Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 512
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
Опитай сега да се качиш точно на Плиска  Mr. Green

Е, то това беше една събота сутрин преди 2 години, не е много по-различна ситуацията. А честно казано, аз съм толерантна, но ако някой тръгне да се заяжда, ще си покажа рогата ( в случая гумата на возилото, която мога да откача във всеки един момент, да стане не ПС, а багаж и да те видим тогава как ще ме свалиш, щом съм редовен пътник)  bouquet

# 151
E,  в събота сутрин няма нищо да ти кажа, защото имаш право  Peace Както и за багаж, стига да можеш да го натътриш в рейса, но няма да ти е много комфортно дори да успееш, защото ако не аз, друг ще изсъска за багажа ти. Аз също съм много толерантен човек.
пп: София е толкова малък град, че сте смешни с вашите колела по рейсовете. Егати търтеите.

# 152
E,  в събота сутрин няма нищо да ти кажа, защото имаш право  Peace Както и за багаж, стига да можеш да го натътриш в рейса, но няма да ти е много комфортно дори да успееш, защото ако не аз, друг ще изсъска за багажа ти. Аз също съм много толерантен човек.

Абе, и събота сутрин нямам право...вече. Не знам защо от Общината решиха, че нямаш право да превозваш велосипед, преди не беше забранено, сега казват, че само в метрото е разрешено, а в действителност, както казах, добавиха текста за метрото в наредбата след дълги обсъждания с вело организации. Две години нямаше проблем, а тази решиха, че има. Може и да е заради някаква злоупотреба от страна на колоездачи.

Аз лично си мисля, че е заради излетните линии. Преди билетчето струваше 4 лв до Алеко + 4 за колелото. Тогава, като не работеха лифтовете, са се качвали младежи с по 10-12 колела (място за нас, пешаците, нула). Сега направиха билетчето по левче и явно там вече е гъмжило от велосипедисти, т.нар. даунхилъри, които качват до Алеко с рейса или лифта и после се спускат с колелата. Та, най-вероятно на Общината вече не им е изгодно, къде са 8 лв, къде са 2. А пък на даунхилърите им е станало МНОГО изгодно.  Grinning

# 153
Тогава, като не работеха лифтовете, са се качвали младежи с по 10-12 колела (място за нас, пешаците, нула).
Ей това е разковничето, според мен. В автобусите наистина няма място за велосипеди.
Не случайно почти навсякъде е забрнено, а където не е, всъщност даже не са в автобуса Simple Smile

# 154
Mного по-проста е причината: няма място. Да имаше място, да се качвате и с по две колела, но при положение че правостоящите са един върху друг и стоят даже на най-долното стъпало, да тръгнеш с колелото напред, е наглост безкрайна.

# 155
Mного по-проста е причината: няма място. Да имаше място, да се качвате и с по две колела, но при положение че правостоящите са един върху друг и стоят даже на най-долното стъпало, да тръгнеш с колелото напред, е наглост безкрайна.

Абе, то и наглост не е. Май Змия го спомена - трябва да си ненормален да тръгнеш да го правиш. В смисъл, хайде, нахален си, можеш да избуташ сума народ и да се качиш...ама, като знам колко струва едно колело, и частите за него, или ще закачиш нещо, или някой нещо ще ти закачи. Аз и затова ви питам съвсем сериозно, защото не мога да си представя сериозен колоездач да го направи, къде сте ги виждали тези през седмицата? И вече почвам да предполагам, че са точно даунхилърите, защото хората, които ходят на работа с колело, или крос-кънтри велосипедистите ползват автобус наистина в много краен случай! Докато даунхилърите обикновено са млади мъже , които обичат само да се спускат и затова стигат от точка А до точка Б с градския. Сещайте се, че аз, за да отида на Витоша с колело и да се върна правя около 70 км за деня и около 4 часа карам до върха. А той се качва на рейса, стига на върха и се пуска без да се е уморил. Simple Smile

Според мене си трябват глоби. А оставете градския, знаете ли колко велосипедисти не спазват правилата за движение по пътищата. Неслучайно има страни, в които можеш да караш само с книжка за автомобил и могат да ти я отнемат. Simple Smile

# 156
Не знам какви са били. Единият се качи на СУ, т.е. двама - момче и момиче с две колела, и шофьорът отказа да тръгне, докато не слязоха. Така не се наложи никой да прави скандали. Другият, който лично аз не пуснах, искаше да се качи на Семинарията в 88, където е доста претъпкано вече. Сигурно е ходил да покара в дивата част на парка и го е домързяло да върти педалите наобратно.

# 157
Няма да се промени скоро положението нито по отношение на велосипедисти и велосипеди, нито градски транспорт, нито инвалиди и каквото и да било.
Само вижте колко народ в темата приема градския транспорт за нещо срамно, гнусно и ужасно.
Гнусно е, защото се създават условия да се возят гратичии и всеки да качва, каквото му скимне в автобуса.
Давате за пример разни европейски страни, но нещата са несъпоставими.
С малки изключения транспортът там е и по-редовен, и по-празен, и по-чист.

# 158
VerdammtesMädchen, това е,всичко е до манталитета. Хората си го носят със себе си и рядко някой е различен,за съжаление. Всеки смята другия за длъжен. Изписаха се страници,а то си има ясна законова разпоредба,какво толкова има да се обсъжда и е съвсем логично да не искаш да си блъскаш голямото колело в тесния автобус. Ако смяташ,че ще ти се налага да ползваш често ГТ,просто си купуваш сгъваемо колело и не опяваш как всички са ти длъжни.

# 159
И на мен ми е интересно. И отговорът на Янечек въобще не се брои. Янечек, чакам и майки с колички да започнат да не могат да се качват в твоя рейс.Само за протокола - пешеходец съм.

Интересно майка с количка как ще се качи, като няма място. Може би трябва всички да слязат.

# 160
  • На дивана, под юргана
Категорично - "ЗА"! Проблемът не са велосипедите в градския транспорт, проблемът Е градския транспорт! Поне в този му вид, в който е сега, като изключим метрото. Вместо да се караме помежду си, трябва да погледнем къде е наистина проблема. Причините да си качиш велосипеда в градския транспорт може да са най-различни.

# 161
  • София
Аз незнам коя майка и с кой акъл ще тръгне да с ебута в пиковия час newsm78

# 162
Няма да се качи, ще изчака следващ рейс.

# 163
  • София
То доста ще си почака май май Laughing

# 164
И на мен ми е интересно. И отговорът на Янечек въобще не се брои. Янечек, чакам и майки с колички да започнат да не могат да се качват в твоя рейс.Само за протокола - пешеходец съм.

Интересно майка с количка как ще се качи, като няма място. Може би трябва всички да слязат.
Майка с количка изобщо не може да се качи. Освен че има поне 2 стъпала, нивото на първото е невъзможно високо.
Кога беше последния път, когато видяхте майка с количка в автобус  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт