Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога ще бъдат обявени резултатите от изпитите?
Какви проблеми възникнаха по време на изпитите?
Какви са крайните срокове за подаване на документи за приемни изпити в НПМГ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога ще бъдат обявени резултатите от изпитите?
Резултатите от изпитите обикновено се обявяват до 3 работни дни след изпита. Проверките приключват за ден-два след изпита, в зависимост от броя на училищата. След това точките трябва да се трансформират в оценки, които се публикуват на съответния уебсайт на Министерството на образованието и науката.
-
Какви проблеми възникнаха по време на изпитите?
Съобщава се за подсказване и преписване на изпитите, което е сериозен проблем. Това води до загуба на доверие в резултатите и в образователната система като цяло. Освен това има съобщения за лесно разпознаване на отговори и тестове от втори модул, което може да доведе до неравнопоставеност при оценяването.
-
Какви са крайните срокове за подаване на документи за приемни изпити в НПМГ?
-
Какви са мненията за ролята на квазорите по време на изпитите?
-
Какви са предложените решения за проблема с измамите и преписването по време на изпити?
Съвсем не знам как ще се стекат нещата, дали ще се налага да се ползва предимството, дали въобще ще учат на едно място, но сега ми е спокойно, че знам процедурата.