Не откривам връзка и между различния резус фактор на родителите и генетични изследвания, препоръчани на потребителка.
Момичета,
Ако си слагате превантивно Анти-д гамаглобулин в 28г.с (в България, мисля, не е широко практикувано това, но в мн. западни страни е заложено като задължителна профилактика при бременни с отриц. резус фактор) имайте предвид, че след поставянето на инжекцията до раждането не се изследват антителата, тъй като излизат положителни вследствие на ваксината.
Аз си поставих ваксината в 28г.с, но лекарките в една частна софийска болница продължиха да ми изследват антителата, които за мой ужас излизаха положителни. Питах ги 100 пъти дали не е възможно да е от ваксината- не могло. Ходих по спешност на 2 ФМ, през ден давах кръв, направо ми се скъси живота. Накрая попаднах на лекарката, която в последствие ми направи секциото, в друга болница, и тя не можа да повярва, че медицинско лице не е могло да направи връзката между поставянето на ваксината и положителните титри.
Относно заплащането на ваксината- аз раждах в Токуда, където след раждането и проведените изследвания е станало ясно, че синът ми е с положителен резус фактор и ми поставиха инжекцията, без думичка да споменавам за това какъв резус фактор съм и трябва ли да се слага или не. В епикризата ми е описано, че ми е проведена такава профилактика, като нито са ме пращали да си търся по аптеките ваксината, нито са ми искали да я плащам.