Любители на котки – Тема 85

• 41 494
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Аз си мисля, че щом е яло само пастет, маценцето на zazu1 няма да иска повече мляко. Поне при мен беше така със Зарчо и приемничетата ми. Щом проядоха и отказаха млякото. Може би като са при майките си преходния период, когато прояждат и друга храна, но и продължават да сучат да е по-дълъг. За вършенето на нужди го пробвай 1 - 2 пъти да му масажираш дупенцето със сухо парцалче, за всеки случай, ама щом само си е свършило работата може би и това ще ти отпадне като грижа.

А пък на мен Зарчо ми напи водата. Бях сложила в тенджерка на котлона да кипне вода, че ми трябваше да залея един фасул и като се обръщам той отгоре на печката и пие от там. Да речеш, че си няма в неговата купа... Та се присетих за ергените едно време, дето причаквали девойките на чешмата да им напият менците и да им вземат китките.

И малко не по темата:
Скрит текст:
Във вашите магазини има ли български стар фасул? Защото при нас има от Китай, Етиопия, Канада, Аржентина, Киргизстан, ама български - не. Та до къде я докарахме - стар фасул да нямаме нашенски. А пък аз едно време на ученическа бригада съм ходила да го берем. Иначе на опаковките пише "Добруджански", "Смилянски", "Манастирски". Извинете за лиричното отклонение.  Mr. Green

# 466
  • София
Момичетаааа,  Thinking Лъки беше спрял да опикава вкъщи от последния път, когато се оплаках, и сега го хванах на местопрестъплението. Тоалетната му беше чиста, не е мяучил както предния път, просто отишъл и се изпикал на одеалцето!!! Накарах му се и сега не знам, напук ли го прави нещо или просто има остатъчна миризма на одеалото, която не изчезва при прането...сега ще му го прибера, много съм бясна, даже го пляснах лекичко Embarassed

Калпазанин той!
Моята пък дере чаршафите в стаята за гости.
При мен пляскането не помага. Затварям я сама я в кухня, я в друга стая и не я пускам да е сред големите "котки". След няколкочасово мяукане и "молби" от нейна страна, излиза мека като памук.
От години не съм го правила, ама при мен беше единственото спасение-да я накажа да стои сама. 

# 467
  • Варна
Здравейте.
Много благодаря за помощта и съветите   bouquet.
Днес ни нямаше и като се прибрахме фъстъчето се беше изпишкало до канала и изакало в котешката тоалетна, която му сипахме в един плитък съд. Това означава ли, че може да си спестим масажите на коремчето  newsm78?
Вчера го изтеглих. Тежи 250 гр. Дадох му пастет. Хапна си доста лакомо. Защо да не давам краве мляко  newsm78 - някакви проблеми ли създава за котетата? Вода да му давам ли?
Ето и снимки:
Скрит текст:

Не знам дали става видно от снимките, но е горе-долу голямо колкото кутия с чайове - от тези с по 20 пакетчета чай вътре (ако не броим стърчащата опашка  Laughing).
Ой,сладурче!То е големичко-цели 250гр.Моят беше 130 гр.като го намерихме,едното му оченце беше затворено още.Храних го на 3 часа с биберон  с адаптирано мляко за котета.Изпишкването между другото става с масаж на дупето и около него,по коремчето е за акането.Прясното мляко често предизвиква диария,която при малки котета предизвиква обезводняване и може да завърши фатално.Чувала съм,че е по-добре кисело мляко.Вземи му една кутия адаптирано за котета,пастет разреден с вода и по малко варено пилешко месо.Рано е за спиране на млякото според мен.

# 468
# 469
  • София
Писали са ми хора, че искат да вземат фъстъчето. Сега ми е жал и не ми се дава  Cry. Плачем с малкия из нас, че не може да го задържим. Притеснявам се и как да разбера какви са хората и дали ще се грижат за него  Rolling Eyes.

# 470
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
zazu1, то си е за притеснение. Има идиоти дето си хранят питоните. Sick Cry
Някъде из темите имаше примерен въпросник за проучване на кандидат-осиновители, а даже и нещо като договор. Освен да надникнеш в сайтовете на Летс Адобт, Анимал рескю, Анимал хоуп, Четири лапи или др. подобни и да видиш няма ли насоки. Peace

# 471
  • София
Това за питоните не го знаех. Съвсем се притесних  Rolling Eyes. Писали са ми двама души и двамата са без рейтинг. Единият е от създаден днес профил, което съвсем не вдъхва доверие. Но може и да са просто хора, които през гугъл са търсили коте. Излиза като резултат  newsm78. И да попълнят анкета, каква е гаранцията, че няма да излъжат. И да подпишем договор, нито ще ги съдя, нито мога после да ги открия.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 16:26 от zazu1

# 472
  • София
Zazu, за притеснение си е.  Sad В първи пост има статия по въпроса - http://bg.myletsadopt.com/?p=370  Дори и всичко да е както съветват, риск винаги има. Чувала съм, че онези с питоните вече наемат хора за жълти стотинки, които да се представят за идеалните осиновители - семейство с деца.  ooooh! По-добре човек да не мисли прекалено много, че става страшно. При всички положения се срещни с хората преди да вземеш решение. Мисля, че сърцето ти ще подскаже.  Wink Много котенца от темата са щастливо задомени.

# 473
  • София
Според вас нормално ли би било прието да искаме да видим дома, в който ще живее котето? Как би се приело това?

# 474
  • София
Според вас нормално ли би било прието да искаме да видим дома, в който ще живее котето? Как би се приело това?
Аз и преди съм писала. Пикси я купих от магазин, но въпреки това оттам ми взеха телефона, защото жената, която продаваше котето искаше да види как е, кой я е взел, при какви условия живее. Това се случи, защото бях съгласна, разбира се. Нямах нио против да дойде, видя, че Пикс има всички условия и е спокойна. Още поддържаме връзка.

# 475
Според мен всичко, което се отнася до безопасността на котето, е нормално. И ако новите собственици на котето обичат също толкова много животните, няма да им се стори странно.

# 476
Това за питоните не го знаех. Съвсем се притесних  Rolling Eyes. Писали са ми двама души и двамата са без рейтинг. Единият е от създаден днес профил, което съвсем не вдъхва доверие. Но може и да са просто хора, които през гугъл са търсили коте. Излиза като резултат  newsm78. И да попълнят анкета, каква е гаранцията, че няма да излъжат. И да подпишем договор, нито ще ги съдя, нито мога после да ги открия.

Mного разпитвай , искай фейсбук , питай дали можеш да го занесеш лично     и примерно имат ли против посещения от време на време .Нов профил във фейсбук не е за доверие и си личи по това как си поддържат профила.  Тези които хранят змии обикновено са припряни , не им се чака . В никакъв случай не давай без да проучиш . Питай с какво ще го хранят, дали са наясно , че ще им дере мебелите, ако имат деца дали ще го хвърлят, какво мислят за кастрацията........ Някои отще като почнеш да питаш се отказват. Също телефона който ти дават , и името като ги напише в гугъл излизат доста неща . Гаранция никога няма , но има доста признаци по които може да се разберат. Определено не го давай от днес за утре на някой . Също има списъци черен на "осиновители" в дог.бг , в фейса и тн..

п.п. нормално е да искаш да видиш дома , ако не искат да те пуснат не го давай. И да не отидеш , ако имат против не са твоите хора.  Naughty

# 477
  • София
Благодаря ви за съветите  Hug.
Мисля да настоявам за лична среща и да видим къде ще живее котето + въпросник - съкратен. Ако някой има сериозни намерения, това едва ли ще го спре.
В крайна сметка, ако не намерим, ще си го гледаме. Мъжът ми каза да не се притесняваме за хазаите, защото апартаментът е стар и необзаведен. Реално всичко рушимо от котки си е наше. Та за сега мисля поне това да не го мисля.

# 478
Добър вечер на всички!
Четох последните няколко страници как се притеснявате да дадете котето на непознати... Аз моя котарак като го купих, на жената въобще не й пукаше и като видя, че много ми харесва започна да иска и повече пари  #Crazy Гледаше котетата в една маза, мухлясала, водата пълна с косми, храна въобще не видях да има... И накрая въпросната ми казва АКО НЯМА ДА СЕ ГРИЖИТЕ ДОБРЕ ЗА КОТАРАКА ПО-ДОБРЕ НЕ ГО ВЗИМАЙТЕ...

П.С. как да кача снимка за да се изфукам  Laughing

# 479
  • София
То, вече е добро утро.
Няма как да не се притесняваме.
Когато взехме
Скрит текст:
кучето си
, 1 -те стопани още на 1-та седмица дойдоха да видят как се грижим за него.
Въпреки че са ни семейни приятели. Е, после не повториха, не и беше нужно.
За котка-тя е взета от улицата. Досега никоя уличница(от какъвто и да е произход) не е посмяла да дойде вкъщи.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт