Любители на котки – Тема 85

• 41 519
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
# 391
# 392
Страхотни писани!

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 20:22 от Дъждовно време

# 393
Момчета, мога ли да сменя тоалетната от раз? Сега сме с лидълско бенто, но нещо не ме кефи вече. Много ми мирише. Ако сменя със силиконова ,пак ли ще мирише така?

Това дали е ще стигне за месец, както пише  на сайта:
http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/silikonovi-postelki-za-toaletn … a-3-8-litra-22331

# 394
Вела аз силиконовите не ги харесвам , нито кристалните, че ги разпиляват и определено и с 1 коте не ми стига за месец , вмирисва се доста по-бързо . Но докато не пробваш , няма как да прецениш за себе си . Моите и празен легена да им оставя пак го ползват, така че дали ще свикне бързо зависи от котето .

# 395
  • Be realistic - plan for a miracle.
Малко наистина си е до коте това... Ние сменихме царевичната тоалетна на Фрея на четвъртия месец, не защото миришеше, а защото има много ситни частици (прах), който тя с лапичките си разнасяше навсякъде след като излезе от нея. Доста гнусничко беше после да ходим да бършем след нея диван, маса и секция и сменихме със силиконова. Първата вечер й беше странно и озадачено влезе и излезе няколко пъти, без да пишка или ака - просто влезе и излезе. На сутринта вече свърши работата и разбрах, че е приела, че това пак е тоалетна, нищо, че не мирише като предишната Simple Smile
Кофтито за нас на силиконовата са топченцата, които тя неминуемо изкарва и се пръскат на 1-2 крачки от тоалетната - минаваме с прахосмукачка всеки ден. Другото кофти е, че на всеки 3 седмици я сменяме изцяло, а понякога и по-често, защото започва да мирише много гадно на урина и амоняк. От тая гледна точка с царевичната беше по-лесно, никога не съм усещала мирис... но пък там я чистехме всеки ден от пишкано (ставаше на топче втвърдено), а при тази урината остава, само акитата се вадят.

Голямо обяснение дръпнах Grinning

Ето една изтегната Фрея, вместо заключение:

# 396
Другото кофти е, че на всеки 3 седмици я сменяме изцяло

Ти ме утрепа, аз я сменям на 3 ДНИ цялата! Акото се изхвърля веднага, а урината почва да мирише ужасно. Ако сложа малко повече силикон издържа 1-2 дни повече, но той пък така и така пишка само в единия ъгъл, та това не помага особено.

# 397
И нашата я сменяме на 2 седмици,но почиствам всеки ден ''големите парчета'' Laughing

# 398
  • Be realistic - plan for a miracle.
Другото кофти е, че на всеки 3 седмици я сменяме изцяло

Ти ме утрепа, аз я сменям на 3 ДНИ цялата! Акото се изхвърля веднага, а урината почва да мирише ужасно. Ако сложа малко повече силикон издържа 1-2 дни повече, но той пък така и така пишка само в единия ъгъл, та това не помага особено.

На три дни ми се струва ужасно често... Колко ви е голяма тоалетната? Нашата е огромна, количеството силикон е доста сериозно, а вътре без проблем биха влезли едновременно 5 възрастни котки. Освен това е и затворена... и с хубав филтър уж.

# 399
Прекрасни котета!
Имам питане, отново. След като 5 дни нашето коте е на атибиотик, Т спадна, нормално ли е да няма апетит?

# 400
  • София
Според мен не е ненормално. А за Т даваха ли й нещо? обикновено е инжекционо.

# 401
Да, биха и течен аналгин.

# 402
  • София
Koлко дни? То май аналгин на котки не се давало, ама аз съм й давала през устата веднъж след операция, че не и сложиха, а си личеше, че я боли. 

Не се притеснявай! Наблюдавай я. Ще прояде.  Hug

# 403

Една прясна, топла снимка:

Моя Роско е същия  Peace

Да докладвам какво свърших днес. Взех кръвните изследвания, написаха ми и диагнозата с ?. Ходихме при друг ветеринар. От изследванията са завишени само тромбоцитите. И двамата доктори независимо един от друг предположиха, че понякога липидите в кръвта се отчитат като тромбоцити. Касае се за начален стадии на липидоза на черния дроб - предполага, че е от затлъстяването. Успокои ме, че за сега не е страшно, но трябва да внимаваме с теглото. Трябва да се храним с храна за затлъстели котки в количествата указани на пакета.
Първия доктор ми изписа и даде бенеурин, ветацид, хепатрофин и метакам. Втория доктор изключи метакама, остана лечението с останалите 3.
Дано не го казвам на зъл час, сега котьо е горе долу добре. Храни се по-малко от нормалното и изяжда около 1/2 от "дневната дажба". Пие вода. Качава се на катерушките, галим се, ближе ми ръцете. Струва ми се, че малко повече спи...
В живота не се знае кой преди кого ще си отиде, защото при нас стопанина си отиде преди котьо, но не съм готова да се разделям и с малкото сладурче.
Хубава вечер с любимците   Hug

# 404
  • София

Една прясна, топла снимка:

Моя Роско е същия  Peace

Да докладвам какво свърших днес. Взех кръвните изследвания, написаха ми и диагнозата с ?. Ходихме при друг ветеринар. От изследванията са завишени само тромбоцитите. И двамата доктори независимо един от друг предположиха, че понякога липидите в кръвта се отчитат като тромбоцити. Касае се за начален стадии на липидоза на черния дроб - предполага, че е от затлъстяването. Успокои ме, че за сега не е страшно, но трябва да внимаваме с теглото. Трябва да се храним с храна за затлъстели котки в количествата указани на пакета.
Първия доктор ми изписа и даде бенеурин, ветацид, хепатрофин и метакам. Втория доктор изключи метакама, остана лечението с останалите 3.
Дано не го казвам на зъл час, сега котьо е горе долу добре. Храни се по-малко от нормалното и изяжда около 1/2 от "дневната дажба". Пие вода. Качава се на катерушките, галим се, ближе ми ръцете. Струва ми се, че малко повече спи...
В живота не се знае кой преди кого ще си отиде, защото при нас стопанина си отиде преди котьо, но не съм готова да се разделям и с малкото сладурче.
Хубава вечер с любимците   Hug

Никакво разделяне с домашни любимци!  Hug
Какви са всичките изследвания? Колко са му завишени Тр? Чернодробни ензими и клирънс има ли?
http://www.actavis.bg/bg/products/vet_Beneurin.htm
http://www.actavis.bg/bg/products/vet_Vetacid.htm
хепатрофин не намирам.
http://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D … D0%B8%D1%82%D0%B8

Ще се оправи котьо. Това му е 2 живот!!! Има още 8.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт