Любители на котки – Тема 85

• 41 012
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Бебе Дино
Възмажал Дино
Дино пораснал (1-1,5 г)

И да не ми е поста само със снимки : много е агресивен и не знам какво да правя. Не му режа ноктите, защото не искам, а постояно ме дере, сменихме квартира и новите тапети ги накъса... Както спи и скача, започва да бяга, скча по маси, стени, секции и дере каквото му падне...  newsm78

# 481
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
arrival, добре дошли с Дино!  Hug Hug
Изглежда толкова пухен  Heart Eyes, не е възможно да е агресивен.  Laughing
Моят Силвестър е кротушка, но дере, просто защото не може да си прибира ноктите. Никога не го е правил нарочно. Лапите му са мънички и няма място за ноктаците. Laughing

Твоят Дино е още много млад и енергичен. С възрастта ще се кротне.  Peace

# 482
  • София
Малките /млади/ котки са така.
Писах вече , че моята разбираше единствено от изолация. /в др.стая/
Тук, обаче има доста момичета с повече опит от мен.
Ще пишат.   bouquet

# 483
Добре заварила, профи  bouquet

Преди го изолирах, но понеже сме си само двамата вкъщи и ми става жал да стои сам като има възможност да е с мен  Laughing

Много искахме с ветеринарката му да направим поне 1 поколение, но за жалост не намерихме елегантна дама за господина, та го кастрирахме и сега си мисля за второ коте или малко куче, че да ни е още по-весело  Joy

Свикнал е да закусва към 8 часа, а аз вече не ставам толкова рано и всяка сутрин си забива ноктите в краката ми докато не стана да му дам храна, после в 10 мяука докато не го среша и после той спи цял ден... Трябва да го превъзпитам някак ми се струва, но не зная как  #Crazy

Искам да ви попитам, кога и каква храна му давате? Ние живеем в Германия и храната, която му копувам я няма в България - даже един приятел ветиринар не е чувал, че котките ядат кенгуру и щрауси  Laughing , но аз му давам сутринта супички или манджи, а към 17ч му давам гранули като ги редувам няколко вида - с птиче месо, за предотвратяване мирис на дъха, за уриниране и за космите, като му сменям водата 3-4 пъти на денонощие, зависи колко вода имам - взимам специална вода за котки.

Отказва да върви по улиците с каишка, а като беше малък това му беше любимото занимание  Confused

И другото, което се сещам да ви попитам - отказва котешката трева... Постояно обръща саксийката като закупя и за това съм спрял да копувам  newsm78

# 484
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
По въпросите с купуване на храна и засаждане на трева не мога да съм полезна.  Rolling Eyes
Във всеки случай има и трева на таблетки. Тя е необходима за стомаха на котките, така че не бива да му липсва. Особено щом хапва месо, което ти му готвиш, трябва от някъде да получава другите необходими съставки за добро храносмилане. Гранулите би трябвало да ги съдържат, но едва ли е достатъчно. newsm78
Ако искаш сутрин да не те буди толкова рано, е хубаво вечерно време преди лягане да го поизмориш с игра. Най-добре с лазерно фенерче. Нека погони малко точката, и без това май твърде много му угаждаш и е доста пухеничък. Не бива да го прехранваш, че да не затлъстее. А като гони вечер точката, после ще спи цяла нощ и до по-късно сутрин. Може играта да е и с някакво топче или въдичка. И не играйте в 20ч., а примерно в 22ч. малко преди лягане. Peace

# 485
  • София

Преди го изолирах, но понеже сме си само двамата вкъщи и ми става жал да стои сам като има възможност да е с мен  Laughing

Разбираемо е, но понякога се налага. Особено ако вземеш и куче. Трябва да покажеш кой е най-голямата котка вкъщи и кой е стопанина.
Така че те съветвам да го оставиш за няколко дни да спи в друго помещение. Така ще си напаснете режимите.  Laughing
Храните , които в Б-я се смятат за висок клас са на Ройал Канин, но напоследък моята много обича на Карокет-шведска. Вет казва, че не е по-нисък клас. Явно е така, защото като грамаж давам по-малко от РК.
Моята също не яде котешка трева. Но с удоволствие хапва от трева, набрана от градинките. От мекичките треви.
Еее, тук вода за котки нямаме. hahaha
За какво кенгуру и щрауси говориш(за котки)???

# 486
Не, не му готвя аз храната, а така я копувам. Пакетирано месо от кенгуру, щраус и супички от по 2-3 вида месо. Той спи през деня, а вечерта лудува... Има всякакви играчки и често играем, купил съм му от едни много меки топки, няколко ярки цвята, и като не спи тича след тях. Няма проблем нито с килограмите, нито с големината - почти всяка седмица сме при ветеринарката и тя го следи постоянно  Laughing

Ето това е марката, която той яде - пробвал съм с други, но стои гладен и не яде храната (още от малък яде само тази марка) - animonda.

http://www.animonda.de/de/sortiment/katzen/feuchtnahrung/frische … html&mtid=109 - ето това са екзотичните храни, които той най-много обича : месо от щраус, от кенгуру и биволко месо.

http://www.animonda.de/de/sortiment/katzen/feuchtnahrung/frische … -soupe-adult.html - това са супите, които му давам. Под ред в лентата под продукта са : 1. С говеждо месо, гъши месо и мортадела; 2. птиче месо с къри сос (тази е единствената супа, която не му харесва); 3. телешко месо в запържен сос; 4. Пуешко и телешко месо със сиренце; 5. Птиче месо, заешко месо и шунка; 6. Пилешко и патешко месо с макарони; В сайта им липсва още една супа, която се състои от гъши и говеждо месо+ ябълка. Въпросната фирма, която се води висок клас, сега пусна и нов вид :
http://www.animonda.de/de/sortiment/katzen/feuchtnahrung/frische … nsten-select.html - този вид са с пилешки филенца +разнообразни ястия. Цената е около 80 цента на пакетче, което е 100 грама, но аз копувам 2 пъти в месеца и почти всяка седмица има промоция пакетче по 50-60 цента, като и годността им е много дълга.

Гранулите ни са от SANNABELLE ( http://www.bosch-tiernahrung.de/index.php?site=katzen_sanabelle ) Като тези големи пакети в сайта ги продават и в малки опаковки. Аз копувам голям пакет от тези с птиче месо, а от другите, които спомагат за развитието и тн взимам малки пакетчета, защото са и по-скъпи за взимане на веднъж.

Водата, която му давам е http://www.fressnapf.de/shop/6x-1_5l-multifit-wasser-fuer-katzen , Която той много харесва.

Единствената тоалетна, която му е приятна е отново на Multifit ( http://www.fressnapf.de/shop/fitfun-bioclean-20kg ) , която след като се изходи се втвърдява и ГАРАНТИРАНО НЕ МИРИШЕ! Когато акото му мирише по-силно се усеща неприятен мириз до тоалетната за около 2 минути, това е единственото което мирише от него.

Когато съм в България всички говорят как котките миришели и тн, но с тези продукти се грижа за него и никой, който е бил в нас не е казвал, че мирише на котка или на някакво друго животно.

Имахме проблем с космите по новия диван, защото е микрофазер, но си взех една ръкавица (http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/03/haustier/aplus/B0059JGPBA_1.jpg ) , с която много бързо и лесно се премахват космите, а  и се пере.

Използвах някакви спрейове за да не скача навсякъде, но без успех, за това постояно се надявам да не обърне телевизора, защото скача и отгоре му, а вече не е 500 грама коте  Laughing

Надявам се да съм ви бил полезен с тези продукти и ако някой желае да опита въпросните храни може да му изпратя няколко бройки, а когато котето се пристрасти да си набят от интернет  Rolling Eyes

# 487
Извинявам се, че побликувам втори пост, но предния е доста дълъг и се изморих  Joy

Като цяло аз не си лягам последните няколко месеца преди 5-6 сутринта, а той от малък е свикнал да спи когато и където си поиска. Почти никога не спим в 1 стая. Спи върху скриновете, върху големия аквариум (имаме и голям аквариум 350л), спи в банята, на столовете в кухнята, на дивана... Абе - навсякъде където реши. В офиса спи на високия шкаф, който е около 190см висок  Laughing

И тук продават тези ройал канин и уискас (За Германия става въпрос) но никой не съм виждал да ги копува. Явно нещо не им харесват  newsm78

На мен ветеринарката ми препоръча тази храна когато взех Дино - тогава му давах супите за бебета и имат пастети пак смес от меса и други глезотийки, за малки котенца. Опитвал съм и с по-евтини и по-скъпи марки, но не - само тази яде. Другите просто ги души и побутва, а после идва да ми се умилква да сменя храната  Laughing
Тревата също не му я засаждам, копувам я в саксии, той не я харесва и след като я накъса и разнесе навсякъде просто търкаля саксиите и аз бягам с прахосмучката след него...

От малък е свикнал всеки сам да си е шеф и явно за това сега е такъв  Thinking

П.С. Сега разгледах онлайн магазина на магазина, от който пазарувам всички неща за котарака и открих, че онлайн продават гранули на анимонда, но в магазина до нас, който е един от най-големите за града, ги няма  newsm78 newsm78 става въпрос за тези : http://www.fressnapf.de/shop/rafine-cross-adult-sparpaket . И трите вида са само с месо - 1. Говеждо+агнешко+заешко месо;2. Патешко+пуешко+пилешко месо; 3. Пилешко месо+сьомга и скариди.
Интересно какви са тези торби по 15кг...  #Crazy

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 03:21 от arrival

# 488
Аз те съветвам да го научиш да не спи в спалнята ти, затваряш се и толкова, за няколко дни би трябвало да свикне. От друга страна ако е агресивен, може да го приеме като органичаване на територията и да стане още по-лош. Но може да пробваш 1 нощ да видиш как се държи.

Аз днес да ви почерпя виртуално, защото Лъки става на 2 годинки днес Simple Smile

# 489
  • София
Ние винаги имаме засадена трева за Пикси, но и тя много обича и редовно си пасе Laughing Тези екзотични паучове обаче не ги харесва. От паучовете яде само Гурме, на РК китен, Хилс говеждо и рибата на Аплауз. Нищо друго, като от изброените също ми прави фасони от време на време. Ели яде само на Аплауз пиле с тиква заради стомаха, но не по - често от веднъж на две седмици Crazy За сухата храна - ядат Акана в момента. С Аплауз Ели имаше  големи проблеми, всеки ден правеше опити да повръща и поне веднъж седмично успяваше. Предполагам, че някоя от съставките много й е дразнила стомаха и е получавала киселини. Питах докторката, но каза, че на котки не правят гастроскопия, а само на кучета. Деликатните стомаси са недостатък на породата й, така че с нея много внимавам.
Виждам, че и ти и покрил дивана с одеяло Laughing За 6 мес моите напълно съсипаха стария диван, до такава степен, че и в сайта подари.бг никой не го иска даже и бзплатно. Сега сме с нов и сме го пакетирали с 5 одеяла.
Какво имаш предвид под агресивен? Напада те или просто играе и не си преценява ноктите?  С компания ще е по - добре, млад е и му е скучно.
Честит рожден ден на Лъки! Да расте и хубавее!

# 490
arrival . принципно с второ коте ще си изразходва енергията в игри и теб по-малко ще те тормози . Но примерно моите спят при мен и пак досаждат вечер , но не за игра . Винаги имат сипано по чиниите и не ме тормозят рано да ги храня . Котешка трева съм садила, в началото е изядоха едва поникнала , после не и обръщаха внимание и тя пожълтя, винаги бера от улицата преди да се прибера и я хапват. Няма лошо да се отреже върха на нокътя , просто като играе да не ти прави рани .

# 491
15 мин игра сутрин и 15 мин игра вечер преди лягане ще намали определено енергията му. Само че се играе, докато не почне да се задъхва и после ще спи като пън Laughing

# 492
  • София
Честит рожден ден на Лъки!  newsm59  Пожелавам му дълги години щастлив и мързелив котешки живот!    ura  Tada  newsm18

arrival, добре дошъл при нас с красавеца Дино!  Hug

По всичко личи, че Дино е намерил добър стопанин, който да го гледа.  hahaha Предполагам знаеш, че за котараците е много важно да се хранят с висок клас храни (ако се хранят най-вече с гранули). Храненето с нисък клас гранули, почти задължително завършва с образуване на камъни и запушване. След такъв проблем моите котараци (вече е само един за съжаление) от 12-13 години ги храня само с мокра храна. Все пак се налага понякога да използвам и гранули и купувам точно SANNABELLE. Твърдят, че е висок клас, а и имат храна, която е за котки с уринарни проблеми. Мисля, че не е нужно да сменяш храната. Роял Канин е много препоръчвана в България, но всъщност в класациите в чуждите сайтове не е сред първенците.  Wink А Уискас, Фрискас и подобни са нисък клас храни и наистина не бива да се купуват, особено за момчетата. Високият клас храни съдържат съставки, които компенсират нуждата от трева. Като гледам менюто на Дино, можеш да си спестиш чистенето на разпиляна пръст.  Laughing

И да ти кажа, че последната година "открих" рязането на нокти. Съжалявам, че от чист мързел да закупя такава ножичка, не съм го правила толкова години.  ooooh! Режа съвсем малко, където няма живец в ноктите - около 1-2мм. Вече не си прави рани като се почесва тук-там, а и не си закача ноктите докато си играе. В последно време не му се прибират добре ноктите и непрекъснато се закача, като в повечето случаи е придружено с болка (писък или фучене). Лошото е, че смяната на ноктите е доста хаотична и няма никаква гаранция, че още на следващия ден няма да е подновил някой нокът. Трябва непрекъснато да го наблюдавам и подрязвам новите "иглички".  Laughing С други думи, ако те дере, не се замисляй, а ги режи. Съвсем различно е усещането да те дерне с острие или "тъпие".  hahaha

# 493
  • Варна
 Привет дами   bouquet
 Имам мъничък проблем и се надявам, че някой ще ми даде решение.
 Гледам котки от доста години и уж няма нещо дето да не знам, ама ударих на камък. Госпожицата ми е на почти 5 години и до сега никога не ми е правила проблеми с пишкане на забранени места. Пишка си в легенчето и нике другаде. НООО от горе долу седмица, пишка в коридора, близо до входната врата /сега като се замисля май само когато има обувки - не пишка върху тях/. Мих с какво ли не, натърках с лимон, но не и не - продължава. Идеи с какво да измия ??? Мисля, че се досещам защо го прави, но честно казано няма да я огрее за разходка  Mr. Green

# 494
  • Варна
DreamComeTrue ,какво съвпадение и моят Лъки днес има рожден ден  Simple Smile
Стана на една годинка.Да са ни живи и здрави,много щастливи и игриви  Heart Eyes

Лъкито мина на Роял канин за кастрирани котки и му харесва повече от бебешката.Според вета не е дебел,а едър,но щом настоявам малко на тази храна ще е.6.300кг е.
Как не съм се сетила за лазерно фенерче,сега ще види той.Ние се правим на маймуни посред нощ,изморяваме се в пъти повече от него  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт