Любители на котки – Тема 85

• 41 566
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Каква история! Не мога да дам съвет освен да се потърси и второ мнение.
Дано се оправи котето Praynig

# 361
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
MAMA-AN, не съм имала точно такъв проблем, но мисля, че е нормално след като не се е хранил и най-вече след като не е пил вода, да свали. Моят котарак варира +/- 200-300 грама само според това дали е ял, пил, вършил ония другите две работи. Загуби много килограми докато накрая се установи, че има бъбречна недостатъчност, затова се теглим често. Пък и твоят писан, 9 кг си е бая маса. Аз не бих чакала още един ден за да дам лекарствата. Освен това по някакъв начин със спринцовка бих опитала да дам вода. Не бива да се обезводнява. Дано се оправи!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 362
MAMA-AN, смени доктора! Нашето коте мина през трима, докато получи лечение! Вече е по-добре, изследванията му са добри и няма температура.

# 363
Момичета,имам въпрос.
Моето коте,откакто сме дошли,спи много.Поне на всички така ни се струва.Не е много активна,харесала си е няколко места и дреме там.Яде много добре (купила съм и нови гранули и явно й харесват повече) ,пие вода,ходи до тоалетна,дава да се гали и пипа и мрънка както винаги ако я мачкам твърде много.
Имам ли причини да се притеснявам?Благодаря Simple Smile

# 364
MAMA-AN, 9кг си е наистина внушително за котарак, но на твое място щях да заведа кот на друго място бързо-бързо. Дано се оправи душата  bouquet

# 365
  • София
MAMA-AN, и аз бих се потърсила други мнения.
Как за взимане на кръв упойка??? Дано ти е жив и още дълго да те радва, ама тоя ветне е много читав.

Дами, сигурно сте го чели. Тъй като много харесвам текста го пускам:
Скрит текст:
Ако бях котка…
 АКО КОТКИТЕ МОЖЕХА ДА ГОВОРЯТ - ЩЯХА ДА СИ МЪЛЧАТ!
Автор: Пламен ПетровИскрено и (едно)лично, Новоокт 25, 2010
totka Ако бях котка...
Ако бях котка, щях да се настаня в скута ти. И да се оставя да ме погалиш. Не защото аз имам нужда, а защото ти се нуждаеш от това. Котките са великодушни…
Ако бях котка, щях да те разбирам без да има нужда от разговори и обяснения. Котките винаги знаят как се чувстваме. Не им пука – но все пак знаят!
Ако бях котка щях да се припичам на слънце и да прекарвам по-голяма част от времето си в сладка дрямка. Може би тогава щеше да разбереш, че това, с което си губиш времето не те прави по-щастлива…
Ако бях котка, щях да ти помогна да разпознаеш фалшивите хора сред познатите ти. Винаги бъди подозрителна към хора, които не обичат котки! (В следващия си живот, те ще се преродят като мишки).
Ако бях котка, твоят дом нямаше да има само стаи, мебели и килими. А щеше да има и душа…
Ако бях котка, всяка вечер щях да ти мъркам по една приказка за лека нощ.
Ако бях котка, щеше да бъдеш богоизбрана. Някога хората са почитали котките като богове. И котките никога не са забравили това…
Ако бях котка, нерадостите на живота нямаше да ти тежат толкова много. Защото има само два начина да ги забравиш поне за миг – музиката и… котките.
Ако бях котка, щях да масажирам сърцето ти, всеки път когато имаш нужда от това. С мяукане…
Ако бях котка, щеше да ме имаш завинаги. Дори когато вече нямаше да ме има, в съня ти щяха бродят меки лапички…
Ако бях котка, аз никога нямаше да бъда нечия котка. Но ти завинаги щеше да си мой човек. icon wink Ако бях котка...

Heart Eyes

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 15:40 от MayyaI

# 366
Благодаря на всички, че споделяте проблема ми  Hug Аз също си мислех да заведа Роско /така се казва котьо/ на друг лекар, но не искам отново да му правят изследвания - явно, че проблема дойде от упойката, той преди това имаше алергия, сега това може би е алергична реакция. Но ме посъветвайте как да взема от доктора изследванията без той да се засегне.
Роско е много голям, но е много красив и добър. Албинос - чисто бял е с розови ушички, устнички и лапички. Не чува поради това, че албиносите имат проблем със слуха, но е много социален. Непрекъснато му говоря и се разбираме чудесно с жестове - както се прави при глухонемите. В момента не намирам снимка да ви го покажа.

# 367
  • София
Ама какво има да се засяга??? Мислено ти е "убил" котарачето. Вместо да отидеш и пребиеш-ти да не се засегнел.  newsm78
Изследванията са за теб!!! Той какво ще ги прави? Отиваш и си ги искаш. А дали въобще има изследвания? Щом не ти ги е дал?
Моята котка е минала през 5 операции. Взимат и кръв, на др. ден излизат и ми ги дават. После заедно коментираме как са и мислим. Е, досега не са били извън норма. Отивай другаде! Ама преди това си вземи резултатите. Трябва да има име на клиниката в която са правени , подпис и печат. Късмет!   bouquet

# 368
Нашата персийка след подстригване с упойка направи гърч. Никога повече не бихме и го причинили /че и на себе си, дъщеря ми беше с ухапан пръст и паднал нокът, защото и вади езика/. Да си ходи с кожуха по-добре.
А Маца /ако си я спомняте, има я на 1 стр./ излезе много трудно от упойка след спешна кастрация.

# 369
  • София

Скрит текст:
Ако бях котка…
totka Ако бях котка...
Ако бях котка, щях да се настаня в скута ти. И да се оставя да ме погалиш. Не защото аз имам нужда, а защото ти се нуждаеш от това. Котките са великодушни…
Ако бях котка, щях да те разбирам без да има нужда от разговори и обяснения. Котките винаги знаят как се чувстваме. Не им пука – но все пак знаят!
Ако бях котка щях да се припичам на слънце и да прекарвам по-голяма част от времето си в сладка дрямка. Може би тогава щеше да разбереш, че това, с което си губиш времето не те прави по-щастлива…
Ако бях котка, щях да ти помогна да разпознаеш фалшивите хора сред познатите ти. Винаги бъди подозрителна към хора, които не обичат котки! (В следващия си живот, те ще се преродят като мишки).
Ако бях котка, твоят дом нямаше да има само стаи, мебели и килими. А щеше да има и душа…
Ако бях котка, щеше да бъдеш богоизбрана. Някога хората са почитали котките като богове. И котките никога не са забравили това…
Ако бях котка, нерадостите на живота нямаше да ти тежат толкова много. Защото има само два начина да ги забравиш поне за миг – музиката и… котките.
Ако бях котка, щях да масажирам сърцето ти, всеки път когато имаш нужда от това. С мяукане…
Ако бях котка, щеше да ме имаш завинаги. Дори когато вече нямаше да ме има, в съня ти щяха бродят меки лапички…
Ако бях котка, аз никога нямаше да бъда нечия котка. Но ти завинаги щеше да си мой човек. icon wink Ако бях котка...

Heart Eyes
Прекрасно е  Heart Eyes

# 370
  • София
Момичета, какви са тия ветове дето слагат упойки за взимане на кръв, подстригване. Моля ви. На вас пълна упойка кога ви е слагана?
Някои вет. са толкова алчни, че  #2gunfire
Преди години помня, че един ми предложи да ми упои котката, та да и изтръгнел ноктите.  Mr. Green
Няма необходимост да пиша какво ми се случи.

# 371
Момичета, какви са тия ветове дето слагат упойки за взимане на кръв, подстригване. Моля ви. На вас пълна упойка кога ви е слагана?
Някои вет. са толкова алчни, че  #2gunfire
Преди години помня, че един ми предложи да ми упои котката, та да и изтръгнел ноктите.  Mr. Green
Няма необходимост да пиша какво ми се случи.
И аз се чудя какви са тези упокойки... Как така за няма нищо ще упойват котето (особено за козметични цели). Трябва да бъдем наясно с предимствата и рисковете при упояване, със здравословното състояние на животинката също-защото по време на операция могат да възникнат проблеми, застрашаващи живота.
MayyaI, хубаво си направила, че не си му позволила Crossing Arms

# 372
MAMA-AN, и аз бих се потърсила други мнения.
Как за взимане на кръв упойка??? Дано ти е жив и още дълго да те радва, ама тоя ветне е много читав.

Скрит текст:
Ако бях котка…
totka Ако бях котка...

Heart Eyes

Чудесно е  Heart Eyes

# 373
  • София
И аз се чудя какви са тези упокойки... Как така за няма нищо ще упойват котето (особено за козметични цели). Трябва да бъдем наясно с предимствата и рисковете при упояване, със здравословното състояние на животинката също-защото по време на операция могат да възникнат проблеми, застрашаващи живота.
MayyaI, хубаво си направила, че не си му позволила Crossing Arms
Ааа, как ще му дам. То бива идиотия, ама чак пък толкова!!!
Преди операция винаги се договарям с опериращите каква анестезия ще се слага. Има различни видове. (разбира се не са десетки  Simple Smile )

# 374
Охх, дано да не се налагат операции, да са ни живи и здравички, но ако се наложи, дано случваме на добри ветеринари Praynig
А явно някои ветеринари искат да са спокойни за здравето си (че няма да бъдат ухапани или одрани) и предпочитат да упоят животинката, като не ги интересува какви рискове носи това Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт