Любители на котки – Тема 85

• 42 191
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Мхм, аз съм, Тан.
Да, Мишо. Той и на име го доближаваше до вашия, и на фасон. Simple Smile

ето

Ох, сладкия той!  Sad Много съжалявам! И 8 години хич не са много, но ...  Sad 

Не му мисли много, а се огледай наоколо. Сигурна съм, че в най-скоро време твоето коте ще те намери само.  Wink Особено в Пловдив това хич не е трудно.  Laughing

п.п. Забравих да ти кажа, че в темата има пловдивски котета за осиновяване. Още са много мънички, но скоро мама Марияна ще им търси дом.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 10:32 от Тaня67

# 346
И 8 години хич не са много, но ...  Sad 

Не му мисли много, а се огледай наоколо. Сигурна съм, че в най-скоро твоето коте ще те намери само.  Wink Особено в Пловдив това хич не е трудно.  Laughing

Да, не са. Аз все разправях на моя вкъщи, че котаракът ни не е толкова пък престарял. Винаги съм смятала, че в домашни условия без проблем надскачат 15.

Мъдря го още. Не искам да взема егоистично някоя животнка само, за да се опитам да заместя големия сив любимец. Иначе в интерес на истината зад офиса открих един леко напомнящ в шарките. Констатирах даже и че е мъжки. Когато го показах на моя вкъщи, той заяви, че само се опитвам да го добутам дотам да прилича на Мишо. Което си е малко егоистично. Замислих се дали не е прав просто.  Embarassed

# 347
  • София
Според мен е по-добре да вземеш някое съвсем различно на цвят. Нека няма нищо общо с Мишо. Така сравненията ще са по-малко. Не забравяй, че всяко коте е с уникален характер, а ти някак ще очакваш от сивото коте да постъпва по същия начин като двойника си. Нека за новото коте всичко е ново и различно.

# 348
Права си. Не се бях замисляла, че след цвета ще започна да търся и други сходства, а то просто ще си бъде друга животинка.

# 349
  • Пловдив
Според мен е по-добре да вземеш някое съвсем различно на цвят. Нека няма нищо общо с Мишо. Така сравненията ще са по-малко. Не забравяй, че всяко коте е с уникален характер, а ти някак ще очакваш от сивото коте да постъпва по същия начин като двойника си. Нека за новото коте всичко е ново и различно.
Абсолютно вярно. По тази причина след Лъчо не исках рижо коте. Вече почти 2 години Зарчо е в къщи и още тайничко си го сравнявам с Лъчо, и го обичам по различен начин, не е по-малко, обаче като се сетя за Лъчо и ми става кофти. Но наистина новото коте лекува, а пък сега е сезона на котетата и само се огледай и ще откриеш твоето. И сега ме загризва съвестта, че може би лишавам "задофисното" коте от задомяване  Sad Може пък то да е новото ти коте...

# 350
  • София
. И сега ме загризва съвестта, че може би лишавам "задофисното" коте от задомяване  Sad Може пък то да е новото ти коте...

И аз си го помислих.  Sad

# 351
  • Пловдив
Цитат
п.п. Забравих да ти кажа, че в темата има пловдивски котета за осиновяване. Още са много мънички, но скоро мама Марияна ще им търси дом.

Обаче котките - и двете майки, покриха някъде котетата - няма ги. едната ги показа преди няколко дни, аз ги наснимах - едно черно, едно черно със бяла запетая на мустачето и едно бяло с черно по ушетата. След което на два пъти им сменя мястото. Бялата госпожица е много любопитна и постоянно иска да се разхожда. Предполагам затова котката им сменя мястото. Другата красавица- със светлосивите котета - ги е принесла през три къщи - надявам се накрая пак да ги върне, където ги е родила и където я храним, но....иначе котетата са изключително сладки и двете котила. Пак показвам

# 352
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ БАЛЧИКЛИИ И ЖИВЕЕЩИТЕ В ОКОЛНОСТИТЕ! КАСТРИРАТ КОТКИ САМО ЗА 10 ЛЕВА И МОЛЯ ВСЕКИ,КОЙТО ИСКА ДА СИ КАСТРИРА КОТКАТА ИЛИ КОТАКА ДА ЗВЪННЕ НА 0885 160 299 (Жанет Родригез),ЗА ДА МУ ЗАПИШЕ АДРЕСА. ВЗИМА КОТКИТЕ ЛИЧНО И СЛЕД ЕДИН ДЕН ГИ ВРЪЩА НА СОБСТВЕНИКА. УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,МОЛЯ СТАНЕТЕ СЪПРИЧАСТНИ,ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ НАМАЛЕЕ ПОПУЛАЦИЯТА И НЯМА ДА ИМА НЕЩАСТНИ ИЗХВЪРЛЕНИ КОТЕНЦА ПО УЛИЦИТЕ.БЛАГОДАРЯ ВИ!
МОЛЯ,РАЗСПРОСТРАНЯВАЙТЕ!

# 353
Благодаря на всички, които писаха.Днес взеха кръв за изследване и я оставиха на система.Много е гадно, дано се оправи.

# 354
Мама Мариана, какви прелести си показала само!!!!!!

# 355
Здравейте, следя ви от известно време и научих много неща Simple Smile. Може ли да се присъединим към вас с Масами Simple Smile
Скрит текст:

И също така исках да ви попитам за някакви отзиви за Ветеринарна клиника "Син кръст" в гр. София защото не я видях в списъците в началото на темата, а котето ми има проблем с крачето и от там ми казаха, че само с операция може да се оправи и не знам дали да им се доверя. Благодаря ви предварително Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 21:51 от Unreal_

# 356
  • Пловдив
Добре дошли  Hug Масами е страхотен плюш.

# 357
  • София
Хубавец!  Heart Eyes

# 358
Ама много хубав този котак Simple Smile Чак моята се загледа  Laughing

# 359
Здравейте!
Днес намерих темата и искам да споделя проблема с моя котарак. На 9 години е, кастриран, до сега само веднъж е имал здравословен проблем преди 3 години имаше алергия, биха му инжекции 5 дни и всичко беше ОК. От един месец не се храни нормално, мислех, че не си харесва храната /винаги се е хранил с котешка храна - гранули и консерви/, започнах да купувам други видове храни, но от седмица почти спря да яде - за цял ден изяждаше на половината от еднократно хранене преди. Водих го на лекар и вчера, няма проблеми със зъбите, няма температура, има някакво уплътняване в областта на черния дроб. Вчера му взеха кръв за изследване - резултатите са добри - няма диабет, бъбреците са добре, единствения проблем се оказва черния дроб, както се изрази доктора "затлъстял черен дроб" - това са показали кръвните изследвания. За да му вземат кръв му сложиха упойка, стоя в клиниката до вечерта и си го взех. Излезе от клетката, но все още беше омърлушен, и лежеше. След около 2-3 часа спря да диша с отворени очи. Обадих се на доктора и той каза, че след като е с отворени очи е умрял. Не можех да приема това и му отворих устата, направих му изкуствено дишане, но нямаше абсолютно никакви признаци за живот. Оплаках го, завих го в едно одеалце като бебенце и го оставих, днес да го погреба. След 3 часа стана чудо. Животинчето излезе от одеялцето и като пиян клатушкайки се отиде в тоалетната си да пишка. Сложих му вода и храна, но той отказа всичко и си легна. През нощта след 3 часа - до тогава бях будна и го наблюдавах се е хранил и е пил вода. Днес обаче отново не се храни само пие вода. Обадих се на доктора и той каза да изчакам един ден и тогава да му давам лекарствата - за чернодробни проблеми, но така и не може да каже защо не се храни.....
Някой ако може да ми помогне, каква може да бъде причината да не се храни. Още малко инфо - котарака беше 9 кг, при първия преглед и за 3 дни беше отслабнал с 400 гр. За доктора това е притеснително, прави някакви изчисления и според него  отслабването се равнява на 4 кг човек да отслабне за седмица.
Ще ви бъда много благодарна, ако някой сподели за подобен проблем.
Лек и спокоен ден.

Общи условия

Активация на акаунт