Любители на котки – Тема 85

• 41 513
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
За взимането на кръв ме предупредиха, че е рисковано, защото не се взимало от лапата, а някъде от врата
Shocked Защо?

Ами не знам. Може би както и при хората в зависимост от показателите, които трябва да се изследват, взимат кръв от вена или от пръст  newsm78

MAMA-AN, само дето Зарчо е 4.7 кг и не ще да стане поне 5 - 5,5.

# 406
MayyaI извинявай сбъркала съм името на лекарството ХЕПАТОФЕЛИН капс. по 1/2 капсулка, слагам му я на муцунката и той я облизва.

http://apteka.framar.bg/30020792/%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82% … D0%B5%D1%80%D0%B1

Mariankova радвай се, че не напълнява. Над 6 кг вече котките са затлъстели. Нали има една приказка, "добрия петел не е дебел".

Дано котьо да се оправи. За няколко часа, разбрах колко много ще ми липсва, макар, че не мога да отсъствам повече от 24 часа от дома....

Тромбоцитите са 850 при референтни граници 300-700

# 407
  • София
MayyaI извинявай сбъркала съм името на лекарството ХЕПАТОФЕЛИН капс. по 1/2 капсулка, слагам му я на муцунката и той я облизва.

http://apteka.framar.bg/30020792/%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82% … D0%B5%D1%80%D0%B1

Mariankova радвай се, че не напълнява. Над 6 кг вече котките са затлъстели. Нали има една приказка, "добрия петел не е дебел".

Дано котьо да се оправи. За няколко часа, разбрах колко много ще ми липсва, макар, че не мога да отсъствам повече от 24 часа от дома....

Тромбоцитите са 850 при референтни граници 300-700

Тр не са чак толкова увеличени. Вероятно котьо е реагирал на упойката. А и дадените ти лекарства не говорят за нещо специфично. Аз ти дадох сайтовете да не се мъчиш да ги търсиш.  Hug
Направо са си дебели тия котараци над 5 кг. Не е добре. И моята беше 7 кг.  ooooh! Отслабва.  Laughing
За липсата на дом любимци, повечето знаем........... по-лошо от човек е.  Embarassed

# 408
  • София
За взимането на кръв ме предупредиха, че е рисковано, защото не се взимало от лапата, а някъде от врата
Shocked Защо?

Ами не знам. Може би както и при хората в зависимост от показателите, които трябва да се изследват, взимат кръв от вена или от пръст  newsm78

Кръв от пръст се взима само за изследване на първична кръвна група, за диабет. Никога за ПКК.  Peace

# 409
Другото кофти е, че на всеки 3 седмици я сменяме изцяло

Ти ме утрепа, аз я сменям на 3 ДНИ цялата! Акото се изхвърля веднага, а урината почва да мирише ужасно. Ако сложа малко повече силикон издържа 1-2 дни повече, но той пък така и така пишка само в единия ъгъл, та това не помага особено.

И аз на три дни сменям изцяло. Пробвах да махам топчетата и да допълвам, но той не искаше да ходи. Като помирисах ,ми то цялото бенто миришеше. Да кажа ,че бентото е от лидл. В началото бях доволна, но  последните два месеца не съм. Дали пък не му се е променил и мириса на урината? Скоро ще стане на 8 месеца. Много странно нещо прави. Ходи души наляво ,надясно и в един момент почва да си търка муцунката в плочките, ламината или в едни мои чехли.

# 410
  • Пловдив
Ще се възползвам от коментарите по-горе, че над 5 кила котките са затлъстели. Маца е 4,100 - 4,200, но е на годинка и 2 месеца. Дали е дебела?

# 411
То май аналгин на котки не се давало

Дава се, парацетамола е токсичен за тях . В дог.бг има писано подробно кое  може и кое не от човешките  лекарства да се дава.

И аз тоалетна на няколко дена сменям .Слагам малко , махам само акитата, като стане на буца останалото и хвърлям цялата и мия легена с бингозил да не мирише . Ако е мръсно и мирише и не искат да ходят .

# 412
Ще се възползвам от коментарите по-горе, че над 5 кила котките са затлъстели. Маца е 4,100 - 4,200, но е на годинка и 2 месеца. Дали е дебела?
Ами,зависи от породата.Британците например са по-едрички.Моят британец/кастриран/ тежащ близо 6кг.не се води дебел,докато уличният превъзходен/кастриран и той/мина на диета щом чукна петте кила.То му и личеше на него,че си е тлъстичък-главата му стана толкова смешно малка на фона на бидончето под нея.  Mr. Green

# 413
  • София
То май аналгин на котки не се давало

Дава се, парацетамола е токсичен за тях . В дог.бг има писано подробно кое  може и кое не от човешките  лекарства 

adelinda, въобще не споря.  Peace
"Моите" вет , смятат че не е добре за моята котка да се дава аналгин. Понякога котките проявявали чувствителност към него. За парацетамол, въобще не говорим. Предпочитат да й слагат фенилартрит.
Естествено, всеки вет със своите предпочитания! Важно, да не навреди!  Praynig

# 414
  • София
Ами,зависи от породата.Британците например са по-едрички.Моят британец/кастриран/ тежащ близо 6кг.не се води дебел,докато уличният превъзходен/кастриран и той/мина на диета щом чукна петте кила.То му и личеше на него,че си е тлъстичък-главата му стана толкова смешно малка на фона на бидончето под нея.  Mr. Green
Дами, извинете ме. Малко съм го писала на ангро ( или както се казваше).
Естествено, че зависи от порода, от ген. данни и др. неща.  Peace Hug

# 415
  • Пловдив
 Wink не ме разбирайте погрешно, моля. Съвсем не искам дебел котак. То си зависи и от структурата и размера на котката. В темата има мами на котешки мадами, дето са на по 2, 3, 4 години и са около 3 килограма. Нашия "човек" е едричък, с едър кокал така да се каже и мисля, че около 5 кг тегло ще му е добре. Сега не искам да кажа, че е слаб, ама погледнат отгоре изглежда някак кокалест.

# 416
  • София
СЛАДЪК!!! Много СЛАДЪК Е твоя!!!  Heart Eyes

# 417
Sway, нашата тоалетна е също затворена с филтър, но е само за една котка Laughing Преди сменях веднъж седмично, ама напоследък какво се е размирисал, не знам (кастриран е отдавна). Проблемът е, че препикава само едното ъгълче и колкото и силикон да изсипеш в цялата тоалетна, остава неизползван. Пробвах да минавам след него и да разбърквам, ама не става, пак смърди. Плюс това то заради филтъра и вратичката не ни смърди на нас, но той отказва да ходи там и препикава каквото намери за отмъщение Grinning

# 418
  • София и Морето от време на време
Един голям късметлия:

https://www.facebook.com/photo.php?v=757495987623450&fref=nf

# 419
Миличкото...а как се гуши после в спасителя си... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт