Любители на котки – Тема 85

• 41 435
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Да запиша Фин. Тези срещи му се случвам няколко пъти в денонощието и винаги го бият,милия Heart Eyes

# 136
  • Варна
Муца ми донесе в краката мишка!
Ми ловѝ си там, каквото искаш, яж си, ама бива ли сега и за мишлето да мисля! Ама не-явно да ми покаже.
Отнесе си го после.

# 137
Utro и аз  съм на мнение да го прибереш , на улицата шанса не му е по-голям. То параноя имам вече , като изляза и все от някъде някое мяучи . Сега преди малко чух видях деца да гонят коте, помогнах им да го хванат , и си им го дадох , дано се погрижат.

# 138
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Муца ми донесе в краката мишка!
Ми ловѝ си там, каквото искаш, яж си, ама бива ли сега и за мишлето да мисля! Ама не-явно да ми покаже.
Отнесе си го после.

Стейси, показала ти е че вече си Нейният Човек. Grinning  Peace

# 139
  • на морето
asha, много са ти хубави мързелите! А защо едното мързелче е с превъразни задни крачета?

Котето е с гpъбначна опеpация .Не може да ходи ноpмално  - ходи на петички и кpаката са pани За това е с пpевpъзки. Пpиемен дом съм му .

# 140
  • SHOOT ME 10 $

Марчето(под калника спи) и Рошко

# 141
Ето какво прави Муки по цял ден. Хич не му е лесно.  Flutter
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 142
Здрасти на всички мацки и мачовци  Simple Smile

Нашата Грейс е на 3 и половина, гледаме я само в апартамент и за мой ужас вчера забелязах, че се е напълнила с бълхи  Sad Confused Взех нужните мерки, но се замислих от къде ги е прихванала и предполагам, че ние сме й донесли от вън с обувките си гниди.. Close

От мястото от където я взехме (клиника и дом за осиновяване на животни) ми казаха да й дам 2 хапчета за обезпаразитяване и повече да не й давам тъй като била домашна, същото казаха и за бълхите..Е, да ама ето какво стана :/ И сега съм в ужас, че от 2 години не съм й давала никакво обезпаразитяващо ( против тении и глисти)  Confused

Днес отидох в една друга клиника и ми реагираха ето така  #Crazy като им казах, че не съм й давала нищо цели 2 години, че трябвало през 3 месеца да й се дава..и т.н.. Супер се спекох, а и факта че имаме и дете у нас съвсем ме сдуха..

Колко често им давате хапченца на вашите писани и какви? Явно от вън се пренасят яко зарази :/

Поздрави   bouquet

# 143
Ще дадеш всяка седмица по 1 хапче , според теглото , така 3 пъти , после всеки месец за профилактика . И моите са домашни но хващат, не е чак толкова опасно . Моите се качват и на масата и предпочитам да са чисти .

# 144
  • София
Londra, даваш едно хапче и наблюдаваш дали ще изхвърли нещо. Ако няма нищо в акото, хич не си трови животинката излишно. Давала съм няколко пъти за 16-те години и то само при подозрения, че може да има нещо. Е, нямаше.  Wink Иначе наистина е възможно да се получи. Все пак с обувките си носим какво ли не, а и обичат да похапват мухи и други гадинки, които хващат. Същото е и за бълхите. Ето за 3,5 години ти се е случило веднъж и с едно покапване с точния препарат ще оправиш нещата. Иначе трябва на всеки 2 месеца да капеш и можеш само някоя алергия да ѝ навлечеш.  Wink След първоначалното обезпаразитяване на котетата, за 16 години сме имали 2 пъти бълхи. Мисля, че съм спестила много стрес на животинките.

И едва ли сте пренесли точно гнидите на бълхите. Гадините се пренасят с дрехите като се минава през опаразитени места. Wink

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 16:06 от Тaня67

# 145
Котето моето го видях , че има глисти , при акане нищо не изхвърли , не е задължително да се вижда. За 60 стотинки хапче, което не е вредно , защо да не давам . Само веднъж съм виждала коте да изхвърля. Бяхме взели малко коте от една баба , имаше разстройство , тя им даваше антибиотик , който им сипваше в храната за разстройството , а то пълно с глисти и тения . Като му дадох лекарство , изака само глисти и тения  ooooh! не бях виждала такова нещо . Като и казахме се обиди и ни изгледа с недоверие .

# 146
  • София
Аделинда, явно не са били убити щом наистина е имало, а не са излезли на изхода.  Wink Няма къде да отидат освен там. Докато са живи се изхвърлят само при много голямо опаразитяване, но при мъртви няма как да останат. И не знам да има хапчета, които да са безвредни. Винаги лекуват едно и вредят на друго. Важи както за ветеринарните, така и за хуманните лекарства.  Sad  Просто избираме по-малкото зло.  Sad

# 147
Таня , видях че има /да не казвам къде/ после в бентото нямаше , тогава не и давах редовно хапчета. То много ясно  , че не съм го човъркала .... , че да гледам подробно. Явно не са били малко да се вижда, но не толкова, че да се види в .....

п.п. паразитите не умирали от хапчетата,а се парализирали и така излизали . За това в началото се дава на 10 дена или седмица 3 пъти , защото на такъв интервал се излюпвали яйцата ,които оставали вътре .

# 148
Благодаря ви за отговорите  Hug И извинете за неприятната тема  Sick

Ходих до ветеринарната клиника, посъветваха ме на 3 месеца да давам хапче, като ми препоръчаха някакво уж пречистено..Взех го и й дадох, сигурно ще й давам 1 път на 6 месеца, просто за всеки случай, че тук има много лисици които се мотаят по парковете, катерици и какви ли не твари и си е страшно да не пренесем нещо по-гадничко  Confused

За бълхите й сложих едни капки между плешките и между ушите, отделно с един спрей ще напръскам любимите й места за спане / гардероба едно от които  Tired/ и килимчето, за да не се прехвърли някоя гнидка  Sick Доста неприятно ръси черни гадорийки, явно мъртвите яйца и видях няколко зашеметени бълхички да пълзят бавно по повърхността на козинката й  Sick По този повод обикалям с парцал и прахосмукачка, тупам, сменям чаршафи, бе много неприятно! Дано изчезнат по-бързо  Praynig

Още веднъж, много ви благодаря за съветите и информацията   bouquet

# 149
  • Пловдив
Здравейте момичета. На село имаме котенца - трички, две момченца и едно момиченце. Майката е една мършава - не е истина, на всичко отгоре и адски злояда. Не знам дали има достатъчно кърма. Кърми ги, но момчетата постоянно избутват сестричето си и тя е два пъти по-дребна от тях....Та, днес като си бяхме на село накиснах малко гранулки - ми хапнаха, не много, но вече дъвчат. Само дето се притесних, че така може да решат да се отбият....дали не сгреших. А на село живее само свекър ми, не знам доколко би им накисвал гранули, за да ядат. Мисля че са на около месец като възраст.

Общи условия

Активация на акаунт