Отговори
# 570
  • Монреал, Канада
Нощни, Честит имен ден и от мен   bouquet

Аз с мазането на корема и гърдите съм започнала още от края на 3-ти месец някъде, много превантивно, обаче хич не ми се иска да ми се появят стрии, като знам че съм благоразположена към появата им. Не знам за вас, но аз ползвам органично кокосово масло и ми понася много добре. Толкова го харесвам, че понякога и по 2 пъти на ден се омазвам  Laughing

# 571
Добра вечер!

Нощни, да си жива и здрава с гордост и чест да си носиш името!  ura
Маци, браво на Алек, много рано се е научил да върти педали. Но пък са по-тежки тези колела от балансьорката, дано намерите добро решение
Iskambebche, и моята перисталтика се обърка от желязото. Чаша топла вода на гладно, по съвет на Маци, много помага. Много круши и всякакви други плодове ежедневно и салати с целулоза. За сега се справям с положението. Относно дали течението е води в болниците го проверяват с една лакмусова хартийка, мисля че продават такива тестове в аптеките около родилните, иначе трудно се разпознава какво е. След серклажа се бях заасилила да си купувам такива, но мъж ми ме разубеди, но може би по-нататък бих си взела. Чудесни новини от прегледа, чудесно тегло за седмици
Nata, в надежда неантологията е доста прилична, поемат дори много малки бебета, последно гледаха едно около 1 кг. Транспортират бебета, при желание на родителите, в държавна болница, главно ако родителите решат че искат по-евтина грижа. Ако се налага специализирана операция също траспортират към болница специализирана в сърдечни или очни проблеми примерно. Проучвала съм и цените, ако те интересуват ще ти ги копна. Стискам палци за прегледа утре
Wickedly, какво стана на прегледа? Макар, че съм раждала нормално изобщо не знам и не разбрах тапата ми кога е паднала. За блога – имам хранителен блог (в подписа ми илима линк към него) и имам във Flickr качени снимки https://www.flickr.com/photos/58418651@N06/sets/72157642358648033/
emilia.st , бързо възстановяване! Не бих се топнала нито в море нито в басейн сега. Против стрии се сещам веднъж седмично да се намажа, не съм сериозна
Kolibri86, аз ще раждам края на август, началото на септември и ако е топло в къщи ще я държа по боди с къс ръкав, много евентуално чорапи. Нощем пак така и памучно одеало, но ще спим заедно и топлообмена е сериозен с маминото тяло или пък в лека памучна цяла пижама и одеало. По нататък зимата в къщи по боди с дълъг ръкав и ританки или цяла памучна пижама, евентуално през деня с памучна жилетка отгоре, нощем в зимно чувалче

Хубава вечер  bouquet

# 572
Добро утро, момичета!  Hug

Еспа, абе да не се налага, но ще съм ти благодарна защото не можах да намеря цените им, за всеки случай, недай си боже, че във Вита приемат след 35, 36 седммица само.

Хайде, спокоен и успешен ден на всички  Hug Аз се оправям да ходя към док Simple Smile))

# 573
Добро утро, момичета   bouquet

emilia.st, бързо оздравяване на малката  Praynig . За нервите... не знам какво да кажа. По принцип съм нервен човек, но откакто съм бременна, като че ли станах по-спокойна... Лошото е, че станах плашлива (стряскам се от най-малкото, което ме побърква), забелязах обаче, че съм станала и  по-гневна. В смисъл, нещо, на което преди съм се ядосвала и след кратко ми е минавало, сега го приемам много по-тежко, чак стигам до рев (и то не от тъга и мъка, а наистина от гняв...). Станала съм изключително чувствителна към несправедливости, случващото се в България, бедствията и наглото отношение на политиците към всичко. Винаги съм се ядосвала, но сега наистина всичко преминава в неконтролируем гняв  #Crazy .Относно мъжът ми и семейството ми, те са много доволни от мен. Станала съм наистина много по-спокойна и внимателна в отношението си към тях. И съм една любвеобилна, омилквам се и се въртя около мм като някоя котка  Joy . За стриите, мажа се всяка вчер след баня. Аз също съм предразположена. Имам си няколко по гърдите, които си ги влача ит пубертета, че тогава бюстът ми буквално порастна за 1 месец и се нацепих. Нови стрии за сега нямам, но очаквам включване  Peace . Знам, че и да се мажем, и да не се мажем, спасение няма... ако си предразположен-ще ти излязат. Аз се мажа главно заради това, че като не се намажа 1-2 дни и кожата ми много изсъхва, започва да се лющи и да ме сърби.

Kolibri86, аз също съм първескиня, така че от опит не мога да ти кажа, но това, което майка ми ми е казвала и съм запомнила е, че бебешката кожа е доста тънка (в началото бебето дори не се поти, защото не може, а като не се потиш, следователно тялото ти няма как да се охлажда). Майка ми казва: "Ако на теб ти е топло, то бебето умира от жега, следователно, ако ти си по потник, не може детето да ти е облечено с яке, чорапи ръкавици и т.н." За през зимата не е хубаво стайната температура да е над 21-22 градуса. Това ти го казвам от професионално изкривяване (енергетик съм). Температура под 18 и над 21-22 градуса действа отрицателно на нервната система (дори за спални помещения (препоръчителната темература е 19-20 градуса). Ако от малко държиш детето на много топло през зимата, това ще го изнежи, ще го напрви зиморничаво и болнаво. Аз съм зимно бебе (март месец съм родена). Майка ми е започнала да ме изкарва навън още на 10-тия ден, правила ми е слънчеви бани през зимата като ме е изкарвала на терасата да ме напече слънцето за 2-3мин. В същото време съм кърмена и до 2-годишна възраст. Резултатът е, че като малка не съм боледувала изобщо (като изключим разни шарки, разбира се..)

Iskambebche, чудесни новини от прегледа  Peace . Много голямо е твоето бебче вече  Hug . За плацентата съм чела, че е нормално да е степен 2 на този етап.

kabzi, дано преместването мине бързо и безпроблемно и после да се отдадеш на заслужена почивка  Hug

Nata_31, чакаме добри новини от днешния ти преглед  Hug

Espa, прегледа беше неудовлетворителен.... претупаха ме набързо. Докторката само ме премери набързо и ме прати в родилното да ми пуснат болничния от там. Каза, че там щели да ме прегледат. Там дойде някаква дежурна лекарка, която дъвчеше нещо и видимо много бързаше и беше много недоволна, че съм отишла да я прекъсвам в този важен момент, свързан с прехраната й. Направи ми една бърза, размазана снимка с ехографа и тръгна да напуска стаята. Аз само извиках след нея: "С какво предлежание е...?" и тя нищо не каза и си тръгна. След малко дойде някаква акушерка, която ме включи на тонове и ми взе кръв за изследвания. Попитах я за резултатите от тоновете и тя, без да ги погледне само каза "е, ами тонове като тонове..." Ами, тръгнах си и си записах час при друг лекар и другата седмица ще отида на частно....
Искам някой да ми даде отговор на въпроса:" Защо аз плащам здравни осигуровки, при положение, че, за да получа адекватна лекарска помощ, аз трябва да отида на частно? Защо изобщо плащам данъци, като нямам право на детски надбавки (че видиш ли, доходът ми бил много висок), а в същото време парите от моит данъци отиват за детски надбавки и инвалидни пенсии на циганите, които 1 лев не са дали на тая държава и с нищо не са допринесли за развитието и бъдещето на тая държава?"
Ох, ето гневът, за който говорих, се надигна  Embarassed
Значи правилно съм запомнила за снимките, ти веднъж беше давала линк и ми беше останала в съзнанието една много готина снимка на Сами и тези дни се бях присетила да те питам  Wink. А иначе кулинарния блог го знам, изпробвала съм даже вече няколко рецепти и съм много доволна и благодарна  Hug

Хубав и усмихнат ден, момичета!   bouquet

# 574
здравейте и то мен днес Simple Smile
Wickedly, браво на твоята майка много ми се иска и моята да е такава поне малко на моменти, тя все да не изстине бебето да не изстинеш и ти сложи си еди какво си още.. Аз като малка бях много болнава и брат ми също и мисля, че има значение прекаленото изнежване.Кофтито е ,че като си възпитан така и то някак отвътре ти идва без да се усетиш. Надявам се да се преборя с това и да не си навличам и изнежвам бебето прекалено...  И аз се ядосвам за здравните осигуровки и затова, че на ЖК никой не ми обръща кой знае какво внимание. Лекарката  от ЖК дори номера си не ми е дала.Съжалявам , но смятам ,че  бременните и  хората с малки деца трябва да имат начин за връзка с педиатъра или гинеколога си по всяко време. Нещата се случват много бързо, не е като да те боли гърло и да можеш да изчакаш и до утре. В някои случаи може да се чака, в други не. Не съм лекар да преценя кога какво е.
Добре си направила, че си си записала преглед да си спокойна поне. В този ред на мисли и аз сигурно издребнявам, но и аз се дразня, че плащаме осигуровки всеки месец. Едно че на повечето места ни претупват. Второ, че и с тия осигуровки се облажват циганите. И трето аз съм в болничен през цялото време, откакто съм бременна. Всеки месец ми превеждат различна сума, според зависи колко дни работни има месеца. Но аз като плащам осигуровка, всеки месец давам една и съща сума нали... АЗ ви казах , че е много дребнаво сигурно, но и на мен ми е накипяло..
ИЗвинявам се за дългия пост.

# 575
Здравейте, мацки!

Ната, ето, дано не се налага на никой:
Скрит текст:
От дванадесетия до двайстия ден (в зависимост от клиничната пътека),
престоя на бебетата не се доплаща.
След този период, ако състоянието на детето налага, престоя му в
болницата се доплаща: 35 лв на ден.

Всички необходими изследвания,заедно с очен лекар (който е външен
консултант на болницата) за бебета до 1400 гр.също не се доплащат.

За бебета с тегло над 1400 гр.
- ако майката пожелае консултация с очен лекар, а състоянието на детето
не го налага се доплащат 50 лв.
- ако родителите желаят допълнителни изследвания (като кръвна група,
например)извън предвидените, ги доплащат по ценовата листа на клинична
лаборатория в МБАЛ "Надежда".

Раждането в нашата болница за здравноосигурени пациенти е 1750 лв., в
които се включва и упойката.
По клинична пътека престоя е от 3 до 5 дни, в зависимост от това дали
сте родила нормално или секцио.
Ако Ви се наложи да останете повече от тези дни в лечебното заведение се
доплащат 70 лв на ден.
Wickedly, радвам се че са ти допаднали и снимките и блога  Hug Относно прегледа, много кофти така. За осигуровките същото мисля. За това и изобщо не ходя на ЖК. Записах си платен пакет и само по него ходя, нямам нерви да се разправям с бъгнатата ни здравна система. Накрая като цена пак излиза същото, само че трупам сметката от частни прегледи и си троша нервите с ЖК.  Да не говорим колко пък ме дразни максималният осигуритенелн таван дето са пляснали, що и от какъв зор....ама и аз млъквам, че се нервирам
Искамбебче, много ме дразнят болничните, които смятат на работните дни, през другото време явно смятат че болните, бременните и майките не живеят и не ядат
Ух, нервирах се Twisted Evil

# 576
Здравейте , ние от вчера сме без температура и аз се поуспокоих , не е за първи път да ми се разболява детето , но малко по-емоционално ги  преживях нещата този път..
Иначе за осигуровките и аз се дразня , винаги съм се осигурявала на това което получавам , докато имам много познати , които получават високи заплати , но понеже се осигуряват на минимална работна заплата получават и детски надбазвки  ...помощи за първокласник и какво ли не ..аз до ден днешен не съм взела и стотинка за първото си дете , а работя вече 15 години и само внасям , мм по същия начин , работим в една фирма и сме малко колеги. После сядаме и започваме да се оплакваме как държавата не става за нищо , но никой не се замисля , кой какво дава за тази страна , всеки се опитва да лъже по някакъв начин крие доходи , лъже с осигуровките ... после искат добро обслужване ...ами чакайте   малко .. вие каво сте внесли ??
Но нищо ..най добре е човек да не му се налага , да разчита на такъв тип доходи( помощи) , аз само за това се моля baby_neutral
Днес съм се развихрила , малко почистване и по-късно готвене  newsm28 1dishes
И мен малко ме претупаха на прегледа вчера , но аз петък пак ще ходя за болничния и не се вързах много ..Такива подробности за степен на зрялост на плацентата не са ми казвали ...явно вашите доктори са по обяснителни , моят пита как се чувствам и аз обикновено отговарям - "добре съм ..." забравям да питам за неща . които преди това съм си ги мислила .. newsm78
Wickedly изненада ме ...моята майка много ме е навличала като малка ...имам три пневмонии като дете ..но не си е променила мнението до ден днешен , майката на мм също е от тези , които държат да е по-навлечено детето ..но ще се разберем някак ..
хубав ден   bouquet  bouquet

# 577
Момичета,

Аз на отчет, всичко е наред, вече сме 1470гр., обаче още не се е обърнало бебето...Здраве да е, само това има значение.

Момичета, не се ядосвайте...че то накъдето и да се обърнеш можеш да си скъсаш нервите  Shocked
Иначе съм напълно съгласна с вас, и на мен ми взимат луди пари от заплатата всеки месец, ако като отида на лекар само плащам  Money А за болничните.... няма какво дори да говорим... #2gunfire

Еспа, благодаря ти. Аз пенеже се поуплаших от тези контракции и влизането в Шейново, та страх лозе пази...Въпреки, че док днес каза, да не го мисля, ако се наложи, недай си боже, пак ще ме вкара за няколко дни, ама няма да ги има тези  Praynig Спокойствие трябва .....

Уикедли, благодаря ти   bouquet

Емилия, радвам се, че детето е по-добре  Hug

За обличането на децата, наистина не трябва да се прекалява, но то ще дойде от само себе си, с натруването на опит и рутина, или поне така се надявам.

Хубав и спокоен ден на всички  Hug

# 578
Момичета, не че ние ще оправим държавата, обаче не съм съгласна с някои неща. Да почна оттам, че моята АГ работи със ЗК и някои прегледи са ми безплатни. Еми абсолютно по един и същи начин ме третира и като безплатен и като плащащ пациент. Чакам по 30-40 минути (със записан първи час обикновено), прегледите са по 15-20 минути, независимо дали си плащам. Чувствам се претупана откъм пространни и задълбочени обяснения, не откъм професионализъм.

Не че ме кефи да си плащам, но проблемът далеч не са само циганите. Ако всички си плащат осигуровките (такива каквито трябва да бъдат), ако всички лекари мислят първо за пациента (а не как да източат и касата с фалшиви процедури, и пациента), ако по веригата не се мисли как да откраднем, а как да направим нещата да заработят, няма да се налага да плащаме - нито ние като бреммени, нито раково болните, нито недоносените. И ще се радваме на едни добри здравни грижи. Виж вече за отношението към пациента не гарантирам - едва ли всички доктори изведнъж ще станат мили и любезни и ще престанат да малтретират родилките с лафчета "като го прави не крещя".

Извинявам се, но като чуя, че само циганите са виновни за положението в държавата, сякаш ако утре осъмнем без цигани държавата ще върже...

# 579
  • София
Здравейтееееее
И ние вчера бяхме на ЖК и всико си е супер:) Аз мисля дас ходя на късна ФМ най-вече за да си направя запис и да видя как ще изглежда бебо, сега вече като е оформен:)))))
Иначе съм се побъркала да гледам колички. Някой има ли мнение или коментар за тази:

http://www.patilanci.bg/detska-kolichka-cangaroo-sarah-sin

# 580
Lovebug, далеч не смятам само циганите за виновни защото има и доста българи, които се "изтарикатиха". Но лошото е, че циганите действат масово. Давам ти пример. В селото, където живеят свекърите, има голяма циганска махала. Там абсолютно всички цигани (до един) са на инвалидни пенсии и всички възможни помощи, за които се сетиш. Един да надуши далаверката и всички останали се мятат на влака. А ето тук важи и правилото, че "не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава". Защото тези, които позволяват това да се случва и тези помощи да се източват неправомерно и с фалшиви документи, издадени от лекари, съдии, нотариуси и т.н., те са българи. И те са на ръководни постове някъде. То това е най-страшното. Ами лекарите? Те какво правят? В момента аз се водя в болница за 5 дена, а не съм там. Водят ме и ще източат касата по пътеката за 5-те дни, в които аз уж съм в болницата. И защо е всичко това? За да ми дадат болничен  Shocked Ами излиза, че законът, сам по себе си е направен така, че да се източва касата по този начин, защото аз нямам друг начин, по който да си взема болничния. Рибата се вмирисва откъм главата.....

Относно настроенията към циганите, такива са, защото държавниците станаха зависими от тях, от "малцинството", от неграмотниците... Аз, ако не си платя тока - ще дойдат и ще ми го спрат, а бай Мангал, ако не си го плати - никой няма да му го спре, защото бил от малцинството и му се нарушават човешките права. Дали сте чули в някой град или село да се е издигнала цяла българска махала с незаконни къщи?  Ами няма да чуете. В същото време аз плащам 40лв данък всеки месец, че имам една козирка на терасата, която е половин квадратен метър, но понеже стърчи над общинската площ, затова плащам наем за нея. И в момента, в който спра да го плащам, ще дойдат и ще ми я бутнат... За мен, дискриминация в България има и тя е срещу българите, срещу интелигентните хора, срещу малкото останали мислещи хора, които се опитват да следват законите на страната, без да търсят вратички и къде да врътнат далаверка нещо...

Може да звуча крайно, но аз наистина не знам вече какво да направя и как да се боря. Миналата седмица се издавиха 15 човека от 2 дни дъжд. Нашите управници излезнаха и казаха: "Ама аз не съм виновен!" , "Не можем да спрем дъжда".... Да, не можем, ама лошото е, че не дъждът или природата са виновни за тая небивалица, която се случи! Аз не знам в Англия как не са се издавили още хората, при положение че там вали нон-стоп? Ох, или може би там канализацията е оразмерена, спрямо мащабите на града? Каналзацията се почиства? Може би е забранено със закон да се застроява зона със свлачища и този закон се спазва? Ами за дюните какво да кажа.....

Ох, сори за тези излияния, далеч е от темата за мъниците, не трябваше хич да повдигам въпроса..

Хубава вечер   bouquet

# 581
Рибата се вмирисва откъм главата.....

За съжаление си права. Peace

Но да не задълбаваме, че темата не е затова   bouquet

# 582
Wickedly /b] абсолютно те подкрепям. За щастие аз от клиниката и от лекарката, където се следя съм изключително доволна. Прегледите са по здравна каса /не плащам нищо/, всеки път най-малко 15-20 минути оглежда бебето, обяснява подробно, винаги е на  разположение, като я потърся, дори ми е приятелка във ФБ и там редовно я питам това-онова и винаги много позитивно ми отговаря жената. Раждането в клиниката е 1000лв., но не си длъжен като се следиш там и да раждаш там.
За съжаление всяка друга моя нужда от лекар е свършвала пред частен кабинет  Tired.
Аз записах час за 08.07. за ФМ във Фемина, вече нямам търпение  Crazy

# 583
Момичета, взела съм си изпита с 88 %  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 584
Браво, Ели! Супер, хайде сега почивка Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт