Майка с отрицателна кръвна група

• 2 306
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
И на мен никой лекар не ми е споменавал за раждане преди термин, нито съм чела някъде за такава практика (и аз съм отриц. кръвна група). Аз лично преносих една седмица.. За мен такова твърдение е лишено от всякаква логика.
Не откривам връзка и между различния резус фактор на родителите и генетични изследвания, препоръчани на потребителка.

Момичета,
Ако си слагате превантивно Анти-д гамаглобулин в 28г.с (в България, мисля, не е широко практикувано това, но в мн. западни страни е заложено като задължителна профилактика при бременни с отриц. резус фактор) имайте предвид, че след поставянето на инжекцията до раждането не се изследват антителата, тъй като излизат положителни вследствие на ваксината.
Аз си поставих ваксината в 28г.с, но лекарките в една частна софийска болница продължиха да ми изследват антителата, които за мой ужас излизаха положителни. Питах ги 100 пъти дали не  е възможно да е от ваксината- не могло. Ходих по спешност на 2 ФМ, през ден давах кръв, направо ми се скъси живота. Накрая попаднах на лекарката, която в последствие ми направи секциото, в друга болница, и тя не можа да повярва, че медицинско лице не е могло да направи връзката между поставянето на ваксината и положителните титри.

Относно заплащането на ваксината- аз раждах в Токуда, където след раждането и проведените изследвания е станало ясно, че синът ми е с положителен резус фактор и ми поставиха инжекцията, без думичка да споменавам за това какъв резус фактор съм и трябва ли да се слага или не. В епикризата ми е описано, че ми е проведена такава профилактика, като нито са ме пращали да си търся по аптеките ваксината, нито са ми искали да я плащам.  Peace

# 16
аз също бях в частна - те са напълно подготвени и ваксината влиза в пакета, там и лекарите информират за нея. Липсата й е в държавните болници и особено в провинцията.
Аз не си сложих превантивно. Четох за тази практика в чужбина, тук е само препоръчителна.

за останалото съм съгласна със Зеленоочка - никой не ми е казвал подобни твърдения, нито пък съм чела в доста обстойните ми търсения на инфо по въпроса, нито пък виждам логика

# 17
И аз раждах в частна клиника в София - казаха, че не я поемат.

# 18
И аз раждах в частна клиника в София - казаха, че не я поемат.

хммм, много странно! При условие, че е по ЗК, ако болницата работи с нея, не би трябвало да е проблем. Вероятно няма договор. Аз раждах във Вита /не исках да правя реклама/, която има сключен договор със ЗК

# 19
Има, има договор -Св.София (на Мазнейкова).

# 20
Има, има договор -Св.София (на Мазнейкова).

значи трябва да си потърсиш парите - това е моят съвет. Те най-вероятно са си взели парите от ЗК за тази ваксина.

ето какво пише в самия сайт на НЗОК http://www.nhif.bg/web/guest/10;jsessionid=QNlWQk2fnGxR26QCt0p2Q … o_public_paginate

пише, че не възстановяват пари, но на сестра ми ги върнаха след като им даде касова бележка

# 21
Те явно са си ги взели парите,  но от линка, който си дала, става ясно, че НЗОК няма да възстанови моите пари. Просто те прецакват явно Outta Joint

# 22
Но можеш да си търсиш парите от болницата - това ми беше мисълта. Или поне да им дигнеш гири - търси си правата.
А за връщането - имаш ли касова бележка, явно става, нищо, че са написали друго. При сестра ми ги върнаха, защото явно са знаели, че болницата, в която тя ражда /държавна в малко градче/, я няма ваксината. Виж за частна болница с изряден договор с НЗОК, може би няма да искат да върнат парите. Затова трябва да се разправяш със самата болница, според мен. А това не са малко пари да се прежалят.

# 23
Имено в частната болница "Св. София" не бяха наясно с антителата след поставената ми в 28 г.с. ваксина и твърдяха, че е необходимо спешно секцио, защото "убиваш детето си".....

# 24
От много лекари го чух, а дали е така мога само да предполагам Simple Smile

# 25
Имено в частната болница "Св. София" не бяха наясно с антителата след поставената ми в 28 г.с. ваксина и твърдяха, че е необходимо спешно секцио, защото "убиваш детето си".....

Отидох да раждам там заради конкретен лекар, не съм доволна от клиниката, има много неуредици и некомпетентност в тая болница, но твоят разказ направо ме изуми. ooooh!

# 26
Изобщо не го мисли. Само изследванията са повече. Няма опасности. След раждането ще ти бият инжекция с   анти - Д гамаглобулин. Така се предпазват децата при втора бременност.

# 27
  • София
Не съм чувала да има зависимост м/у отрицателния резус фактор и преждевременното раждане.
Аз съм с положителен (А2+) и родих преждевременно и двата пъти.
Синът ми имаше силна жълтеница, която обясниха с неговия резус фактор (А-).

Общи условия

Активация на акаунт