Отговори
# 255
  • ул. "Мечтание"
Ние с ММ решихме все пак да сключим граждански брак, тъй като сватбата ни беше планирана за септември, но предвид обстоятелствата отпадна. Та се организираме за мини сватбата. То уж малко хора, а се събраха около 30 човека. Та два дни страшно обикаляне беше по ресторанти и заведения, но се организирахме и съм много доволна Simple Smile

Супер!  Hug Весел празник ви желая.

Ели, успех с изпита!  Hug

Орхидея, аз съм до никъде.  Rolling Eyes Имам само две шапки купени от преди сто години сякаш.  hahaha Joy Направо не знам какво чакам още да започвам.

Аз да се оплача, че вече взеха да ми се търкат баджаците  newsm45 ... Ако знаете някой добър начин за справяне с този проблем, ще се радвам  да споделите Flutter .

Мажа се с някакво базисно масло (в момента имам от малинови семки) и се получава добре работата. Peace Понякога се налага по няколко пъти да се мажа на разходка, но не е драма. И без това често ходя до тоалетна, та съчетавам двете неща. Докато се изпишкам да се намажа.  Joy

Иначе за покрива още нищо не сме направили. Трябват ни доста кинти  Money, не знам от къде ще ги вземем.  Rolling Eyes И така сме на ръба, още един кредит ще ни убие просто. Поне колата позакрепихме. В събота освен всичко друго и алтернатора реши да се скапе. Баща ми предложи да я оставим при него, да я закара на ремонт, а ние да вземем неговата кола. Та днес се обади, че са оправили тоя алтернатор, дано и таблото оправят. В петък си я прибираме за щасти, че с колата на баща ми е много терсене, тя една мъничка Опел Корса, едва се побирам вътре.  Rolling Eyes

Днеска ужасно ме вбеси тоя дето ми води женската консултация. Аз разказах вече във ФБ, та няма да се повтарям и тук... Ама беше ега ти и преживяването!  #Cussing out

# 256
Нощни не знам как точно те е вбесил този на консултацията, ама като знам повечето д-р какви са , предполагам с право си се изнервила. А и то на цялата работа ти е дошъл като черешка на тортата. Стискам палци вече само за положителни събития само до раждането  Praynig
Елч да 6 ми е захарта . За два месеца се е качила с 2 единици  Thinking
Орхидея и аз си взех комплект с шишета на същата фирма по препоръка на приятелки с повече опит  Wink
Късно видях за срещата на Ариана, ама следващия път ще се постарая по навреме да ги чета нещата  Embarassed

# 257
Днес бях и аз на преглед. Докторката каза, че иска да ме види с вагинален ехограф, защото за последно се оглеждала дължината на маточната шийка. Каза, че е тип топ, ходих и на тонове и там всичко перфектно, въпреки че на бебето май не му хареса много. Опитваше да се избяга  и риташе доста силно. Казаха, че всичко е наред и матката ми е спокойна и бебето е вече 1150гр. Но като се прибрах и почнаха някакви болки в корема и бебето риташе мн силно. Пих но-шпа, магнезий и се закрепиха нещата, ама още ме наболява. Чудна работа .....

# 258
Здравейте коремчета,
Дано и аз да прочета навреме следващия път за срещата, че така както се мяркам веднъж на 2 месеца все изпускам!
Надявам се, че всички сте добре и усещате стабилни ритници в коремите, аз лично много им се кефя!
Видях, че сте писали за пазаруване, ами аз си купих почти всичко, относно шишетата и мойте са на Томи Типи моя приятелка ми ги похвали! Даже се водят анти-колики и вътре са с една тръбичка, която при топло мляко е червена, а при нормално за пиене синя! По-спокойно ми е така, като знам че съм си купила повечето неща!
Иначе ние с моя малък юнак сме добре, вилнеем денонощно, ритане ли е, чудо ли е!

# 259
Момичетата на които им следят дължината на шийката  с вагинален  ехограф ли ви гледат или как я следят въобще?

# 260
  • ул. "Мечтание"
Момичетата на които им следят дължината на шийката  с вагинален  ехограф ли ви гледат или как я следят въобще?

С вагинален гледат. Може и с мануален преглед принципно.

# 261
  • have faith and be patient ..
Нощни очи мерси за инфото за бебешките магазинчета Simple Smile И аз съм си купила само 2 шапки (то щото бяха комплект , та за тва две ..  ) и нищо ама нищо друго .. мисля за към юли да оставя покупките .Сега ще почна да следя промоциите - на шишета , на колички .Я някой разбирко да изкаже мнение за PES пластмасата на AVENT -препоръчаха ми я , но рядко откривам този комплект .. и то далеч не на промоция  Laughing ,на  Tommee Tippee не откривам такива ,но ми се струват добре и техните комплекти . Също ми казаха и да не бързам с комплектите защото не се знаело детето от какъв биберон ще предпочита да суче  (явно на всички марки са различни  newsm78 )  , та да съм вземела по 1 шише или биба и после във времето да се ориентирам към кое да се насоча ... има ли нещо вярно в това ? Всеки различни съвети дава и аз като вас стоя в невидение какво да взимам ,какво не  ,а честно казано не ми се дават 100-тина лева за комплект ,който бебето не видиш ли можело да не хареса аааамаха , от сега гевезалъци  Mr. Green

# 262
Здравейте. Аз се мяркам рядко рядко, но пък ви чета редовно.
С. Алекс моите и трите деца са пили от всякакви биберони, както и всякакви залъгалки са смукали, но има бебета дето имат предпочитания.
За покупки говорите - любимата ми тема, толкова много дрехи накупих вече, че не знам къде ще ги побирам, засега са под едното легло  в детската стая  Blush, имам дори роклички за годинка  Crazy Шишета си взех сега на Авент, а имам от една игра на Хип и 4 на Нук, ще видим как ще е. По принцип помпата ми е на Авент и само техните шишета стават с нея - логично.
Днес съм на консултация - нямам търпение вече, после отиваме на моренце малко, после ФМ, основното пазаруване и то мина времето до септември  Crazy Хем ми се иска, че доста ми тежи в жегите, хем като знам че ще е за последно и ми се иска да не лети така това време.

# 263
Добро утро!

Няма такъв блажен сън на новия матрак Laughing
Нито съм се въртяла, нито възглавница ми трябваше между краката. Даже бебето се наспа хубаво, че друг път по цяла нощ се въртеше и то.
Аз много от рано купих шишета и стерилизатор Авент, после 2-3 бодита и ританки и повече нищо не съм купила. Другият месец като изляза в отпуска, в най- големите жеги ще ходя на пазар.

# 264
Другият месец като изляза в отпуска, в най- големите жеги ще ходя на пазар.
А да не забравяме, че и тогава започват намаленията  Money

# 265
Добро утро момичета  Hug

След малко отивам на зъболекар, стискайте ми палци всичко да е ок  Praynig

Момичета, имам малко нужда от помощ с моя списък за малкото човече. Ето и линк към него: http://dox.bg/files/dw?a=5056e36b01 . В графа "ДРЕХИ И СПАЛНО БЕЛьО" е първото ми притеснение. Все си мисля, че бройките, които съм заложила, са крайно недостатъчни. Ще се радвам да ми дадете малко насоки в това отношение, горе-долу по колко бройки дрешки ще са ми необходими като за начало.
Другият въпрос ми е малко в областта на кърменето. Помпата за кърма съм я предвидила в графа "ПРИ НУЖДА", т.е. не смятам да я купувам предварително, а да видя дали ще ми е нужна изобщо. Но, като чета разни статии и т.н. за кърменето, оставам с впечатление, че особено в началото, може да се налага цедене, т.е. значи ли това, че помпата е необходимост, независимо дали кърмиш или не. И каква да бъде тя- механична или от другия вид. Другото, което ме интересува са контейнерите за кърма. Какви да взема? Какво се прави с тях? Замразяват ли се? Смятам, че ще ми се наложи да ги ползвам и тях и помпата, защото ще ми се наложи да ходя на лекции, живот и здраве, от октомври и това значи, че ще оставям малкото човече на майка ми за няколко часа или дни в седмицата (може би). В този случай, предполагам ми трябва някакъв специален нагревател за размразяване на кърмата? Бихте ли ми препоръчали как да процедирам? Иначе шишета и стерилизатор вече имам от братовчедка ми. На авент са, ако има някакво аначение....  newsm78

Нощни, гадна работа с тоя покрив (лощото, че ремонтът на покрив по принцип е може би най-скъпият ремонт, който би се наложил по къщата  ooooh! ). Хубаво поне, че сте намерили решение за колата  Simple Smile . Дано поне не вали вече толкова, че ужас направо  Praynig . Идва ми едно временно решение в главата, което е евтино, но и наистина временно. оже да купите от тези големите найлони строителните, с които се застила пода при ремонт например. Може да го сложите на покрива, поне да не ви вали вътре. Около 3лв. струва такъв найлон, който е по-дебел и плътен. Размерът е 2м на 10м. Малко първобитна идея, ама мисля, че за закрепване на положението-става  newsm78 . За АГ-то, не знам с какво те е ядосал, че не следя фейса, но не се и очудвам. Големи дебили са поняког  #Cussing out . Защо не го смениш? Не си длъжна да го търпиш, а и на всичкото отгоре по каса му превеждат пари за теб. Спри му кранчето  Crossing Arms .

Момичета, как мина срещата вчера? Чакам снимки  Naughty .

Хубав ден   bouquet

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 10:07 от Wickedly

# 266
Здравейте, момичета! 

Ммалеее, колко сте напред с покупките, а засега само списъци правя.. newsm78

Нощни, стискам палци да изникне някое рационално решение с покрива и да ти се махне от главата... Hug

Аз сега се връщамм от преглед, бебка е екстра, почти 1 200гр, засега е седалищно. Нооо, относно втвърдяването на моя корем, докторката не е много доволна и ако продължи натрапчиво ще ме пъхне в болница за 2 -3 дни, за малко вливане на магнезий...  Sad А аз изобщо не мога да преценя какво е това втвърдяване, дали просто не преяждам с череши или са контракции - много съм залухава  ooooh!
Дано мине  и всичко е наред Praynig

Ааа, забравих... Мацки, много сте готини на срещата, пу пу пу Simple Smile)))

# 267
Добър ви ден!

Понеже днес имам най-много работа, още пия кафе и не съм почнала, пробвам да видя дали няма да се свърши сама.  Mr. Green
Ната, благодаря за инфото за чайовете – не ги знаех. Хубавото е, че май преборих гадината, днес съм много по-добре. Дано това втвърдялване премине и да избегнеш болницата Hug. Ти болки имаш ли или само е втвърдяване, как го усещаш точно?
Wickedly, за протъркването може да си ушиеш от плат за подплата къси широки гащи, да ти е по-проветриво от колкото с клин
Нощни, покрив да ти протече е ад, пък то и не спря да вали….дано скоро намерите решение
Колибри, дано всичко да е ок след натоварването с глюкоза
iskambebche, да, с вагинален е най-точно замерването.
С. Алекс за шишетата какви и що съвет не мога да ти дам, най-добре за да си спокойна вземи 1 някакво, ако ти се наложи, пък после ако ти трябват още ще решаваш в движение
Wickedly, прегледах ти списъка, мисля че дрехите за бебето са ок като бройка, винаги можеш да докупиш, ако трябва, пък и със сигурност ще ти подарят много още от началото
Относно помпата – ако бебето е с теб от началото, помпата наиситна е при нужда. Иначе ако не е с теб по някаква причина – цедене от 3 тия час е много силно препоръчително. Но за началните цедения, когато още зрялото мляко не е слязло, на ръка е доста по-ефективно да цедиш, с помпата е подвъпрос как ще ги изкараш тея 3-4-5 капки коластра дето ги имаш. В передивид, че ще оставяш бебето по-нататък, може би помпата няма да ти е излишна, но пък ако се научиш да цедиш на ръка, няма да ти трябва. Така че за мен си е покупка при нужда, хубава механична ще ти е идеална според мен, електрическата е ако ще цедищ сериозно и дълго. Искаш ли клипче за цедене на ръка да ти пусна?
За контейнерите за кърма – в тях се замразява, да, но можеш да замразяваш и в пликчета, заемат много по-малко място, и по-лесно се дозира – 50 мл е идеалната дозировка, за да не ти остава при размразяване после, и по 20-30 мл също може да си направиш разфасофки. Защото веднъж размразена кърмата не може да се замразява пак. За размразяването и не ти трябва нагревател, освен ако не е спешно храненето, на стайна температура и постепенно е най-добрият вариант за размразяване. Но ако е спешно и в буркан с топла вода става. Сега ще потърся, имаше хубави статии за замразяването на кърма. Ако имаш още въпроси - питай Hug

Хубав и усмихнат ден!  bouquet

P.S  дописвам, Wickedly, видях в списъка ти силиконово зърно и то е много, ама много евентуално и при нужда използва се при много специфични случаи и след консултация с консултант има рзалчини видове и размери според бебето и теб, така че в момента и да вземеш, и да трябва, твърде вероятно е да не ти свъши работа точно това

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 11:48 от Espa

# 268
Привет,

Wickedly и на мен ми липсва много прохладното време. Много ми е топло и едвам издържам. Вечер стъпалата ми се подуват до неузнаваемост. Две вечери подред бяхме на гости и на тръгване не мога да си обуя обувките. Просто не ми стават Sad
  Най- лошото е, че в офиса работя с едни лелки, на които дори в това време им е студено. Прозорците са плътно затворени, а климатикът не се пуска. Добре, че работата ми е свързана с много движение из София и почти не се задържам в офиса, но като се случи, както сега ми се плаче Simple Smile
   Относно хлебарките и всякакви гадинки по къщите се присъединявам към мнението на  Wickedly за Регент 500. Изключително ефикасно, но и много токсично. Преди време при баба ми се беше напълнило с гадинки и тогава с какво ли не пробвахме и това помогна. Пръска се само в ъглите и ако имате животно вкъщи, по добре го изведете за няколко дни от дома. Но мога да каже, че вече 6-7  години по- късно не са се появявали нито хлебарки, нито мравки изобщо никакви подобни гадинки.

Относно помпата за кърма и аз не смятам да купувам предварително. По- скоро съм я избрала и ММ при необходимост ще иде да я купи. Просто нямам идея ще имам ли кърма изобщо, а не ми се правят излишни покупки. Най- лесно ми се стори да я избера, да му я покажа и после да го изпратя да я вземе.
  Иначе и ние нищо още не сме купили. Просто сме си набелязали количката, обзавеждането и т.н. и май от юли и август ще наваксваме.

Аз онзи ден бях на лекар. Бебка е много добре и тежи вече почти 900гр. Simple Smile

# 269
Еспа, слава богу, болка няма само някой дни е по-твърд и си седи така, и опъва, не е да се стяга и отпуска...

Общи условия

Активация на акаунт