Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 485
  • 367
  •   1
Отговори
# 195
Придвижвам се на 2 гуми, защото ГТ е гнусен.

Toгава явно си в темата, за да ръсиш мъдрости.

# 196
Аз явно съм единственият горе-долу доволен от ГТ. Всеки ден прекосявам града и с ГТ ми е доста по-бързо вместо с кола. Да, има много, какво да се желае, но просто хората трябва да настояваме за подобрения.

# 197
Аз явно съм единственият горе-долу доволен от ГТ.

И аз, но не от всички линии. На който му е гнусно, да си кара колелото и да си купи дъждобран.

# 198
 Аз също. Придвижвам се основно с метро, но ползвам и няколко автобуса, сред които не са най-циганските. Нито студентските.

В пиков час е гъчканица, иначе е относително нормално. Разбира се, винаги съществува възможността да изтеглиш късата клечка  да се качи клошар и да слезеш скоропостижно.
 Колкото до колелото - не съм забелязала масово нашествие, май само един път съм виждала човек, който се качва с такова в рейса от Орлов мост, сигурно си е  карал в Борисовата градина, пък е решил да си иде в покрайнините. Имаше вид на доволно отнесен от вихъра човек, който изобщо не знае по наредба ли се движи, или не, и тъй като имаше място, си спечели само няколко укорителни погледа - които не видя - от жени в чорапогащи.
 Това горе-долу е единствения път, в който съм видяла представител на колесатите в автобус.

Иначе подкрепям природосъобразните им стремежи, дано да стават все повече. Мои колеги също идват на работа с велосипед, има къде да ги паркират.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 13:26 от Iris04

# 199
Сега ще ви разкажа онзи ден какво се случи. Живея в Нови Искър, който е съставен от 3 квартала, детето ми е на 9 години, трябваше да отиде до леля си, ние сме в последния квартал, тя е в първия. Помоли да си вземе колелото за да кара при нея, аз му разреших(бях на работа,той с баба си вкъщи) с инструкцията, че в автобуса ( за 5 спирки ) си купува билет за него и за колелото. Леля му ще го чака на спирката, за да е спокоен, тъй като не щъка все още сам из града. Отишъл е на спирката, качил се е , купил е два билета, продупчил ги е, возил се е две от 5-те спирки, когато до него идва контрольорката ( при нас са от тези, дето седят цял ден в автобуса ) и го сваля от рейса, защото нямал право да качва колело. Сваля го на непозната за него спирка, без въобще да му даде шанс, на едно дете, 9 годишно, купило си 2 билета, за да не вози колелото без пари:(. Изобщо не се е поитересувала дали знае как да се прибере, от къде да мине и тн:(. Като най - голямата измет го е свалила.

Звънна ми, леля му изхръча да го прибере с колата, но въпросната контрольорка ще има изключително неприятната чест да се види с мен тези дни.

# 200
moon Walk, разбирам те, ако бях в този рейс, гадната контрольорка щях добре да я наредя. Нарочно се държат гадно с децата, защото те не могат да се защитят, не мога да понасям тези гадняри, нарочно ги избират злобни. Как въобще ще я издирш тази мърла? А според закона за детето по този начин тя е застрашила безопасността му.

# 201
Ами тя работи на тази линия, в смисъл във всеки автобус в Нови искър има винаги котрольор и те са едни и същи.
Преди около 2 години се качиха група деца, колкото моето, без билети, в един дъжд, ужасна работата, рейса пълен. Контрольорката тръгна заплашително към тях, те и казват, че нямат билети, тя започна да ги блъска, едното падна на земята и от там се излетяха няколко мъже и като я почнаха:( Едвам я отървахме, казахме на децата да звъннат на родителите си и да ги чакат на автобуса, тази жена я пазихме да не я бие половината рейс, а аз хем съм я затиснала в ъгъла да не мърда, че искат да я личнуват, хем и обяснявам как ще и счупя ръцете Mr. Green
Но децата бая се изплашиха. Да, бяха без билет, но нищо не и позволява да ги блъска, та дори и да ги свали в този проливен дъжд.
та така и моето - пуснала го насред улицата, пука и, но скоро това ще се промени, не съм от майките, които оставят нещата така. Peace

# 202
  • София
Не може да не отбележим все пак, че тези , които не спазват наредбите са си същите и тук и в кучешките теми и изобщо правилата им пречат и затова не ги четат. Действат по собствено усмотрение  Mr. Green
Другото което исках да кажа по темата вече го е казала Касита.

# 203
Контрольорите са съвсем друга тема, свалят и деца с валидни карти, дърпат жени за чантите и т.н. Даже си позволяват да им бъркат в чантите(на децата), да им взимат телефона, "за да позвънят на мама". Това къде пише, че могат да го правят? Някой път е много удобно да се позоваваме на наредби. Едностранно. Но хора от 'малцинствата' без билети не свалят. Без значение с количка, колело или цялото домочадие.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 03:28 от Leaves

# 204
Може да са купили билетче за печката, кой знае.

От снимката поне се вижда че не пречи на никой. Всички са седнали и не е претъпкано.

# 205
Аз съм на мнение, че щом са могли да натоварят печка в метрото- значи може. Щом някой се качва без билет и не го свалят- значи пак може. Аз спазвам правила и редовно си късам нервите в градския транспорт, точно затова. Заради контролните органи и нещата, които те позволяват и СИ позволяват. И съм за колела, колички, поради причината, че никой не се е сетил да направи придвижването с такива лесно и удобно. Нека им боде в очите на тези, на които им пречи, докато някой не се сети, че тези неща трябва да се осъвременят. Да се осигурят условия нещата да се случват нормално и контролните органи да си вършат работата човешки. Много ми се иска да не си плащам в надземния транспорт, честно.

# 206
  • София

Аз съм на мнение, че щом са могли да натоварят печка в метрото- значи може. Щом някой се качва без билет и не го свалят- значи пак може.
33uu  33uu

# 207
Аз съм на мнение, че щом са могли да натоварят печка в метрото- значи може. Щом някой се качва без билет и не го свалят- значи пак може.
33uu  33uu

Не ми вади две изречения от контекста, ако обичаш. Заради такива цитати винаги обществото е на нож и недоразбрало.

# 208
В правилника би трябвало да си пише дали може или не.
Колкото и да ми е непонятно мъкненето на подобни неща с ГТ, в случая печката наистина не пречи на никого.
Явно не е пиков час и както се вижда няма много хора.
Ако имаше навалица - тогава би било крайно неуместно да се вози и печката.

# 209
Контрольорите наистина са най-гадните същества на земята и отсега тръпки ме побиват, защото догодина синът ми ще пътува с ГТ до училище и съм ги виждала как се отнасят с ученици.
Бих искала във всеки автобус да се вози кондуктор през целия маршрут, а не злобен контрольор и да няма пътник без билет.

Общи условия

Активация на акаунт