся сега,че беше отдавна/

# 162
Моя приятелка , каза че в Германия били по 0.06 евро пауча . Вземам едно от клиника , същите в аптека са 0.60 лв. П....Ц не помня името . В клиниката после като ходих с позната бяха по 1 лв. мисля.

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 22:28 от adelinda

# 163
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Толкова струва таблетка Празимек С във ветеринарна аптека - 55-65 ст. Peace
Хапчето се води против вътрешни и външни паразити.

# 164
Толкова струва таблетка Празимек С във ветеринарна аптека - 55-65 ст. Peace
Хапчето се води против вътрешни и външни паразити.

Същото , има и по 5 лв. и по 20 , на мен не са ми по джоба за всеки месец за 10 кг. котки .
Има и по-евтини , тези ми препоръчаха като средна хубост. Имаше едни за 4 кг. по големи и миризливи , тези са мънички и лесни за даване. Имаше някакви и по 2 лв. но до нас клиниките и аптеките не се продават иначе ги предпочитам .

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 23:20 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт