СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 99 348
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 390
В Сф критериите за задачата с триъгълниците са променяни няколко пъти и колегите с преписвали протоколи с точки до припадък.

Интересно какво толкова има да променят в критериите на тази задача. По-ясно условие трудно може да се даде. Всички решения, които удовлетворяват условието, се приемат и толкова. Ама дали имали вътрешна част, дали нямали... глупости някакви (Ганис, не е към тебе Simple Smile).

# 391
  • София
Както казва Азис: "Хубава работа, ама циганска". (не искам да обидя никого).
Та и нашите изпити години наред са такива. Все нещо ще има сбъркано, все нещо недоизкусурено....Ще видим на 04.05., какви ще са резултатите.

# 392
  • София
Ето ги задачите на НПМГ:
http://npmg.org/wp-content/uploads/2014/04/2014_math_var1.pdf

# 393
  • София

Хубави задачи, Руслаке, особено последната Simple Smile

# 394
  • Русе

Аз честно да си кажа вече искам да обидя някого, даже доста хора искам да обидя.
Но те пък като вземат да се обидят, избщо, ако е възможно с гьонсуратщината им, още по-големи глупости почват да правят.

# 395
  • В тъмната гора.

Аз честно да си кажа вече искам да обидя някого, даже доста хора искам да обидя.
Но те пък като вземат да се обидят, избщо, ако е възможно с гьонсуратщината им, още по-големи глупости почват да правят.

Peace

Наистина покрай тези НОВИ критерии и промени взеха да ми се опъват нервите яко. Затова трябва да си има предварителни критерии и всеки да си знае какво е сътворил. Сега заради нуждите на Министерството ни направиха на маймуни. Ни скала, ни критерии се знаят до излизане на резултатите.

# 396
  • София

Аха, едната девойка се е сетила за построението и крилатия лаф на Симеонов за медиана към хипотенузата. А след това задачата е вече лесна.

# 397
  • София
Моето хлапе вече се прибра от изпита в НПМГ, задачите били лесни и всичко бил решил
(това го чувам всеки път и вече не се впечатлявам  Laughing, на разбора обикновено
поне една-две задачи се оказват изненадващо с по-различно от прочетеното условие  Rolling Eyes).
Почти от вратата се нахвърли на компютъра, заканил се е да не става от него до 15 септември  Joy

Сигурна ли си, че това го писа за твоето момче,  не за моичкият, ама на 100%, в т.ч. и за компютъра Laughing
Иначе твъди, че толкова били лесни,че ако не трябвало да разписва щял да излезе след 20 минути. Ей от това самочувствие най ме е страх - все му сърбам попарата! 

# 398
http://npmg.org/wp-content/uploads/2014/04/2014_math_1var_solutions.pdf
Задачите с отговорите-изпит по мат НПМГ

# 399
В Сф критериите за задачата с триъгълниците са променяни няколко пъти и колегите с преписвали протоколи с точки до припадък.

Какво значи в СФ? За другите градове по други критерии ли ще се оценява? Това много странно ми се вижда.

Чудя се защо в София може да има нови критерии, а в Бургас НЕ.
Хипотетично освен нагаждане, може да има обективна причина.
Може в София да е допуснат някой гаф, а в Бургас НЕ. newsm78

В предната тема някой беше споменал (не успявам да открия поста), че в тяхната стая на тезата е пишело само "изгубен рай". Тогава си помислих, че вината е на принтера  и думата "нашият" не се е разпечатала. #2gunfire.

Задачата с триъгълниците не е трудна. Възможно ли е в някои училища да е имало различно условие на задачата.  newsm78 Мисля, че на изпит за МЕИ преди много години е имало такъв случай - в няколко стаи различно условие. Сега техниката е много напреднала и не би трябвало да е възможно, но все пак....

Какво става с условията, по които децата работят. След изпита са ги събирали в отделен плик. Съхраняват ли се някъде и може ли да се направи проверка?

# 400
  • Варна
Задачата с триъгълниците на е трудна, но се оценява не само напълно вярното, но  и частично вярно решение. При второто вече има много вариации, както се видя. Предполагам, че там са се променяли критерии.

# 401
Инфо от Пловдив - снощи привечер проверител ми каза, че всичко в града е проверено - и български и математика. Много непълни разписвания на 24-та. по математика Чака се рзсекретяване и после - нанасяне в електронен вариант. На практика след вторник по обяд Пловдив ще има готовност, но ще чакат  в цялата страна да са готови и тогава ще отключат линка.

# 402
Къде ще излязат резултатите от НВО по БЕЛ и Математика за 7 клас? Някъде в сайта на МОН или РИО......или в сайтовете на училищата, където са проведени изпитите? Или може би само по "стените на плача" в училищата...... Confused

# 403
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Задачата с триъгълниците не е трудна. Възможно ли е в някои училища да е имало различно условие на задачата.  newsm78 Мисля, че на изпит за МЕИ преди много години е имало такъв случай - в няколко стаи различно условие. Сега техниката е много напреднала и не би трябвало да е възможно, но все пак....

Не би трябвало /иска ми се да напиша "няма как", но не мога/ условието да е различно, нали всички училища получават един и същи файл и само го разпечатват.  Thinking

Цитат
В предната тема някой беше споменал (не успявам да открия поста), че в тяхната стая на тезата е пишело само "изгубен рай". Тогава си помислих, че вината е на принтера  и думата "нашият" не се е разпечатала. #2gunfire.

Това и аз го четох, но от разказаното останах с впечатление, че "нашият" просто е било много бледо и не се е виждало, а не че изобщо го е нямало.

# 404
Къде ще излязат резултатите от НВО по БЕЛ и Математика за 7 клас? Някъде в сайта на МОН или РИО......или в сайтовете на училищата, където са проведени изпитите? Или може би само по "стените на плача" в училищата...... Confused

в сайта на МОН, но за по-сигурно бъдете на линия в тази тема сряда след обед. От тук ще научите повече, отклолкото където и да е другаде.

Общи условия

Активация на акаунт