СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 97 373
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 660
  • София - Рим и обратно
Явно преди не са били съвсем същите правилата и сега са ги затегнали. Дай боже да е така!
Ще питам как точно е станало.

# 661
  • София
Всяка година  има преписване, подсказване и нарушения, поне откакто децата полагат изпитите в училищата си... Но като че ли тази година най-масово и открито се споделя за това. Peace

# 662
  • Пловдив

Има се предвид след проверката и оценката ...

Работи се с цифри и точки. Последните неща, които се правят е разсекретяването на пликовете, сверяване на имена и номера и превръщането на точките в оценки. Както казах аз съм в комисията по контрола, при нас идват разсекретените пликове, а и идея си нямаме къде са писмените работи на децата. Всичко е отделно, в различни училища, в различни краища на града.

# 663
  • Пловдив
Объркването може да стане при засекретяването на работите. Трудно, но е възможно - ръзбъркване на пликове, грешка при номериране. И работата после може лесно да се намери, като се видят съседните по номер работи. Предполагам, че се случва рядко, но може да се случи. Все пак там работят хора.
Още от едно време при кандидат-студентските изпити го имаше този момент. Ако установиш, че работата ти е разменена и се намери твоята, ти променят оценката. Обаче на този, на кого са вписали твоя резултат, оценката не се променя. Та може да се окаже печеливш. 

# 664
  • Пловдив
На предната страница цитирах инструктажа. И какво става всъщност:

Ученикът вдига ръка ,че е готов. Квесторът отива при него. Ученикът вади бланката от малкия плик, квесторът сверява имената и номерата, след това ученикът си я поставя обратно и залепва плика. След това всичко се прибира в пликовете - на място, на чина пред ученика и накрая пред погледа на ученика квесторът залепва големия плик.  Ученикът напуска стаята след като се подпише в протокола, че е приключил изпита. Останалите ученици ако са готови изчакват квесторът да приключи и да отиде при следващия.

Кога ще стане подмяната при засекретяването?

# 665
  • София - Рим и обратно
Току що говорих с моята приятелка, каза, че моментално са реагирали, когато сестра й е заявила, че това не е нейната работа. Сега....кой кога и как  е залепвал плика и как е станало, тя не се наема да твърди, а и не знае със сигурност, но е факт, че се е случило. Ако някой квестор е решил, винаги може да го свърши и се разчита на това, че не всеки ходи да проверява. Хубавото в случая е, че хората веднага са реагирали и са разплели случая. По почерка се е доказало без никакви проблеми.

# 666
Понеже и миналата година чакахме резултатите на определена дата, за първо класиране не помня коя, но на второ на 04юли, а излязоха на  предходния ден вечерта, но оказа се, не всичко в тях е било коректно. Ето конкретно какво ми се случи - вечерта, според сайта,  девойката не беше класирана, а на следващия ден се оказа че е.
Та, имайте едно на ум с Министерското Ай-Ти, дано са се поправили....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727186.45

# 667
Преписване и подсказване винаги е имало, особено ако се паднат приятели в една стая - децата си помагат за тях това явно не е проблем. Дъщеря ми сподели, че са си подсказвали и на двата изпита като степента на подсказване зависела от държанието на квесторите.

# 668
  • Пловдив
...

Объркването може да стане при отваряне на пликовете преди самата проверка.
Когато се слагат фиктивните номера върху малките пликове и работите.
Случвали са се такива неща. Рядко, но е възможно. Затова при резултат, много по-различен от очаквания, е добри да се провери дали не е станала някаква грешка.

# 669
  • на вълнолома
Преписване и подсказване винаги е имало, особено ако се паднат приятели в една стая - децата си помагат за тях това явно не е проблем. Дъщеря ми сподели, че са си подсказвали и на двата изпита като степента на подсказване зависела от държанието на квесторите.
Точно, по мое време си имаше и ще продължи до незнайно кога....Има момент, в който разбираш, че това което са ти подсказали е грешно! Така се случи с бивша съученичка на синковеца! Явно няма ненаказно зло или има! Учила съм си детето да разчита единствено и само на собствените си знания и умения и се пукам, като знам, че стария му клас повечето са преписвали!Ако на моят му се бе отдала такава възможност, щеше да я пропусне със сигурност, детето си е съвестно(понякога си казвам, че грешно съм го възпитала, май)! Ако като странични наблюдатели за нормалното протичане на НВО се допускаха родители на деца от други училища, от съседни градове например, може би нямаше да е така. БЛЯН....Дано се промени нещо, че след четири години ще ме люлее същата люлка с малкия!

"В момента се обработват данни. сайта ще бъде отворен малко по-късно." - на вас това ли ви излиза на сайта на МОН?

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 11:58 от peikovaaa

# 670
  • Пловдив
...

Объркването може да стане при отваряне на пликовете преди самата проверка.
Когато се слагат фиктивните номера върху малките пликове и работите.
Случвали са се такива неща. Рядко, но е възможно. Затова при резултат, много по-различен от очаквания, е добри да се провери дали не е станала някаква грешка.

Само в тази част и проверката не съм участвала, но съм сигурна, че всичко е изпипано и няма как да станат грешки. Виждам малките пликове и фиктивните номера върху тях, не мисля ,че ще има начин да се пишат различни номера върху тях и работите, те би трябвало да се отварят едновременно без да се размесват с останалите.

Но и предполагам, че всичко е изпипано в сравнение с годините и вече всичко е много по-добре от преди.

При преписването и подсказването има и по-лош момент - да го напишеш вярно и после заради някой друг да го поправиш на грешно. Ама деца ... уж им говориш и те накрая пак както си решат.

# 671
  • София
Когато детето се довери на казано от съученик и поправи  иначе верния си отговор - ок, вината си е  единствено и само негова, че се е доверило, за което ще си носи и последствията. Но.. В нашето училище, в една от стаите , квестор се е   опитвал  по своя воля да помогне, като  наложи мнението си за задача от 1 модул (грешно при това). Обяснявайки доводите си за този отговор е загубил  от ценното време на детето и с действията си неминуемо  е разконцентрирал и останалите.. Rolling Eyes

# 672
  • на вълнолома
Е това пък и квестор да "помага" вече е прекалено, но доколкото зная на НВО по БЕЛ И МАТ не са специалисти или греша?

# 673
  • София
Е това пък и квестор да "помага" вече е прекалено, но доколкото зная на НВО по БЕЛ И МАТ не са специалисти или греша?
Не са,  но ето че това не е попречило..Може и да не си специалист и пак да знаеш много. Въпросът е не дали имаш или нямаш нужните знания, а да не ги споделяш, понеже не за това си там.

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 12:19 от пенсионирана русалка

# 674
  • Пловдив
Вещице, щом правилникът го допуска, значи стават и такива грешки.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт