СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 405
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 1 470
Извинете ме за глупавия въпрос, но: ако детето е прието по първо желание, може ли да участва на второ класиране

# 1 471
  • София
Това го бистрихме преди 3-4 дни надълго и нашироко. Отговорът е НЕ.

# 1 472
Извинете ме за глупавия въпрос, но: ако детето е прието по първо желание, може ли да участва на второ класиране

няма връщане към по-долно желание

какъв би бил доводът да се предпочете второ желание пред първо?

# 1 473
  • Карлово
Отново за разглеждането на работите. Една приятелка на дъщеря ми иска да види своите, но да дойде с нас, понеже родителите и отсъстват. С лична карта на единия родител дали ще стане? Или ако ме брои за настойник, от бележника ли се сверява дали съм аз?

# 1 474
  • под Витоша
Здравейте, най-после намерих време да се похваля и аз с моето гардже:
БЕЛ - 5.81 / 5.74
МАТ - 6.00 / 6.00
момче, София, но това е само за статистиката, тъй като ще учи в Американския колеж

# 1 475
  • София
Свалих си заявленията от пощата  Hug благодаря,  Hug
ако на някой му трябват http://dox.bg/files/dw?a=d42e5b1dd0

Хайде дано днес имаме и статистика та да се ориентираме  Peace Peace Peace

Акулска стръв 1+  Peace за 12 но немски език (учителката е уникално добра) това от първо лице го казвам.

# 1 476
  • в морето до колене
Тъй като виждам, че се задават въпроси за нивото на "престижност" на училища от различни градове, както и за реалните им предимства като условия, учители и среда - та искам и аз да попитам за Бургас.
Моето впечатление (което и аз не знам на какво точно се базира  Rolling Eyes) е, че НЕГ води класацията преди АЕГ. Не съм се интересувала никога от ПМГ, но ето че сега ми се наложи...

Обаче някои данни за най-ниския бал за прием от миналата година ме объркаха - в НЕГ се е влизало с по-нисък бал. Но това вероятно е заради по-големия прием...  newsm78
Така че в момента вече картинката ми е абсолютно замъглена и ще бъда благодарна да чуя мнения на майки от Бургас.

Разбира се детето трябва да подреди желанията си на база собствените си приоритети...
Но когато има избор да учи немски+английски в НЕГ и английски+немски в АЕГ ... как да реши кое от двете да предпочете?

# 1 477
вчера четох кога и къде може да се видят работите в София, но сега не го намирам, може ли линк  Blush

# 1 478
От образователния център, който посещаваше детето, ни изпратиха една програма, който иска  да я види :

"Уважаеми Родители и Деца,
На Вашето внимание представяме примерна програма на нашите партньори от интернет портала изпитай.ме  -  https://izpitai.me/client/school_grades
Програмата условно изчислява на възможностите за класиране на Вашето дете.
Тя дава приблизителни резултати, тъй като отчита Вашия бал от тази година, но използва баловете на училищата и статистиката на успеваемостта от миналата година, така че най-важно, все пак, е да подредите училищата според Вашите желания и да изчакате Второ класиране.
Успех!"

# 1 479
Благодаря!   bouquet

# 1 480
Тъй като виждам, че се задават въпроси за нивото на "престижност" на училища от различни градове, искам и аз да попитам за Бургас.

Обаче някои данни за най-ниския бал за прием от миналата година ме объркаха - в НЕГ се е влизало с по-нисък бал.

Разбира се детето трябва да подреди желанията си на база собствените си приоритети...
Но когато има избор да учи немски+английски в НЕГ и английски+немски в АЕГ ... как да реши кое от двете да предпочете?

Най- вече според приоритетите на детето, да.
А що се отнася до двете алтернативи, които сте посочили, то не се интересувайте от твърде разтегливото понятие "престиж", а най- вече поразпитайте относно учителите по език, които ще поемат подгответата.  Peace

# 1 481
  • София
Моля някой да ми разясни. Защо има разлика между оценката за НВО и оценка за кандидатстване. Първата оценка - какво оценява и втората какво? Извинявам се - вероятно сте го обсъждали и то многократно, но наистина не го намирам. Много благодаря!!!   bouquet

# 1 482
Русалке, имам близначки и едната е с по-добър бал. Ако сестра и реши да ползва нейният бал, в същата паралелка ли трябва  да се запише или може и в друга , но в същото училище?

Моите близнаци ги приеха миналата година, макар че всеки си ползва неговия бал. По закон би трябвало да ги приемат в една и съща паралелка - детето с по-нисък бал влиза там, където приемат детето с по-висок бал. НО! Докато чаках резултатите от първо класиране се бях "филмирала" доста (както се изразяват децата) и си говорих с директорката на училището - хипотезата ми беше, че на нея може и да не й стигне бала за гимназията и да се налага да я вкарва той. А двамата много държаха да са в различни класове. Тогава ми обясниха, че биха могли да я запишат и в различен клас, въпреки че ще ползва неговия бал за прием. Така или иначе единият близнак е допълнителна бройка в класа. Слава Богу, не се наложи, всеки си влезе в желаната от него паралелка сам. Т.е. въпрос на решение на училището е.

# 1 483
първата оценка е върху първи модул, втората - върху първи и втори модул.

# 1 484
Моля някой да ми разясни. Защо има разлика между оценката за НВО и оценка за кандидатстване. Първата оценка - какво оценява и втората какво? Извинявам се - вероятно сте го обсъждали и то многократно, но наистина не го намирам. Много благодаря!!!   bouquet
Първата е от първи модул, втората е средно аритметично от двата модула.

Общи условия

Активация на акаунт