Любители на котки – Тема 85

• 41 498
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте   bouquet.
Скоро не съм писала в темичката  Crazy.
Влизам за съвет. Вчера измъкнахме едно коте от една 2-метрова шахта, в която беше паднало и го прибрахме. Малко е, но не мога да определя възрастта - 2-3 седмици примерно. Сега погледът му се избистря. Давахме му мляко с пипета. Жизнено е и хапва. Имам спомен от темата, че малките май не можеха да пишкат сами и по някакъв начин майките им помагат, но не знам дали не бъркам. Има ли нещо такова  newsm78. Трябва ли да му помагаме да се изпишка или ще се справи само?
Прибрахме го на първо време, защото нямаше как да го зарежем навън. Но дългосрочно няма да може да се грижим за второ коте. Изкъпах го само с топла вода. Толкова беше нападнато от бълхи, че беше поберняло. Вчера го пудрих и чистих два часа  Crazy.
Голям е сладкиш и ми е притеснено какво ще го правим.
Ако някой си търси коте или има идея как можем да му намерим дом, моля да пише  Praynig.

# 451
zazu1, снимай го да ти кажем колко е голямо . С пудра и други препарати ако е много малко не е хубаво да се третира. Има котешки биберони , 2 лв. със с тях ще ти е по-лесно да го храниш . Също не храни с краве мляко , а с котешко адаптирано или човешко таква, пробвай и с пастет да захраниш. Задължително , хвани го за врата за кожата, сложи на мивката и с мокър пръст , ръка разтривай леко коремчето докато се изпикае , след което изака. Сами не могат, иначе майките ги ближат, ако не ще умре. Затопляй го или с торбички загряти с морска сол покрити с хавлия , или с бутилки гореща вода, сами също не могат да поддържат нужната телесна температура.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 09:54 от adelinda

# 452
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
+ с намокрено памуче се масажира дупето. Peace

# 453
  • Варна
Момичета, на колко седмици е Късметка според Вас?
Знам, че трябва ваксина, но прочетох, че се поставя първата когато котето е мин. на 8 седмици  Thinking

Обезпаразитена е външно и вътрешно, определено вижда и е жизнена, само дето не си мие дупето като се изака  ooooh!

Та, така де, каква е видимата и възраст, според Вас?

# 454
Момичета, на колко седмици е Късметка според Вас?
Знам, че трябва ваксина, но прочетох, че се поставя първата когато котето е мин. на 8 седмици  Thinking

Обезпаразитена е външно и вътрешно, определено вижда и е жизнена, само дето не си мие дупето като се изака  ooooh!

Та, така де, каква е видимата и възраст, според Вас?

При намерени на улицата често се бърка , защото не рядко са недорасли от недохранване и да изглеждат по-малки от реалното . Лекари могат да кажат по-точно , май зъбите им гледаха . Иначе според мен няма 3 месеца, на 2 и нещо . Има 8 седмици ,обезпаразитява се поетапно , на няколко пъти се дава на 7 дена ,но нека пак лекар каже, чак тогава, ако е здрава ваксина .

# 455
  • Варна
zazu1 ,масажчето след всяко хранене задължително.Аз не съм го държала над мивката.Както си е в ръцете ми след хранене.Пишват съвсем мъничко,не винаги акат.Не давай прясно мляко,само адаптирано за котета,не е лошо и вет. да го види.Една бутилка от малка мин.вода пълна с гореща вода,завита с хавлия при него като спинка.Дай една снимка да видим сладурчето  Heart Eyes

Мира Иванова,Късметка е невероятна красавица.На около 2 месеца е според мен.

# 456
  • София
Съботен поздрав от Ели и Пикси Simple Smile Пикси днес беше великодушна и направи голямо дарение на храни и лекарства на Енимал Рескю /разбирайте, запасила се бях с 30-тина пауча, пакет суха храна, лакомства за котки и останали антибиотици, които тази капризна госпожица категорично отказва да яде/

# 457
  • София
Здравейте.
Много благодаря за помощта и съветите   bouquet.
Днес ни нямаше и като се прибрахме фъстъчето се беше изпишкало до канала и изакало в котешката тоалетна, която му сипахме в един плитък съд. Това означава ли, че може да си спестим масажите на коремчето  newsm78?
Вчера го изтеглих. Тежи 250 гр. Дадох му пастет. Хапна си доста лакомо. Защо да не давам краве мляко  newsm78 - някакви проблеми ли създава за котетата? Вода да му давам ли?
Ето и снимки:
Скрит текст:

Не знам дали става видно от снимките, но е горе-долу голямо колкото кутия с чайове - от тези с по 20 пакетчета чай вътре (ако не броим стърчащата опашка  Laughing).

# 458
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да, кравето мляко не е добро за котета. Може да се дава, но сгъстено с жълтък, което не знам как точно се прави Embarassed. Затова е по-добре да се храни с адаптирано мляко. Последните котета, които децата спасяваха от улицата и бяха на възраст от някъде 2-3 месеца, тежаха около 600гр., та тези 250гр. ме карат да си мисля че писанчо е съвсем мъничък.  newsm78 Според мен все още трябва да се храни на 3 часа с мляко и да му се помага поне още седмица с пишкането и акането.
Надявам се Аша да се включи, че тя има богат опит в отглеждането на всякакви бебоци. Praynig

# 459
  • София
 Я, Зазу  Hug, с котенце ли сте се уредили?  Mr. Green Честито!
Циндил Пиндил, страхотни сладури са тези двамата!  Heart Eyes

# 460
zazu1 , на отбиване е , към 1 месечно , още малко ще иска мляко , най-добре с биберон . Много е мазно кравето и не им понася, може и проблеми със стомаха да му докара . Щом само ака и пишка , като го видиш да се дупи го слагай в бентото да се учи вече на "обноски ".

# 461
  • София
Кашмирче, надявам се да е временно котето, че вече си имаме котарак, който в момента е много объркан и се чуди какво става. Само съска и зачезва нанякъде  Rolling Eyes. Но зависи дали ще намерим на кого да го дадем.
Чак сега разбрах какво имате предвид под човешко мляко  Crazy - изобщо не ми хрумна, че говорите за адаптирано  Wink. Тъкмо се чудех от къде да го търся това човешко мляко.
Фъстъка като типично бебе само търси внимание и иска да се гушка при нас и си примрънква - т.е. мяука. Масажирах му коремчето, но не доведе до резултат, може би защото вече е пишкало и акало през деня.

# 462
  • София
Зазу, защо не го задържите? Толкова е сладко и малко. В началото другото коте може и да е объркано, но ще свикне и след като порасне малчо много ще си играят. Котките са социални животни и имат нужда от котешка компания.

# 463
Момичетаааа,  Thinking Лъки беше спрял да опикава вкъщи от последния път, когато се оплаках, и сега го хванах на местопрестъплението. Тоалетната му беше чиста, не е мяучил както предния път, просто отишъл и се изпикал на одеалцето!!! Накарах му се и сега не знам, напук ли го прави нещо или просто има остатъчна миризма на одеалото, която не изчезва при прането...сега ще му го прибера, много съм бясна, даже го пляснах лекичко Embarassed

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 21:33 от DreamComeTrue

# 464
  • София
Честно казано не ми се ангажира с още едно коте. Нашето тъкмо порасна и си влазохме в някакъв ритъм и сега отново безсънни нощи, будене в пет, ровене на саксии. Всяко животно си иска време, внимание и средства, а и трите са ни дефицитни напоследък. Отделно сме под наем и не сме казвали на собствениците и за нашето коте. Мебелите са си наши и все пак.... си ми е притеснено.
Не ми се минава отново и през кастрирането, а и това май е момиченце. Някак докато се борим за дете, да водим котето да го кастрират ми е твърде тежко емоционално решение  Sad
Прибрахме го, защото го спасихме. А го спасихме, защото със сигурност щеше да умре в тази шахта без храна и вода и полуизядено от бълхи.
За сега е важно да позакрепне. После ще го мислим.

Общи условия

Активация на акаунт