Любители на котки – Тема 85

• 40 891
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ви за съветите,много сте полезни! Утре ще отидем на ветеринар,че за сега не съм сигурна дали има кърлежи и ме е страх. И още един въпрос...може ли толкова малко коте да се къпе и с какво,все пак го намерих на пътя.. newsm 78
?
Много е миличко ,дано успея дя го закрепя и да оцелее. За сега се буди,хапва малко и пак заспива.  baby_neutral

# 646
  • София
Не! Не го къпи. Аз като дете така бях взела малко коте, изкъпах го и на по-следващият ден почина. Не се справят с терморегулацията като малки. В темата е писано много. Да му напълниш шише с гореща вода, увито в кърпа и да му дадеш да се гушка в него.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4073968

# 647
  • София
Klara, все пак колко е голямо котето? Очичките му бебешко сини ли са или вече придобиват някакъв различен цвят? Ако вече са се избистрили е достатъчно голямо за къпане. Разбира се, трябва да се внимава да не е на течение и т.н. Честно казано, не мога да си представя, че ще взема някое мръсно улично коте и няма да мине най-напред през мивката.  Wink Още повече, след препарата за бълхи със сигурност няма да се къпе известно време, за да подейства. Но котетата, които съм прибирала са били най-малко на 40-50 дена. Ако са съвсем малки е опасно. Внимава се да не влезе вода в ушите.

Мая, прекрасна риживина!  Grinning

Стейси, не си мисли, че фурминаторът е чак такова избавление от космите. Пак ги има навсякъде.  Wink Просто се смъкват повече при разресване в сравнение с другите четки. 

# 648
Момичета, абе много смърди тоя силикон, в чудо се виждам вече на 3 дена да го сменям, имам чувството, че изобщо не попива, гадна марка ли взимам не знам, ама като пикае 3 дена в единия ъгъл и почва да тече чак... ooooh!

# 649
аз пък (с моя кратък опит като стопанка на котенце) изпробвах с пясък - мирише и не ми хареса,
после с леген с тоалетна харетия въте (така ме посъветваха, че било супер и не миришело) .. не ми хареса
Отидох в магазина и си харесах една котешка тоалетна, в кафяв хартиен плик, пишеше, че е биоразградима, с някакви съставки антиалергични и прочие,
пишеше също, че има някакви абсорбиращи миризми гранули. Купих я и се родих, много съм доволна!
Те са едни малки гранулки, цилиндрични, приличат на еко пелети, кафяви са, тук таме има по някоя бяла със едни сини частици вътре(явно тя е абсорбиращата миризми съставка)
Когато котето ми пишка, там където е пишкало тези гранулки се разпадат(ама то това е доста малка част) , а като ака, само трябва после да се почисти (да се извади акото) , поне аз така правя, за да не си цапа крачетата,
че после я гушкам, ходи на всякъде и така Simple Smile)

# 650
Първоначално ние бяхме с тоалетна от трици и не миришеше много, но след като се разпаднаха от пишкането се разнасяха навсякъде и ставаше ужас. Минахме на силиконова и е доста по - добре. Миризмата идва чак към втората седмица някъде, но не е много силна. Сменям я горе - долу на 3 седмици. Данък и от нас Simple Smile
. Малко сме сърдити  Grinning

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 19:36 от Unreal_

# 651
Таня67, според мен е на около 20 дена има козинка,очите са отворени ,но не ходи стабилно . Иска ми се да го изкъпя,но ме е страх и ще изчакам още малко . Днес ще го заведа на ветеринар да видим какво ще каже.

# 652
Аз силиконовата два дни я почиствам и на третата я сменям. Тук продават пакетите с падчета в тях. Каквото има да попива, попива там.

Отделно слагам и ароматизатор/неутрализатор на миризмата.

# 653
  • Пловдив
Здравейте!Нашето коте има официлно час за доктора..
Можете ли да ми кажете колко парички да подготвим за Карагьозов в Пловдив за кастрация?
Благодаря!

Не си спомням точно, но преди 3 години и половина не мисля, че беше над 50 лв. Изборът ти е правилен с Карагьозов!

# 654
  • София
Здравейте отново,записваме се официално при вас,вече имаме котенце Heart Eyes
ще се представим и официално де,след някой друг ден Peace

# 655
Аз силиконовата два дни я почиствам и на третата я сменям.
Отделно слагам и ароматизатор/неутрализатор на миризмата.

Да, и аз така правя, 2 дни чистя акото и после на третия-четвъртия вече ъгълчето, дето пишка се е просмукало и протекло (аз ползвам пликчета)...Ползвам и филтър уж, но то проблемът не е че мирише на мен, а мирише на него като влиза и не иска да я ползва повече. Другите как изкарват със седмици не знам. Аз слагам 3 пръста силикон само, защото иначе само изхвърлям повече, ефектът е същият. Да не е от марката нещо  newsm78

# 656
Да не е от марката нещо  newsm78

Няма да е от марката.  Wink И аз слагам към три пръста, защото така или иначе на третия ден хвърлям.

# 657
  • София

Мая, прекрасна риживина!  Grinning

Мерси! Явно още не е много позната Мацци, затова качвам още данък.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

За тоалетната : аз ползвах отначало на "Бенто". После смених със силиконова, но моята не можа да свикне, обича да рови и заравя преди и след. Сега сме на "Данте". Купувам я от Кауфланд 10кг за 6 лв. Не мирише. В нас идват доста хора, никой не е познал, че имаме котка докато не я види.   bouquet

Едит:
unreal, вече я виждам.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 21:38 от MayyaI

# 658
Добър вечер  Laughing Laughing Laughing

Тъй като явно темата 'котешка тоалетна' е актуална, аз пак ще покажа каква копувам на моя котарак  Laughing Laughing http://www.fressnapf.de/shop/fitfun-bioclean-20kg . Тоалетната не мирише, освен когато се изходи по голяма нужда за по около 1 минута около самата тоалетна. Когато се изпишка става на топче и просто го слагам в малки кесиики и на боклука  Laughing Laughing Един такъв пакет ми стига за около 2 месеца  Peace Peace Peace Не сменям въобще тоалетната, а само допълвам.  Peace Peace

За рязането на нокти, това намерих днес в леглото и често намирам на местата, където си точи ноктите  Laughing Laughing възможно ли е те сами да му се белят/чупят като са големи?  newsm78 До сега не го е боляло или поне не е дал знак, че нещо го наболява по лапичките

# 659
  • София
Нищо не го наболява. Чупят им се Laughing пълно е и в нас с нокти, няма как /черни от еличко и бели от Пикс/

Общи условия

Активация на акаунт