Любители на котки – Тема 85

• 42 136
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Сиси - Ти си нейният спасител, ще си я гледаш или ще й търсиш дом ?
 Heart Eyes Голяма сладуранка !

# 196
Още не съм сигурна, дали ще я гледам. Аз със сигурност съм "ЗА", защото обожавам животните, но ММ малко мърмори, защото имаме и куче.
При всички положения, или ще я гледам или ще и намеря добър дом.
Милата, добре че я видях на време, защото щеше, да се обезводни. Лекарката каза, че от многото бълхи, е щяла, да се обезкърви и да почине.
Надявам се, да се съвземе, защото и е ниска температурата и има още риск.
Сега спинка.  Heart Eyes

# 197
Много е хубавка сиси  Heart Eyes

# 198
Кой ли е изхвърлил това малко бебче?! Добре, че има такива хора като теб, Сиси Hug

# 199
  • София
Наистина е като мишле.  Heart Eyes  Ще стане красива котка. Късметлийче е.  Hug

Ако кучето приема котето в момента, после ще станат приятели в игрите. А в темата си имаме една красива Лора, която обича да осиновява малки котета и да се грижи за тях. Дори ги "кърми".  Laughing Срещнахте ли ги вече? Как реагира кучето? Дали няма да прояви майчински инстинкт и да те отмени в част от грижите? Поне да го топли с тялото си.

# 200
Къпя го, защото така е препоръчително за дългокосместите котки, плюс това  лежи по терасата, в коридора, където се влиза с обувки и след това вечер спи в леглото, колкото и да се чисти сам, си е прашен и козинката му се зацапва. След като го изкъпя видимо стават по-светли и ярки окраските му. Сега ще ви го покажа
Скрит текст:

# 201
О, знам за Лора от темата за кучетата, тя е прекрасна.  Heart Eyes

Преди малко пуснах кучето (Руфъс) при котето, и той започна, да лае и ръмжи.. После се успокои и само гледаше котето, душеше, но не се доближаваше много. За днес толкова, че малкото има бълхи още и ме е страх, да ги събирам. Дано свикнат заедно.
Руфъс е много добричък, но се е случвало навън, да подгони някоя котка и нямам идея, дали ще се сприятелят.
Сигурна съм, че няма, да я хапе или нещо подобно, но може и да я избягва. Ще видим.  Thinking

Котето беше целенасочено изхвърлено, оставено по средата на градинка, в най - големия пек, в едно малко кашонче, иначе вътре сложили някакъв парцал, да му топли.
Къде ли са другите котенца, че само едно имаше?!
Какъв човек ще изхвърли толкова малко коте, което не може, да се храни само, нито нищо. Това е равносилно на убийство.

# 202
Изхвърлят ,давят, кученца, котенца, стрелят ги , тровят ги и малко имат късмета да попаднат на хора като теб . Едва ли само ти си го видяла , много са го подминали . за теб   bouquet

# 203
Изхвърлят ,давят, кученца, котенца, стрелят ги , тровят ги и малко имат късмета да попаднат на хора като теб . Едва ли само ти си го видяла , много са го подминали . за теб   bouquet

Hug

Малкото е добре за сега, хапна и спинка. Още си няма име.  Wink

# 204
  • София
Водих котето на ветеринар, защото не можех, да изчистя бълхите, бяха супер много. Оказа се, че е на около 25 дена, женско. Сложиха и нещо против бълхи и се прибрахме. Хапна, изпишка се и сега спи. Температурата и е ниска и съм я завила, сложих и бутилка с топла вода. Още не е акала.

Благодаря ви много за съветите!  Hug

Хайде, да е живо и здраво новото ни златно котенце!!!
И с моята Маци беше така.
Баща ми я срещаше пред блока им(и на майка ми) и един ден ми казва : Тук има малко котенце, ще го вземеш ли? Щото родителите ми имат котки и в тях и улични котки за които се грижат.
И аз с "целия" си акъл казвам :да.
Баща ми я беше кръстил Златина, аз я преименувах на Маци.
Тогава бях с две кучета, едното 45 кг, другото-20.
И двете свикнаха с нея, тя с тях-не. Все ги тормозеше и дереше.
Странно, че моята уличница нямаше никакви вътрешни и външни паразити. И тогава и сега нямам логичен отговор на въпроса.
Нямам опит с толкова малки котета, така че се въздържам от съвети.   bouquet

# 205
  • на морето
**Sisi**, здpавей и тук ! Hug Hug

Писанчето е наистина мъничко - да ти е честито !  Laughing Peace - , но съм сигуpна , че ще се спpавиш !
И не се пpитеснявай за Pуфъс - ще свикне с него , ще видиш дай им само малко временце .Бебето е още много мънико за да имат каквато и да е комуникация помежду си , но след две- три седмици , като се осефери ще видиш каква игра ще пада .
Момичетата са ти дали много ценни и полезни съвети за обгрижването на  котенцето на първо време .
Щом докторът е преценил , е че е около 25 дни , и особенно след като е отделено от мама има голяма вероятност много скоро и само да започне да си върши нуждите . На първо време ще се изпуска , т.е. няма да чишка и да ака само когато го стимулираш ( подканяш ) като го масажираш по дупето с тампонче . Предполагам , че ходите на работа и периода на ваша липса в къщи  ще ви е критерий , дали е започнало да става самостоятелно . Ако започнете да заварвате мокри петънца в кутията ,където сте го оставили , значииии.... Laughing вече ще се наложи да го учите на котешка тоалетна .Как ще стане това . Вземате котешка тоалетна и накаква малка купа , насипнате вътре и започвате едно дебнене докато сте у вас - ако започне да се овърта по ъглите или там , където е имало локвичка  значи ,дЯтито има зор. Хващате го и го слагато в тоалетната . Няма да се притесняваш , че в началото може да почне да я яде и да я ползва като детска площадка - да рови и играе вътре. Всички бебоци в къщи са минали този етап. По -важно е да се прежалите за известно време и да сложите въпросната купа с тоалетна близо до кутията , в която то си спи . Така много по -бързо ще свикне с хигиенни навици и вие няма да имате много за чистене .
Между другото , съвсем скоро  то ще започне и самостоятелно да разузнава из района , така ,че доста трудно ще го задържите в кутията , т.е.локвички може да има и по други места .. Grinning - тоест по -добре в тоалетната, отколкото на  пода , килима или дивана /леглото.  Споделям личен опит.
  По това време  ще започнат и опознавателните срещи с Руфъс .
Ще се опитам да те успокоя - Лора също се спуска навън да гони котки , но в къщи спи дупе до дупе с тях . Просто групата от вкъщи си е нейната  глутница  Mr. Green Mr. Green . На Руфъс му трябва малко време да свикне с неговата миризма и с това , че е член на фамилията и предполагам , че няма да има проблеми .А по този начин и той и котето ще си правят компания един на друг .
Но нека на първо време да се освести мъникът ,пък после ще мислим кое -как .
Всъщност котето бяло -жълто ли е само или има и други цветове . За женнско коте - бяло -жълтата окраска е доста рядко срещана от генетична гледна точка , така че ще имаш уникална маца   - да ти е честита !  

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 09:08 от asha

# 206
MayyaI, вероятно е било изхвърлено домашно и за това е било чистичко .

То на 25 дена , още малко и може да му се дават пасирани пастетчета , да започне да се захранва. В началото ще смуче и ще се цапа , тогава още трябва и биберон да се дава, после само ще си се отибие като му дойде времето.

# 207
Аша  bouquet Hug

Разбрахме се с ветеринарката, да отидем след 10 дена пак, за вътрешно и външно обезпаразитяване, че да се преборим с бълхите, но вече почти няма.
Относно котешката тоалетна, сигурно ще имам въпроси, защото определено имам повече опит с кучета и тук не ми е силната страна.
Когато ни подариха Руфъс, той беше бебе само на 3 дена, още беше със затворени очички, като хамстерче. Майка му нямала кърма и за това ни го дадоха  хората. Успяхме, да го изгледаме и скоро ще навърши 2 години.
Надявам се и с писанка, да е така.
Дадох задача на ММ, да и измисли име, че да му стане милно и да реши, да си я оставим, за постоянно.  Wink

Нормално ли е това, че не е акала от както съм я прибрала, т.е вчера на обяд?!

Цветът е оранжево с бяло, като тигърче е.  Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 12:53 от Анонимен

# 208
  • на морето
Божеее, божеее .....мишка  сладка !  Crazy Crazy Crazy Crazy

Да , възможно е !
 В зависимост от това колко хапва , колко е голяма самата тя  може да си освобождава чеpавцата на два -тpи дни . Обикновенно започва да чишка в момента ,когато я пипнеш лекичко по дупето . Като свъpши с течната част / по твое усмотpение / пpодължи още малко със стимулиpането . Ако има и от големия зоp  Mr. Green ще видиш как леко започва да се отваpя дупенцето .Към момента ,веpоятно ,pезултата ще са няколко твъpдички паpченца ...
Виж , ако не се изходи още няколко дни е добре да я заведеш пак на доктор - може от храната , т.е. смяната на храната , на условията и т.н да е хванала запек .Има си начини и това да се оправи , но нека да го направи специалист. 

# 209
Аша  bouquet Hug

Разбрахме се с ветеринарката, да отидем след 10 дена пак, за вътрешно и външно обезпаразитяване, че да се преборим с бълхите, но вече почти няма.
Относно котешката тоалетна, сигурно ще имам въпроси, защото определено имам повече опит с кучета и тук не ми е силната страна.
Когато ни подариха Руфъс, той беше бебе само на 3 дена, още беше със затворени очички, като хамстерче. Майка му нямала кърма и за това ни го дадоха  хората. Успяхме, да го изгледаме и скоро ще навърши 2 години.
Надявам се и с писанка, да е така.
Дадох задача на ММ, да и измисли име, че да му стане милно и да реши, да си я оставим, за постоянно.  Wink

Нормално ли е това, че не е акала от както съм я прибрала, т.е вчера на обяд?!

Цветът е оранжево с бяло, като тигърче е.  Heart Eyes
Скрит текст:
Оле-леее,какво е сладко.Много ми се иска да го гушна  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт