Отговори
# 240
Дани, много се радвам, че си добре  Hug И не му се давай на грипа! Ще стискам много палци за четвъртък и ще чакам с нетърпение да кажеш, че отново всичко е ок Simple Smile И внимавай с претоварнването  Naughty

Скрит текст:
Изпитът ми е в четвъртък Simple Smile

И честито влизане в 29-та г.с., 8-ми лунарен месец и втора половина на 7-ти календарен  Heart Eyes

# 241
Ели, аз мислех, че утре е четвътък  Laughing Кукувица съм Mr. Green Стискам палци за вдругиден, сигурна съм че ще го издържиш с отличен!

Еха, не бях обърнала внимание че от днес съм в 29 та! Честита и на теб!

# 242
Момичета ,как сте с подготовката за бебо?
Харесала сьм си комплект шишета за началото.Какво ви е мнението за този комплект?
http://olx.bg/chisto-nov-komplekt-za-novorodeno-tommee-tippee-i48765137
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 243
Здравейте тумбачета,  Hug

Мерси момичета за честитките - цели две години са я  txtloves

Ели, май ще трябва наистина да си нося сладичко  newsm78, мислех, че с вода стига, ама май не...
Успех с изпита  newsm10

Еспа, дръж се, не му се давй на грипа box Аз и преди бях писала за един аюрведически чай против грип и настинка, може да го пият бременни и вдига имунитета. Аз така се спасявах в грипния сезон, че студентите ми всичките идваха болни на лекции.. Чая се казва Самахан. Знам за два магазина които го продават, един на Иван Асен и един на 5 кьошета. Друг вариант е Биозин Мама...ама аз какво давам съвети, сигурно си знаеш много добре, ама аз от добро  Hug

Дани, Ели, хайде и тук, честита 29 седмица!!! И поне още 10 седмици  newsm51 , ако това ви устройва де ......

Момичета, аз утре съм на доктор, много се радвам. Дано и всичко е наред де... Praynig

На тези, които отиват на срещата - много хубаво да си прекарате  newsm08 а дано тази традиция се запази, живот и здраве, когато се родят и бебоците. В тази връзка, аз питах във ФБ, но дано тук имам успех, има ли мами от Красно село, Борово, Хиподрума, Лагера и района?  Grinning

# 244
Привет от мен, момичета  Hug

Да ви кажа, липсва ми миналата дъждовна и хладна седмица. През последните дни, жегата хич не ми понася  #Puppy dog , само като си покажа носа навън и пръстите на ръцете ми се превръщат в кебапчета. Кръвното ми рязко пада. Гледам да пия много вода и айран, та закрепвам положението. Вие подувате ли се вече? Днес се събудих в 6:00, пълна с енергия. Врътнах една вита баница с масло и сирене (знам, че е вредно, ама какво да направя, като е тооолкова вкусно  ooooh! ) . ММ беше много доволен и той, че ще закуси вкусна домашна баница. Изпратих го на работа и към 7:30 излязох да се разходя, докато е още хладно навън. Доста голяма разходка си направих (може би има около 4км), след това минах през пазара, напълних си торбите с череши и домати и краставици и се прибрах. Да ви кажа, никога не съм се чувствала по-изморена  smile3507 . Като се сетя преди какво обикаляне, бързане и тичане правех и минавах по доста километри на ден, защото по принцип не ме свърта на едно място и много обичам разходките, винаги, когато мога, гледам да се разхождам. Ноооо сега за нищо не ставам  hahaha . Като мекотело съм, имам чувството,че ме хваща мускулна треска само като си помисля за разходка. Вие изморявате ли се бързо?
Аз да се оплача, че вече взеха да ми се търкат баджаците  newsm45 . Ама то много гадна тая работа. Като съм с клин ми е добре, но като съм с рокля или пола, чак започват да ме болят от протриване. А предпочитам с поли и рокли да ходя, защото с клин се чувствам като прасе  Crossing Arms . Започнах да се мажа с крем "Здраве" точно там, където се протрива, та горе-долу закрепвам положението  Tired . Ако знаете някой добър начин за справяне с този проблем, ще се радвам  да споделите Flutter .

За кошарата: Според мен тая теория с течението съвсем не струва. Ние решихме да вземем дървена, просто защото повече ни харесва, пък и ще може малкото да спи по-дълго време в нея. Сгъваема засегане мислим да взимаме, ако някога ни притрябва, може и да вземем, но за сега сме се спрели на дървена.

Нощни , какво стана с покрива? Тая работа с мухала е толкова неприятна  ooooh! . Дано сте намерили решение на всички неприятни неща от миналата седмица. То пък някой път, едно като се развали/счупи и след това още 100 други се прецакват  Crossing Arms , но пък сега е ред да ти се случат само хубави неща  Peace

eli_t, успех на изпита  Peace . И мен ме чака изпит тази събота.

Espa, успех и на теб с прегледа в четвъртък и да ти мине по-бързо натоварената служебно седмица, че тези 16 часа на ден звучат съсипващо  Peace

А да, за хлебарките щях да пиша: Аз, като прекарала 5 години в меката на хлебарките - Студентски град , мога да кажа, ч има само едно единствено нещо, което ги изтребва. Казва се "Регент 500", взима се от аграрната аптека. По принцип е срещу колорадски бръмба, но изтребва и хлебарки, и мишки дори  Peace . По принцип се разстваря във вода и трябва да се напръска с него, но е сило токсично в този си вид и не се препоръчва, дори и да не сме бременни, но братовчед ми, който е агроном, веднага ми даде решение на проблема. Сваряваш картофи (2-3 са достатъчно) и правиш картофено пюре, като добавяш маргарин или масло (тов амного ги привлича). Към пюрето добавяш прахчето (за всеки случай, по-добре да накарате някой не бременен, който да сипе прахчето и да разбърка, че все пак има лека миризма от препарата. В разни капачки или върху накъсани листчета от станиол/фолио разпределяте сместа. Тези капачки, пълни с пюре ги поставяте в ъглите, под леглата, зад шкафве,зад хладилници,печки, перални и т.н. САМО НЕ В БАНЯТА!!! , (може да сложиш и в банята, но да го махнеш преди някой да влезе да се къпе, защото препарата като се смеси с вода или влага/пара и става токсичен. Съдът, в който си разбъркала отровата, трябва да бъде изхвърлен. Капачките можеш да ги махнеш след 1-2 седмици и да ги изхвърлиш,  може и да си го оставиш (примерно тези, които са зад хладилник/печка и т.н., а да хвърлиш тези, които са на някакви видими или по-достъпни места. Гарантирам ти, че за максимум 2 дни ще се отървеш от гадините. Евентуално могат да се появят пак след година, ако живееш в студентскиград, а ако не - няма да се появят никога (или поне в следващите 5-6 години)  Peace

Nata_31, успех и на теб с прегледа утре  Peace

Исках още 100 неща да пиша, но вече забравих

Хубав ден на всички  Hug

# 245
Wickedly, мерси Simple Smile)) За търкането най-обикновенна бебешка пудра помага, пудриш след душ и няколко пъти на ден  Grinning Здравето в тези жеги е кофти...

# 246
искам бебче, това с течението са пълни глупости.
ние пръскаме против хлебарки. викаме човек, той напръсква всичко, няма миризма, няма вредни последици. е, измивам чиниите и преборите, но е за всеки случай. и дара като беше бебе пръскахме (разбира се, като сме навън де) - по-добре да пръскаме, отколкото да я лазят хлебарки.

маци, а мислили ли сте да преместите баткото малко по-рано да спи сам?
чела съм, че от психологическа гледна точка не е мног ок да се правят такива промени с раждането, за да не се почувствали децата изхвърлени от леглото си или от стаята си. сигурно всяко хлапе си е индивидуално де, ама мен много ме е страх от такива неща, че и без това появата на бебето си е стрес за голямото детенце.

ехе, Дора, какъв 9-ти месец. Горното ниво на кошарите се ползва до 5-6 м., после е опасно.

дани, дано не се разболееш! взимай мерки! то и от това претоварване сигурно ти е паднал имунитетът Sad

Wickedly, цял живот са ми се трили крачетата, нали съм си дебеличка. от опит казвам, че кремчета, пудри, талкови дезодоранти и др. не помагат трайно Simple Smile аз ходя винаги с късо клинче под роклите/полите, друг начин няма. като се позахлади го свалям, но в пазарджик не се захлажда никога Mr. Green

иначе мерси за пожеланията за кръщенето на Дара в неделя. мина страхотно, тя беше безкрайно щастлива през цялото време, абе точно така си представям човек да приеме вярата си - със спокойствие и усмивка! много съм доволна!

# 247
  • София
И аз съм си мислела за клинче под роклята. Моите не се търкат много, но отскоро започнаха лекинко, та се притеснявам да не взема и аз да се подсека.
Елч, задължително ще го преместим скоро там. Иначе си представям какво ще стане. Това съм го обмисляла надълго и нашироко. Мисля към средата на юли да го направим вече, за да може да свикне.
Аз също се чувствам хипер изморена. Даже днес за срещичката ни таткото обеща, че ако има възможност ще вземе детето, за да не го мъкна с мен, но още нищо не се знае. След някаква такава разходка с малкия се чувствам като пребита. В Събота след велокроса в парка Заимов ходихме с малкото пеша от там до метростанция Сердика и добре че вътре на самата спирка за към Надежда има нещо като кафенце, та седнахме малко, докато той хапне едно мляко. Събрах сили, за да успеем да се приберем. А това разстояние като учех го минавах редовно, че даскалото ми беше точно там и не съм се изморявала така. Но сега и дете и корем, малко в повечко ми идва. Предпочитам днес да не взимам малкия със себе си, но всичко зависи от работата на ММ.

# 248
  • София
Здравейте момичета,
За протриване, а и всичко по кожата - екземи, рани, ухапвания, хемороиди и т.н. препоръчвам Витасин с две ръце. За който не го е чувал:
http://apteka.framar.bg/11000344/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B2 … D1%81%D0%B8%D0%BD
Кремчето е уникално!

Да се похваля отидох в Илиенци мол и си купих танкини най-накрая:) За 25 лв заедно със шортички и край на обикалянето по магазините. Joy

Иначе за легълцата съм твърдо за кошарките. Чакам да видя на ММ шефа му иска да ни даде тяхната, че те си отгледаха вече хлапетата. Ако я харесам направо няма да обикалям да търся нова. Най-много ако няма повивалник отгоре и механизъм за люлеене ще взема отделно.

# 249
Ох, за клинче под полата и аз се досетих, ама при тая жега тук, ще се спаря сигурно  newsm45 . Ще пробвм с бебешката пудра и ще се опитам да си намеря и някакво памучно клинче или може би някакви къси панталонки, които да са леко широчки, че да не запарва толкова  newsm78 . Сега се сетих, че имам една пола за тенис, която отвътре е подплатена , но подплатата е всъщност е широко панталонче  Thinking

Ей, ама вие и срещичка сте заформили? Тц-тц-тц, не можахте да изчакате до другата седмица, когато и аз ще имам път към Сф  Crossing Arms . Пожелавам на всички приятно прекарване и задължително да качите после снимки  Naughty

Hug

# 250
Уикедли, другата седмица пак среща за такива като мене и тебе дето ще пропуснат тази седмица Simple Smile

# 251
Wickedly за жегата те разбирам прекрасно и мен много ме мори . Сега съм си направила среща в къщи с климатика Heart Eyes Добре че времето тази година е на наша страна. Какво ще правим в големите жеги като започнат не ми се мисли. Аз от сега не издържам на 30 градуса и стават реки , а ако стане повече не ми се мисли.
Йоани честити танкини
Ели успех на изпита  Praynig
Като стана дума за срещи давам предложение и тук да се пишат фисираните срещи за отелните градове, че аз на пример продължавам да не си правя фейсбук  Wink
Сега малко още да си помрънкам. Глюкозата ми се движи с 1 нагоре всеки месец. И понеже вече съм на горната граница, утре заминавам на изследване с глюкозното обременяване. А най-лошото е , че не хапвам нищо сладко или бял хляб , старая се да има достатъчно движение и докторката вече се чуди как го правя този номер.

# 252
Wickedly, аз си взимам от онези клинчета, дето са хипертънки и като промазани отгоре, имат лек стягащ ефект и държат хладко. памучните си топлят.

лавбъг, ти кога се връщаш от немско?

колибри, 6 ли ти е захарта?

то малко късничко, ама срещичката е в 18 ч. на езерото ариана.

# 253
  • Пазарджик

ехе, Дора, какъв 9-ти месец. Горното ниво на кошарите се ползва до 5-6 м., после е опасно.

Да, бебетата стават тежки, а и може да се обърнат, ако се изправят. Калина не можеше да се изправя тогава и да падне, но натежа. Някъде бях чела, че можело да се спи там до 10 кг на детето и чаках да стане 10 кг, та да я преместя  Grinning.

# 254
Елч- в неделя, че в понеделник съм най-накрая на преглед (и на Айрън Мейдън) - тогава ще видим кой рита и кой не  Joy

Общи условия

Активация на акаунт