Любители на котки – Тема 85

• 41 371
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • София
danny_cat , предложи ѝ да пие вода от чешмата или от душа.
Смоуки много обича да пусна душа да капе и той да пие от там. Ходи и бута с лапа кранчето и чака някой да му го пусне Grinning
Но той обича да пие вода, редовно му пълня купичката.

Уф, не иска и не иска да пие вода. Слагам в гранулите повече и си взема дажбата за деня все пак. Ако и пусна дори да капе душа или чешмата - шах и паника. Не сме от водните котета явно.   Crazy Ще видим как ще я мъча занапред.  Thinking Благодаря за съвета все пак, по нататък може и да сработи.

Остави напълнен леген/кофа в банята или на друго достъпно място. Виж дали няма да ходи да пийва "тайно". Нашият дядо винаги държи пълна кофа с вода (военно-временен запас  Wink) и Мъро тайничко подпийва от нея. А от купичката си не иска. Ако някоя от дъщерите е оставила недоизпита чаша, също пие, завирайки цялата си глава в чашата. Като млад пиеше от чешмата, но вече не може да скочи до там, а ако аз го кача се страхува и бяга.

Чувала съм, че има и едно правило - котка пие само от съд, при който не се опират мустаците в стените. Пробвай с по-широк съд.
+1.
danni_cat, и аз мисля, че е по-добре да и оставиш различни по размер и дълбочина купички. Да си избере сама. Моята пиеше от малка кофичка (за да и е пресна) и все лочеше вода от балкона, като вали дъжд и се събере. Наложи ни се да я оставим сама за 3-4 дни и налях в средно голяма кофа. От тогава пие само от там. Не съм я засичала да лочи от балона от тогава.

# 91
Като стана дума за вода - като малка моята много пиеше, но нещо напоследък по-рядко я виждам, а и да го прави тайно, количеството не намалява много-много. Но тя когато й се припие си пие, не е глупава, просто го прави, когато ни няма.

Иначе да Ви споделя - от Великден насам от едната страна на гръбчето й, точно на границата където сивата козинка се прекъсва от бялата (или обратното), на Катето й се появи едно кафяво кръгло петънце. Помислих си, че аз съм я оцапала с фон дьо тена, щото много я гнява сутрин преди работа, целувам си я, галя я, гушкам... После като видях, че не се отмива и си седи така вече повече от месец се разрових в козината да разгледам да няма нещо и видях нещо като лека подутинка, по-светла от другата кожа. Днес я водих на ваксинация и попитах лекарката какво може да е, тя каза, че е вероятно да си имаме гъбички, от утре я почвам с реванол (така ми препоръча ветеринарката), пък да видим. А нашата нали е много дива, мрази да ходи на ветеринар и не можах да я извадя и да покажа петното, даже ваксината й я биха през транспортната чанта (през дупчиците). Какво може да й е?

# 92
  • София
Катюшка, ама как риванол с/у гъбички??? Той е антисептик. И ако му е издуто, па макар и леко, те гъбичките не уголемяват. Няма как , вета трябва да погледне. Ако не можеш да се справиш сама, завий го в одеяло и заедно с някой друг при вета.  Peace

# 93
  • София
Исках да попитам и друго, говорих с ветеринаря за кастрация, казва ми, че към 6-тия месец е добре да го заведа преди да е достигнал полова зрялост. Не е ли много рано, кога е най-добре да се кастрира мъжкото коте. 

Aкo започне да маркира - не е рано.  Wink Все пак ако няма такива признаци, можеш да изчакаш. Май всички "възмъжават" по едно и също време - около февруари-март, независимо дали са 5-6 месечни или на годинка. Така ще се съобразиш и с мнението на част от ветеринарите, които препоръчват кастрацията да е по-късно.  Wink Единственото неудобство е, че ще ти се наложи да чистиш 2-3 пъти, а както ти каза и Еличка - "ароматът" хич не е приятен, но за сметка на това - дълготраен. Laughing  И определено навици за маркиране не се изграждат за 1 месец, т.е. бъди спокойна, че имаш достатъчно време да реагираш.  Wink

За теглото - едва ли 5-месечно коте може да е затлъстяло.  Grinning Но най-добре ще преценим като го видим на снимки.  Grinning

Катюшка, само лекар може да каже какво ѝ е петънцето, но да знаеш, че гъбичките са сериозна работа и ако наистина са такива, предприеми сериозно лечение. С риванол гъбички не се лекуват. А са много опасни, защото хем са много упорити, хем се пренасят и върху хората.

# 94
Маци се казва. И на Златина отговаря.  Heart Eyes

Благодаря!
Аз пък що реших, че е мъжки Embarassed

# 95
моето коте вече оздравява след четири инжекции и непрекъснато наблюдение, как може да я включа в снимките от първата страница?!

Радвам се, че оздравява. Няма как да включа котето в първи пост на тази тема. Това може да стане само първите 24 часа след отварянето на нова тема. Но пък с радост ще му се порадваме и на 6-та страница.  Wink

Kaтето е пораснала и се е разхубавила. Вече е една красива дама с достатъчно материал за мачкане.  Heart Eyes

да ама искам да е в списъка, където са всички останали котета от форума

В следващата тема.  Wink Ако и следващия път аз пусна темата, задължително ще подсетя желаещите да ми изпратят снимка и данни за котето. Ако не съм аз, изпрати данните на този, който пуска темата.

мерси, таня67!

# 96
И Вики имаше гъбички, много са упорити, не мисля, че риванолът е подходящото лекарство. Задължително я води на ветеринар. Може и нещо друго да се окаже, не съм чувала за подутина от гъбички... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 13:15 от addicted2U

# 97
  • ВАРНА
 Детето иска още едно коте,но нашето е вече възрастно( на 12 г) и не съм сигурна,как ще му се отрази подобна промяна.Той е доста чувствителен( след отсъствия за по 3 дена се цупи,като човек) и ми е притеснено.Сякаш съм по-склонна да не отстъпя на детското желание.Не искам да си мъча котарачето.

# 98
Когато са малки, котенцата все още не проявяват характер, няма как да притесни другото ти коте като пази територия и т.н. Ще иска игра, галене...големият най-много да поревнува известно време, но пък ще си има приятел и ще го учи на разни лудории, какво е позволено и какво не е... Аз съм ЗА още едно коте Laughing  bouquet

# 99
Благодаря за съветите! То всъщност не знам дали е подутинка или не, но малко петънце от кожата, което е под кафеникавото петънце на козината се отличава от останалата кожа, като е много по-светло, а по краищата му е леко розово. Ще видя кога ще я водя на вет и изобщо как, но явно е неизбежно, сигурно ще е другата седмица, че вчера и днес ми бяха почивни, а от утре до неделя съм на работа и няма как. Ако мога ще го снимам, но доколкото знам при гъбичките пада козинка, а при Катето цвета й се промени.

# 100
Дано не е нещо сериозно. Но най-добре чичо доктор да каже, за да си спокойна Hug

# 101
Успях колкото мога да снимам въпросното петно, ето:

Тук леко се вижда кафеникавото петно.

Тук се виждат кафеникавите косми и розовата част от петното.

# 102
Момичета, благодаря за съветите за водата. Ще опитам всичко. Искам да съм спокойна като дойдат жегите пък и най-вероятно тогава сама ще пропие вода. Wink Моят мъж днес и е показвал нагледно как се ближе /пие/ вода от купичка. Умрях от смях.  Joy Много сме всеотдайни цялото семейство. Хиляди благодарности.   bouquet
И аз съм ЗА, Катюшка, за възможно най-скорошен преглед от Чичко Вет. Чак и промяна на цвета и подуване. Да се увериш, че не е нещо сериозно или поне да се третира навреме. Успех!

# 103
.

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 20:37 от Анонимен

# 104
danny_cat, със сигурност няма как да я заведа до края на седмицата. Чак в понеделник ще мога, надявам се да не е нещо сериозно, започвам да си мисля всякакви глупости, като рак на кожата (да пази Господ) и тем подобни... Дано да си втълпявам! Като цяло като че ли козинката по цялото тяло започва да придобива лек кафяв отенък (само сивата), остава и от сива да стане кафява. Но да ми е жива и здрава. Между другото да се поправя от вчера: лекарката каза не с риванол,а с йодесепт да я мажа.

Общи условия

Активация на акаунт