Любители на котки – Тема 85

• 42 168
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
ЛЮБОПИТНО за котките
2.Преди много години в древен Египет,когато котката на едно семейство почине,всички от тях обръсвали веждите си в знак на тъга.

3.Преди 4000 години всеки,който убие котка,го очаквало смъртно наказание.

4.Котките никога не спят.Техните мустаци си почиват,дишането им става по-бавно,но мозъкът им е буден и винаги е нащрек.

5.В Ню Йорк има близо половин милион бездомни котки.

6.Най-големият представител на котките е тигърът.

7.Котките се раждат със затворени очи.Когато ги отворят имат син цвят,който с времето се променя.Ако бъдат гледани добре,могат да достигнат 20г.

8.Котешката урина свети на ултравиолетова светлина.

9.Котките имат по пет пръста на предните лапи и по четири на задните.Ноктите им се свиват в лапата.Гепардът е единственият представител,който не може да си свива ноктите в лапите.

10.Котките виждат нас като големи котки.Имат кръвни групи АБ също като нас.

11.Котките не виждат точно пред носа си,затова трудно намират парченцата храна по пода.Освен това нямат мигли.

12.Винаги можете да познаете настроението на котките по зениците им.Уплашените имат разширени зеници,а сърдитите-тънки като прорези.

13.Гепардът не може да ръмжи,а само да мърка,лае и писука.

14.Котките Девон Рекс имат телесна температура с 1-2 градуса Целзий по-висока от останалите котки,а заради изключително оскъдното им окосмяване,на допир се усещат направо горещи.

15.Една трета от времето,в което не спи,котката прекарва в миене.

16.Всяка година в САЩ има около 40 000 ухапани от котки.

17.Най-леката котка е Хималайския блу-пойнт на име Tinker Toy,тежащ само 616г. ,с височина 7 см и дължина 19 см.

18.Най-голямата домашна порода е Мейнската,като има котки,достигащи цели 11.3 кг!

19.Котешкият скелет има 230 кости,докато човешкият има 206.Котките нямат ключица и затова могат да пропълзят през която и да е дупка,стига главата им да мине.

20.Котешкият нос има уникален отпечатък,точно както при хората е уникален отпечатъка на пръстите.

# 211
  • София
14.Котките Девон Рекс имат телесна температура с 1-2 градуса Целзий по-висока от останалите котки,а заради изключително оскъдното им окосмяване,на допир се усещат направо горещи. Thinking
Това въобще не е вярно. Имам девон рекс и нито окосмяването е оскъдно /съвсем нормално за късокосместа котка, нещо като къдраво мъхче е/, нито се усеща гореща. виж, сфинксчо е горещ.

# 212
  • София и Морето от време на време
Хах, Циндил-Пиндил, сега видях как изглеждат Девон Рекс - с тия уши като пеленгатори ...
Преди около 2-3г в темата имаше един такъв котак - без порода, но с големи уши - казваше се Сателитко  Laughing
Дай да ги видим пак твоите - сфинксчито Ели и не помня името на Девон Рекс-а ти.  Praynig

Ето моите как си прекараха вчерашният ден:
Скрит текст:
Чочо:
Половинката на тати от леглото си е за мен

Сааамо лекинко съм се размазал от кефффффф ...

Мърчо:
Е, тогава половинката на мама е за мен
Метър котка:

Чочо: "Еййй, тоя досадник пак дойде и ми легна на кревата. Няма ли най-накрая да разбере, че ТОВА СИ Е МОЕТО ЛЕГЛО!!! ???"

Иии, най-сетне и двамата се разкараха и леглото си е изцяло наше

да си спим, където си искаме

Розовото носле на Мърчо

Ред е и на терасата да се поразмажем

И на края топла-топла от преди 15 мин:

Вчера ги мерих пак и двамата. Чочо продължава да отслабва и да се смалява и  е 6,5кг., а Мърчо продължава да трупа и вече е 6,7кг. Само 200гр разлика, а при вдигане се усеща.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 12:34 от TINA.K

# 213
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мале, Тинче, каква хубава съботна фотосесия!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Омачкай ги хубаво тия двамата от мое име!  Hug
Силвестър се стопи до около 4,300 и сега се движи около тия килограми. Sad

# 214
  • София и Морето от време на време
Профи, нямаш грижа - Мърчо веднага га намачквам, а Чочо ще се пробвам, ама той не е много дашен, пък и има много остри орлови нокти и големи зъби - направо си ме е страх. Това съвсем сериозно - ноктите са му толкова остри, че само да ме докосне с лапа и одира, ако пък пусне нокти - смятай, че черва ще текат ...

# 215
Ехх, кaто дете имахме едно коте като Чочо - казваше се Тигър, колко бързо минава времето... Много са ти хубави и двамата!!!

# 216
  • София
MayyaI, вероятно е било изхвърлено домашно и за това е било чистичко .

Да, най-вероятно е било така. Макар, че повече от месец се е скитала из квартала. Но е дошла от друг квартал, защото тамошните котки не са я приемали.
И все искаше да се гушка в хора. Други котки и до сега не понася. Взех и едно уличниче едва прогледнато. Като настръхна цялата-опашка, гръбнак и се хвърли да го яде.  ooooh!
От тогава отговаря и па "позив" -идиотка.  hahaha

# 217
  • София
Много са ми големи снимките и не знам как да ги намаля, за да ви ги покажа Embarassed Девонката се казва Пикси. Тези дни трябва и двете да ги водя за ваксина и преглед. Ели нещо има стомашни проблеми и повръща вода Confused Може и да е от храната /сега сме на суха Аплауз/. Тя по принцип има гастрит, та може и да й го дразни. Иначе вече няма разстройство, защото 6 мес беше нон - стоп с различна степен на диария Crazy Голяма ми е слабост Ели. Все едно аз съм я раждала Heart Eyes

# 218
  • София
На мен е прикачи.ком директно ми се включва "намали снимки по-големи от ...."

# 219
  • София
Там пробвах и уж имах отметка на намали, но нищо не направих. Пак ще се пробвам. Ако не мога някакви от телефона за кача.
Ето - http://prikachi.com/images.php?images/871/7397871L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/880/7397880Y.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/886/7397886d.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/894/7397894v.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/902/7397902p.jpg

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 17:22 от Циндил - Пиндил

# 220
  • София
То и на мен не винаги ми се получава.  Laughing Позабравила съм...  Simple Smile

# 221
Здравейте.  Wink
Малко данък от нас:

Руфъс
Скрит текст:

Бюти
Скрит текст:

Опознават се
Скрит текст:

Много са смешни двамата. От начало я лаеше, ръмжеше и душеше само от далече. Вече се доближава до нея с муцунка, даже 2 пъти я пипна с лапичка.

Бюти успя да се изака най - накрая.  newsm44

# 222
  • София
Сладуранчовци!  Heart Eyes

# 223
Сиси те и по цвят си приличат тези двамцата. Heart Eyes Пожелавам им да се разбират и да си я гледаш и малката. С пастетче пробва ли да я храниш , мисля , че и е време.

# 224
Още не съм пробвала с пастет. На около 27 дни е, време ли е?

Общи условия

Активация на акаунт