Любители на котки – Тема 85

• 40 884
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Привет от мен и Катето!
Отдавна не се бях разписвала, а материал за четене колкото искаш! Като гледам колко са пораснали малчуганите, най-вече на Изма и Еличка, не мога да ги позная. Катето също много порасна, след кастрацията наедря, но мисля, че не е много дебела, имайки предвид, че постоянно катери върховете у нас (секции, кардероби) и физическата активност, която изразходва всяка вечер (типично като истинските големи и диви котки, през деня почива и събира сили, а вечерта не може да се спре). За добро или зло се научи да пишка в мивката в банята, гледайки ме веднъж как аз ходя, помисли си, че като е по-малка и по-нависоко, мивката е специална тоалетна за нея, много е умна. Винаги като се прибирам разпознава незнайно как, че съм аз и започва да мяука и да се вълнува, поне така твърди детето (а и аз я чувам). И само като ме види, че полягам за малко да си почина е първа - настанява се на корема и започва да си трие мокрия нос в лицето ми, иде ми да я изям! Heart Eyes А вечер като си лягам и се намества между краката ми, което хем през зимата ме топлеше, хем не мога да мръдна, много се въртя нощем. И само да направя опит да се обърна на другата страна край - фръцва се и заминава нанякъде. Но като цяло си е същото диване, даже по-зле е станало отколкото като беше малко. Както са казали старите хора колкото по-старее, толкова по-алее. Сега на 5и ще стане на година и два месеца, как си лети времето! Преди дни си игра с една цена от бисквити и й се залепи за опашката. Нямате си и напредстава как се въртя, за първи път я видях да й се вие свят, залиташе после като пияна, едвам я хванах да я махна цената от опашката. После си легна, опъна се и задиша тежко. Ама след 5 минути беше в пълна готовност за нова щуротия. Между другото веднъж даже беше заспала в голямото гюведже, от онези, които я снимах миналото лято как скача от един шкаф на друг. И тръгвам да я взимам отгоре, а тя хубаво се скрила и не я виждам, чудя се какво тежи толкова. И накрая като я видях вътре лошо ми стана, тамън си сменяше козината и си представяте какво беше вътре, учудвам се как не намерихме поне един косъм в манджата после (естествено добре го измих гюведжето). Да не забравя и неосъзнатите опити за самоубийство. Преместихме се и вече сме на... 10 етаж! Обзавели сме се навсякъде с мрежи, но вече им нямам много доверие. А Катеринка нали е любознателна и само да се отвори прозореца и първа! Гледа, ама понякога се е случвало да става много опасно. Веднъж като се качваше на гардероба, прозореца беше отворен назад. И нашата взела да се засилила и скочила на самия прозорец отгоре, но се подхлъзнала и пропаднала между мрежата и самия прозорец. Добре, че тогава влизах в стаята, лошо ми стана! Бързо отидох и отворих прозореца напълно и голям късмет - нашата се уплаши и веднага скочи и изтича в другата стая, а мрежата секунди след това се вдигна нагоре. Така веднъж ми направи номер и в банята - там прозорчето е по-малко и нависоко, но тя може да скочи на 2 метра височина, та и повече. Там също има мрежа, ама от преди, заради мухите. Там също обича да наблюдава, но веднъж взела да си направила дупка в единия ъгъл на мрежата и пак късмет - тъкмо влязох, а тя половината навънка. Та така с Катето, това е по-интересното от последните месеци, въпреки, че всеки ден с нея е приключение. След такъв подробен доклад, сега е ред на данъка!

Скрит текст:

Ето от тук (на гардероба) наблюдава през само на сантиметри разстояние намиращия се прозорец.

Нейно величество МРЕЖАТА! Много я мрази, пък и не върши работа, обмислям нова защита! Thinking

Това последното ми е любимо, детето го нарисува, навсякъде е това Кате! Grinning

# 76
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много хубави снимки на Катето!  Heart Eyes
Време беше да ни я покажеш КатюшкаGrinning
Никак не ми хареса ето това - "Веднъж като се качваше на гардероба, прозореца беше отворен назад. И нашата взела да се засилила и скочила на самия прозорец отгоре, но се подхлъзнала и пропаднала между мрежата и самия прозорец. Добре, че тогава влизах в стаята, лошо ми стана!"
Имам някакъв спомен за коте задушило се по този начин. Sad Остава заклещено между прозореца и мрежата в най-ниската точка, притиска го собственото му тегло, не може да мръдне нагоре и ...  Sad Младите котета са като малките деца. Още са много палави, нямат опит с опасностите и трябва да ги пазим понякога от самите тях. Rolling Eyes

# 77
Катето добре е закръглила корема Hug
Ама си е същата лудетина!

danny_cat , предложи ѝ да пие вода от чешмата или от душа.
Смоуки много обича да пусна душа да капе и той да пие от там. Ходи и бута с лапа кранчето и чака някой да му го пусне Grinning
Но той обича да пие вода, редовно му пълня купичката.

kashmir , на кичури ли е котана?
Много ѝ ходят! Grinning

# 78
О, Катето е заформила кълки и тумбаче, и е с любимото си одеялце от Милка  Heart Eyes
Портретът е  много добър!

# 79
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да се запиша Simple Smile Скоро и със снимка!

И нашето диване Фрея е много добре Simple Smile Расте, хубавее, но си е запазила бебешки-учудено-любопитната физиономия. Това е най-най-ама-най-любопитното зверче на цялата планета. Трябва да знае какво правим във всеки един момент, навира си мокрия нос и души любознателно, ако нещо правим в коридора или кухнята, дори да спи, става и идва, сънена, да провери какво пък струваме без нея... Като казах мокър нос, всеки ден като се върнем от работа и я гушнем, започва да мърка като трактор да си отърква цялата влажна муцунка в лицата ни. Шегуваме се с мъжа ми, че сме целите в котешки сополи постоянно ...  Laughing Много е игрива, весела и нежна... Вече кара 10-тия си месец.

# 80
КатюшкаКатето колко е пораснало!  Heart Eyes И малко Дибеличко станало ,ама това е част от чара й . Laughing Да я нагушкаш от мен !  Crossing Arms

# 81
моето коте вече оздравява след четири инжекции и непрекъснато наблюдение, как може да я включа в снимките от първата страница?!

# 82
  • София
моето коте вече оздравява след четири инжекции и непрекъснато наблюдение, как може да я включа в снимките от първата страница?!

Радвам се, че оздравява. Няма как да включа котето в първи пост на тази тема. Това може да стане само първите 24 часа след отварянето на нова тема. Но пък с радост ще му се порадваме и на 6-та страница.  Wink

Kaтето е пораснала и се е разхубавила. Вече е красива дама с достатъчно материал за мачкане.  Heart Eyes

# 83

Радвам се, че оздравява. Няма как да включа котето в първи пост на тази тема. Това може да стане само първите 24 часа след отварянето на нова тема. Но пък с радост ще му се порадваме и на 6-та страница.  Wink

Kaтето е пораснала и се е разхубавила. Вече е една красива дама с достатъчно материал за мачкане.  Heart Eyes

да ама искам да е в списъка, където са всички останали котета от форума

# 84
  • София

Kaтето е пораснала и се е разхубавила. Вече е една красива дама с достатъчно материал за мачкане.  Heart Eyes

да ама искам да е в списъка, където са всички останали котета от форума

В следващата тема.  Wink Ако и следващия път аз пусна темата, задължително ще подсетя желаещите да ми изпратят снимка и данни за котето. Ако не съм аз, изпрати данните на този, който пуска темата.

# 85
  • София
Леле, Аша, Гари какъв поглед извади Crazy
Много е готин! Peace

MayyaI, как се казва този оранжев красавец Heart Eyes

Маци се казва. И на Златина отговаря.  Heart Eyes

# 86
Смоуки много обича да пусна душа да капе и той да пие от там. Ходи и бута с лапа кранчето и чака някой да му го пусне Grinning

Уф, не иска и не иска да пие вода. Слагам в гранулите повече и си взема дажбата за деня все пак. Ако и пусна дори да капе душа или чешмата - шах и паника. Не сме от водните котета явно.   Crazy Ще видим как ще я мъча занапред.  Thinking Благодаря за съвета все пак, по нататък може и да сработи.

# 87
  • София

Уф, не иска и не иска да пие вода. Слагам в гранулите повече и си взема дажбата за деня все пак. Ако и пусна дори да капе душа или чешмата - шах и паника. Не сме от водните котета явно.   Crazy Ще видим как ще я мъча занапред.  Thinking Благодаря за съвета все пак, по нататък може и да сработи.

Остави напълнен леген/кофа в банята или на друго достъпно място. Виж дали няма да ходи да пийва "тайно". Нашият дядо винаги държи пълна кофа с вода (военно-временен запас  Wink) и Мъро тайничко подпийва от нея. А от купичката си не иска. Ако някоя от дъщерите е оставила недоизпита чаша, също пие, завирайки цялата си глава в чашата. Като млад пиеше от чешмата, но вече не може да скочи до там, а ако аз го кача се страхува и бяга.

Чувала съм, че има и едно правило - котка пие само от съд, при който не се опират мустаците в стените. Пробвай с по-широк съд.

# 88
Здравейте, много сладки мацета видях! Не съм ви чела отдавна, много работа имах този месец не ми остана време за форума.
Нашият Мър Рейван се обзаведе с бълхи, така и не бях го завела за външно обезпаразитяване, все си мислех, че като не излиза навън няма шанс да хване, но се оказа че изобщо не съм права. Справихме се с проблема, надявам се да не се повтаря.
Вече е толкова пораснал, почти на 5 месеца е, никакви претенции към храна...доста лаком се оказа, все маукак около хладилника, храня го предимно с варено месо, гранули, сиренце, кашкавал...в резултат на което доста е надебелял. Шкембето му леко виси, не знам да намаля ли храната по 2 пъти на ден яде сутрин преди работа и вечер като се прибера.
Исках да попитам и друго, говорих с ветеринаря за кастрация, казва ми, че към 6-тия месец е добре да го заведа преди да е достигнал полова зрялост. Не е ли много рано, кога е най-добре да се кастрира мъжкото коте. 

# 89
Здравейте, много сладки мацета видях! Не съм ви чела отдавна, много работа имах този месец не ми остана време за форума.
Нашият Мър Рейван се обзаведе с бълхи, така и не бях го завела за външно обезпаразитяване, все си мислех, че като не излиза навън няма шанс да хване, но се оказа че изобщо не съм права. Справихме се с проблема, надявам се да не се повтаря.
Вече е толкова пораснал, почти на 5 месеца е, никакви претенции към храна...доста лаком се оказа, все маукак около хладилника, храня го предимно с варено месо, гранули, сиренце, кашкавал...в резултат на което доста е надебелял. Шкембето му леко виси, не знам да намаля ли храната по 2 пъти на ден яде сутрин преди работа и вечер като се прибера.
Исках да попитам и друго, говорих с ветеринаря за кастрация, казва ми, че към 6-тия месец е добре да го заведа преди да е достигнал полова зрялост. Не е ли много рано, кога е най-добре да се кастрира мъжкото коте. 

Не е зле да ограничиш храната, консултирай се с вет за точните грамажи и дажби .
За кастрирането 6м. е добре - по-нататък почват да маркират (не всички) и аромата е доста силен и неприятен .

Общи условия

Активация на акаунт